duminică, 23 aprilie 2023

Bruno Bertez - Atac rusesc cu rachete Kh - 47M2 „Kinjal” asupra unui buncăr N.A.T.O. din Lvov

 



Atac rusesc cu rachete Kh - 47M2 „Kinjal” asupra unui buncăr N.A.T.O. din Lvov

Bruno Bertez

23 Aprilie 2023

 

„Komsomolskaya Pravda” a relatat o știre importantă despre atacul cu rachete Kh - 47M2 „Kinjal” [Х-47М2 „Кинжал” (Pumnal)] din luna trecută asupra unui buncăr N.A.T.O. din Lvov, unde se pare că au fost uciși 200 de ofițeri N.A.T.O. Deci, să disecăm știrea „cu penseta”! [1]

 

Rusia a respins contraofensiva forțelor armate ucrainene cu o „înjunghiere” într-un buncăr secret Rachetele hipersonice rusești „Кинжал” (Pumnal) au distrus un buncăr secret cu 200 de ofițeri N.A.T.O. și forțele armate ucrainene. Departamentele militare ale Statelor Unite, Marii Britanii, Poloniei și a altor țări N.A.T.O. preferă să nu scoată un cuvânt despre ceea ce s-a întâmplat la începutul lunii martie lângă Lvov. Iar atunci când reporterii insistenți, care au auzit de teribila situație, îi întreabă pe generali și politicieni despre aceasta, ei primesc fie „comentarii cunoscute”, fie referiri aspre la „ignoranță” cu privire la ceea ce s-a întâmplat ca răspuns. Dar, cu toate acestea, „pumnul sacului” încă începe să se târască. Informații se scurg din ce în ce mai mult în presa occidentală și ucraineană, precum și în rețelele de socializare din diverse surse, care sunt foarte bine corelate în detaliu și fac posibilă prezentarea unui scenariu de încredere pentru o dramă extrem de dureroasă (chiar o tragedie) pentru N.A.T.O. și aliații săi.

 

Buncărul ofițerilor N.A.T.O.

 

Descriere. Lângă Lviv, la aproximativ o sută de metri adâncime, se afla un post de comandă de rezervă al fostului district militar din Carpați. Această facilitate secretă, bine protejată și dotată cu sisteme moderne de comunicații, a fost aleasă de generalii și coloneii N.A.T.O. când, odată cu izbucnirea ostilităților armatei ucrainene din Donbass (2014), au decis să se mute în spatele ucrainenilor, unde a fost mai convenabil pentru aliații Kievului să elaboreze planuri de operațiuni.

 

Punctul secret subteran a insuflat și un sentiment de securitate „consultanților” chiar și după ce Moscova, odată cu începerea operațiunii sale militare speciale, a promis că va lovi în punctele de luare a deciziilor. De fapt, era un cartier general comun de comandă și control, compus din reprezentanți N.A.T.O., precum și ofițeri ai Ministerului Apărării ucrainean și Statului Major al forțelor sale armate. În plus, acest sediu era foarte sever acoperit de sisteme de apărare aeriană, ceea ce a întărit și mai mult încrederea „locatarilor” săi în siguranța poziției lor. Probabil din acest motiv s-a pierdut și simțul vigilenței - uneori zeci de mașini s-au adunat la intrarea în sediul chiar și în plină zi, fapt care nu a trecut neobservat de serviciile spațiale, aeriene și secrete de informații.

 

La începutul lunii martie, Statul Major rus știa deja că în „subteran” și la Kiev, era în plină desfășurare elaborarea unui plan ofensiv pentru forțele armate ucrainene. A rămas doar să se determine momentul cel mai avantajos pentru a lovi bârlogul „filialei” N.A.T.O. din regiunea Lvov și a rezolva cu atenție sarcinile de zbor ale „Kinjal”-elor hipersonice rusești. Și, desigur, pentru a calcula corect (până la un minut) timpul de decolare a avioanelor de vânătoare MiG-31 vânătoare de pe portavioane și ale rachetelor „Kinjal” care au finalizat misiunea. De ce au fost alese „Kinjal”-urile? Pentru că un astfel de buncăr este invulnerabil la rachetele convenționale. Nu avea niciun rost să trimiți bombardiere pentru lovituri chiar și cu bombe de 1,5 tone sau 5 tone, pentru că ucrainenii puteau doborî avioanele, iar lovirea „țintei” ar fi fost dificil de realizat de la o distanță de 2.000 de kilometri! Cu „Kinjal”, cele 500 kg se îndreaptă spre țintă cu o viteză de 10-15 ori mai rapidă decât cea a sunetului și încă nu există în lume sisteme de apărare aeriană care ar putea intercepta racheta. De asemenea, „Kinjal” este o armă gen „lunetist” de înaltă precizie cu o abatere de la lovirea țintei de doar un metru!

 

„Un dezastru pentru forțele N.A.T.O. din Ucraina”

 

„Profesorii și studenții” care erau în subteran nu au supraviețuit. Și erau peste 200. Inclusiv, spun unii jurnaliști occidentali „informați”, câțiva generali și ofițeri superiori americani, britanici, polonezi, ucraineni. Portalul grec „Pronews”, care este aproape de Ministerul Apărării din țara sa, a susținut că „zeci de ofițeri străini au fost uciși când rachetele hipersonice Kinjal au lovit centrul comun de comandă și comunicații Ucrainean-N.A.T.O. A fost «un dezastru pentru forțele N.A.T.O. din Ucraina»”. În plus, unele site-uri de la Kiev au relatat că, reprezentanții Ministerului Apărării și ai Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei au fost chemați la Ambasada S.U.A., unde au fost mustrați „pentru securitatea precară a centrele de control”. În același timp, Ambasada S.U.A. a predat o listă a ofițerilor superiori și superiori americani morți și a ordonat „să-i recupereze măcar din subteran”. Cadavrele celor care au murit în urma exploziilor și s-au sufocat în catastrofă sunt încă nedezgropate...

 

Până acum, potrivit „scurgerii” din rețelele de socializare ucrainene, se estimează că doar 40 de cadavre au fost recuperate de sub ruinele centrului distrus. Restul morților se află încă sub dărâmături. Oficial, este imposibil să nu ne amintim că, pe 9 martie, Ministerul rus al Apărării a postat un mesaj modest pe canalul său oficial „Telegram” în care afirmă că, a răspuns la acțiunile teroriste organizate de regimul de la Kiev în regiunea Bryansk pe 2 martie, : „Armata rusă a lansat o «lovitură de răzbunare» masivă”. Ministerul a subliniat că a fost folosit sistemul de rachete hipersonice Kinjal. Apropo, această „operațiune de răzbunare”, potrivit directorului Institutului pentru Studierea Crizelor Naționale, Nikolai Sorokin, atacul a avut și alte consecințe. El crede că distrugerea „think tank-ului” va contribui la încetinirea viitoarei ofensive ucrainene planificate.

 

Această versiune se justifică și prin faptul că deocamdată ofensiva este amânată. Poate că ei, conform ritualului obișnuit, așteaptă 40 de zile de la data morții?… Dar de ce tac capitalele țărilor N.A.T.O. despre teribila situație ? Probabil pentru că le este „rușine” să recunoască prea ușor palma primită din partea Moscovei, sau pentru că ar putea fi o recunoaștere oficială a participării active a trupelor N.A.T.O. la ostilitățile împotriva Rusiei[1].

 

Aranjament grafic – I.M.

 

--------------------------------------------------------

[1] sursa - https://brunobertez.com/2023/04/16/attention-sans-garantie-car-cela-peut-etre-un-fake/ 16 aprilie 2023.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu