vineri, 21 iunie 2019

GSM FUNDĂTURA (tableta sf ruptă din viață) 0s




FUNDĂTURA

România a ajuns într-o situație fără ieșire. Criza, mai bine zis, crizele se adâncesc tot mai mult. Cu toate rachetele lui Daea, norii grei deasupra finanțelor țării sunt greu de risipit. Miliarde și miliarde sunt împrumutate cu o viteză amețitoare doar pentru a asigura salariile și pensiile. Și așa cele mai mici din Evropa unită.
Guvernul dăncilian dă din colț în colț cu declarații tot mai contradictorii. Una spune prim sinistra, alta scrie Orlando negru pe alb către instituțiile statului.
Nu se vor tăia salariile, zice primadona PSD ! Păi, asta ar mai lipsi ! La cât sunt de amărâte, o diminuare ar face ravagii. Pe de altă parte, avem parte de un guvern superobez, nu mă refer doar la numărul de ministere, ci și la zecile de agenții mâncătoare de bani cu ghiotura. Adevărate găuri negre. Ministerul de Interne a ajuns la 35.000 de angajați, primul din U.E. ca număr de angajați pe cap de locuitor ! Întărirea acestei instituții de forță arată la ce se tot pregătesc guvernanții ! Am și simțit pe propria piele ce înseamnă Jandarmeria care are ca obiectiv „protejarea cetățeanului” care își apără drepturile înscrise în Constituția țării. Gaze și bastoane cu nemiluita ! 

Vinovați - 0 (zero) !

 Ministrul de externe, un dinozaur de pe timpul ciuruitului, își dă cu stângu-n dreptu’ declarând senin că nu-i vinovat pentru bulibășeală de la alegeri în diaspora. Declară senin că de vină sunt cele trei buletine de vot, ce a dus la creșterea timpilor !
- Păi, stimate tovarășe, de ce nu ai luat măsuri dinainte din moment ce știai acest lucru ? Sau special ai lăsat să meargă lucrurile așa. Sabotaj, prostie sau amândouă la un loc ?
Toate țările democratice au instituit votul prin corespondență și votul electronic, iar la noi, care avem cei mai mulți migratori din U.E., Puterea nu dorește sub nicio formă implementarea acestor metode simple.
De ce ? Feseniștii știu foarte bine răspunsul, de aceea o tot dau cotită. În urma ultimelor alegeri, primul lucru care trebuie rezolvat este modalitatea cât mai eficientă de vot a tuturor românilor. Nu creșterea numărului de secții de votare, ci introducerea votului electronic, care ar reduce și timpii și costurile. Cele patru milioane de români aflate peste granițele țării, sunt pricepute în mânuirea tehnologiilor, nu ca tov. ministru, care habar nu are ce înseamnă o petiție electronică, și cere, insistent, semnăturile !?!
Parlamentul superobez este, de asemenea, un mare consumator de bani publici. La vedere se află cei 465 de parlamentari, dar în spatele lor sunt mii și mii de salariați, care le poartă de grijă. De la ducerea servietei cu „proiecte”(!?!), până la ducerea la școală a odraslelor sau facerea pieței. Mai, nou, pentru o simplă diaree, un parlamentar isteric este cărat de urgență cu elicopterul la București ca nu cumva să crape. Păi, de asemenea oameni are nevoie țara ?
Pensiile speciale date fără număr și bază legală adâncesc și ele deficitul bugetar. Datoria externă a trecut pragul sutei de miliarde de euro !
Nici cu criza politică nu stăm bine. Programul de guvernare al coaliției PSD&ALDE bate pasul pe loc, în timp ce marele partid, cu picioare de lut, se prăbușește. Haosul este total. Ședințe peste ședințe. Declarații pline de lozincile arhicunoscute cu apel la unitate de nezdruncinat, democrație, bla-bla-bla ... Veorica vorbește ca un tonomat stricat deși întrebările jurnaliștilor sunt foarte clare. Pentru ea sexul e mai important decât Cex-ul !
La PSD se conturează două congrese pe repede înainte, dar lucrurile sunt tot mai confuze. ALDE, practic, a rămas fără suflu. Tăriceanu a scăpat pe moment de judecata faptelor sale, apărat de colegii șparlamentari, dar simte tot mai mult marginalizarea găștii sale de liberali roșii, ce n-a reușit să treacă pragul european. 


O știre de ultimă oră ne comunică un alt candidat al PSD la președinția României. Șerban Nicolae, șoferul celebrului pușcăriaș Cătălin Voicu, arogantul parlamentar, susținător a tot felul de aberații din codurile penale.
La conducerea PSD sunt vehiculate tot felul de nume, care de care mai compromise, dar asta e treaba lor. Sigur, România are nevoie de un partid de stânga, însă cu personalități autentice, nu cu paparudele actuale. „Poate de aceea plouă așa de mult peste țară !,” îmi suflă lelea Safta.
Reforma în PSD se lasă mult așteptată, partidul riscând să se dezintegreze de nu vor fi luate măsuri grabnice.
Se vorbește mult și gratuit despre moțiunea de cenzură de săptămâna viitoare. Vai, ce ne facem dacă moțiunea nu trece ? Să fim serioși ! Nimeni nu și-a pus vreo clipă speranța că va trece. Se va verifica doar cine sunt sinucigașii din actuala coaliție. Plecările spre partidulețul lui Ponta sunt dovada conștientizării pericolului de a mai rămâne în acest grup infracțional.
Căderea guvernului dăncilian se va produce, doar, după epuizarea completă a resurselor, el fiind în fața unor decizii greu de aplicat până la sfârșitul anului.
Opoziția pare să fi înțeles că Acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României, propus de președintele Iohannis constituie o soluție fezabilă pentru stabilitatea și salvarea țării. Mai sunt mârâituri pe la colțuri, dar, de bine de rău, căruța s-a pus în mișcare.
Deși se umblă puternic la dezbinarea Opoziției, pactul semnat poate duce la schimbarea mult așteptată. Vor urma, cel mai probabil, alegeri parlamentare anticipate și cucerirea Puterii în parlament. Dacă o vrea boborul ! Altfel, nu are rost preluarea guvernării. Ar fi curată sinucidere !
La nivelul Uniunii Europene se negociază, în urma alegerilor din 26 mai,  noile echipe ce vor conduce uniunea politică și economică a celor 28 de state în următorul mandat. Este vehiculat și numele Angelicăi Merkel pentru o funcție extrem de importantă, cea de președinte al Comisiei Europene, post pe care l-a deținut cu multă diplomație Jean-Claude Juncker. În cărți se află și Klaus-Werner Iohannis !
În R. Moldova, situația este explozivă. Evenimentele sunt în derulare. Am mai spus, oricum ai da-o, la ambele capete ale jocului politic se află ... Kremlinul. Se pare că marile puteri ale lumii au ajuns la o concluzie comună. Până una-alta, ședințele taberelor se țin prin tot felul de cotloane.
Zi și noapte.
Din punctul de vedere al consilierului meu, lelea Safta, actualii pro-europeni basarabeni sunt împinși la o guvernare cu socialiștii lui Dodon tocmai pentru a fi compromiși. Scenariu care a funcționat cu consecințe catastrofale și în România acum ceva timp.

Așa se întâmplă când poporul doarme.

Poate pogorârea Sf. Duh să-i mai trezească pe ai noștri conducători. De pe ambele maluri ale Prutului.

Deșteaptă-te, române !


Toate bune,







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu