duminică, 7 iunie 2015

Întru lauda femeilor în vârstă

Unul dintre avantajele incompetenței este o capacitate crescută de a aprecia oamenii. Prieteni. Soți. Și, pentru mine, femei. Toate femeile.

Când aveam 20 de ani, aveam ochi doar pentru fetele de vârsta mea. Orice femeie peste 30 de ani era învechită; peste 40 de ani era invizibilă.
Astăzi, la 70 de ani, apreciez încă femeile de 20 de ani pentru tinereţea lor, vigoarea şi (ocazional) inocența lor dulce.




Dar în mod egal le apreciez pe femeile de vârsta mea şi peste; apreciez femeile de toate vârstele. Am învăţat că fiecare are propriile minuni, propria magie, frumuseţe şi atracţie. Cu cât am îmbătrânit însă, am apreciat doamnele mature, în primul rând. Iată doar câteva motive pentru care un senior aduce preţuire unei femei mai în vârstă:
• O femeie în vârstă ştie să zâmbească bătrânilor care se clatină cu atât de multă sinceritate şi cu atât de multă luminozitate pe chip.
• O femeie matură nu te va întreba niciodată din senin „La ce te gândeşti?” Unei femei în vârstă nu îi pasă la ce te gândeşti.
• O femeie în vârstă ştie ce îşi doreşte şi de la cine. La vârsta de 50 de ani, puţine femei sunt insipide despre orice. Slavă Domnului!
• Şi da, după ce apare un rid, două, o femie în vârstă este cu mult mai sexi decât suratele ei mai tinere!
Libidoul ei este mai puternic. Frica de sarcină a dispărut. Aprecierea ei de a face dragoste cu experiență este rafinată și reciprocă. Şi a trăit destul ca să ştie cum să satisfacă un bărbat, în moduri pe care fiica ei nici nu le poate visa. (Bărbaţi tineri, mai aveţi ceva la care puteţi spera!)
• Femeile în vârstă sunt sincere şi directe. Îţi vor spune direct în faţă dacă eşti un nemernic sau te porţi ca atare. O femeie tânără nu îţi va spune nimic, de teamă să nu crezi ceva rău despre ea. O femeie în vârstă nu dă doi bani pe asta.

„Dacă Domnul a făcut ceva mai bun decât o femeie, El a păstrat-o pentru Sine” — Jerry Lee Lewis

• O femeie în vârstă, de obicei singură, a avut destul de multe „relații semnificative" și „angajamente pe termen lung”. Nu poți să te căsătorești? Nu poți să te angajezi? Nu îi pasă prea tare. Ultimul lucru de care are nevoie în viaţă este un alt iubit plângăcios şi dependent!
• Femeile în vârstă sunt sublime! Ele nu vor țipa la tine la operă sau în timpul unei cine scumpe. Dar desigur, dacă o meriţi, o femeie în vârstă nu va ezita să te pună la punct.
• Majoritatea femeilor mai în vârstă gătesc bine. Le pasă de curăţenie. Şi sunt foarte generoase cu laudele, de multe ori nemeritate.
• O femeie în vârstă este destul de sigură pe ea încât să te introducă prietenelor ei mai tinere. O fată tânără cade în neîncredere atunci când prietenul ei este cu alte femei. Unei femei mai în vârstă nu îi pasă.
Pe măsură ce îmbătrânesc, femeile capătă puteri psihice. Nu trebuie niciodată să i te mărturiseşti unei femei. Ele ştiu mereu, asemenea mamei tale. Da, le preţuim pe femeile mature pentru o mulţime de motive. Acestea sunt doar câteva. Din nefericire, nu este reciproc. Pentru fiecare astfel de femeie, minunată, deşteaptă, bine coafată, există câte o relicvă, cu chelie, în pantaloni galbeni, care se face de râs cu o chelneriţă de 22 de ani. Doamnelor, îmi cer scuze pentru confraţii mei bătrâni. Nu este niciun secret că bărbaţii sunt genetic inferiori. Număr binecuvântările voastre că noi murim la vârste mai tinere lăsându-vă să trăiţi cea mai frumoasă parte a vieţii, ca femei extraordinare ce aţi devenit. Fără să fiţi distrase de un bătrânel, mofturos şi plângăreţ, care vă poate afecta serenitatea.

Frank Kaiser






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu