vineri, 8 ianuarie 2016

Gânduri de Gerar

2016 - an bisect. Alegătorilor li se dă o zi în plus pentru a se informa mai bine în vederea exercițiilor electorale ce urmează!? În Duminica Orbului ! Deși e una singură, anul ăsta se vor declara două. De primăvară și de toamnă!
Văd că amicul Radu Tudor n-a avut somn în noaptea dintre ani. În prima zi a anului mă întreaba, pe facebook, dis-de-dimineață: „- Cu cine votați?” E mult prea devreme, amice, pentru a răspunde la această întrebare! Mult prea devreme ! Întâi să vedem partidele curățate de potlogari.
Deocamdată sunt trâmbițate angajamente. Peste tot. Și de o parte și de cealaltă a marilor dalmațieni! Lumea știe deja că, la români, angajamentele se iau doar pentru a fi încălcate. Aștept deratizarea de iarnă-primăvară! Să mai are DNA-ul și, apoi, să fie semănate noile semințe! De calitate, tratate cu soluții eficiente împotriva corupției, declarațiilor inepte, promisiunilor fără acoperire ...
Despre partidulețele bastarde, născute prin parlamentul imoral, pline de traseiști, nici n-ar trebui să mai discutăm în acest an. Cu siguranță, vor răsări altele noi. Ca ciupercile! Inclusiv cele de unică folosință! De tip familial! Atenție! Cele prea colorate, se știe, sunt otrăvitoare!
Guvernul de 366 de zile (!), după victoria glorioasă a adoptării bugetului, a dat-o cotită. A mai făcut analize, psihanalize și-a zis, în final, fie! Mărim salariul minim! Din păcate a tăiat de la investiții că să-l mărească la 1.250 de lei. De Paști! Al cui, vom vedea! Între timp, unii miniștri o dau din gard în gard. Cu declarații nepotrivite, unele reinterpretate de mafioți cum le convine mai bine. O fi din cauza vinului fiert?! Cu mirodenii de import!
Președintele ne-a spus una, ne-a spus alta și a șters-o peste baltă la un tenis! O fi având pește? Balta. Bine că, măcar el, privește cu încredere viitorul, care capătă contur și consistență! Așa să fie! După cum am prevăzut, atacurile sistemului mafiot sunt tot mai veninoase, ceea ce înseamnă că neamțul e pe drumul cel bun! Ultimul e de noaptea minții! Vorba lui MB. Florin Chilian a găsit mâna criminală de la Colectiv!?! Paranoici sunt de când lumea și vor mai fi! La noi, se pare, proporția este peste media generală! Și Florin și colonelul STS (!?!) de la guvern trebuie, întâi și întâi, verificați de un pshiatru. Urgent! Altfel, paranoia cuprinde încet-încet România! Așa se întâmplă cu mai toate popoarele slab educate.
Parlament nu mai avem! Din clipa în care alianța USL a decedat. Când ar fi trebuit organizate alegeri anticipate. În băncile Casei Poporului (sic!) stau niște ilegitimi care își bat joc zilnic de întregul popor. „- Bă, eu fac legea!” Ultima a fost votarea, la finalul anului, de noi privilegii. Lor și aleșilor din rețelele lor mafiote, ce alimentează conturile! Constat că noua societate civilă a închinat steagul, mirându-se de ce a fost în stare prin toamnă!




Doar DNA-ul mai umblă cu steaua (sus) și lațul ursului (jos) să mai prindă câte un rechin, însă plasa are, încă, ochiuri mari! Înregistrăm succesuri peste succesuri în domeniul culturii. Uniunea Scriitorilor Pușcariași, recent înființată, sporește! Librăriile sunt aprovizionate cu noi și variate lucrări științifice. Cel mai mult mi-a plăcut cea cu emoticoane! Știință 0,00003%!
Aflu de la Ministerul Finanțelor că în perioada 2007 - 30 noiembrie 2015, România a primit de la Uniunea Europeană 31,94 miliarde de euro (inclusiv fonduri de preaderare), iar România a contribuit la bugetul U. E. cu 12,12 miliarde de euro. Cea mai slabă absorbție a fost la fondurile structurale și de coeziune, alocate României prin 7 programe operaționale. Doar 58% din cele 19,2 miliarde de euro alocate. S-ar putea ca suma să crească, dacă nu mai demolăm din bucățelele de autostrăzi inaugurate, cu surle și trâmbițe, în capania electorală a marelui pontist!
Analizând bilanțul, concluzie vine de la sine asupra „bunelor guvernări” Boc / Băsescu-Ponta! Despre cea din urmă aflăm din ce în ce mai multe nefăcute!
E clar că avem o mare problemă. De cadre. Lipsesc profesioniștii. Ca să fiu exact avem, în posturi de decizie, doar profesioniști în ale furatului și înșelatului!
Te cutremuri ce scot, seară de seară, la lumină câinii de pază ai democrației!
A mai trecut o zi națională. A României. Tristă! Fără a avea curajul să spunem deschis adevărul istoric. Consfințirea unirii cu Regatul României a provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar s-a legiferat prin Decretul-lege nr. 3631 la 11 decembrie 1918, semnat de Ferdinand I şi de I.I.C. Brătianu, iar pe 29 decembrie Parlamentul României votează legile de ratificare a unirii provinciilor amintite cu România. Abia la 4 iunie 1920 prin Tratatul de pace de la Trianon între Puterile Aliate și Asociate și Ungaria este recunoscută pe plan internațional Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România; a Slovaciei și Ucrainei Subcarpatice cu Cehoslovacia; a Croației, Sloveniei și părții de vest a Banatului cu Serbia etc., care a intrat în vigoare la 25 iulie 1921.
Realitatea arată că ziua națională a multor țări este, de regulă, ziua când acel stat își declară independența și nu când se mai alipește o provincie sau alta. S.U.A. își sărbătorește Ziua Națională pe 4 iulie și nu ziua unirii cu cel de-al 50-lea stat. Hawai. 21 august 1959.
De fapt, văd că nimeni nu-și mai amintește că România și-a declarat independența în zilele de 9 și 10 mai 1877? Deși avem multe sărbători naționale, laice și religioase, cele două zile nu au, nici la această dată, un astfel de statut!
În rest, pentru 2016, scenarii peste scenarii. Care de care mai paranoice. Cel cu sfârșitul lumii a ajuns pe ultimul loc! Între timp la noi și la frații noștri de peste Prut, șparlamentarii joacă tontoroiul pe trupul țării.
Curat, noaptea minții!




Sergiu Găbureac




Tel.0731 936.615
Bucureşti – 39




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu