vineri, 21 februarie 2020

Melania Rusu Caragioiu - SCRISOARE DESCHISĂ, DE MULȚUMIRE




SCRISOARE DESCHISĂ, DE MULȚUMIRE
de Melania Rusu Caragioiu


Mult Iubite și Stimate Maestre, Alexandru Cetățeanu,

Încep, întâi, pentru a vă mulțumi pentru seara plină de pitoresc de pe malul Fluviului St. Laurent, apoi  pentru desfășurarea unui  adevărat ospăț cu aromă de voie bună,  pere dulci și răscoapte,   care a parfumat ospățul culinar , dar ,,prodigios literar”!.
 În acest cadru mirific și gustativ, s-a desfășurat planul nucleului Constituirii  ,,ASRSAN” și  Cenaclului ,,Destine literare”, spre a continua prodigioasa Dumneavoastră muncă pe tărâmul literelor , atât de îndelungată, precum de fructuoasă, de mână cu marii corifei ai scrisului românesc și  mondial.
Totul, în seara amintită, s-a desfășurat în prezența Amfitronului, Președinte ASRAN, Alexandru Cetățeanu, într-un colectiv mai mare, lucrativ, având ca membrii activi pe D-na Veronica Balaj, RadioTV. Timișoara, Melania Rusu Caragioiu Vicepreședinta ASRAN și  poeta Carmen Doreal, deasemenea și Doamna Alexandrina Caragioiu membru fondator ASRAN.
 Pentru noi, stimate Domnule Președinte, Alexandru Cetățeanu, sunteți un exemplu de dăruire,  sacrificiu pecuniar și o reflectare a umanismului de la care ați împumutat aceste calități de neprețuit.
Observăm că Domnia voastră nu subliniați niciodată  duritatea eforturilor pe care le depuneți, ci mai de grabă mica noastră bunăvoință și talentul nostru, ca un adevărat patriarh al scrisului, ce sunteți,  nu de la  Guernesey, ca Victor Hugo , ci  de pe malul Fluviului St. Laurent , cu minunatele sale reședințe  una de vară și una de iarnă, din   parcul- grădină, din care nu lipsește nici viața zburătoarelor  îmblânzite, cardinalii cu penet de flacără și nici tot ce este inaripat- zburător.
În mesajul primit de mine de la Dumneavoastră,  repetați, oarecum, cu nostalgie,  mirajul strălucirii  unor aspecte  monumentale unice în lume, pe care le-ați vizitat în 2019, în India și  poate nu pentru prima dată, după cum vă știm din  paginile  Revistei ,, Destine literare”.
 Deci pe lângă lucrările Simpozionului internațional la care ați participat, împreună și cu importante personalități ale stiințri și literelor și  din România,
Zicem: Fericiți cei care își apleacă frunțile în rugăciune divină sub acele aurite bolți ale templelor, și fericit cel care plin de elan de cultură europeană, Domnia voastră, le vedeți în ansamblul arhitectonic, divinatoriu și mergând pe aspirațiile lui Constantin  Brâncuși, marele nostru vizionar și dăltuitor  în arta sculpturii, care a creat o epocă, un curent mondial, prin arta sa  de român din Hobița., nici măcar dinTimișoara sau București, nici măcar   din vreo HOBA, ci o micuță ,,Hobița”, ajungând cu proiecte și  arhitectonice,  în India!
Fiica mea are o prietenă care muncește un an întreg spre a merge în India, pentru a admira- ea este pictoriță- și pentru a învăța și artele divinatoare. Este  Diana Harja din Timișoara.
 Ne povestiți și scrieți despre proiecte brâncușiene  pentru India, ne redați din imaginația dumneavoastră și foto, imaginile pline de aur sufletesc, despre arta acestui popor indian, harnic, neobosit, poleit cu aur veșnic  de credință divină, precum templele sale.
 Suntem copleșiți de fiecare dată, când în grai românesc, molcom și subtil - doct, ne vorbiți despre  călătoriile făcute spre un congres mondial , sau spre obiective care îmbogățesc palmaresul cunoașterii noastre prin cele spuse, transmise nouă, după revenirea în mijlocuyl nostru, o adevărtă coborâre în mijlocul scriitorilor, care vă așteaptă cu noutățile aduse.
  După fructuoasa ședință de constituire   a noului cadru, Asociația ,,ASRAN” și   a Cenaclului ,,Destine literare” și a prezentării Redactorei șef a Revistei,  Doamna Dana Oprică, ne-am retras fiecare în cochilia sa de reverie, asteptând un semnal de la Pronie și Pegas, spre a porni cu entuziasmul specific românesc de muncă, aci de muncitor pălmaș, scriitor, spre un viitor care ne îndeamnă  și întrevede succese !



 Material scris de
 Melania Rusu Caragioiu, Vicepreședintă ASRAN,  cu scopul de a se publica și în Revistele ,, Cervantes- Satu Mare- București,  ,,Heliopolis”-Timișoara,  ,,În bătaia peniței-Caransebeș”,  STARPRESS-Canada,  unde eu mă găsesc redactor și în Revista renumitei Asociații Culturale ,,Constantin Brîncuși” din care am cinstea de a face parte.


      Canada, februarie, 2020








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu