sâmbătă, 16 octombrie 2021

Scrisoare de multumire adresata celui de-Al 5lea ARA Zoom eveniment 2021 - 5th Zoom event "Istro-Romanian" Oct 15

 




Mult Iubită Doamnă Prof Univ. Dr. Ileana Costea,

Mult Stimate Domnule Conf. Univ. Dr. Ionuț Geană,

 

 Vă mulțumesc din suflet pentru acceptul meu ca audient, la

,,Atelierul de lingvistică istro-română”, 15 Oct. 2021, de sub egida prestigioasei ,,ARA” în colaborare cu Universitatea  București, Facultatea de litere.

Am avut bucuria de a-i auzi, virtual, pe  frații noștri români din Croația și Serbia și de a  vedea câteva imagini din viața lor, dar mai ales evoluția graiului lor în condițiile istorice date, prezentate de o pleiadă de cercetători români și străini.

Am fost impresionată de volumul de muncă și dăruirea cercetătorilor care au prezentat materiale.

Nici un popor nu se poate mândri cu o asemenea împânzire pe care au făcut-o dacii și urmașii lor, noi românii, care am presărat peste tot din calitățile și munca noastră. ( Noi nu am înființat colonii prin uzurpare, ci am fost mereu pozitivi.)

Este minunat că prin limba engleză circulă înaltul nivel de studii și cercetări din România și din enclavele românești din lume, în cazul acesta în lingvistică, dar dacă cercetăm paleta cunoașterii, afirmăm: și în alte domenii, cu toate restricțiile vieții  care ni se ,,opun” l

 

Cu mii de mulțumiri și deosebită stimă,

 jng. Melania Rusu Caragioiu,

 (Ambasador al Limbii Române, STARPRESS și ,,Armonii culturale”, bibliotecar fond documentar. periodice și carte românească și străină veche, BJT-Timișoara, 1974-1988)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu