duminică, 7 iunie 2015

Fructele copilăriei noastre!

Află cele 10 beneficii importante ale cireșelor
Publicat pe 28 Mai 2015 in Tratamente naturiste


Ciresele sunt fructe specifice pentru zona geografica a Romaniei. Iata de ce ciresele sunt atat de populare. Nu e persoana care sa nu aiba amintiri placute legate de cirese, de gustul lor aromat, de aventura culesului si placerea de a le prinde dupa urechi.
Iata de ce, nu ar fi deloc o exagerare sa spunem despre cirese ca sunt fructele copilariei si poate, cele mai iubite. Iar un sfat recurent printre nutritionisti din intreaga lume este acela de a ne hrani in special cu alimente specifice zonei unde traim si sa profitam de sezonul fiecaruia.

Foto homepage: Shutterstock.com; copil cirese, copilarie


Ciresele sunt bogate in zaharuri, mai ales fructoza, au multe de saruri minerale benefice, intre care potasiul, fosforul, calciul, sodiul, magneziul, clorul, fierul, cuprul, magneziul si cobaltul, dar si vitamine, cu precadere Vitamina A.

Proprietati terapeutice ale cireselor

Fiind primele fructe care se coc, vestind vara ne bucura foarte tare dar sunt si foarte importante fiindca ciresele sunt fructe care furnizeaza multa energie si multa vitalitate organismului nostru.

1. Ciresele nu ingrasa si ajuta in curele de slabire
Ciresele nu ingrasa pentru ca se Numara printer alimentele cu calorii negative. Adica, corpul tau consuma mai multa energie ca sa le digere decat numarul de calorii pe care acestea le au. De aceea, ciresele sunt recomandate in curele de slabire si detoxifiere. Sa profitam de cirese!

Foto: Shutterstock.com; cirese, suc de cirese


2. Consumul de cirese reduce riscul de diabet
Ciresele au un indice glicemic de 22, mai mic decat strugurii (46) sau caisele (57), piersicile (42), afinele (40) sau prunele (39). Astfel, ciresele sunt cea mai buna optiune pentru o gustare, in comparatie cu multe alte frcucte, mai ales in cazul diabeticilor.
3. Ciresele te ajuta sa dormi mai bine
Daca ai insomnii, sucul de cirese inainte de culcare este solutia! Bea suc de cirese cu 30 de minute inainte de a masa ta de seara. Ciresele sunt practic, o buna sursa de melatonina.
4. Consumul de cirese ajuta memoria
Ciresele sunt unele dintre cele mai bune fructe pentru functionarea memoriei, datorita compozitiei bogate in minerale.
5. Consumul de cirese reduce riscul atacului de cord
Ciresele detin si beneficii cardiovasculare, au aratat mai multe studii. Antocianina, substanta care da culoarea rosie a cireselor ajuta la reducerea factorilor care provoaca cresterea colesterolului, presiunii in sange si diabetul.
6. Consumul acestor fructe iubite ajuta la incetinirea procesului de imbatranire al pielii.
Cireseele au cel mai crescut nivel de antioxidanti, in comparatie cu orice alt fruct. Antioxidantii ajuta corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi care ne fac sa aratam in varsta. Este recomandat un pahar de suc de cirese pe zi.
Ciresele sunt intrebuintate foarte mult si in cosmetica.

Foto: Shutterstock.com; cirese


7. Consumul cireselor ajuta in cazul durerilor musculare
250 de grame de cirese sau un pahar de suc de cirese pot fi de ajutor in cazul durerilor musculare. Alergatorii de cursa lunga beau in fiecare zi suc de cirese pentru a ajuta functionarea muschilor si pentri a-i energiza.
8. Ciresele sunt bune pentru inima
Au un continut bogat de potasiu, de aceea sunt recomandate pentru a ajuta la regularizarea presiunii din sange. De asemenea, ciresele ajuta la reducerea riscului de hipertensiune.
9. Ciresele previn cancerul de colon
Substanetele din cirese ajuta la prevenirea cancerului de colon.
10. Ciresele sunt mai bune decat aspirina
Ciresele sunt astazi considerate mai eficiente decat aspirina. Prin continutul ridicat de antocianina, ciresele confera un bun efect antiinflamator, fiind indicate inclusiv in bolile inflamatorii cronice.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu