miercuri, 11 iulie 2018

Concursului Național de Creație Literară ediția a II-a/2018




COMUNICAT
privind
organizarea ediției a II-a/2018  a Concursului Național  de Creație Literară (proză scurtă) "Nicolae Velea",
       
Concursul de proză scurtă "Nicolae Velea", ediția 2018, organizat de revista Arena literară și Asociația Difuzorilor și Editorilor-Patronat al Cărți, va avea loc în perioada 15 august-10 octombrie și se va finaliza cu ceremonia de acordare a premiilor, pe 18 noiembrie, în cadrul Târgului Internațional de carte "Gaudeamus...". Textele valoroase, selectate de juriu vor fi incluse într-o antologie care va fi lansată în jurul datei de 1 decembrie 2018.
1.Tema concursului va fi Marea Unire (evenimente, întâmplări, momente importante, personalități-  pre, de pe timpul și post unire).
2. Pot participa scriitori de limbă română, indiferent de vârstă și de țara de rezidență;
3. Textele, obligatoriu inedite,  vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere la 1,15, vor avea cel mult 5 pg. și vor fi trimise în format doc, prin e-mail pe adresa, arenaliterara@yahoo.com, până la data de 10 octombrie 2018.
3. Într-un attach (1) separat, se vor trimite datele de contact (numele și prenumele, adresa de domiciliu și numărul de telefon la care poate fi contactați. În acest attach se va preciza opțiunea de a apărea în antologia concursului și a o achiziționa) iar autorii care doresc să fie cuprinși în antologie, în alt attach vor trimite un scurt CV și o fotografie tip pașaport(C.I.)
 4. Jurizarea se face între 10 octombrie - 1 noiembrie de un juriu format din cinci scriitori de prestigiu.
5. Rezultatele vor fi anunțate în "Arena literară" nr. 11(oct.-dec.2018), în alte publicații de profil, pe Facebook (pagina Roșu Nae) și pe site-ul: http:// editura-betta7.webnode.ro
6. Premiile vor consta în diplome și:
- Marele premiu- un laptop; oferit de ADE-PC;
- Premiile I-III, în editarea gratuită a unui volum de 100-200  pg. al laureatului, în 125, 100 și respectiv 75 ex., cărţi cu autograf din partea membrilor juriului, a editurtilor membre ale A.D.E.- P.C. și publicarea textelor premiate în revista Arena literară;
- Autorii ocupanți ai  locurilor IV-VI vor primi Diplome oferite de Reviste culturale de prestigiu, care vor publica și textele trimise la concurs.
7. Detalii privind ANTOLOGIA și modalitățile de a o achiziționa se vor comunica ulterior celor care doresc acest lucru.

 ARENA LITERARĂ                                                                                              A.



Sursa: Marian Ilie






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu