miercuri, 4 ianuarie 2023

Redactia ART-EMIS - Tehnologiile Infernului

 



Tehnologiile Infernului

Redactia ART-EMIS

04 Ianuarie 2023

 

Tehnologii de exploatare a informațiilor din sănătate în scop de spionaj și reprimare a oricăror forme de protest

 

 „Fie ca vreţi, fie că nu, vom avea un guvern mondial. Singura chestiune este dacă va fi acceptat sau impus” (James P. Wartburg, bancher american şi consilier financiar al Preşedintelui Franklin D. Roosevelt)

 

În februarie 2022 acțiunile monștrilor creatori ai „Marii Resetări” au fost ușor frânați de evenimentele din Ucraina, dar jocul lor a continuat. Nu vă amăgiți, războiul este doar o altă fațetă a planurilor lor diabolice, toate având țintă depopularea planetei. Trăim în plină punere în practică a „teoriei conspirației” După cum spunea un saltimbanc navetist, spectacolul masacrului planetar fiind „în pauză… de vară”, de toamnă…. Iluzie! N-a fost nicio pauză. Spectacolul macabru declanșat prin cea mai mare escrocherie și cel mai diabolic „holo-cash” din istoria umanității s-a derulat în continuare. Decorul s-a schimbat, au apărut clovni planetari noi, iar după cadavrele aruncate în saci negrii „morțile subite” sunt de actualitate. Savanții autentici (nu faucienii, billgatesiștii, arafații, cercelații, rafiliștii & Co - n.a.) declară că vaccinul anti-Covid nu e deloc străin de trecerile spectaculoase a Styxului de către mii și mii de oameni. Concomitent, se analizează și valorifică noi metode diabolice de supraveghere, control și anihilarea oricărei opoziții, obigând populația Terrei să-i dea din nou dreptate marelui economist român Anghel Rugină, care la începutul deceniului al doilea al acestui mileniu a spus deschis: „Am interesul ca poporul meu să afle... Să afle şi să înţeleagă! Să înţeleagă că la nivel global «cărţile sunt făcute»! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!”…[1] (Ion Măldărescu, ART-EMIS)

 

„Associated Press” desconspiră utilizarea tehnologiilor anti-Covid în scopul de supravegherii și controlului populației

 

Într-o investigație publicată pe 21 decembrie, Associated Press (A.P.) Valery Hache/AFP dezvăluie modul în care guvernele din întreaga lume exploatează tehnologiile create pentru a controla epidemia de Covid-19 în scopul supravegherii populațiilor lor. A.P. este interesată de procesele folosite de țările de pe cele cinci continente, considerate dictatoriale sau democratice, pentru a preveni sau reprima orice formă de protest, „hărțuirea comunităților” minoritare sau exploatarea informațiilor despre sănătate în scop de spionaj.

 

Această investigație, desfășurată de mai bine de un an, face parte dintr-o serie numită „Tracked”[2], care este interesată de „puterea” și „consecințele deciziilor luate de algoritmi asupra vieții de zi cu zi a oamenilor”. În această parte, publicată de jurnaliştii AP după ce au intervievat o multitudine de „surse şi au consultat mii de documente” , se explică „cum,  tehnologiile utilizate pentru „aplatizarea curbei” contaminărilor, au fost folosite în multe alte scopuri. Așa cum echilibrul dintre confidențialitate și securitatea națională s-a schimbat după 11 septembrie 2001, Covid-19 a oferit autorităților un argument pentru a încorpora instrumente de supraveghere a societății care au durat mult după blocaje” (A.P. - 3 iunie 2022).

 

Libertățile individuale suspendate printr-un cod QR

 

Sondajul efectuat nu a putut ignora China și politica sa „ultra-strictă” de „Zero Covid”. Autoritățile chineze, atât naționale, cât și locale, s-au bazat pe izolare, dar mai ales pe aplicații mobile pentru a lupta împotriva epidemiei. Cetățenii au fost nevoiți să instaleze programe pe smartphone-urile lor pentru a avea voie sa se deplaseze liber între diferitele state chineze. Din datele de sănătate și rezultatele testelor P.C.R., aceste aplicații generează coduri QR individuale, care se schimbă de la verde la roșu, în funcție de starea de sănătate a fiecărui individ.

 

Pentru a călători, a urca în zboruri sau în trenuri sau chiar pentru a accesa un supermarket, o sală de sport, un hotel sau un restaurant, cetățenii chinezi au trebuit, în mod natural, să prezinte un cod QR verde. Cu toate acestea, codul Q.R. va trece în roșu de îndată ce persoana a fost testată pozitiv pentru coronavirus sau autoritățile locale au impus izolare. Dar „există dovezi că acest sistem de coduri QR a fost folosit pentru a înăbuși disidența” și protestele care au izbucnit în 2022 în marile orașe din țară împotriva politicii „Zero Covid”. A.P. raportează cazuri de cetățeni care și-au văzut codul QR înroșit brusc pentru a fi restricționați sub pretextul pericolului pentru sănătate.

 

Una dintre metodele folosite a fost de a declara existența unor cazuri pozitive în zona în care se aflau cetățeni suspectați că ar dori să participe la manifestații, în vederea îngrădirii acestora. Intervievat de A.P., Yang Jiahao, care cumpărase un bilet de tren spre Beijing pentru a demonstra, a explicat că codul său a devenit portocaliu după ce „a fost depistat un caz în zona în care se afla cu o zi înainte”.în timp ce așteaptă să prezinte teste pentru a dovedi necontaminarea acestuia. Dar codul lui QR a devenit brusc roșu. Alții au încercat să călătorească în provincia Henan în iunie pentru a demonstra împotriva băncii lor, deoarece conturile lor bancare erau inaccesibile de luni de zile. Interceptați de polițiști la secție, au fost peste 1.300, potrivit A.P., care și-au văzut codul Q.R. scanat, de fiecare dată devenind roșu. Cu toate acestea, pasagerii au prezentat rezultatele negative ale testului atunci când au solicitat un cod verde din provincia Henan înainte de a se îndrepta acolo. „Este un model de guvernare, scopul este de a consolida controlul social prin tehnologie. Este întărit de aplicațiile de sănătate și va continua cu siguranță după pandemia de Covid ”, a declarat Yaqiu Wang, cercetător și membru al Human Rights Watch . „Cred că este foarte, foarte puternic” , a adăugat el la AP.

 

Mesaje text pentru amenințarea cetățenilor

 

În Ierusalim, această investigație a analizat camerele de supraveghere care „aliniază labirintul de străzi cavernoase” din acest oraș vechi și „tehnologiile avansate” folosite pentru a crește supravegherea. Agenția de securitate internă, Shin Bet, folosește tehnologia de supraveghere în masă, dobândită pentru a detecta cazurile de coronavirus, împotriva rezidenților Israelului și a cetățenilor israelieni „în scopuri complet care nu au legătură cu Covid-19” . AP explică că „israelienii s-au obișnuit ca poliția să vină la casele lor pentru a verifica dacă respectă sau nu carantina” . Ei știau, datorită presei, că „Shin Bet reutiliza tehnologia de supraveghere telefonică, folosit anterior pentru a monitoriza militanții palestinieni”.

 

Un an mai târziu, această agenție de securitate internă israeliană a folosit aceleași tehnologii pentru a trimite amenințări israelienilor arabi și rezidenților pe care autoritățile i-au suspectat că au participat la proteste violente. „Unii dintre ei locuiau sau lucrau în zonă, sau doar treceau prin ”, explică AP, citând cazul lui Majd Ramlawi, un chelner dintr-o cafenea din Ierusalim, care a primit unul dintre aceste mesajue[3]. „Este ca și cum guvernul este în buzunarul tău ”, a spus el.

 

Această practică a stârnit un strigăt în Israel. Shin Bet (Agenția de Securitate din Israel) a justificat practica invocând „o necesitate clară de securitate de a trimite un mesaj text urgent unui număr foarte mare de persoane, toți având suspiciuni credibile de a fi implicați în comiterea de crime violente”. Mișcarea a fost rapid legitimată în Februarie, când procurorul general al Israelului a confirmat utilizarea continuă a tehnologiei în afara covid, spunând că este un „instrument de securitate legitim” , recunoscând în același timp problemele din sistem. „Curtea Supremă a Israelului analizează în prezent problema ”, notează Associated Press .

   

Un sistem de monitorizare la 360°

  

În India, recunoașterea facială și inteligența artificială au fost folosite de când partidul naționalist hindus „Bharatiya Janata” al primului ministru Narendra Modi a venit la putere în 2014, devenind un instrument pentru poliție pentru a monitoriza adunările în masă. „Țara caută să construiască ceea ce va fi una dintre cele mai mari rețele de recunoaștere facială din lume ”,conform AP.

 

La începutul epidemiei, în orașul Hyderabad, aceste tehnologii au fost implementate pentru a fotografia oameni care „purtau masca incorect sau care nu o purtau deloc”. Orașul a cheltuit sute de milioane de dolari în ultimii ani pe vehicule de patrulare, camere de supraveghere, aplicații de recunoaștere facială și de urmărire geografică și câteva sute de camere de recunoaștere facială.

 

Comisarul orașului a justificat aceste măsuri prin dorința de a „ liniști companiile care investesc prin examinarea stării de ordine publică” . Și să afirm A.P.: „Oamenii de aici sunt conștienți de ce pot face tehnologiile și există sprijin pentru asta”. Această investigație arată că, în mai 2020, șeful poliției de stat Telangana a postat pe Twitter că departamentul său desfășura software bazat pe inteligență artificială, folosind C.C.T.V. pentru a viza persoanele care nu poartă măști. Un an mai târziu, un alt tweet a arătat că poliția în sine folosește tablete portabile pentru a scana fețele oamenilor folosind o aplicație de recunoaștere facială. „Când văd pe cineva care nu poartă mască, își fac o poză pe tabletă, își notează datele de contact, cum ar fi numărul de telefon și numele”, a declarat un oficial pentru A.P. El continuă subliniind că „aplicația de pe tableta va verifica apoi datele pentru a căuta antecedentele penale ale persoanei scanate”.

 

În special, autoritățile locale sunt suspectate că au efectuat o colectare gigantică de date privind populația în timpul epidemiei pentru a se dota cu un „sistem de supraveghere la 360°, care va lega mai multe date despre locuințe, asistență socială, sănătate și alte tipuri de date din jur. un profil”.

 

Date de sănătate pentru rezolvarea infracțiunilor

 

Țările considerate a fi dictatoriale nu sunt singurele care figurează în acest sondaj. „Associated Press” a analizat și cazul Australiei, unde agențiile de informații au fost surprinse culegând date din aplicațiile Covid, care au fost folosite pentru a notifica cetățenii din vecinătatea unei persoane testate pozitiv.

 

Aceste aplicații au fost folosite și pentru a-și înregistra profilurile, prin coduri Q.R., pentru a putea fi contactați în cazul apariției unui focar de cazuri. Datele au fost folosite pentru investigarea infracțiunilor. Poliția locală din Perth, capitala Australiei de Vest, a accesat înregistrările cu numele și numerele de telefon a 2.439 de persoane, fani de curse drag, pentru a investiga uciderea unui lider de bandă de motocicliști.

 

Mișcarea a fost împotriva promisiunii premierului australian de vest, Mark McGowan, că datele legate de Covid-19 vor fi accesibile numai personalului de urmărire a contactelor Departamentului de Sănătate.

 

În Statele Unite, guvernul federal s-a echipat cu o „cutie de instrumente de monitorizare” , în special prin două contracte în 2020 în valoare de 24,9 milioane de dolari. Documentele pe care A.P. le-a putut accesa au arătat că oficialii federali au fost dispuși să partajeze datele dincolo de utilizarea lor în lupta împotriva epidemiei de Covid-19. Scopul a fost, printre altele, utilizarea „datelor identificabile ale pacienților” , cum ar fi informații despre sănătatea mintală a acestora, consumul de droguri și date din casele de grup, adăposturi, închisori, închisori etc. instituții și școli de tratare a drogurilor.

 

„Pandemia a aruncat în aer o industrie de colectare masivă de date biometrice și biografice ”, a declarat Paromita Shah, director executiv al „Just Futures Law”, un grup pentru drepturile imigranților care a obținut documentele la care a avut acces A.P. Ancheta dezvăluie că Centrele pentru Controlul Bolilor din S.U.A. (C.D.C.) au obținut anul trecut date detaliate despre locația telefoanelor mobile, care dezvăluie locația zilnică a oamenilor în Statele Unite[4]. Purtătorul de cuvânt al C.D.C., Kristen Nordlund, a declarat că agenția a achiziționat aceste date „cu protecție extinsă a confidențialității, pentru cercetarea în domeniul sănătății publice”.

  

Franța a pus în practică proiectul „Datele liniștii publice”.

 

Mai multe țări au fost preocupate de acest sondaj, chiar și atunci când tehnologiile utilizate sunt anterioare epidemiei de covid. A.P. citează Rusia, care le-a cerut cetățenilor săi care au fost testați pozitiv să descarce o aplicație pentru a se asigura că sunt în carantină, urmărindu-i prin G.P.S. Columbia este remarcată pentru că folosește elicoptere echipate cu camere de vedere pe timp de noapte și de recunoaștere facială pentru a înăbuși protestele. În Africa de Sud, agenția de știri a analizat un instrument de urmărire a contactelor în timp real, care a fost dezvoltat inițial pentru a urmări braconierii de animale sălbatice, impus ulterior cetățenilor după demonstrații violente.

 

Acest sondaj evidențiază în special Franța și proiectul său „Date mari despre liniștea publică” din Marsilia. Oficial, primăria a suspendat acest proiect de „protecție video inteligentă” lansat în 2017 de administrația Jean-Claude Gaudin. Un document[5] semnat de un avocat al orașului, care sugerează că dispozitivul este încă în curs de dezvoltare. Proiectul i-a îngrijorat rapid pe apărătorii libertăților publice, care îl văd ca pe un instrument de supraveghere.

 

„Orice intervenție care crește puterea statului de a supraveghea indivizii este pe termen lung” , a declarat pentru AP John Scott-Railton, cercetător senior la „Citizen Lab”, un organ de supraveghere a internetului din Toronto. „Odată instalat, este foarte puțin probabil să dispară vreodată”.

 

Notă - Auteur(s) „FranceSoir” - 29 décembre 2022.[6]

 

Aranjament grafic - I.M.

 

-------------------------------------------

 

[1] https://www.art-emis.ro/analize/stapanii-lumii - 16 iunie 2012.

[2] Tracked - https://pulitzercenter.org/projects/tracked - Camerele de detectare a temperaturii. Drone. Tehnologie despre care poliția spune că poate prezice sentimente umane. Pe fondul unui an de focare și proteste, oficialii guvernamentali din întreaga lume au desfășurat noi instrumente pentru a extinde supravegherea și a -și ghida deciziile politice de la distanță. De la poliție la bunăstarea copilului, experții spun că algoritmii care alimentează aceste tehnologii pot ajuta la rezolvarea unora dintre cele mai profunde probleme ale societății. Dar, atunci când se aplică neetic sau necorespunzător, ei pot codifica rasismul sistemic, amplifică diviziunile sociale și pot aprofunda inegalitățile. Și în multe țări, aceste aplicații și pachete software sunt supravegheate de reglementările scrise cu mult înainte de a exista inteligența artificială, lăsând loc pentru abuzuri de putere. Într-o serie de investigații raportate, care vor cuprinde globul, Associated Press va examina puterea și influența tehnologiilor predictive și de supraveghere. Prin ridicarea poveștilor de la Delhi la Pretoria la Detroit, vom străluci o lumină asupra persoanelor care construiesc, cumpără și operează aceste sisteme - și copiii, familiile și comunitățile pe care le afectează. Vom compara aplicarea acestor instrumente în națiuni și vom examina modul în care datele personale ale oamenilor pot fi vândute și minate pentru a extinde infrastructura de cunoștințe a guvernelor și corporațiilor. În acest proiect, vom explora modul în care guvernele folosesc aceste instrumente, pe care le impun și cum afectează noțiunile de corectitudine și proces cuvenit - 3 iunie 2022.

 

[3] https://www.middleeasteye.net/news/israel-jerusalem-intelligence-threat-text-message-palestine-aqsa - 11 mai 2021.

[4] https://www.nytimes.com/2022/02/20/health/covid-cdc-data.html -

[5] https://marsactu.fr/la-ville-de-marseille-developpe-la-videosurveillance-intelligente-malgre-son-moratoire/ - 14 februarie 2022.

[6] Sursa - Une enquête de l'Associated Press met la lumière sur l’usage des technologies anti-Covid à des fins de surveillance - https://www.francesoir.fr/societe-science-tech/une-enquete-de-l-associated-press-met-la-lumiere-sur-l-usage-des-technologies  - 29 decembrie 2022.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu