duminică, 14 iunie 2015

Rezultatele de la „Festivalul Artelor 2015” – etapa de selecționare. Expoziție de arte plastice și demonstrație de arte marțiale sub egida „Festivalul Artelor Montreal” 2015


Etapa de selectionare

La 31 Mai 2015 in sala de la,, Casa Romana'' Preot Petre Popescu, 8060 Christophe Colomb, Montréal, a avut loc un eveniment unic in peisajul canadian,eveniment care a reunit doua expresii de arta; arte plastice si arte martiale, avind ca proiect ca, in 2016 sa aiba incluse si alte expresii artistice cum ar fi dansul si muzica. Acest eveniment multi disciplinar este conceptia profesorului de arte, artistului plastic si profesorului de arte martiale, Ioan Oprut, de asemenea creator al stilului de arte martiale: Jotaikido. Organizat in fiecare an in luna mai,acest eveniment cultural si sportiv celebreaza, atit creerea stilului Jotaikido cit si Asociatiei Jotaikido Canada in 2004.Echipa sportivilor condusa de Ioan Oprut a stat la baza organizarii tuturor celor 11 demonstratii anuale incepind cu 2004 si a demonstratiilor celor 3 editii de pina acum ale acestui eveniment, efectuind demonstratii de un inalt nivel tehnic,precizie si control ,elemente indispensabile conceptiei artistice.Scopul acestui proiect nu este doar expunerea sau prezentarea rezultatelor unui domeniu specific de activitate ci o experienta complexa multi disciplinara. Prima editie a acestui festival a avut loc in 31 mai 2013, a fost organizata de Ioan Oprut in colaborare cu profesoara si promotoarea de spectacole muzicale pentru copii, Alina Nichita Pislari. Evenimentul s-a desfasurat tot in incinta Casei Romane si a reunit trei tipuri de expresie artistica; arte martiale, arte plastice si muzica. Demonstratiile de arte martiale au fost realizate de Shihan Ioan Oprut 7 Dan si elevii scolii Jotaikido, evenimentul muzical a fost realizat de catre Alina Nichita Pislari si elevii; Academiei Educative-Alina Nichita Pislari. De asemenea expozitia de arta prezentata a cuprins lucrari de grafica ale profesorului Ioan Oprut si a elevilor sai, de la Academia Educativa Montreal.
A doua editie a fost anexata Festivalului de Arte Martiale din Montréal si a cuprins demonstratia lui Shihan Ioan Oprut si a scolii Jotaikido alaturi de alte 11 echipe si cluburi de arte martiale din Canada. Acest eveniment de inalt nivel si clasa,a fost realizat in colaborare cu promotorul Adi Agnaou si Promotion Sports Challengers, in data de 31 mai 2014 la arena Pierre Charboneau. Aceasta a 2-a editie destinata doar performantelor in Artele Martialea a testat nivelul si clasa elevilor scolii Jotaikido conduse de Shihan Ioan Oprut,clasindui pe acestia in frunte alaturi de cele mai bune echipe din Canada. Editia a 3-a, (cea de anul acesta), realizata tot in 31.Mai, a reunit doua domenii de activitate; Artele Plastice si Artele Martiale. Doua forme de arta, in aparenta diametral opuse dar in esenta foarte asemanatoare care au in comun si ca scop principal atingerea maiestriei artistice, factor esential si determinant pentru toate artele.
Editia actuala afost realizata cu sprjinul si in colaborare cu artistul plastic si profesorul Modest Bursucianu coorganizator al evenimentului, profesor de arte la Scoala Internationala Mont Royal. Aceasta editie a oferit spectatorilor o excelenta expozitie de peste 60 desene, de observatie, executate de elevii claselor dl. Modest Bursucianu. dintre acestia s-au evidentiat si au fost premiati pentru merite speciale in desen,urmatorii: Xenia Beltei, Lyna Boulajfane, Kenza Bousliman,Vanessa Guerrero. De asemenea sau mai evidentiati pentru perseverenta in activitatea artistica: Delia Dinu, Bianca Teodora Hutanu, Gayel El Hage, Yi Heng Wang. Sustinerea activitatiilor artistice: Angela El Tenn. Compozitie si expresivitate in desen: Arina Maria Nogai, Thartshaini Karthigesar, Karen Alexandra Diaz Jimenez, Jaqueline Phang, Leewanda Tang, Daria Mytnic, Beatrice Ling Delcourt, Hanin Fakih, Valere Fotso Kouam, Mikhail Demyanenko, Kty Pham, Denis Bokov. Deasemenea au mai expus elevii Scolii de Desen Ioan Oprut, acestia prezentind o expozitiede peste 30 de lucrari de grafica, desen si fotografie. Au fost evidentiati si premiati cu premii de excelenta pentru performante multidisciplinare-(cel mai mare premiu pt. copii si juniori): Oana Maria K. Oprut si Stefan Popescu. Oana Maria K. Oprut a fost premiata pentru excelenta in desen si arte martiale, iar Stefan Popescu pentru excelenta in desen,fotografie si arte martiale. Au mai expus lucrari de pictura si desen,primind premii de participare,  urmatorii artisti: Viky Tarcau, Stefana Arvinte, Romeo Arvinte.
Evenimentul a fost prezentat de catre: Marc Marinescu-(directorul festivalului Just pour Rire), Modest Bursuceanu-(coorganizator), Melania Caragioiu-(scriitor), Alexandrina Caragioiu-(avocat) si Liliana M. Oprut (profesor-vicepresedinte I.J.C.). Demonstratia de arte martiale a fost sustinuta de catre echipa Scolii Jotaikido cu sediul in cadrul clubului" Fit for Life" si compusa din 7 membrii, 5 dintre acestia fiind campioni la competitiile Canadiene din 2015. Acestia sint : Shihan Ioan Oprut 7 Dan, Liliana M. Oprut 5 Dan, Stefan Wojtila 2 Dan, Steve A. Cassagnol 1 Dan, Oana Maria K. Oprut 7 Kyu-(cent.orange), Laura Cuellar 8 Kyu-(cent.galbena), Stefan Popescu 8 Kyu. La aceasta demonstratie au mai participat ca invitati speciali urmatorii sportivi si antrenori din provincia Quebec: Sensei Serge Desaulniers 5 Dan, Chanel Emond 3 Dan, Jovani Bakary Sakho 3 Dan,deasemenea campioni la diferite categorii de Kata in anul 2015. Toti obtiinind premii de participare. Selectia facuta anul acesta ne face sa fiim optimisti atit in cea ce priveste performantele din domeniul artelor martiale cit si a celor din domeniul artelor plastice. Speram ca editia de anul viitor sa intruneasca mult mai multi participanti pentru toate sectiuniile in parte dar si pentru categoriile multidisciplinare. Incepind cu toamna acestui an vom comunica toate categoriile pentru festivalul de anul viitor.
Multumiri tuturor sustinatorilor nostrii, suporterilor,membrilor si in special conducerii "Bisericii Buna Vestire" Montreal,pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentului.
Cu multumiri,
Ioan Oprut
NIHIL SINE D













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu