marți, 17 septembrie 2019

Avi Rat - EUROPA ... a venit potopul!




EUROPA ... a venit potopul!
Europa, vine potopul!
Articol scris de ziaristul israelian Avi Rat şi publicat în Ynet



Bună dimineaţa, Europa!

Te salut, continent drag. De multă vreme vreau să-ţi scriu câteva cuvinte în calitate de vecin apropiat, de aici din Orientul Apropiat, de om căruia îi place să călătorească prin frumoasele tale peisaje, de persoană ale cărui rădăcini, ca şi ale poporului său, sunt sădite pe cuprinsul continentului.

Ne-ai fost casă mii de ani, în special în ultimul mileniu. Am cunoscut zile frumoase, de bună vecinătate, prosperitare economică, culturală şi spirituală. De asemenea, am cunoscut – şi încă cum – zile grele, de ură, divorţ, izgonire şi năpastă.

Am supravieţuit într-un fel, şi noi şi tu. Spre părerea noastră de rău şi spre ruşinea ta, nu noi suntem cei care au hotarît să încheie relaţia, continent drag. Am fi putut continua să trăim în buna vecinătate încă mulţi ani, dar din motivele tale ai ales să termini şi să lichidezi colaborarea cu noi, în ambele înţelesuri ale cuvântului.

Planul a fost născocit pe pământul tău, lagărele au fost stabilite şi trenurile au călătorit tot acolo. Ai ucis sau expulzat milioane de buni cetăţeni evrei. Ai eliminat nu numai vieţile lor, ci şi contribuţia lor la cultură, economie, comerţ, bănci, artă, spiritualitate, viaţa academică, literatură, învăţământ şi la viaţa de toate zilele.

De multă vreme voiam să-ţi scriu şi am amânat. Abia dupa ce am văzut doua lucruri anume, m-am hotărît să-ţi scriu câteva cuvinte.

Întai, am văzut rapoartele câtorva specialişti în domeniul demografiei şi sociologiei care susţin că într-o perioadă scurtă Europa va deveni musulmană. Deja în unele ţări din Europa jumătate din numărul de naşteri este al musulmanilor. Dacă adăugăm aici reducerea natalităţii europenilor şi datele imigrării, nu va fi departe ziua – unii afirmă că va veni in 10-20 ani – când Europa creştină va fi devenit musulmană.

E adevărat că încerci să te angajezi în lupte de ariegardă împotriva acestui fenomen – de ex. minaretele în Elveţia, vălul în Franţa, imigraţia şi altele – , dar ştii şi tu că acest tren nu mai poate fi oprit. În centrul Londrei urma să se construiască cea mai mare moschee din lume (proiect deocamdată oprit n.t.), dar nimic în lume nu va putea opri musulmancele să poarte văl.

Femeile europene liberale şi avansate, îmbracate îndrăzneţ şi libere, ştiu bine că va veni ziua când islamul extremist va acumula suficientă putere pentru a pune capăt petrecerii lor.

În al doilea rând, am văzut avertismentele de securitate pe care multe ţări le-au acordat cetăţenilor lor ce intenţionau să viziteze Europa şi mi-am amintit atunci de ce spunea cineva, că nu toţi musulmanii sunt terorişti, dar că totusi majoritatea teroriştilor este musulmană.

Continentule vecin si drag, începi treptat să înţelegi cu cine ai de a face, ce religie si ce cultură îţi aduce islamul extremist. Dintr-o dată, începi să simţi ce este ura şi jihadul, ce este toleranţa în fata intoleranţei, cum arată izolarea de democraţia adevarată şi de drepturile omului.

Dintr-o dată, islamul extremist se opreşte Europei ca un os în gât: nu poate nici să-l înghită şi nici să-l scoată afară. Nu-l poate scoate afară pentru că actul ar fi imediat taxat ca rasism şi încălcare a drepturilor omului, cu toata demagogia aferentă, dar nici nu-l poate înghiţi deoarece cultura europeană albă, democratică, liberală şi creştină nu poate asimila elemente de cultură şi religie atât de extremiste.

O asemenea situaţie s-ar termina până la urmă printr-o mare explozie, în toate inţelesurile.

Continent drag, în natură nu există vid. Ne-aţi expulzat şi exterminat şi aţi primit în locul nostru lumea islamică. La început treaba fusese simpatică, o uşoara briza mediteraniană, atmosferă orientală, numai că după aceea a venit şi furtuna islamului radical care ameninţă să te măture cu totul, vecina noastră dragă. Acum incepi să guşti din ceea ce ai gătit.

Deodată descoperi femei care umblă cu văl, oameni cu o expresie fanatică în ochi şi moschei la fiecare pas. Dintr-o dată, observi că trebuie să te confrunţi cu natalitatea explozivă şi cu o cultură marcată de extremism pe care tu l-ai cultivat, cu teroarismul si violenţa pe care le-ai ignorat. Nu le mai poţi nega multa vreme. Infruntarea a început deja. Spre regretul nostru, noi suntem deja specialişti în domeniu, cu toate că nici la noi nu lipsesc naivii.

Prima data când Dumnezeu a decis distrugă lumea ca urmare a comportamentului oamenilor, a hotarît sa dea omenirii o noua sansa. El i-a cerut lui Noe sa intre în arcă, în încercarea de a crea un nucleu nou pentru viitoarea lume, poate va ieşi o omenire mai vrednică. Arca a fost atunci şansa omenirii, adăpostul pentru acel moment.

Vei reuşi oare, Europă dragă, să pregateşti din timp o arcă a lui Noe a civilizaţiei tale pentru a o putea păstra? Sau poate că agresivitatea, aroganţa şi ipocrizia ta nu-ţi vor permite să recunosti catastrofa pe care ţi-ai adus-o cu propriile tale mâini şi atunci timpul care-ti va rămâne se va scurta tot mai mult?

Cu stimă,

Vecinul evreu din Orientul Apropiat







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu