vineri, 5 iunie 2015

Un interviu ascuns timp de 116 ani al genialului savant Nikola Tesla

 
In 1899, Nikola Tesla a acordat un interviu unui oarecare jurnalist John Smith, in care a afirmat ca „Totul este Lumina.”


Interviul a fost rareori publicat, motiv pentru care se poate spune chiar că acesta e de fapt un “interviu secret”.


Foto: Tesla se intalneste cu regele Iugoslaviei Petru al II-lea (15 iulie 1942)


Pentru că interviul este foarte lung, a fost scurtat mult, fiind pastrate doar ideile principale.
Sursa acestui interviu este articolul de pe site-ul aetherforce.com.


Reporter: Domnule Tesla, v-ați câștigat slava omului care s-a implicat în procesele cosmice. Cine sunteţi dvs, domnule Tesla?
Tesla: Este o întrebare corectă, domnule Smith, și voi încerca să vă dau un răspuns corect la ea.
Tesla se considera sârb, nu român!

Reporter: Unii spun că sunteţi din Croația, din zona numită Lika, unde împreună cu oamenii cresc copaci, pietre și cer înstelat.
Tesla: Aşa e, toate acestea sunt adevărate. Sunt mândru de originea mea sârbă și de patria mea Croaţia.

Reporter: Futuriștii spun că primul secol 20 s-a născut cu Nikola Tesla.
Ei celebrează câmpul magnetic inversat și laudă motorul asincron. Parintele curentului alternativ va face fizica și chimia să domine jumătate din lume, iar industria îl va proclama ca sfântul sau suprem.
În laboratorul lui Nikola Tesla, este rupt pentru prima dată un atom.




Se creează o armă care produce vibrații seismice.
Sunt descoperite razele cosmice întunecate.




Există suficientă electricitate pentru ca Pământul să devină al doilea Soare!
Tesla: Da, acestea sunt unele dintre descoperirile mele cele mai importante. Dar totuşi sunt un om înfrânt. Nu am realizat cel mai bun lucru pe care îl puteam.

Reporter: Care este, domnule Tesla? 
Tesla: Am vrut să luminez întregul pământ. Există suficientă electricitate pentru a deveni un al doilea soare. Lumina ar apărea în jurul ecuatorului, ca un inel în jurul lui Saturn. Omenirea nu este gata pentru ceva măreţ. În Colorado Springs am străpătruns pământul cu electricitate. De asemenea, putem obţine electricitate din celelalte energii, cum ar fi energia mentală pozitivă. Ea se află în muzica lui Bach sau Mozart, sau în versurile de poeți mari.


În interiorul Pământului, există energie de bucurie, pace și dragoste. Am petrecut ani în căutarea modului în care această energie ar putea influența oamenii.
Frumusețea și parfumul de trandafir poate fi folosit ca medicament, iar razele soarelui ca aliment.
Viața are un număr infinit de forme și datoria oamenilor de ştiinţă este aceea de a le găsi în orice formă de materie.
Trei lucruri sunt esențiale în acest sens. Tot ce fac este să le caut. Știu că nu le voi găsi, dar nu voi renunța la ele.

Ce stea misterioasă descoperise Tesla?

Reporter: Ce sunt aceste lucruri?
Tesla: Prima problemă este mâncarea. Ce energie stelară sau terestră este necesară pentru a-i hrăni pe cei flămânzi de pe Pământ?
Un alt lucru este acela de a distruge puterea răului și a suferinței din viața trecătoare a omului!
Iar cel de-al treilea lucru este următorul: există o lumină în exces în întreg Universul?
Am descoperit o stea care ar face ca toate legile astronomice și matematice să fie date peste cap. Aceasta stea se află în această galaxie.
Lumina ei s-ar putea concentra într-o asemenea densitate, încât ea ar încăpea într-o sferă mai mică decât un măr şi mai grea decât sistemul nostru solar.
Religiile și filozofiile ne învață că omul poate deveni Hristos, Buddha și Zoroastru.
Ceea ce am încercat să dovedesc este aproape de neatins. Aşa trebuie făcut în Univers, astfel încât fiecare ființă să se nască ca Hristos, Buddha sau Zoroastru.
Știu că gravitația atrage tot ceea ce zboară şi intenția mea nu este de a face dispozitive de zbor (avioane sau rachete), ci să învăţ oamenii să-și recapete conştiinţa pe propriile lui aripi.
Mai mult decât atât: am încercat să trezesc energia din aer. Acestea sunt principalele surse de energie. Ceea ce este considerat ca spațiu gol este doar o manifestare a materiei care nu este trezită. Nu există spațiu gol pe această planetă, nici în Univers. În găurile negre, despre care vorbesc astronomii, se află cele mai puternice surse de energie și de viață.

Cele 4 legi ale Universului

Reporter: Admiratorii dvs. se plâng că atacaţi relativitatea. Ciudat este afirmația dvs. că materia nu are nicio energie. Totul este îmbibat cu energie, unde este ea?
Tesla: În primul rând energia contează, apoi materia.

Reporter: Domnule Tesla, e ca atunci când aţi spus că aţi fost născut de tatăl dvs. şi nu că “v-aţi născut”.
Tesla: Exact! Ce-i cu nașterea Universului? Materia este creată din energia inițială și veșnică, care este lumina. Din strălucirea ei au apărut stelele, planetele, omul și totul pe Pământ și în Univers.




Materia este o expresie a formelor infinite de lumină, pentru că energia este mai veche decât ea.
Există patru legi ale Creației. Prima este aceea că există o sursă pe care mintea nu o poate concepe şi nici matematica nu o poate măsura.
În această sursă se află întreg Universul. În a doua lege, întunericul, care este adevărata natură a luminii, se transformă în lumină. Cea de-a treia lege este necesitatea luminii de a deveni o materie a luminii.
Cea de a patra lege este aceasta: nu există nici început și nici sfârșit; cele trei legi anterioare au întotdeauna loc, iar Creația este eternă.

Premoniţia lui Tesla

Apoi, la un moment dat, Tesla povesteşte reporterului o mică întâmplare paranormală:
Tesla: Mă aflam în Paris, atunci când am văzut moartea mamei mele. În cer, plin de lumină și muzică, plutea creaturi minunate. Una dintre creaturi semăna cu mama mea, care se uita la mine cu o dragoste infinită.
Cum viziunea a dispărut, am știut că mama mea a murit.
Omul este energie electrică!

Apoi, Tesla ne vorbeşte despre obsesia sa privind electricitatea:
Tesla: Totul este energie electrică. La început a fost lumina, o sursă nesfârşită, din care provine materia şi care se distribuie în toate formele care reprezintă Universul și Pământul, cu toate aspectele ei de viață.
Negrul este adevărata față a luminii, numai că noi nu vedem acest lucru. Electricitatea are puterea de a conduce Pământul, cu orbita sa.

Reporter: Domnule Tesla, sunteţi prea obsedat față de electricitate.
Tesla: Eu sunt electricitatea. Sau, dacă doriți, eu sunt electricitatea în forma umană. Şi dvs. sunteţi electricitate, dle Smith, numai că nu vă daţi seama.

Omul poate învia!

Reporter: Aţi spus că sunt, ca orice ființă, lumină. Acest lucru mă flatează, dar trebuie să mărturisesc, că nu prea înțeleg.
Tesla: De ce trebuie să înţelegeţi, domnule Smith? E suficient să credeţi. Totul este lumină. Și nu uitați: nimeni nu moare, ci se transformă în lumină. Adică, particulele de lumină revin la starea lor inițială.




Reporter: Aceasta este învierea!
Tesla: Eu prefer să o numesc revenirea la starea ei energetică iniţială. Hristos și mulţi alţii cunoșteau secretul.
Eu acum caut cum să păstrez energia umană, nu pentru mine, ci pentru binele tuturor.

Reporter: Credeți că timpul poate fi abolit?
Tesla: Nu chiar, deoarece prima caracteristică a energiei este aceea că ea se transformă. Energia se află în transformare perpetuă.
Dar omul îşi păstrează conștiința după viața pământească. În fiecare colț al Universului există energia vieții; una dintre ele este nemurirea, a cărei origine se află în afara omului, așteptându-l pe el.

Este absolut incredibil sa vedem dezvăluite multe din preocupările marelui savant si o parte din acest interviu este dedicata unor critici pe care Tesla le face in privinta conceptiilor care stau la baza Teoriei relativității, a lui Einstein.
Poate că Einstein s-a înşelat; nu există niciun vid, iar totul este energie…


În 1915, Tesla a dat un alt interviu, care rareori a fost republicat.
Sursa (interviul original, in engleza):
Cititi cel-de-al doilea interviu dat de Tesla in 1915, in original:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu