duminică, 23 aprilie 2023

Ion Măldărescu - Încă nu-i destul de rău ca să fie bine ?!

 



Încă nu-i destul de rău ca să fie bine ?!

Ion Măldărescu

23 Aprilie 2023

 

Sătul de ruta săptămânală al cărui traseu este parcurs cu prea mare lentoare de costisitorul convoi prezidențial al mașinilor în deplasare pe Valea Oltului, sătul de prea scurtele escale ale „aeromobilelor” de lux pe aeroportul din „ținutul celor șase case” spre lumea largă, se pare că excursionistul profesionist își schimbă „rutele” în funcție de poruncile Globo Cap. România a devenit prea mică, poziția de șef de stat slugă a Davosului nu mai e compatibilă cu demodatul ritm „Pas cu pas” al editurii Zhong Yi din Beijing, unde a fost tradusă și pusă în cărți „opera de artă filosofică” a unei inteligențe artificiale implantată într-un dovleac .

 

Vorba marelui Constantin Tănase adaptată la vremurile de azi ne reamintește că: „…de la Nistru pân-la Tisa/ tot românul plânsu-mi-sa/ că sunt vremuri anormale/ şi că nu-s parale/ […] dar de la Sibiu la Nistru,/ dacă ai ajuns ministru,/ (sau șef de stat - n.n.) ai scăpat de angarale:/ sunt parale!/ […] Poate molima să crească/ şi bolnavii să pleznească/ nu prea mai avem spitale,/ că nu-s parale…/ Dar ca să se-aducă pene/ pentru «păsări» ucrainene ,/ vaccinuri cu panamale…/ sunt parale! / […] Și, cu toată sărăcia,/ să trimiţi «Miss România»/ în voiajuri mondiale…/ sunt parale!…

 

Japonia, Brazilia, Chile, Argentina… Nu tu huiduieli, nu critici… altă viață, altă imagine decât insuportabila plimbare cu bicicleta de „ziua națională” într-un „stat eșuat” aflat între malurile Dâmboviței și casele din Hermanstadt ! Uite-așa se duc milioanele din punga românilor.

 

A dat el vreodată seama ce a făcut pentru țară în aceste excursii plătite de cetățenii României? A dat cineva seama unde s-au scurs banii împrumutați de Câțu - o treime din datoria externă a țării - sub oblăduirea și acordul șefului statului?

 

Ca tot românu', constat: bugetul țării e pe drojdie, nu-s parale pentru pensii și salarii, băncile dau faliment, criza mondială înflorește cu fiecare zi care trece, ministrul sănătății cumpără alte milioane de vaccinuri anti-Covid-19, chiar dacă gogoașa virusului a fâsâit, însă bugetul cheltuielilor prezidențiale crește ca aluatul pus la dospit. Oare ce fel de „drojdie” o fi folosit „brutarul” ?

 

„Carnavalul turistic costisitor și inutil al președintelui continuă. Ridicol și insolent!” afirmă redutabilul analist Corneliu Vlad, dar cred că a fost mult prea delicat cu afirmația sa. Comparativ cu cei trei „escu”, acest „onanis” cum îl numea un copilaș năzdrăvan într-o emisiune unde „Copiii spun lucruri trăznite” este cel mai nociv șef de trib din istoria  acelui ținut aflat de mii de ani la intersecția intereselor marilor imperii,  „la poarta furtunilor și a trecerii oștilor”.

 

Să nu fi priceput nimic excursionistul profesionist din ce i s-a întâmplat și din ce i se întâmplă încă celui de-al treilea „escu” - slugoiul care i-a adus pe americani în România în 2004 ?

 

Să nu fi priceput că orice slugă devenită nefolositoare va fi aruncată la groapa de gunoi a istoriei… Sau poate tocmai de aceea se destrăbălează cât poate de mult pe plaja de la Miami Beach, în Egipt, la piramide, pe pârtiile de schi austriece, pupându-se cu bețivanul Europei, făcând temenele coruptei Ursulei și obligându-mă să-i dau iarăși dreptate profesorului sârb Miodrag Stanojevic când spunea că „poporul român e imbecil de tolerant!”.

 

Știm cu toții că deși încă nu-i destul de rău ca să fie bine, „roata morii se-nvârtește” și va veni o zi când voi, guvernanții postdecembriști, veți da seama pentru nelegiuirile voastre și distrugerea țării ! Deie Domnul să nu fie prea târziu !

 

Aranjament grafic – I.M.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu