luni, 3 aprilie 2023

INVITATIE - Orhan Pamuk, (laureat al Premiului Nobel pentru literatură) te aşteaptă la Universitatea de Vest Timişoara

 



INVITATIE

Hai să îl cunoşti pe Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură! Renumitul scriitor te aşteaptă la Universitatea de Vest Timişoara

23 martie, 2023

 

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente din cadrul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii este dezbaterea publică la care va vorbi unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori de la nivel mondial.

 

Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, va fi în oraș, la începutul lunii aprilie, unde va participa la două evenimente organizate de Universitatea de Vest.

 

Primul dintre ele va avea loc pe data de 3 aprilie, în Aula Magna, unde Pamuk îşi va prezenta viziunea asupra culturii şi literaturii spaţiului de frontieră situat între Orient şi Occident.

 

CITEŞTE ŞI: Mobilizare pentru salvarea unui simbol al Timişoarei! Ceasul floral, repornit de un grup de femei cu suflet mare

 

Cei care îşi doresc să participe la dezbaterea ce va fi moderată de scriitorul Radu Paraschivescu trebuie să completete acest FORMULAR.

 

Intrarea este liberă.

 

A doua zi, pe 4 aprilie, de la ora 10, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa scriitorului turc, Orhan Pamuk, într-o festivitate specială.

 

„Universitatea de Vest din Timișoara onorează cultura majoră și marii intelectuali contemporani, în programul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023. Prin invitarea unuia dintre străluciții scriitori ai lumii contemporane, Orhan Pamuk, laureat cu Nobelul pentru literatură, prilejuim o întâlnire unică, în care iubitorii de ficțiune din Timișoara pot să ia parte la un dialog cultural irepetabil„, spune MArilen Pirtea, rectorul UVT.

 

Orhan Pamuk se află în galeria celor mai renumiţi scriitori turci contemporani, operele sale fiind traduse în peste 40 de limbi şi publicate în peste 100 de ţări.

 

Între cele mai importante teme care deţin un rol central în operele sale, el evocă relaţia dintre cultura orientală şi cea occidentală, dar şi puternicul specific al mentalităţii turce, în care pluteşte multipla melancolie ce se simte şi în aerul Istanbulului, explicată de Orhan Pamuk prin termenul de huzun, un sinonim specific turcesc al melancoliei, aşa cum o înţeleg europenii occidentali.

 

Sursa de Vest | Cultură, Educație, Eveniment, Știri

DM









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu