joi, 13 aprilie 2023

Lumina Învierii Domnului - Sfânta Sărbătoare a Paștelui

 



Dragi români,

Îmi aduc aminte cu mare drag de sărbătorile de Paști petrecute în România. Stăteam în jurul mamei și o priveam fascinați cum reușea să vopsească ouăle fierbându-le în zeamă de coji de ceapă, ceai de flori de șofran sau alte ceaiuri de plante. Ori eram săraci ori nu se găsea vopsea de ouă, dar prin aceste metode ieșeau niște culori splendide. Mai folosea și cerneală câteodată, însă culoarea albastră nu era de fapt semnificația Paștelui. Tradiția de Paști este ca ouăle să fie vopsite roșii. Acest lucru simbolizează stropii de sânge din rănile lui Iisus vărsați de pe cruce pe ouăle aduse de Măicuța Domnului și femeile mironosițe, stând de veghe sub crucea lui Iisus.

Un lucru mult mai important s-a întâmplat atunci: picături de sânge din Iisus au căzut și pe  pământ. Sfințenia sângelui divin a învăluit întreaga planetă. Iubirea și iertarea Domnului a binecuvântat întreaga lume și de atunci suntem sub protecția Lui, Cel care și-a vărsat sângele spre mântuirea noastră.

Într-o zi am salvat o domnișoară japoneză venită în Australia pentru a-și aduce logodnicul înapoi. Acesta părăsise Japonia și nu voia să mai știe de ea. Fata suferea foarte mult din această cauză. Stând la hotel, un tip a vrut s-o violeze. La țipătul ei am intervenit. Am adus-o acasă la noi, eu și soția am consolat-o iar a doua zi am dus-o la aeroport și a plecat. Anii au trecut, nu am mai auzit de ea, însă cât a stat la noi a scos din gentuță o panglicuță multicoloră și plângând a înfășurat-o în jurul mânerului de la cheia de deschis sticle de băuturi răcoritoare, îmbrăcând-o într-un mod elegant și aparte. Noi nu am dat atenție acestui semn atunci, însă de câte ori ne este sete, ne aducem aminte de Kunimisi și de gestul nostru.

De câte ori ciocnim un ou roșu ne aducem aminte de acasă, de părinți, de datini și tradiții străbune. Un loc aparte îl ocupă în sufletul nostru slujba din seara Învierii Domnului luând Lumină din Lumină la miezul nopții. Ne aducem aminte de cruce, de mângâierea și de dragostea lui Iisus pentru noi, oamenii. Ne aducem aminte de jertfirea Mielului Sfânt întru  mântuirea noastră, a tuturor și spre învierea noastră întru credință. Fie ca aceste trăiri să constituie o permanență în viețile noastre, a tuturor locuitorilor acestei planete.

Noi românii din Australia rămânem români și fii ai părinților noștri, prin tradițiile și simțămintele care ne unesc. Atâta timp cât există acest semn în noi, vom dăinui și aceasta a fost și dorința lui Iisus, când ne-a binecuvântat: IUBEȘTE-ȚI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI !

Hristos a inviat!

LUMINA SFINTEI ÎNVIERI să coboare în sufletele noastre, să alunge tristeţile şi supărările, să ne arate calea prin care să reclădim şi să renunţăm la distrugerile sinucigaşe de până acum. Să ne dea puterea să renunţăm la prejudecăţi, la reţinere nepăsătoare, la individualismul sterp ca să demonstrăm că nu trăim fără rost, să ne umple viaţa de lumină, sănătate, încredere, realizări, iubire şi mântuire. Să ne ajute să învăţăm să respectăm sacralitatea locului de unde venim, limba ce-o vorbim, fraţii, surorile şi, în special părinţii, rudele şi neamul.

Vă dorim Sărbători cu zile Senine şi Fericite de Sfintele PAŞTI, de ÎNVIEREA MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! Să aveţi parte numai de Bucurii şi Sănătate, Sărbători Luminate şi Binecuvântate alături de cei dulci şi dragi ai frăţiilor voastre!

 Cu mult drag şi preţuire,

BEN TODICĂ

Melbourne, Australia




Dragă Ben, Îți urez să petreci Sfânta Sărbătoare a Paștelui în sănătate, fericire și binecuvântare, cu Lumina Învierii Domnului în suflet!

Cu deosebită prețuire,

Florin Gheorghiu







VĂ DORESC SĂRBĂTORI PASCALE CU SANATATE ȘI BUCURIE, AȘA CA IN COPILĂRIE!
PUTEREA CREDINȚEI SĂ VĂ INVĂLUIE GÂNDURILE  IN MĂTASEA INVĂȚĂTURILOR LUI IISUS!

HRISTOS A INVIAT!
Cu aleasă prețuire,
Elena Armenescu


E Vinerea Mare.

Trimit un nou dar, în acord cu sărbătoarea creștină spre care ne îndreptăm. 

Paște fericit! 


SFIALA OREI 

                       la Psalmul 5

   Veghez sfiala orei dimineaţa,

Râvnind să-nalţ, umil, o rugăciune,
Dar spaima clipei mute mă supune,
Poveri în trup îmi săgetează viaţa.

Doamne, îndreaptă-mi calea, să-mpreune
Mâinile mele ce-au uitat dulceaţa!
Celui potrivnic să-i aşterni povaţa.
Oprește-i ura din râvniri nebune!

Atinge-l ca pe-un fur de lună plină
Şi îi smereşte graiul de-nceput,
Ca să-l primeşti de-a dreapta fără vină.

Dă celui blând un veşnicit sărut
Şi adu-mi, Doamne, mirul tău la cină,
Să mă-nvelească taina, ca un scut! 

 

Adrian Munteanu




Dragi colegi,

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, vă trimitem cele mai calde urari de bine, cu sanatate, iubire si pace în compania celor dragi!  

Paste binecuvantat!

Cu pretuire,

Din partea Consiliului Director AJRP,

Cristian Bucur,

Presedinte

 

 


Sarbatori binecuvantate  , cu lumina in gand, impacare sufleteasca, armonie si speranta!

Nicoleta Marinescu




Dragi prieteni, va doresc Psste fericit, cu sanatate, Lumina si multa dragoste! Va alatura urarilor acest film, realizat cu 20 de ani in urma, cu obiceiuri care se pastreaza din vechime la Obreja. Acesta se afla postat, ca multe altele si pe canalul meu de You tube, inca de acum 10 ani, dar simt acum nevoia sa il aduc mai aproape de voi in acest moment de mare incarcatura sufleteasca! Vasile Bogdan




15.04.2023 #„Lumina Sfintei Învieri să ajungă in  sufletul  si inima tuturor,  bucurându-va de minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos! Fie ca Sfânta sărbătoare de Paşte să va aducă lumina, căldură şi sănătate!”

Fam. Anusca-Doglan Gheorghe, Elena si copiii.




Salutări din Iasi, orasul celor șapte coline, orașul marilor iubiri, orașul marilor idei!

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, vă trimit cele mai calde urari de bine, cu sănătate, iubire, pace si lumină în suflet alături de cei dragi! 
 
Paste binecuvântat! 
 
Cu pretuire,
Lucretia Berzintu




E adevărat, Hristos a înviat !

 

De câțiva ani, in zilel Paștelui, eu am o viziune, cea de mai jos, care sper ca în curând să se împlinească. Deșteaptă-te, române!

 

 


Viziune

 

 

Rezemat de lemnul crucii sale

Blândul meu popor privea la cer

Nu mai avea timp de osanale

Îmboldit de cete de lancieri

 

L-au lăsat un pic să mai respire

Ca apoi urcușul să-și reia

Spre Golgota cea întru murire

Cu imensa cruce-n cârca sa

 

Nu vedeam nici urmă de apostol

Numai farisei și slugi chezare

Înțeleși în acel odios dol

Îl mânau cu crucea în spinare

 

Îi ieșii în cale întrebându-l

O, prea încercat al meu popor

Ce păcate-ai făptuit cu gândul

Ori cu fapta împotriva lor?

 

Te loviră din tustrele laturi

Te-ai opus  ori te-au supus vremelnic

Le-ai dat însăși hrana ta  să-i saturi

Și ai dat martiri - un lung pomelnic

 

Iar de-a fost să fi greșit vreodată

Împotriva vreunuia din ei

E că  strâns în prea lunga lor sfadă

Ți i-ai prins vrăjmași pe farisei

 

.....

 

Garbovit de-a crucii greutate

Pășea lung  privindu-mă arare

Simțeam că un fulger mă străbate

De la frunte până la picioare

 

S-a spetit  târând cu vârtoșie

Crucea grea pe care-aveau să-l suie

Mai curgea prin lemn esență vie

Când aveau să-l răstignească-n cuie

 

Iar când  sus  pe-acea ridicătură

L-au crucificat fără litanii

L-auzii  atât  rostind din gură

Eli, Eli, lama sabahtani

 

În zadar jeleau mironosițe

Deplângând nedreptățimea ducii

Neamul meu  ca desfăcut șuvițe

Atârna prelins pe fibra crucii...

 

~*~

MARIAN ILIE





Să vă dea Dumnezeu binecuvântarea,cu învierea și sănătatea cea veșnică și iubirea lui Dumnezeu !  PR-F




HRISTOS A INVIAT! - NISTOR



HRISTOS A ÎNVIAT!

 

Cu prilejul sărbătorilor pascale vă adresez Dvs. cele mai sincere felicitari, dorindu-Vă aceeași bucurie pe care au avut-o femeile mironosițe, când L-au văzut pe Domnul Inviat și pacea pe care El a dat-o Sfinților Apostoli, venind în mijlocul lor.

 

Aflându-ne în aceste momente de sfântă prăznuire a Învierii din morți a Mântuitorului, să alegem viața, ci nu moartea. Să alungăm din noi întunericul păcatelor, înviind la o viață pătrunsă de duhul sfințeniei, bunătații, credincioșiei și al dragostei față de semenii noștri.

 

Fie ca lumina Învierii Domnului să Vă lumineze sufletele, iar biruința Mântuitorului asupra morții să Vă încurajeze în nevoința duhovnicească și în mărturisirea lui Hristos Cel Înviat.

 

Fie ca această  zi din an să ne aducă fiecăruia dintre noi puterea  jertfei în credință, înțelegere și mărturisire, dragoste frățească și mai ales fie ca această zi  să ne deschidă fiecăruia dintre noi ușa cea mică a căii spre mântuire.

 

Hristos a înviat!

 

                              Pr. Al. Stănciulescu-Bârda




Fie ca Sărbătoarea Invierii Domnului să aducă cele patru taine divine: incredere, lumină, iubire, sperantă.

Un Paste fericit, sănătate si numai bine vă doresc prietenii vostri, colaboratorii revistei Observatorul tipărită in Toronto.




Frate-frate, în Duh sfânt, Dumnezeu alduitul te alduiască dându-ți cele ce dorești și cele de trebuință și de nevoință, frate Ben Todică, întru sănătate și bine: - Hristos a înviat, cu adevărat ca mântuitor, cu înviere curățindu-ne de păcate și moarte, cu învierea Lui luminoasă de a treia zi, mărturisită de sfinții apostoli, cu Sfântul Apostol Petru înfrunte sfințit de isus, Domnul nostru pescar de oameni, după cum ne-a convis, cu rug aprins, cu sens și, încredere! PR-F



Adevărat a înviat!

Theodor Răpan


Gandul dv bun imi lumineaza Sfanta Sarbatoare a Luminii cu omeneasca masura. Va multumesc! Cristos a Inviat! Cu-Adevarat!!! PR

 

Dumnezeu să vă dea sănătate, bucate, pace și banii să nu vi se gate, în vecii-vecilor!   -"Cristos a înviat !" -"Adevărat a înviat". PR-F

 

ADEVĂRAT A ÎNVIAT! Lumina Învierii să se reverse în casele și sufletele noastre! Sărbători pascale binecuvântate” în sânul familiei, alături de cei dragi! NM.

 

Multumesc fratioare si tie si familiei iti doresc sanatate ,iubire pace siluminain sufletalaturi de cei dragi! Cristos a in inviat! IP






Adevărat A Înviat!
LUMINĂ!
--
Doina C. Spilca



Adevarat a Inviat!

Editura Muşatinia



ADEVĂRAT A ÎNVIAT !

Ion Maldarescu




ADEVARAT A INVIAT DRAGA BEN AND FAMILY!

 Sanatate, linite, pace si iubire Va dorim

Cu drag,

Parintele si preoteasa




Doamne, ajuta !

marin scarlat



Paste fericit si un an luminos!

Lenuta Giukin





Sfanta zi a Invierii Domnului sa va aduca

sanatate, bucurii, multumire si impliniri.

Hristos a inviat !

Fam. Dumitru  Jijie





Adevărat a înviat!

Theodor Răpan





Adevărat a înviat. Paște fericit ! Ridic un pahar și ciocnesc cu voi dragilor.

🌹🌹🌹

Vasile Menzel






Va imbratisez cu Lumina in suflet!

CMM






ADEVARAT A INVIAT, frate Ben!

Valentina Teclici




Adevărat a înviat!

Să te bucuri de Săptămâna luminată cu toți ai casei tale!

Cu drag,

Vasilica

















Un comentariu: