miercuri, 26 aprilie 2023

Zoe Dantes - Armele sistemului: generația celor cu același nume: 'oaie!

 



Armele sistemului: generația celor cu același nume: 'oaie!

Zoe Dantes

26 Aprilie 2023

 

Trotinetiști, YouTube-ări, vlog-iști, podcastiști, cool-ări, trand-ări etc.. Ei sunt generația ce poartă același nume: 'oaie!

 

Beizadelele celor îmbogățiți peste noapte, în general până-n 30 de ani, plozii ălora repetenți a unor generații, care s-au trezit cu munți de bani pentru că tati a făcut afaceri cu statul! Și e bogați, mă!

 

Nu contează că nu știu să scrie, de citit deja e prea mult! Au smart-uri la purtător, aifoane de obicei, B.M.W.-uri și alte scule. Cadóo, de la ta-su'! Că a rămas repetent și anul ăsta!  Nu putea să rămână nepremiat! Lasă, că-l trece tati clasa. Că e jmecher și dă câteva telefoane! Dacă nu e suficient, mai schimbă ta-su' niște legi. Că poate și-l ține! Că are „el oameni”, 'oaie!

 

Cu glezne goale și frizuri făcute la barber shop! Că e cool! Să fie văzuți, cu cârpe contrafăcute de zeci de milioane pe ei. Contrafăcute, normal! Nu au înțeles nici acum că niciodată banii nu vor cumpăra lux. Doar cultura! Care cultură, 'oaie?! Că pentru tine și tac-tu cultura se oprește la marca mașinii și adidașii din lăboanțe!

 

Și pentru că armata formată din toți ce poartă același nume, să capete putere, niște tați, care au făcut miliție politică pe vremuri și mai ales azi, le-au înființat niște jucărele: onegheuri, se cheamă! Lasă, 'oaie, că te face tati V.I.P.! Pă niște bani de u-ie! Că merge! Tati încasează grosul, tu doar defilezi prin cluburi, cu un cui între buze ca să vadă 'oaiele că ești șmé! Să fii văzut, aplaudat si mai ales pozat! Să știe fraierii care merg cu metroul la muncă că tu faci legea! Că așa e în lumea lui 'oaie!

 

Rețeta asta inventată de sistem nu dă greș! Ne folosim de imbecili și câștigăm ce vor epoleții noștri. Păi nu? Păi da! Te face tati ministru! Că nu poți să fii altceva. Munca nu e pentru tine, 'oaie! Tu doar semnezi! Cu degetul, tati, ca d-aia se face digitalizare, că voi ăștia nu știți să scrieți! Doar tastați!

 

Tu, 'oaie, ai doar drepturi și nici o obligație! Garda îți linge pantofii, că numărul mașinii e a lui tati. Tu poți să faci orice îți trece prin cap! Ești deja arma sistemului! Și sistemul te apără. Cât e nevoie! După care te aruncă la coș! Adică la gunoi! Că ăla e locul tău!

 

Să scrii pe rețelele online ce primești în plic cu firfireii, să urli slogane de doi bani, să mergi în haită la proteste, că tu reziști 'oaie! La orice! Ești impermeabil la orice cultură, la orice ar însemna muncă! Nu cunoști cuvântul ăsta!

 

Și pentru că nimeni nu are ce să facă cu tine, te-a transformat, 'oaie, într-o armată a unora ce mănăncă cartofi prăjiți și umblă doar pe asfalt. Cu laptele cu migdale la purtător și unghii făcute cu lac! Când mergi să-ți faci selfie la sală! Vezi, 'oaie, că sala nu antrenează creierul! Niciodată! Armata inventată de sistem e din ce în ce mai mare!

 

Generații de 'oaie! Fără nume! Ca să nu aibă niciunul personalitate. Să nu deschidă gura, să nu gândească, să nu rupă rândul! Oi care funcționează doar în lesă: G.P.S.-ul! Că fără ăla sunt morți! Nu știu să facă un pas! Dar nu contează! Face sistemul în locul lor! Ei sunt ăia de la vedere! Nimic altceva decât carne de tun! Care urlă că vor o țară ca afară și spitale, nu catedrale! Au primit de-a spitale până au făcut pe ei! De frică! Că 'oaiele nu știu ce e ăla curaj! Nu cunosc termenii, nu știu cu ce se mănâncă dacă nu e șaormă cu de toate!

 

Atât pot ei! Armata cu același nume: 'oaie! Doar că tu, 'oaie, nu ai înțeles nimic. Tac-tu a fost în stare să o vândă și pe mă-sa ca să apuce niște gologani. Și-a turnat familia, amicii și tot ce a putut. În viitor e rândul tău! Să-l torni pe tac-tu! Că o să te faci avertizor de integritate, adică turnător. Că nu ești obligat să-ți dai numele. Că și așa nu-l știi! 

 

Te cheamă 'oaie! Și ești parte din armata sistemului! Viitorul tău sună bine! Ca al oilor care se duc toate după una! În prăpastie! Da' numele ăsta al vostru, de la ce vine? Că ceea ce rostiți este fix ce nu mai aveți de mult și nu ați avut niciodată!

 

Controlați-vă! Nu atârnă nimic pe trotinete! E doar fum! Făcut de ăia cu epoleți să păreți interesanți! Voi cu voi! În oglindă! Ca instrumente de spălare pe creier a generațiilor care „gândesc liber”, mă!

 

P.S.: uite-te 'oaie, înțelegi ce simbolizează poza ?!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu