miercuri, 4 septembrie 2019

VIOREL ROMAN - 80 de ani de la Războiului Mondial II / Polonia / opinie




80 de ani de la Războiului Mondial II / Polonia / opinie

Alexander Timoschenko: La 17 sept. 1939, la nici trei săptămâni după atacul Germaniei asupra Poloniei şi când capitularea acesteia era o chestiune de zile, Armata Roşie ocupa fără luptă Polonia Răsăriteană, cu scopul de a proteja "viaţa şi avutul locuitorilor ucraineni şi bieloruşi" din această regiune, care a fost apoi înglobată în republicile unionale Bielorusia şi respectiv Ucraina. Iar la 1 aug. 1944 când insurgenţii din Varşovia (susţinuţi de guvernul legal din exil de la Londra şi de Armia Krajowa) se luptau pe viaţă şi pe moarte cu trupele de ocupaţie ale Wehrmachtului, Armata Roşie stătea în expectativă pe celălalt mal al Vistulei, aşteptînd ca insurecţia să fie înăbuşită - ceea ce s-a şi întîmplat - şi ca viitoarea stăpânire pro-sovietică (susţinută de "Gwardia Ludowa" cu mareşalul (sovietic) Malinovski devenit apoi ministru al apărării al RPP!) să scape astfel de orice opoziţie democratică. Pentru aceste două crime - plus masacrul de la Katyn – Rusia Sovietică şi nici Federaţia Rusă actuală nu şi-au cerut niciodată scuze. Aşa că nu ştiu ce ar fi căutat Vladimir Vladimirovici la comemorările de la 1 septembrie 2019 din Polonia.

https://www.academia.edu/40226640/80_de_ani_de_la_inceputul_Războiului_Mondial_II


80 de ani de la inceputul Războiului Mondial II / Polonia

a fost cuiul lui Prepelea celui de al doilea Razboiului religios european de 30 de ani, 1914-1945, de aceea comemorarea a opt decenii de la declansarea celui de al doilea Razboi mondial fara Rusia irita Moscova, care vrea sa fie sarbatorita mereu ca eliberatoarea Europei. Argumentul ca sunt invitate, participa numai tarile Uniunii Europene readuce in actualitate Pactul Hitler-Stalin.
In sept. 1938, dupa Pactul lor din august, Hitler ocupa vestul si Stalin estul Poloniei. Pentru ca Marea Britanie, Franta declara razboi numai Germaniei, nu si URSS-ului, devine transparenta vechia alianta ruso-anglo-saxona de aruncarea in aer a Europei, Imperiului German, a lui Napoleon si impartirea pradei de razboi intre neoprotestantii capitalisti si rusii ortodoxo-comunisti.
Dupa 1945 Cortina de Fier desparte Europa, lumea intreaga in doua Blocuri militare pe picior de Razboi Rece, unul propaga un mod de viata democratic, neoprotestant, capitalist, economia de piata libera si celalat ortodoxo-comunismul, economia planificata, dictatura orientala.
Dupa 1989 Moscova renunta la Lagarul ortodoxo-comunist si Europa romano-catolica a lui Carol cel Mare poate sa se extinda. Uniunea Europeana catolica integreaza tot Lagarul ortodoxocomunist, Germania de est, Cehoslovacia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Polonia, Tarile Baltice, chiar tarile ortodoxe balcanice, dupa Greci si Bulgaria, Romania, fara acordul Moscovei din nou pravoslavnice. 2019, Rusia pravoslavnica se extinde spre vest, reintegreza Crimeea, Ucraina de est, concomitant cu BREXIT-ul, iesirea neprietenoasa a Marea Britani anglicane din Europa / UE. Asa ca pluteste in aer mai ales in Polonia amintirea aliantei ruso-anglo-saxone, protestanto-ortodoxe anticatolice, care a ocupat, impartit Europa romano-catolica dupa Napoleon, Wilhelm II si Adolf Hitler. 80 de ani de la inceputul Războiului Mondial II la 1 sept. 1939, dupa o săptămână de la Pactul Hitler-Stalin, Hitler ocupa Poloniei de vest, Franța și Marea Britanie ii declara război, fara sa-i declare razboi si lui Stalin, cand el ocupa estul Poloniei.
Asa ajunge Imperiul Germen III din nou in lupta pe doua fronturi, in clestele nemilos ruso-anglosaxon si e lichidat ca Imperiul German II a lui Wilhelm II si Imperiul Francez a lui Napoleon. Vezi
https://www.academia.edu/…/Stalin_-_Soare_inselator_opinii_1


O retrospectiva istorica

Imperiului Roman de Apus cade sub germani si cel de Rasarit sub mahomedani. Constantinopolul devine un „regat greco-bizantin“ insignifiant, antilatin, in schimb Roma, Imperiu Roman renaste cu Carol cel Mare si dupa Marea Schisma, Revolutia Papala pune bazele civilizatiei actuale universale.
vezi https://www.academia.edu/…/..._secretul_occidentului_..._vi…

Protestantismul germanic dinamiteaza Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana si dupa razboiul religios european de 30 de ani, 1618-1648, apar imperii minore, nationale. Revolutia franceza si lichidarea Sfantului Imperiu Roman de catre Napoleon fac posibile aberati statale ca materialismul, ateismul, scienticismul, socialismul, nationalismul, national-socialismul, comunismul, relativismulu etc., care culmineaza cu cel de al doilea razboi civil religios european de 30 de ani, 1914-1945.
Dupa 1648 dispare unitatatea crestinea occidentala. Dupa 1945, imperiile parazitare, cel anglican al Marii Britanii, laic al Frantei, calvinist al Olandei, pravoslavnic al Rusiei, mahomedan al Turciei, protestant al Germaniei ajung la lada de gunoi a isoriei si Sfantul Imperiu Roman a lui Carol cel Mare renaste la Roma ca Uniune Europena, Imperiu ce se extinde pasnic pe baza acquis-ului comunitar, codul canonic, traditiei romano-catolice occidentale accesibil si ortodocsilor balcanici.
Dupa Brexit, perfidul Albion nu mai are Imperiul cu care sa se alieze cu Rusia impotriva Europei Centrale, UE pasnice.

https://de.calameo.com/books/005516518b15292935e16
https://www.academia.edu/40201799/BREXIT_ohne_Parlament

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu