miercuri, 18 ianuarie 2023

Elena Radu - Digitalizarea - șah-mat și pentru noi și pentru voi

 




Digitalizarea - șah-mat și pentru noi și pentru voi

Av. Elena Radu

18 Ianuarie 2023

 

Pentru politicienii „avuți” care dețin funcții importante în stat (parlamentari, miniștri, cei din conducerea diverselor autorități și instituții) și nu numai:

Mulți dintre voi ați făcut averi prin prisma funcției pe care ați deținut-o. Însă, dacă ne uităm pe declarația voastră de avere sunteți săraci lipiți.

Averile pe care le-ați făcut sunt împrăștiate în zece mări și zece țări, în conturile bancare și proprietățile „prietenilor” pe care voi îi controlați acum. Cu toate astea, adică că sunteți bogați, dar nu la vedere, voi singuri vă dați la picioare. Asta deoarece prin prisma funcției pe care o dețineți: inițiați, redactați, propuneți, votați, implementați o legislație haotică pe digitalizare și creați infrastructura aferentă.

 

Or, digitalizarea asta la care voi puneți umărul și o implementați cu spor (din punct de vedere juridic și ca infrastructură) nu înseamnă numai dispariția dosarului cu șină și a cozilor, ci este mult mai mult de atât. Așa-zisul portofel digital (identitate digitală unică) la care lucrați cu spor să o implementați înseamnă introducerea unui instrument unic cu care fiecare cetățean se va și identifica, se va și autentifica. Adică cu același instrument, veți și dovedi că voi sunteți „X”, veți și achiziționa bunuri și servicii, dar veți și avea acces la banii voștri din cont.

 

După cum spuneam mai sus, banii voștri nu sunt la vedere, ci sunt ascunși prin conturile și proprietățile altora. Dacă acum îi spuneți „prietenului” „X”, „Y” sau „Z” să se ducă să scoată din cont o sumă si să v-o dea, se conformează. Insă, când va exista portofelul digital voi veți avea acces numai la conturile si proprietatile voastre (dacă vi se va permite) - alea puține din declarațiile de avere, iar „prietenului” „X”, „Y” sau „Z” va avea acces la ale lui (dacă i se va permite).

 

De ce spun dacă i se va permite? Deoarece interacțiunea dintre baza de date unică și instrumentul digital se face prin intermediul unui „semnal”, „semnal” care poate să pice oricând.

 

Indiferent de funcția pe care o aveți acum, controlul bazei de date unice si a „semnalului” să nu credeti că va fi la voi! Doar nu sunteti atât de fraieri să credeți că niște zeci de mii de „avuți”, că voi veți deține controlul. Nu, controlul va fi detinut de un număr extrem de mic de oameni, printre care șansele ca și voi să fiți este extrem de mic. Așa că o consecință a comportamentului vostru actual de a face pe plac și a implementa legislativ și ca infrastructură orice vi se cere pentru „digitalizare” va fi aceea că din „avuții” de azi veți deveni săracii de mâine. Asta deoarece , după cum spuneam „semnalul”/„semnalele” poate/pot să cadă în orice moment și accesul la bani și dovedirea proprietății dispare. La acel moment vă veți trezi că nu veți mai putea cumpăra nici măcar mâncarea cu banii ăia mulți pe care credeați voi că îi aveți prin diverse conturi bancare.

 

Drept urmare, în viitorul nu prea îndepărtat, cei care vor fi cei mai afectați ca urmare a deciziilor și acțiunilor voastre din prezent, veți fi chiar voi. Noi, plebea vom fi afectați. Viața aia de rahat pe care o avem în prezent, va deveni și mai de rahat, însă, probabil va fi mult mai suportabilă transformarea pentru noi, decât pentru voi.  Mai mult, așa-zisele „artificii” pe care le faceți în prezent ca să mai furați și voi „un ban cinstit” de la bugetul de stat prin „comisioanele” pe care vi le luați prin intermediul diverșilor „prieteni” nu veți mai putea să le faceți. Asta deoarece în „digitalizare” se va vedea tot, urmele nu se vor putea șterge ca acum.

 

De ținut cont de cele mai de sus și de „baronii”, „bogătanii” de azi care nu dețin functii publice. Cei pe care voi i-ați susținut și îi susțineți în funcții și demnități publice, când va veni momentul, vor fi mai interesați să își salveze propria viață, decât pe a voastră. Așa că ... adio și economie subterană, adio și averilor pe care le-ați strâns până acum.

 

Am scris cele de mai sus numai ca să înțelegeți: dacă azi vă credeți pe cai mari și credeți că afectați vor fi numai „fraierii” pentru că voi aveți „spate”, vă înșelați amarnic.  Veți fi mângâiați pe creștet și vi se va crea impresia că aveți „spate” numai câțiva ani până se termină totul de implementat. Ulterior, veți veni lângă noi, în oala „fraierilor”.

 

Să nu ziceți la momentul respectiv că nimeni nu v-a avertizat care este consecința propriilor voastre fapte și decizii din prezent!

 

Două „legi importante” trebuie să dispară:

- OUG 89/2022 (lege de aprobare PL-X 502/2022[1]

 - OUG-ul este neconstituțional și nu puteti să il adoptați pentru că și legea de adoptare este neconstituțională.

Acest OUG a creat piatra de temelie a infrastructurii. El da „Cec in alb pentru digitalizare” fără nicio limită. Mai mult, „sistemul creat” și ce se face cu el nu va fi verificat de nimeni.

 

Proiectul ordonanței Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și cartea electronică de identitate: este de fapt „portofelul digital” in Romania, cumulează toate bazele de date făcute pe bucățele: „Integrarea și administrarea bazelor de date privind evidența persoanelor, a actelor de stare civilă, a cărților de identitate, a cărților electronice de identitate, a cărților de identitate simple, a cărților de identitate provizorii, a dovezii de reședință și a celorlalte documente necesare persoanei în relațiile cu statul se realizează de D.G.E.P.” [2].

 

Dacă o corelați și cu „Legea 244/2022 privind schimbul de date între sisteme informatice și crearea Platformei naționale de interoperabilitate” (și multe alte piese ale puzzle-ului de prin multe alte legi adoptate din 2020 încoace) este șah-mat și pentru noi și pentru voi.

 

-------------------------------

[1] https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect...

[2] https://www.mai.gov.ro/infor.../transparenta-decizionala/...







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu