vineri, 14 iunie 2019

viorel roman - Feudalismul actual moldo-valah / 42 / 43 / 44 / 45 /





Feudalismul actual moldo-valah / 45 / opinii

* De ce se "bajeneau" in America, inainte de 1914, romanii din Transilvania? Ii jena feudalismul moldo-valah ortodoxo-comunist pe uniatii, greco-catolici din Transilvania? 
Pana in 1914, "Mia si drumul“, erau drumul dus-intors in USA si 1.000 $ pentru pamantul, care a fost colectivizat de feudalii ortodoxo-comunisti. Papa Francisc a beatificat recent pe Campia Libertatii din Blaj șapte episcopi greco-catolici morţi ca martiri pentru ca au refuzat sa treaca la ortodoxie. Moldo-valahi care au lichidat Biserica Unta cu Roma din Transilvania, in timp ce aceasta Biserica Unita isi continuat existenta in tot Lagarul marxist-leninist, in Ungaria, Cehoslovacia, Iugoslavia, Bulgaria, iar dupa 1989, Statul in simfonie cu BOR-ul refuza retocedarea bisericilor, bunurile instrainate unitilor in 1948, cand erau doua milioane, mai ales in Ardeal, azi au ramas 10%.
* „Bajenitul“, fuga in Vest e dupa salarii, nu dupa acquis. Strang bani, vin inapoi si-si toarna un "palat" pe care n-au cum sa-l tina pe urma, nu se mai uita ca-i "feudalism moldo-valah“. Dar daca sunt atat de ingrijorate institutiile Uniunii Europene de scaderea populatiei din Romania, de ce au inceput sa raga dupa ultimele mariri de salarii? Fiindca erau acordate de PSD-ul ortodoxo-socialist? 
Marirea salariilor trezeste neincredere in Europa pentru ca bugetarii au salarii mai mari decat cei din sectorul privat, cand in economia de piata e invers. Bugetarii traiesc pretutindeni pe seama celor ce muncesc la privat. Pensiile speciale clientelei, primarilor PSD, ridica si ele semne de intrebare, de cand cei din vest trimit mai putin bani familiei din tara si ritmul cresterii datoriei externe devine ingrijorator, ca la greco-ortodocsi si ciprioto-ortodocsi inainte de faliment.
* Stat "paralel" - in engleza "deep state" e altceva - amestecul serviciilor secrete si de forta, nealese de numeni, in probleme de guvernare, peste capul celor alesi!
PSD-ADLE, d-nii Dragnea si Tariceanu au adus in discutie la Baile Herculane existenta a doua „Statele Paralele“, unul autentic, cel al devalmasiei valahe in simfonie cu BOR-ul, al Teocratiei Orientale, Imperiului Sfantului Andrei, Bizantin, Turc, Rus, si din anul 2007, unul strain de rit, glie, neam, statul democratic occidental al acquis-ului comunitar, in traditia Imperiului Sfantului Petru, Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana. Muntii Carpati despart aceste „State Paralele“ ilegale, fiecare din perspectiva celuilalt. De doua milenii Limesul desparte Imperium Romanum de Barbari, asta iese la iveala si la alegeri, pe falia tragica dintre orient si occident.
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/ https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016 1
https://www.academia.edu/36367451/Statul_de_drept_opinii https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/ http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/ http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/ https://www.academia.edu/36408311/Stat_catolic_cu_popor_ortodox_Kopie.pdf  https://www.totpal.ro/viorel-roman-ghinionul-de-a-fi-moldo-valah/ https://www.academia.edu/16615177/Imperiu_and_Limes





Feudalismul actual moldo-valah / 44

care genereaza un „Stat Paralel“ greco-ortodox in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, in Imperiul Sfantului Andrei si contrarul lui, cel romano-catolic al acquis-ului comunitar (drepturile și a obligațiile care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene), in Imperiul Sfantului Petru, sunt incompatibile la Dunarea de Jos inca de la Cuza Voda si regele Carol. 
Dar daca fiecare „Stat Paralel“, ilegitim din perspectiva celuilalt, are avantaje si dezavantaje, fervenţi susţinători de o parte si alta a Muntilor Carpati, amalgamul de la Bucuresti, ortodox si catolic, oriental si occidental, e perceput azi ca un blocaj fara mari perspective. 47% dintre românii cu vârste între 16 şi 35 de ani ar vrea să plece in occident. De aceea, dupa Comisia Europeana, tara ar putea pierde o treime din populație până în anul 2060, dacă fuga de feudalismul clientelar in conflict cu rationalitatea capitalista continuă in ritmul actual, iar daca ritmul se dubleaza ar putea rămâne doar 12 milioane in România. Fenomenul de îmbătrânire demografică se accentuează in conditiile in care deja economia se confruntăm cu o criză de forță de muncă, iar sistemul de pensii este tot mai greu de susținut. 
Din anul 2007 Romana e de jure in Europa / UE, dar de facto nu, dovada sunt cei peste cinci milioane de bajeniti in occident. Ei vor depturile omului occidental, nu a celui oriental. Ei refuza clientelismul, nepotismul feudal, spaga, coruptia cu larg caracter de masa de acasa si au optat, votat cu picioarele, cum spun americanii. Spre Vest.
De ce se integreaza romani individual fara probleme in Europa si colectiv, Romania nu?

http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/ http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/ https://www.academia.edu/36408311/Stat_catolic_cu_popor_ortodox_Kopie.pdf  http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx https://www.totpal.ro/viorel-roman-ghinionul-de-a-fi-moldo-valah/ https://www.academia.edu/36367451/Statul_de_drept_opinii http://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/ 2

Viorel Roman: Războiul dintre statele paralele II : Miorita USA, P.O.BOX 193, WEST SACRAMENTO, CA 95691, USA, Anul XII, Numărul 133, martie 2018, p.7 

www.mioritausa.news http://confluente.org/articole/viorel_roman http://confluente.org/viorel_roman_1518494438.html http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/ https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/11/mafia-paralela.html https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_201 https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83 https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sauvest/





Feudalismul actual moldo-valah / 43

Zilnic 500 romani pleaca din tara. Asta inseamna ca 200.000 pe an se bajenesc, fug de capitalismul de cumetrie feudala, clientelara. Dupa alegerile europarlamentare din 26 mai, in care electoratul si-a exprimat optiunea de schimbare, nu se intampla nimic pe falia dintre Orient și Occident, la Limes intre Imperiu si Barbari. Democratie originala a la Ion Luca Caragiale, si/sau a la Raymond Poincaré, “Que voulez-vous, nous sommes ici aux portes de l’Orient, où tout est pris à la légère… Ce vreți ne afăm aici la Porțile Orientului unde nimic nu este luat foarte în serios.” Motto la „Craii de curte veche“ de Mateiu Caragiale.


https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016 https://www.academia.edu/16615177/Imperiu_and_Limes https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx  https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sauvest/




Feudalismul actual moldo-valah / 42
1878-1938, in conflict cu civilizatia capitalista, occidentala, genereaza doua State Paralele incompatibile a caror ridicol, rafuiala permanenta e descrisa de Caragiale si Eminescu.
1938-1989, dictatura de dezvoltare reface unitatea feudala, ortodoxo-comunista de nezdruncinat, rit, glie, neam, in jurul conducatorului suprem in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului. Ceausescu
1989 se revene la dualitatea feudalism-capitalism, State Paralele incompatibile, la Formele fara fond binecunoscute de un secol si jumatate, sub protectia UE/NATO.
1999 Sf. Papa Ioan Paul II la Bucuresti „Crestininismul respira cu doi plamani, ortodox si catolic“. 
2019 Papa Francisc la Bucuresti, Iasi, Blaj, Simleul-Ciuc, Sibiu: „Sa mergem impreuna, toti“.
Drumul impreuna feudal si capitalist e plin de contradictii, de aceea cinci milioane de romani fug in vest de incompatibilitatea lor. “Dacă socoți societatea ca o fracție, atunci o să observi la mijloc un strat subțire, care e al oamenilor normali. Crucea normalilor e că sunt foarte puțini, au devenit o minoritate fragilă, din care se tot desprind în sus și în jos. Cei de sub acest strat, de dedesubt, sunt depresivii. Aproape o treime din populație suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalității, pentru psihopați, care au ocupat toate posturile-cheie în țară. De aia nu avem sănătate mentală în țara asta, că populația se împarte în mare măsură între oprimaţi (depresivi) şi opresori (psihopaţi).“ Dr. Aurel Romila
I. Cine sunt oprimați (depresivi)
Depresia e o stare mentală de tristețe/amărăciune care persistă pe perioade îndelungate. Simptome care durează mai mult de două săptămâni și de o severitate care începe să împiedice desfășurarea normală a activităților zilnice deja semnifică depresie clinică. Se presupune că doar o mică parte din cei care suferă de depresie ajung să conștientizeze această afecțiune și să se supună tratamentului corespunzător. Motivele sunt frica de stigmatizare socială, orgoliul personal și ignoranța. Se estimează că în anul 2020 depresia va deveni a doua cauză de dizabilitate la nivel mondial, după afecțiunile cardiovasculare. În România, a fost depistată o creștere semnificativă a episodului depresiv major. Numărul persoanelor afectate de tulburări psihice este în creștere peste tot în lume în ultimii ani, iar România se află pe locul trei, cu aproape 300.000 de bolnavi.
II. Cine sunt opresori (psihopaţi)
1
Profilul si caracteristicile de baza ale psihopatului. Numele care ne vin in mod spontan in minte atunci cand vorbim de psihopati, sunt Hanibal Lecter, Jack Spintecatorul, Rimaru. In realitate psihopatia este o tulburare de comportament relativ raspandita (aproximativ 1% din populatietie fiind afectata dupa unele surse, intre 4% si 6% dupa alte surse), dar din fericire rari sunt psihopatii care ajung sa comita crime odioase. Marea majoritate dintre ei duc vieti absolut normale .
Drumurile noastre se pot incrucisa cu ale lor in toate domeniile si sectoarele societatii. Ceea ce este cel mai important pentru oamenii normali in relatia cu psihopatii, este in primul rand sa invete sa-i detecteze , de teama ca nu care-cumva acestia sa se amestece in existenta noastra si ne-o tulbure in diverse moduri din care unele foarte dure si brutale, altele foarte rafinate, dar care pot sa ne distruga si sa ne provoace suferinte morale si psihologice de neimaginat.
Robert Hare este unul dintre cei mai mari specialisti ai planetei in domeniul psihopatiei. El si-a consacrat viata studiului, definirii si incadrarii acestei forme de tulburari de comportament , care ia forma unui sindrom al trasaturilor psihologice si de caracter. Conform profesorului Robert Hare psihopatii poseda in general urmatoarele trasaturi de caracter:
1. Foarte buni oratori
Sunt cel mai adesea foarte dotati in exprimarea orala directa, deoarece ei nu resimt nici o forma de anxietate, teama sau de inhibitie de a vorbi in public, sau in fata unor mari mase de oameni. Psihopatii nu simt nici cea mai mica forma de inhibitie in fata multimilor. Ei dispun in mod natural de o elocventa iesita din comun, volubilitate extraordinara, o verva si o bogatie a vocabularului fara egal. Ei au raspunsul la tot si la orice si sunt capabili sa puna in dificultate cei mai buni oratori din randul ’’oamenilor normali’’ sa-i minimizeze si ridiculizeze cu succes. Intr-un cuvant sa-i depaseasca din toate punctele de vedere in ceea ce priveste arta oratoriei si vorbitului in public. Ei nu ezita nici macar o fractiune de secunda in a-si umili partenerul de dialog, al ironiza si minimiza utilizand in mod natural tertipuri si metode perverse , care-i sunt deosebit de familiare. Reusesc cu abilitate sa se sustraga raspunsurilor la intrebarile directe, lasand totusi impresia unui raspuns articulat, decent si in acelasi timp care-i este favorabil si care poate sa-l puna intr-o lumina buna.
2. Sarm, carisma si aura
Psihopatii sunt cel mai adesea niste indivizi foarte carismatici. Stiu sa se faca foarte placuti si adesea devin predicatori sau gouru in diverse secte religioase sau oameni militari sau politici de succes. Li se atribuie in mod natural calitatea de conducatori de oameni de conducatori ai maselor. Sunt niste mari seducatori. Daca prezentati interes pentru ei (pentru ca dispuneti de bani, de putere 2
sau de prestigiu, sau orice alt avantaj dupa care ar putea sa traga foloase) acesti psihopati vor reusi sa va castige increderea in mod neconditionat.
3. Narcisism grandios si megalomanie
Psihopatii sunt intodeauna si fara exceptie aroganti, dar cei mai multi si mai abili dintre ei reusesc sa disimuleze si sa mascheze aceasta trasatura de caracter a personalitatii lor, reusind cu succes sa o transforme intr-o falsa modestie. Ei au o viziune grandioasa si megalomanica a propriei lor importante. Ei au impresia de a fi superoameni, de fi oameni deosebiti si superirori tuturor muritorilor de rand, se cred binefacatori si salvatori. Ei se percep ca fiind soarele scenei sociale. Demersurile lor, intotdeauna si fara exceptie facute numai din interes, sunt prezentate drept favoruri. Odata ajunsi in functii de conducere sau de putere, pana si cererile cele mai legitime pe care in mod normal sunt obligati sa le indeplineasca, facand pare din natura obligatiilor si responsabilitatilor care le apartin, le considera drept favoruri, executandu-le si prezentandu-le ca atare. In mintea lor totul le este permis si totul li se datoreaza deoarece ei sunt niste persoane exceptionale, in consecinta ei se servesc. Vorbim adesea de megalomania sau de egocentrismul lor.
4. Absenta empatiei
Psihopatii sun in mod abominabil lipsiti de orice forma de empatie. Ei nu au nici un sentiment pentru ceilati, nici dragoste, nici compasiune. Adesea ei fac proba de sadism. In marea lor majoritate ei pun in scena, de maniera teatrala, empatia lor. Ei fac eforturi considerabile de a trece drept ceea ce nu sunt: drept persoane sensibile, miloase si inimoase. De-a lungul vietii deprind tehnici teatrale din ce in ce mai sofisticate si mai avansate pentru a-si ascunde adevaratul caracter si de a se prezenta intr-o lumina deosebit de buna. Reusesc cu o foare mare abilitate sa-si ascunda insensibilitatea, lipsa de caracter si cruzimea sub o masca frumoasa care induce in eroare pe cea mai mare parte a oamenilor.
5. Manipulatori fara egal
La ora actuala exista nenumarate metode de manipulare. Psihopatii poseda un repertoriu de tehnici de manipulare extraordinar de bogat. Ei mint cu un aplomb deconcertant, ei pot sa va culpabilizeze evocand obligatii familiale si profesionale, ei dispun de un arsenal deosebit de expresii si fraze incuietoare pentru a va forta sa ganditi ca ei. Iata un exemplu de astfel de fraza incuietoare utilizata destul de des: `Orcine gandeste si spune contrariul este un ipocrit’. Adopta aproape in permanenta un aer doct, afisandu-se drept detinatorii adevarului abslolut. Modelul lor de exprimare este
3
ambiguu , care vizeaza in primul rand sa va transmita gandirea lor fara sa fie nevoie sa o formuleze in mod explicit, pentru a evita a se ’’murdari sau pata’’.
6. Gestionari virtuosi ai propriei lor imagini
Psihopatii sunt comunicatori instinctivi. Ei au un talent natural de a da si a transmite despre ei o imagine deosebit de buna si de flatanta. Ei reusesc sa se puna in valoare pe spatele, munca si realizarile colegilor lor, is-i aranjeaza in mod deosebit de artistic CV-ul lor, i-si aranjeaza si infloresc in mod favorabil istoria lor, isi urmares cu ferocitate, hartuindui, pe toti acei care au inteles cu cine au de a face si care in orice moment ar putea sa-i demascheze in fata tuturor, smulgandu-le masca. Ei au de asemenea capacitatea de a se purta diferit si diferentiat in functie de persoana cu care au a face la un moment dat, de asemenea maniera ca unele persoane ii gasesc de-a dreptul admirabili, in timp ce altii au avut parte de reversul medaliei: minciuna, manipularea, aroganta.
Ei pot de asemenea sa se comporte foarte diferit in public si privat, astfel incat avem de-a face cu un Dr. Jekyll si Mr.Hyde.
7. Labilitate in logica
Psihopatii au tendinta de a multiplica erorile de judecata. Ei acorda prea multa importanta anumitor fapte, in acelasi timp minimizand altele. Spiritul lor de analiza este foarte selectiv, nedetectand decat ceea ce le convine lor. Si memoria lor functionea de aceeasi maniera. Adesea, se intampla sa se contrazica in aceeasi fraza. Ei fac foarte usor promisiuni, pe care le uita la foarte putin timp dupa aceea. Au lapsusuri si interpreteaza rau o anumita situatie, intodeauna in favoarea lor si intotdeauna numai pentru a manipula. Daca se intampla sa fie prinsi si dovediti, vor afirma intotdeauna fara exceptie ca a fost vorba de o neantelegere.
8. Asumarea riscurilor
Psihopatii au tendinta de a se plictisi si isi asuma mult mai multe riscuri decat oamenii normali. Ei sun iresponsabili si au dificultati sa prevada toate consecintele actelor lor. Au adesea traiectorii meteoritice. De la o zi la alta totul se poate darama ca un castel din carti de joc. Pentru ca psihopatii traiesc foarte intens momentul prezent , ei prefere sa se bucure de o glorie efemera.
9. Lipsa remuscarilor
Ei nu au niciodata remuscari. Ei nu isi asuma niciodata responsabilitatea. Ei resping intotdeauna propria vinovatie si o arunca fara exceptie asupra altor persoane. Isi gasesc fara exceptie tapi ispasitori. Incearca cu abilitate si adesea reusesc sa-i culpabilizeze pe altii, sa-i faca vinovati in timp 4
ce ei trec drept niste biete victime nevinovate. Intodeauna minimizeaza raul, suferinta, pagubele si distrugerile produse.
10. Agresivitatea
Psihopatii sunt fara exceptie foarte agresivi si combativi, recurgand cu usurinta la amenintari. Perceptie lor despre viata este ca finnd o succesiune de lupte, fiecare lupta avand un invingator sau un invins. Ei sunt determinati sa faca tot ceea ce trebuie facut, ca sa iasa invingatori. Adesea au un temperament exploziv, iesindu-si din fire foarte des. Fac abuz de proceduri juridice utilizandu-le la extrem. Isi petrec cea mai mare parte a timpului criticand, denigrand, devalorizand pe altii pentru asi alimenta imaginea narcisistica despre ei. Tot ceea ce fac este exceptional, iar tot ceea ce fac altii este banal, rau, sau prost facut.
11. Paranoia
Psihopatii au tendinta sa creada ca toata lumea poseda acelasi profil psihologic ca si ei.
Daca vreodata le cerem socoteala pentru faptele comise, vor striga si vor sustine sus si tare ca complotam impotriva lor. Au foarte des tendinte paranoice, creazand ca toata lumea le vrea ’’pielea’’ si ca toata lumea vrea sa-i loveasca si sa-i vada doborati. Nu au nici cea mai mica problema in as-i imagina ca toti ceilati comit tot felul de blestematii, intrigi, comploturi si acte reprobabile, intrucat ei functioneaza de aceasta maniera. Din punctul lor de vedere, lumea nu est alceva decat o fratie de rechini. Marea majoritate a psihologilor au cazut de accord in a afirma ca psihopatii transfera si proiecteaza asupra altora propriile lor trasaturi psihologice. Ei poseda o cunoastere intuitiva a viciului, care le permite sa ada raul peste to si in mod special in bine. In ochii lor, conform propriilor lor norme morale si caracteristici psihologice specifice, o prietenie sincera este aceea a intereselor, a aranjamentelor a tragerii de foloase in comun. Foarte repede, psihopatii se transforma in inchizitori feroce. Multi oameni normali sunt indusi in eroare de aceasta caracteristica (de inchizitori – acuzatori feroce) gandindu-se ca o persoana care denunta cu putere si virulenta, imoralitatea altuia, devin in mod automat niste persoane exemplare, sincere si oneste, fara nici o pata, altruiste si fara vicii sau slabiciuni, cu alte cuvinte o persoana de exceptie.
12. Setea de putere
Psihopatii sunt obsedati sa detina controlul. Ei simt nevoia sa controleze pe toata lumea, perceptia lor despre altii fiind aceea ca restul oamenilor nu sunt altceva decat objecte sau roboti a caror singura functie si obligatie este aceea de a subveni nevoilor lor (materiale, psihologice sau sexuale),
5
intr-un cuvant ei sunt dominatori. In sfera privata ei sunt niste tirani , iar in sfera profesionala ocupa cel mai adesea functii de conducere. Ei se inconjoara de aghitoanti foarte docili si supusi, atacand pe toti acei aceia care ar putea sa-i incurce in drumul lor sau sa-i deranjeze intr-o forma sau alta.
13. Ei stiu notele dar nu cunosc muzica
Spectrul emotional al psihopatilor este foarte sarac. Ei invata de-a lungul vietii sa sa simuleze (mimeze) emotii si sentimente pe care ei nu le au si nu le resimt, in mod special acelel emotii care se trag din empatie sau din morala: dragostea, atasamentul, compasiunea, rusinea, tristetea sau depresia. Putem deci sa spunem ca ei cunosc notele dar nu pot sa cunoasca muzica. Emotiile pe care vor sa le faca manifestate sun false. Au tendinta sa faca prea multe lucruri deodata, stilul lor este grandilocvent, pompieristic, inflorit, impanat de metafore. Psihopatii isi manifesta emotiile de maniera in care adolescentii comunica pe MSN multiplicand semnele de exclamatie sau zambetele. In acest fel ei dau impresia unei imaturitati emotionale.
14. Stilul teatral

Psihopatii au tendinta de a gesticula mult. Ei au aceasta latura teatrala a caracterului lor, vorbesc mult cu corpul sau cu mainile. Isi multiplica mimica, isi ridica ochi inspre tavan caù sa va faca sa intelegeri ca afirmatiile dumneavoastra sunt stupide si prostesti, suspina, inalta din umeri. In anumite situatii ei pot sa va invadeze spatiul intim, si chiar sa va atinga, chiar daca abia va cunoasteti. De asemenea ei pot sa sara etapele traditionale ale construirii unei prietenii, facandu-va sa credeti mult prea repede ca sunteit cei mai buni prieteni din lume.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu