sâmbătă, 23 octombrie 2021

Gregg Braden - Codul rugăciunii

 



Gregg Braden- Codul rugăciunii

 

 

Buna ziua, ma numesc Gregg Braden; Aș dori să vă urez bun venit la prezentarea foarte specială de astăzi a Matricei divine - punerea în legătură a timpului, spațiului, miracolelor și credinței.

În ultimul nostru episod am descoperit că suntem conectați biologic pentru a accesa matricea divină în moduri aparent supraomenești. Ei bine, în acest episod vom face un pas mai departe; vom descoperi codul de rugăciune, formula pentru o formă de rugăciune împuternicită, care este de fapt reflectată în cele mai sofisticate sisteme de calcul, cunoscute că există în lume astăzi.

Deci, ceea ce aș vrea să fac este să împărtășesc un exemplu; aceasta este o poveste, este o poveste adevărată care mi s-a întâmplat. Când am părăsit corporațiile, la începutul anilor 1990 și m-am mutat într-o bucată de pământ din deșertul înalt al nordului statului New Mexico și cei din voi care trăiesc în acea parte a lumii, vă puteți aminti că anii 1990 a fost una dintre cele mai grave secete în istoria înregistrată. Bătrânii popoarelor native, au spus ca în memoria strămoșilor lor nu au văzut niciodată o secetă care să fi durat atâta timp cât ceea ce trăiam noi; se întâmpla de mai bine de cinci ani, a fost cumplit. Vitele mureau, culturile mureau, oamenii își vindeau fermele pentru că nu se mai puteau întreține. Și tocmai în acest timp, un prieten nativ de-al meu m-a sunat într-o dimineață și, pentru a-i onora intimitatea, îl voi numi David, chiar dacă David nu este cu adevărat numele lui. Deci David m-a sunat într-o dimineață și m-a întrebat - Gregg, ai vrea să mă cunoști mai bine și să mă însoțești într-un loc atât de vechi, incat nimeni nu știe cine a construit acest loc. A fost construit de mâinile strămoșilor noștri; este o roată; este un cerc de piatră, unde ne oferim rugăciunile, pentru că în acest loc legatura dintre lumi este foarte subțire. Îmi place această terminologie. Așadar, mi-a spus, ai vrea să te alături pentru a oferi o rugăciune pentru ploaie și nu a trebuit să mă gândesc de două ori, l-am întâlnit pe David și am plecat în acest loc. Nu eram pregătit pentru ceea ce vedeam, ca anglofil, ca occidental. Mă așteptam să văd niște scandări, un fel de ceremonie, uh, poate ceva dans.

Ceea ce am văzut a fost doar ca David a stat pe pământ, și-a scos cizmele vechi de lucru, le-a dezlegat și le-a pus în afara cercului; a pășit în cerc cu picioarele goale pe pământ; a închis ochii, i-a onorat pe toți strămoșii săi, a onorat directiile cardinale, pe toate șase, apoi a închis ochii, cu mâinile într-o mudră de rugăciune deasupra inimii sale, doar câteva secunde. Locul acesta este în afara orașului Taos, New Mexico, care este cel mai apropiat oraș și el s-a uitat la mine. A deschis ochii, s-a uitat și a spus că ii e foame, vrei să mănânci ceva și era în cerc și am spus bine, da, am spus; dar am crezut că te vei ruga pentru ploaie și el s-a uitat la mine și ceea ce a spus mi-a rămas atât de puternic, atât de mult timp și a ajutat atât de mulți oameni când se gândesc la modul în care funcționează această rugăciune. El s-a uitat la mine și mi-a spus: nu, dacă mă rog pentru ploaie, ploaia nu s-ar putea întâmpla niciodată, pentru că în momentul în care mă rog pentru ploaie, tocmai am spus universului că ploaia nu există aici. În momentul în care mă rog să se întâmple, recunosc că nu este aici acum. Și am spus – bine, dacă nu te-ai rugat pentru ploaie, chiar acum, am spus, când închizi ochii, ce ai făcut? Și el a spus - când am închis ochii, am simțit senzația a ceea ce se simte atunci când plouă în satul meu, pentru că am simțit sentimentul a ceea ce simți când stai cu picioarele goale în noroi și noroiul este acolo pentru că a fost atât de multă ploaie, a spus el. Am simțit mirosul a ceea ce plouă, cum miroase atunci când se rostogolește pe pământ și de pe pereții din satul nostru și am simțit cum ar fi să mă plimb prin porumbul care este atât de înalt, la nivelul pieptului meu gol și este atât de înalt pentru că a fost atât de multă ploaie, pentru a crește porumbul. Și apoi mulțumesc cu recunoștință și apreciere pentru ploaia care s-a întâmplat deja.

În regulă, puteți vedea acum prin tot ceea ce am explorat, tot ce am descoperit în această serie?  Puteți vedea ce tocmai a făcut David? El a reunit atâtea concepte pe care le cunoaștem că există in câmp acolo, numărul unu, prin faptul că comunică cu acel câmp, cunoaște că sentimentul este limbajul, pe care câmpul îl recunoaște; si nu se referă atât la cuvinte; cuvintele pot fi rostite, totuși, chiar dacă cuvintele sunt rostite, scopul este să creeze sentimentul. Bine și recunoaște că are potențialul ca om, în prezența acestui câmp, de a ajunge în interiorul câmpului, în tărâmul tuturor lucrurilor posibile și de a izola posibilitatea alegerii sale și de a transforma acest potențial în ceva real, în lumea noastră.

O face printr-o tehnologie internă foarte sofisticată pe care o numim modul pierdut de rugăciune. Este o rugăciune bazată pe sentiment; sentimentul este cheiea, este ca și cum rugăciunea a primit deja răspuns, venit din rezultat. Există o diferență uriașă între a lucra pentru rezultat, cate puțin și a începe cu rezultatul și probabil ați văzut această diferență uriașă în viața voastră.

În copilărie, știu că am făcut-o; de exemplu, mi s-a spus, când eram tânăr, dacă îmi răzuiesc genunchiul pe trotuar, vindecarea se va întâmpla încet, treptat, într-o perioadă de timp și știi cât de sigur este; exact așa s-a întâmplat, uită-te și așteaptă. Mama mi-a spus - a spus ca în fiecare zi o să devină puțin mai bine, puțin mai bine, puțin mai bine. Deci, ea avea dreptate - se îmbunătățea un pic, mai bine și puțin mai bine. Este posibil ca, atunci când ne uităm la corpul nostru cu acest tip de așteptare, că vindecarea reflectă de fapt așteptarea noastră și dacă acest lucru este adevărat, ce s-ar întâmpla dacă începem cu rezultatul. Nu ți-aș spune asta daca nu am făcut asta în viața mea și a funcționat și de aceea pot sta aici și te pot privi chiar acum și îți pot spune că știu că această modalitate de rugăciune funcționează și când vorbim despre rugăciune vorbim despre asta ca despre un cod care interacționează cu creația. Acest lucru nu are nicio legătură cu vreo religie; oricum vreau să fiu foarte clar despre faptul că, deși religiile au înfășurat regulile și dogma în jurul acestor principii profund spirituale în trecut și de fapt au condus oamenii să se simtă, în anumite privințe, mai departe de puterea lor, le-a împuternicit oamenilor regulile și dogma, așa că dam regulile la câini. Dar mergem la esența celei mai vechi și prețuite tehnologii spirituale. Este vorba despre relația dintre tine și mine, cu câmpul, pământul, cerurile, cosmosul și corpurile noastre.

Așadar, am avut ocazia să-mi încep vindecarea din locul în care suntem condiționați să gândim. E bine să simți sentimentul ca și cum vindecarea s-ar fi întâmplat deja în alte programe; am vorbit despre asta, am trecut print experienta asta, în anul 2000. Era o tumoare în vezica mea, pe care medicii doreau să o opereze. Am recunoscut că am aplicat tot ceea ce învățasem în viața mea și le-am aplicat cu adevărat. Nu le-am aplicat doar, am trăit cel mai profund adevăr, existența a tot ceea ce îți spun în acest program și este nevoie de muncă. Este nevoie de treabă pentru a face asta și am făcut treaba respectivă și când m-am întors, eram complet pregătit pentru operație, dacă era nevoie. Ceea ce au constatat medicii a fost că nu este nevoie de operație; am făcut asta si cu tăieturi și zgârieturi; la fel, și corpurile noastre vor răspunde, pentru că facem parte din Câmp; ieșim din acest câmp și comunicăm cu câmpul într-un limbaj care recunoaște emoția, simțindu-ne exact așa cum a făcut David cu ploaia. Apoi, câmpul răspunde.

Așadar, permiteți-mi să vă spun ce s-a întâmplat cu ploaia; David și cu mine am mers în Taos, New Mexico; am luat masa la distanta de aproximativ o oră, la sud de locul în care a fost facută această rugăciune. Când m-am întors pe pământul meu, a început să se întâmple ceva, ceea ce nu mai văzusem de mult - au venit nori mari negri, peste munții Sangra de Cristo; a început să plouă și a plouat și a plouat și a plouat și a plouat. A plouat toată noaptea aceea, a plouat a doua zi dimineața, a plouat a doua zi după-amiaza, a plouat și a plouat, a plouat atât de mult; pământul era atât de uscat încât nu a putut absorbi ploaia și totul a început să se inunde. Câmpurile au fost inundate, vitele au fost blocate, drumurile au fost spălate și l-am sunat pe prietenul meu la telefon, am doar să vă împărtășesc acest lucru. Am spus “ce se întâmplă?” și el a rămas liniștit doar o clipă și a spus - Gregg, asta este partea rugăciunii de care strămoșii noștri nu și-au putut da seama niciodată si anume cât să plouă.

Așadar, nu vă pot demonstra științific, dar rugăciunea lui David a avut legătură cu ploaia care a venit în acea după-amiază. Nu pot să-ți dovedesc asta, ca om de știință. Ceea ce trebuie să spun este că există o corelație mare între ploaia care a apărut, care nu se mai văzuse de mult și ceea ce făcuse David cu câteva ore mai devreme. Și cei de la meteo ar fi de acord, am urmărit programul meteo în seara aceea și pe hărțile meteo ceea ce au arătat a fost un front de presiune scăzută, care a traversat Utah, Wyoming și a venit în Colorado și apoi în nordul New Mexico și a făcut o buclă mică și a revenit imediat și sistemul respectiv de joasă presiune este ceea ce a adus ploaia în acel loc.

Deci, când vorbim despre aceste lucruri, unele dintre acestea sunt povești anecdotice, dar ilustrează dintr-o perspectivă indigenă un concept foarte puternic. Uite ce a făcut David! El și-a încorporat toate simțurile, nu a cerut să se întâmple ceva; a simțit că s-a întâmplat deja, a mirosit cum miroase când se întâmplă; a auzit sunetele ploii. Nici nu ți-am spus despre acea parte, dar el a auzit sunetele ploii și a simțit că acea ploaie este deja acolo. Vă voi invita să vă gândiți la acest lucru pe măsură ce intrăm în această modalitate de rugăciune pe care o voi împărtăși cu voi.

Deci, principiile pe care le împărtășesc sunt foarte simple; sunt, de asemenea, foarte vechi și tot ceea ce vă spun, vedem instrucțiunile pentru acest tip de rugăciune pentru acest cod, care ne permite să vorbim direct cu Matricea. Vedem aceste principii înregistrate în unele dintre cele mai vechi tradiții spirituale prețuite și vorbesc despre cărțile biblice pierdute, pe care le-am descris mai devreme în acest program.

Acestea sunt cărțile care au fost descoperite la mijlocul secolului al XX-lea, precum Biblioteca Nag Hammadi din Egipt; amintiți-vă, Pergamentele de la Marea Moartă sunt cele mai vechi înregistrări ale vechiului testament, Biblioteca Nag Hamadi sunt cele mai vechi înregistrări ale noului testament; ambele au fost găsite la mijlocul secolului al XX-lea, in anii 1940 și în acea Bibliotecă Nag Hamadi se gasesc cele peste 43 de cărți care au fost complet eliminate din canonul biblic, în secolul al IV-lea, de către împăratul Constantin. Ele au fost gasite intacte în Biblioteca de mărfuri din Nag, inclusiv Evanghelia dupa Toma, despre care am vorbit mai devreme.

Scribul Toma, care l-a urmat pe Maestrul Isus, Învățătorul, nu era un om religios. Din această perspectivă, el l-a urmărit pe Învățător și a înregistrat cuvintele, cuvintele exacte ale Invățătorului și acest lucru este important, deoarece există un loc în evanghelia lui Toma în care elevii Săi l-au întrebat pe Învățător cum să comunice cu câmpul; nu au folosit acești termeni; au întrebat cum să comunicăm cu Dumnezeu și în Evanghelia lui Toma găsim instrucțiunile pentru modul al cincilea, modul de rugăciune pierdut.

Acum, am menționat mai devreme si ați auzit termenul când ceva se pierde în traducere și că această traducere o voi împărtăși din această carte biblică, după descoperirea sa. Acesta este un exemplu frumos despre cât de mult poate face o diferență, o eroare în traducere.

Deci, în Evanghelia lui Toma găsim de fapt instrucțiunile pentru acest al cincilea mod sau acest mod pierdut de rugăciune, așa cum am menționat. Așadar, permiteți-mi să vă citesc mai întâi traducerea în versiunea autorizată a Bibliei King James, așa cum o vedem astăzi. Dacă doriți să vedeți acest lucru pentru voi înșivă, este în versiunea King James a cărții lui Ioan 16.23, unde veți găsi acest lucru. Știu că ai mai auzit asta; câți dintre voi ați auzit “cereti și veți primi”? De aici vine acest lucru, permiteți-mi să vă citesc, traducerea spune așa: „Orice i-ați cere Tatălui, în numele meu, El vi-l va da; cereți și veți primi, ca bucuria voastră să fie deplină”  Bine, acesta este sfârșitul traducerii. Nu știu despre tine, dar când eram copil, ceream și ceream și am cerut și nu s-a întâmplat mare lucru și am devenit foarte frustrat. Mulți oameni o fac; ne simțim neputincioși, simțim că rugăciunile noastre nu fac cu adevărat nicio diferență, pentru că nu vedem nicio modalitate de a sesiza faptul că rugăciunile noastre au făcut ceva, ca au făcut diferența. Vom reveni la traducerea aramaică originală și la greacă și la  aramaică, dar aceasta va fi din aramaica originală. În Evanghelia lui Toma, vezi, variantele in limbile greacă și aramaică sunt motivul pentru care clarific acest lucru și vreau să le citesc și sunt foarte asemanatoare, dar există o diferență puternică și subtilă care a fost lăsată deoparte în traducere, care ar putea fi foarte bine pentru că traducătorii nu au înțeles ce explorăm tu și cu mine acum, pentru că nu au înțeles-o, au simplificat pur și simplu limbajul.

Deci, în versiunea tradusă și dacă doriți să vedeți acest lucru pentru dvs, aceasta provine de la Neil Douglas Klotz este numele traducătorului; există o carte mică numită Rugăciuni ale cosmosului/ https://www.amazon.com/Prayers-Cosmos-Meditations-Aramaic-Words/dp/0060619953/; este o carte frumoasă în care el traduce din nou atâtea rugăciuni foarte puternice și aceasta este una dintre ele. Acum, ascultă diferența: în textul inițial începe un mod foarte asemănător “toate lucrurile pe care le ceri direct, din interiorul numelui meu, vei primi”; bine, aceasta este traducerea care a fost greșită; acesta este originalul: „Cere fără motiv ascuns și fii înconjurat de răspunsul tău, fii învăluit de ceea ce îți dorești, ca bucuria ta să fie deplină”.

Aceasta este o singură afirmație foarte puternică pe care o voi descompune: cereți fără motive ascunse - care vă invită să cereți fără atașament la rezultat; este de fapt un concept foarte budist - cereți fără atașament la corectitudine, greșeală, bunătate, răutate, bucurie sau dezamăgire - este în legătură cu răspunsul la rugăciunea voastră sau nu, fără atașament la rezultat. Bine, “fii înconjurat de răspunsul Tău, fii învăluit de ceea ce îți dorești” - singurul mod de a fi asa este dacă acele lucruri sunt deja prezente, rugăciunea ta este deja ascultată si implinita, vii din locul în care rugăciunea a fost deja indeplinită. Deci, cheia a ceea ce spunem aici - simțiți sentimentul, simțiți că rugăciunea a primit deja răspuns, cu cât mai multe simțuri puteți: miros, atingere, gust, auz, simțiți-vă ca și cum corpul vostru este deja vindecat, simți ca și cum relația ta perfectă este deja prezentă, simți ca și cum abundența ta este deja prezentă. Invocă toate aceste simțuri!

La începutul seriei, am sugerat un nou model pentru creație și modul în care funcționează și o nouă filozofie care spune că creația noastră, conștiința, ne informează constant despre noi înșine, prin creațiile noastre, lucrurile pe care le creăm, artă, muzică, cărți , lucrurile pe care le creăm,  care credem ca sunt divertisment sau expresie creativă; în plus față de acele lucruri, pe care le primim ca informatii despre noi înșine, informându-ne despre relația noastră cu câmpul, astfel încât să ne putem aminti de această tehnologie internă foarte puternică, rugăciunea, este un exemplu perfect de ceea ce vorbesc aici.

Acum, voi face acest lucru într-un format foarte condensat pentru a vă oferi sensul pentru ceea ce spun și apoi puteți lua această idee și o puteți aplica în propriile rugăciuni. Îți voi oferi un șablon pentru a face exact asta.

Am lucrat în corporații și ca om de știință, ca proiectant senior de sisteme informatice, în anii războiului rece; înțeleg foarte bine sistemele informatice. Unul dintre lucrurile care m-au uimit este ca, oricât de complexe sau cât de simple sunt, fie că scriem trei milioane de linii de cod, care se întâmplă cu unele dintre sistemele utilizate în industria cercetării, sau doar câteva linii de cod, programele vor urma întotdeauna același șablon. Iată șablonul: există întotdeauna o introducere, care spune programului ce urmează să se întâmple; se numeste declarație de intenție. Apoi, în urma declarației, există lucrarea, corpul programului, care face de fapt calculele; și apoi există o închidere, ceva care să aducă programul la închidere.

Bine, așa funcționează cele mai sofisticate sisteme informatice din lumea noastră. Astăzi, dacă construim în lumea noastră, dacă conștiința ne informează în lumea noastră ceva ce știm și trebuie să știm despre noi înșine, atunci întrebarea este: este posibil ca cele mai sofisticate computere să ne spună ceva despre felul în care se comunica cu matricea? Raspunsul este da !

Șablonul care permite computerelor cele mai sofisticate să funcționeze, modul în care funcționează este tocmai șablonul care permite rugăciunilor dvs. să funcționeze, modul în care funcționează și rugăciunile dvs. Atunci când vă construiți rugăciunile, vă voi invita să faceți exact acest lucru: prima declarație a rugăciunii voastre, o declarație de intenție, spuneți câmpului, spuneți matricii, spuneți conștiinței, spuneți lui Dumnezeu ce este pe cale să faceți, într-o singură frază sau o propozitie scurtă; fii concis, poți spune pur și simplu: „aceasta este o rugăciune de vindecare pentru corpul meu” sau „o rugăciune de vindecare pentru cei dragi” și apoi, în cod, ce vrei să se întâmple. Dar veniți din locul care s-a întâmplat deja, mulțumiți pentru ceea ce s-a întâmplat deja.

“Mulțumesc pentru perfecțiunea corpului meu, pentru vindecarea corpului meu, pentru vindecarea celor dragi, pentru vindecarea relației mele”. Bine, acesta este corpul codului. Închidere, atât de frumoasă și atât de puternică: în închidere, îi spunem câmpului că totul a fost deja făcut. Și, pentru închidere, textele ne invită să folosim aramaicul original; există ceva special în acest cuvint. Lasă-mă să împărtășesc cu tine cuvintul Amin, la sfârșitul rugăciunii tale. Ce înseamnă asta, înseamnă că “pecetluiesc această rugăciune în încredere și credință și adevăr, amin”

Nu mă pot gândi la o tehnologie mai puternică, mai sofisticată, mai frumoasă, care ne-a fost lăsată nouă decât capacitatea noastră de a comunica cu acest domeniu într-un mod semnificativ și tocmai v-am împărtășit un singur șablon; pot exista și altele, acesta este un șablon foarte puternic, care ne-a fost lăsat acum 2500 de ani, care ne permite să facem exact acest lucru.

Vă spun că prin al cincilea mod de rugăciune, rugăciunea noastră bazată pe sentiment, ni se oferă capacitatea de a comunica direct, cu posibilitățile existente în câmpul universal, în această matrice divină și de a face acest lucru într-un limbaj pe care matricea îl recunoaște. Cele mai vechi și prețuite tradiții spirituale ale noastre au păstrat cunoștințele și tehnica de a interacționa cu matricea divină și pentru a ne rescrie codul personal, precum și codul realității globale.

În următorul episod vom descoperi de ce relația noastră cu această matrice deține literalmente cheia crizelor care ne distrug familiile și comunitățile, polarizând societățile și națiunile noastre de astăzi

Așadar, vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați alăturat pentru această prezentare foarte specială și asigurați-vă că vă acordați următorul nou episod din Matricea Divina - punerea în legătură a timpului, spațiului, miracolelor și credinței.


Sursa: RADU GABRIELA






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu