duminică, 1 martie 2020

Romanii in laboratorul european / 43 / 47 - 53 / Vin turcii / Trianonul maghiar + Barbarii ataca Europa




Romanii in laboratorul european / 53 / Cuza 200

Azi se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Principatelor Române, o personalitate de avengura lui Mihai Vitezul. Ambii au luptat pentru emanciparea, statalitatii romanilor, care nu se poate afirma, implini, decat cu revenirea la Roma.

Mihai Voda e ucis, Cuza exilat, totusi ei sunt eroii neamului, venerati ca nimeni altii de toata suflarea moldo-valaha, romaneasca, pentru ca ne aratat singurul drum de urmat, refacerea unitatii de credinta cu Roma, cu celalate tari latine, Italia, Franta, Spania si Portigalia. O punte spre lumea greco-slava, nu supusa ei.

https://www.academia.edu/27249008/Unirea_cu_Roma_sub_Cuza_si_Iliescu_in_istoria_Rom%C3%A2nilor
https://de.calameo.com/read/005516518f53ffe761ee2
https://www.academia.edu/27248172/Mihai_Viteazul
https://www.academia.edu/27248907/Roma_-_Rom%C3%A2ni_greci_slavi
https://www.academia.edu/27249050/TRANSILVANIA
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
https://de.calameo.com/read/005516518ff3493f23d7b
https://de.calameo.com/read/005516518da038e0e977a
https://www.academia.edu/42136164/Viorel_Roman_un_laborator_european
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valahă
https://www.academia.edu/42136254/coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european

https://ioncoja.ro/viorel-roman-o-analiza-lucida/




Romanii in laboratorul european / 52 / ţarul Putin

răspândeste si în Uniune Europeană … feudalismul. Caste, oligarhii, pun mâna pe putere și se organizează în afara piețelor. Privilegiile se moștenesc ca în evul mediu prin intervenționismul statului. Realocarea resurselor se numește redistribuire și o face bugetul, nu piața … si ca în feudalism se cultivă iobăgia. UE e condusă de plutocrati in republici parlamentare, feudele la ruşi sunt ale ţarului. Republica prezidenţială poate că e un model ceva mai reuşit în măsura în care „împăratul” Putin îşi asumă. Republica semi-prezidențială România e un experiment … (Ionuț Bălan, Eurocentrism și feudalism, 18 martie 2020)

Romania are o caracteristica ce o distinge de alte tari europene. Exista un singur popor, dar care traieste in doua Romanii : una moderna, iar cealalata conservatoare. Analizand istoric evenimentele, totul a inceput intr-o noapte de februarie, in 1866, cu o monstruoasa coalitie care a rasturnat domnul ales si a adus pe tron un principe straina. De atunci, poporul roman traieste in doua Romanii paralele. In toate domeniile vietii sociale si chiar in cele ale vietii personale." (Ioan Romosan)

Separarea puterilor în Romania, semi in devalmasie orientala, semi-prezidentiala, unde Conducerea superioara de partid si de stat domneste in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, e o imitatie fara Dumnezeu, din 1866 „Forma fara fond“, pentru ca dreptcredinciosii moldo-valahi il asteapta smeriti pe Imparat, Rege, Secretar general FRN, PMR, PCR, Frontul Salvarii ortodoxe, Presedinte, unsul, alesul celui de Sus, sau celui de Jos, de „subconstientul colectiv al maselor largi populare“, Ion Iliescu, care isi asumă reponsabilitatea.

https://de.calameo.com/read/005516518ff3493f23d7b
https://de.calameo.com/read/005516518da038e0e977a
https://www.academia.edu/42136164/Viorel_Roman_un_laborator_european
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valahă
https://www.academia.edu/42136254/coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european
https://ioncoja.ro/viorel-roman-o-analiza-lucida/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016



Romanii in laboratorul european / 51 / Puterea umbrei

Istorii din lumea informatiilor secrete. De la Ceausescu la Basescu. General brg. (r) Aurel I. Rogojan fata in fata cu Dan Andronic. pref. Ion Cristoiu, postf. Mirel Curea, ed. Proema, Baia Mare 2019, 740 p. Pe coperta cartii e Ianus cel cu două fețe, cum avem de fapt cu totii, dar pentru cei din lumea serviciilor secrete asa e profesia de baza, descoperim intr-un dialog fascinant, spontan, care-mi aminteste de „Paşii tinereţii mele mă urmează în ecou / Umbra mea de altădată umblă-n miezul umbrei mele”, Ion Pillat, si ma onoreaza p. 623, rezervata unei contributii la CNI.

Puterea umbrei completeaza o vasta si unica fresca a istoriei contemporane: Aurel Regojan - Iulian N. Vlad, confesiuni pentru istorie, ed. Proema Baia Mare 2017, 830 p.; Aurel I. Rogojan, Factorul intern, România în spirala conspiraţiilor, ed.  Compania, Bucuresti 2016, 554 p.; Aurel I. Rogojan, Fereastra serviciilor secrete, Romania in jocul strategiilor globale, ed. Compania, Bucuresti 2011, 570 p.; Aurel I. Rogojan, 1989,  Dintr-o iarna in alta... Romania in, ed. Proema, Baia Mare 2009, 228 p. si lista poate continua.

Romanii stau in calea tuturora, catolicilor, ortodocsilor si islamului, fiecare se vrea sa fie unicul mostenitor al Imperiului Roman de Rasarit. De un mileniu, cruciatii lupta secole de a randul pentru refacea unitatii crestine, eliberarea Ierusalimului, a „Treia Roma“, Moscova poarta opt cruciade ortodoxe de eliberare a celei de a „Doua Roma“, mahomedanii invadeaza periodic lumea crestina.

https://www.academia.edu/37994648/THE_EASTERN_QUESTION_-CHESTIUNEA_ORIENTALA

In aceasta Chestiune Orientala, cea mai complicata din istoria universala, gen. Aurel I. Rogojan ne ajuta sa deslusim „resorturile secrete ale istoriei“, „jocul strategiilor globale“, „spirala conspiraţiilor“ si face „confesiuni pentru istorie“ fara egal, „O stafie bântuie prin România. Antipatriotismului deșănțat și a trădării naționale. Nimeni nu se unește într-o sfântă hăituială împotriva ei. Nici Prea Fericitul Patriarh, nici Laicul Președinte, nici ministrii celor șapte poliții secrete“, ”Suntem un popor cu elitele în agonie și securitatea națională subminată!

1. Nu ne manifestăm ca naţiune suverană. Suntem un popor de proletari, pentru ca fara proprietate si nu există libertate, a unei țări asasinate economic, permanent agresat de: legislaţie impredictibilă; suprataxare; constrângeri politice umilitoare; incompetenţa administraţiei suprapopulate și hiperbirocratizate; sabotaje din partea reţelelor de afaceri transnaţionale; presiunile inimaginabile ca proporţii şi metode din partea instituţiilor şi funcţionarilor contaminaţi de corupţie; discriminarea în raport cu companiile străine; serviciile publice privatizate exclusiv pentru stoarcerea de profit pe seama suprafacturării și a prăbușirii infrastructurii acestor servicii; statul în stat al regiilor autonome le statului, unele foarte bogate, printre marii datornici ai bugetului public, dar nesecate surse ale finanțărilor politice ilegale și veniturilor clandestine ale unor rețele transpartinice; incompetența, pasivitatea, chiar obstrucția misiunilor consulare chemate să promoveze interesele de afaceri.
2. Suntem un popor cu cea mai înaltă rată de emigrare după marile migraţii barbare din primul mileniu. Paradoxul este că la o scădere a numărului populației cu cca. 3,5 milioane, independent de migrație, în listele electorale sunt cu 2,7 milioane de alegători mai mulți decât în cetățenii cu drept de vot (A se compara dinamica populației votante din 1990 până în 2016 cu dinamica demografică).
3. Suntem o națiune fără statul de drept funcţional. Puterile statului nu sunt în serviciul cetăţenilor. Ele au fost acaparate de clanuri transpartinice şi reţele infracţionale transnaţionale controlate de centre de putere externe. Unii ca ne guverneze, ceilalţi să ne desfiinţeze. Drepturile la sănătate, la educaţie, la justiţie şi multe altele sunt doar litere moarte în Constituţie.
4. Suntem un popor cu o clasă politică incapabilă a servi interesului public şi care nu face casă comună cu interesul naţional, cu elitele în agonie, cu moralitatea civică agresată, deturnată și grav amenințată în fundamentele ei creștine, cu percepția realităților politice externe atrofiata, cu securitatea națională subminată, cu partide fără ideologie, cu opțiunile politice controlate de un sistem electoral militarizat, guvernat prin minciună, incompetență și servilism, cu guverne în incapacitate de a guverna în litera și spiritul Constituției.“
*
Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor,
de gen. Aurel I. Rogojan, editată de Compania, seria ClarObscur, coordonată de Petru Romoşan, Bucureşti, 2016, 556 p., împreună cu Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale, 2011, 572 p., sunt două analize inegalabile ale soartei românilor în calea imperiilor islamic, ortodox şi catolic, care luptă pentru moştenirea Imperiului Roman de Răsărit, Bizantin, Otoman.
Stafia conspiraţiilor Chestiunii Orientale e mereu aici. Nici nu s-a volatilizat stafia comunistă care bântuia prin Europa, conspiraţia lui Karl Marx, nepotul unui rabin ranchiunos, inspirat de profetul Amos din Vechiul Testamen, că războiul dintre islamici, pravoslavnici şi occidentali e la ordinea zilei. Românii sunt în calea tuturora, dupa cum vedem şi în această carte, unde sunt prezentate sine ira et studio argumente în mai multe adevărate mari dosare de interes naţional.
În „Politica sinonimă cu frauda”, să ne mărginim la consemnarea titlurilor inspiratului autor, care spun mai mult decât ar putea-o face un prezentator: Autoevaluarea guvernării V.V. Ponta. Abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădări şi dezamăgiri; Dosarul Nana vs. Constituţia României; Secretele murdare ale puterii; Românii de pretutindeni sunt pe nicăieri; Falsuri, taine şi minciuni ca în anii socialismului victorios; Miniştri lunatici, transpuşi într-o lume ireală; Aceşti iresponsabili care ne guvernează; Pe mâna cui joacă Iohannis, preşedintele nimănui?!; Falimentul politicii externe a României.
„Războiul politicii cu serviciile secrete” are tradiţie. Paralela de la Porţile senzuale ale Orientului dintre Carol II şi duduia Elena Lupescu (Magda Wolf, Duta Grünberg etc.), şi cuplul Băsescu-Elena Udrea, Gură de Aur, o vedem în Politica, spionajul şi mafia. Elena Gură de Aur - doar emblema unui deceniu de guvernări cleptocrate?! Urmează alte întrebari retorice incomode: Corupţii clasei politice au certificate de bună purtare de la serviciile secrete?!; De ce plătim şapte servicii secrete?!. Pentru că la CNSAS agenţiile străine se simt ca acasă. Fas 51 / Puterea umbrei cinant e şi traseul revoluţionarului Mircea Dinescu, de la coadă de topor şi creaţie a organelor noastre la baron local de Cetate, proprietarul moşiei, conacului, morii care au aparţinut boierilor Barbu Drugă şi Bibescu.
O constatare ce depăşeşte cutumele paternaliste turco-fanariote, ortodoxe moldo-valahe: în ultimul sfert de veac, România nu a avut parte de alegeri, ci de insurecţii electorale. Insurecţiile electorale din primul deceniu postbelic au salvat  Occidentul de comunism şi Estul de capitalism. În prezent, insurecţiile electorale retrasează ori consolidează noile spaţii de siguranţă dintre potenţiali inamici. Şi din nou întrebări retorice chinuitoare: Prezidenţiabili sub steag străin. Pe mâna cui dăm România?; Campanie electorală de criză. Cum votăm? Ce alegem?. Să ne mai mirăm că la alegerile locale din primăvară prezenţa la vot a fost de numai 30% din cetăţenii ţării cu acest drept?
Capitolul „Sus cortina, domnilor … escu! Foştii preşedinţi ai României, discipoli şi mentori ai poliţiei politice” începe cu Traian Băsescu - un dosar ordinar sau extraordinar?, apoi îi vedem pe Emil Constantinescu învins de sistem, pe Renate Weber sau look-ul noii femei-comisar şi pe Mogulii versus securitatea naţională, cu Spionaj la Cotroceni pentru afacerişti şi corupţi. Jurist de formaţie, autorul nu uită de „Justiţie în ţara suspecţilor” şi nici de „Fapte şi acte în dosarul chestiunii maghiare”, cu Noi file din cronologia neorevizionismului maghiar, in viziunea căruia Ţinutul Secuiesc nu este România.
Mai ales la români, factorul intern nu poate fi înţeles fără a lua în considerare factorul extern, prezentat pe larg într-o parte (pp. 417-501) din această carte: „Războaie vechi cu variaţiuni noi: jihadism, terorism, spionaj cibernetic, schimb de informaţii…” şi „Nesfârşitele războaie geopolitice”. Aici se potriveşte şi începutul factorului intern şi extern din anul revoluţionar 1989: „Adevărul generalului Vlad în lupta cu falsul”. La întrebarea pe care mi-am pus-o şi eu, „Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător?”, răspunsul e simplu: pentru români este un erou, iar pentru reprezentanţii intereselor imperiale este un trădător.
Lectura a peste o mie de pagini nu mai este la îndemâna cititorului de azi, alimentat cu informaţii scurte, tendenţioase, pe care nici nu le mai ia în serios. Vedem asta în absenteismul de la alegeri. Se ştie că aspiranţii la fotoliile puterii îşi cumpără locurile pe liste şi funcţiile în administraţia centrală şi locală. Asta e cutuma la boieri, baroni locali, parlamentari, miniştri de şase secole la Bucureşti. Totuşi, nu-ţi poţi înfrâna un sentiment de disconfort, pe care l-am găsit şi în comentariile acad. Dinu C. Giurescu şi Corneliu Vlad. Cu atât mai mare este meritul acestor cărţi, unicate în cultura politică duplicitară de ploconire faţă de Occident şi de muşamalizare a unei realităţi cosmetizate după cum bate vântul. Autorul refuză ”Capul plecat…” şi „Aici suntem la porţile Orientului, unde nimic nu este luat în serios!”. Cine nu citeşte aceste cărţi nu înţelege mai nimic din România contemporană. Viorel Roman, Timişoara la 28 august 2016

https://www.ziarulnatiunea.ro/2016/09/03/conspiratii/
https://www.amosnews.ro/viore-roman-despre-factorul-intern-romania-spirala-conspiratiilor-2016-08-28
https://www.ziarulnatiunea.ro/author/viorel-roman/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

http://www.logossiagape.ro/2018/02/19/viorel-roman-iulian-n-vlad-confesiuni-pentru-istorie-de-aurel-i-rogojan/




Romanii in laboratorul european / 50 / Plutocratia occidentala

se imbogateste, precariatul se inmulteste, si pentru a da bine, sultanul Erdogan, mahomedani si idolatri afro-asiatici refugiati sunt subventionati pentru ca UE sa aibe o constiinta sociala curata, dar Vestele verzi din Franta, Alternativa pentru Germania, Liga Nord din Italia, conservatorii radicali din Austria, Ungaria, Polonia, Olanda, grecii de la granita cu Turcia refuza ipocrizia postbelica, azi Political Correctness, in care nu mai crede nimeni in vremea pandemiei virusului Corona.

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://de.calameo.com/read/005516518ff3493f23d7b
https://de.calameo.com/read/005516518da038e0e977a
https://www.academia.edu/42136164/Viorel_Roman_un_laborator_european
https://www.academia.edu/42136254/coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valahă




Romanii in laboratorul european / 49 / Spionajul ortodoxo-

comunist, marxist-leninist, avea sarcina sa descopere ce-i occidentul, exploatarea omului de catre om, si sa informeze Conducerea superiora de partid si de stat in sinfonie cu Biserica nationla, pentru ca ortodoxia in mantie revolutionara, lupta de clasa sa invinga in intreaga lume. Spionii si stapanii, imbatati de un complex de superioritate dupa o Cortina de Fier inpenetrabila si ideilor, n-au intales Vestul, pana cand Gorbaciov arunca maxismul la lada de gunoi a istoriei. Fostul Lagar nu intalege nici dupa 1989, in conditiile de libertate de miscare si exprimare, ce-i occidentul, pentru ca de la Marea Schisma, 1054, pana la Conciliul Vatincan II, 1965, ortodocsi autocrati si catolicii democrati s-au anatemizat, excomunicat, afurisit reciproc. In ciuda tuturora, in conditii de libertate exista azi perspectiva optimista a Sfantului Parinte Francisc. „Sa mergem impreuna!“

https://de.calameo.com/read/005516518ff3493f23d7b
https://de.calameo.com/read/005516518da038e0e977a
https://www.academia.edu/42136164/Viorel_Roman_un_laborator_european
https://www.academia.edu/42136254/coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valahă
 https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
 http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx

https://www.academia.edu/27249008/Unirea_cu_Roma_sub_Cuza_si_Iliescu_in_istoria_Rom%C3%A2nilor




Vin turcii / Cu santajul

umanitar crestin, sau ca la poker, cine baga mai multi refugiati in pot cu poze trucate, nu mai da in 2020 rezultatul din 2015, cand peste un milion de mahomedani si idolatri afro-asiaticii trec granita si primesc cadou 55 de miliarde de Euro, 2.500 lunar fiecare. In acelasi timp d-na Angela Merkel nu stia de unde sa ia 25 de miliade pentru pensionari cu pensia in medie de 1.220 Euro, exact jumatate din ce primeste refugiatul fara sa fi cotizat. Willkommenskultur. O nedreptate strigatoare la cer pentru germanul de rand vizibil umilit, care si in conditiile Directivei politically correct de peste ocean, se orienteaza treptat spre Partide radicale, stanga / dreapta, ca dupa Razboiul Mondial I.

Germania se auto lichideaza

Cartea cu titlul de mai sus a lui Thilo Sarrazin, Deutschland schafft sich ab. Wie wir unser Land aufs Spiel setzen, München 2010, 464 p., demonstreaza, ceea ce mai toata lumea stie, dar in vremea ocupatiei anglo-americanilor si a sovieticilor era tabu. Germanii au scapat ca prin urechile acului de holocaust (planul Morgenthau, USA) dar au fost supusi apoi unui plan de reeducare, similar celui al rusilor, inclusiv Romania, cu scopul de a face imposibila razboaie mondiale si mai ales cimenta dominatia protestantilor anglo-saxonisi, ortodoxo-comunisti castigata in 1945 si incheiata 1989. Dupa reunificarea Germaniei - trupele rusesti se retrag, 1991, cele anglo-saxone se vor retrage candva - reeducarea „politic corect“ e preluata de elita pregatita de ocupatii. Libertatea de expresie e in Constitutie, dar cand Sarrazin (PSD), fost ministru de finante, membru in conducerea Bancii Centrale, publica „Germania se auto lighideaza. Cum ne jucam cu soarta tarii“ intervene Merkel (CDU) si e dat afara din servici. 2020 Sarazzin e dat afara si din PSD. Modelul din perioada de ocupatie nu e cel natural in sensul de supravietuirea a celui mai competent, „survival of the fittest“, ci un model de selectie si reeducare cu scopul ca materie prima, cultura, inteligenta, pregatirea profesionala germana, sa fie diminuata in mod relativ si absolut. Scoala e de ani buni precara, universitatiile mediocre. Familia, Armata si Biserica sunt din ce in ce mai subrede, prima se destrama, a doua e de marcenari, a treia incepe reevanghelizarea. Natalitatea germanilor este in scadere, pe cand cea a imigrantilor mahomedani si idolatri e in crestere. Ajutorul social a creat o patura sociala parazitarea interesata numai in perpetuarea privilegiilor, nu in munca si pregatire profesionala. Nu este nimic spectaculos sau nou ce afirma Sarrazin, nou este ca cineva e dat afara din serviciu si partid. Astfel, de la Presedintele RFG si d-na Merkel, cancelara federala (ea n-a citit cartea, dar simte ca nu-i politic corecta), pana la omul de rand se recunoaste public si-l confirma pe Sarrazin e „ceva e putred in Germania“.  Viorel Roman, 2011 / 2020

NAPOLEON, HITLER, MERKEL

Proiectul Europa Mare, nu este în interesul anglo-saxonilor, declara Boris Jonson, ministru de externe al Marii Britanii, azi prim-ministru, pe când pleda pentru Brexit, inspirat de Churchill în vreme de razboi, ca tara sa sa devina eroina eliberatoare. Si Frontul National frencez vrea asta. Nici protectorul ortodocsilor nu-i de acord cu UE/ NATO, Putin îi vrea în Eurasia. Jonson, Le Pen refuza Euro, UE, politica germana, care încalca tratate în timp de pace si îi obliga pe englezi, francezi etc. sa plateasca pentru grecii si sa suporte invazia a milioane de mahomedani si idolatrii. Destabilizarea promovata de Berlin nu lezeaza interesele Moscovei. În SUA, dupa Brexit, americanizarea, nu globalizarea, motiveaza electoratul. AfG a ajuns de la 0 la 20%. Se stie cum au esuat Napoleon si Hitler, dece însa invita Merkel afro-asiatici incompatibili cu traditia crestina si teologia muncii? Dece nu respecta tratatul monedei unice? Dece nu vede ca e responsabila de Brexit, de protestul polonezilor, italienilor, ungurilor, care dirijeaza refugiatii spre Berlin? Dece a ajuns dependenta de turco-mahomedani? Dece genereaza costuri de un bilion de euro pentru germani, dar si pentru toti europenii, fara sa consulte pe nimeni? În interesul cui destabilizeaza Merkel marele proiect Europa? Nu exista raspuns la întrebari pe care si le pun germanii si mai toti europenii. Ele vor fi gasite in viitor, pâna atunci sa ne marginim la constatarile sine ira et studio din articolele: Alternativa pentru Germania, AfD; Dezmembrarea Europei; Brexit 2016; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel; Invazia barbarilor; Vin turcii. Viorel Roman, 2016 / 2020

https://de.calameo.com/read/005516518ff3493f23d7b
https://de.calameo.com/read/005516518da038e0e977a
https://www.academia.edu/…/coperta_Viorel_Roman_un_laborato…

https://www.academia.edu/…/Viorel_Roman_un_laborator_europe…




Romanii in laboratorul european / 48 / Ingerintele in treburile

interne erau interzise Occidentului, cand in RPR „socialismul purta pecetea lui I.V. Stalin și I. L. Caragiale, ctitorul României moderne“, Belu Zilber si cand in RSR, „socialismul multilaterat dezvotat“ purta pecetea lui Ceausescu si Caragiale, un labortor teocratic oriental aparat de o Cortina de Fier inpenetrabila.

Capitalismul de cumetrie, democrata originala poarta pecetea lui Iliescu si Caragiale. Frontul Salvarii ortodoxe in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, adera la Uniunea Europeana, Alianta militara nord-atlantica, vrea modernizare, urmeaza occidentalizarea, ceea ce face accesibil peste Carpati, moldo-valahilor, revolutia papala, renasterea, iluminismul, revolutia industriala, intr-un cuvant civilizatia europeana. 

https://de.calameo.com/read/005516518ff3493f23d7b
https://de.calameo.com/read/005516518da038e0e977a
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://www.academia.edu/37331174/Modernizare_si_occidentalizare
https://www.academia.edu/30219891/Nationalism_sau_internationalism
https://www.academia.edu/42136254/coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/38581016/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_României_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
http://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016




Vin turcii / haraci
Ca sa nu fie invadata Europa, Germania e dispusa sa plateasca in continuare taxa, haraci, capitație, ciziye, Franta refuza si Sultanul Erdogan ameninta ca „deschide portile“ a patru milioane de afro-asiatici mahomedani si idolatrii. Versetul coranic 29 din surata 9 "al-tawba" scrie explicit caracterul și funcția umilitoare a acestei taxe. “[…] la predarea capitației sau a haraciului emirului musulman în divan, acesta îl lovea după grumaz pe nemusulmanul venit cu capul plecat și spinarea încovoiată, spunându-i: "Plătește-ți darea, tu, dușman al singurului Dumnezeu!", după care un slujitor îl arunca afară.“ (Mihai Maxim) Asta a fost in trecut, dar mai e ceva in subconstient, musulmanilor li se pare firesc sa vina cu forta peste crestini si sa fie intretinuti, pe cand crestinilor nu numai ca nu le trece prin minte asa ceva, ci dau din colt in colt si azi, tremura de frica santajului umanitar turcesc.

https://www.academia.edu/40058013/Invazia_Barbarilor
https://confluente.org/viorel_roman_1446529664.html
https://www.totpal.ro/viorel-roman-invazia-barbarilor/
https://www.academia.edu/38829100/Invazia_barbarilor_Franta
https://www.academia.edu/37994648/THE_EASTERN_QUESTION_-CHESTIUNEA_ORIENTALA
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

https://de.calameo.com/books/005516518e7e1428acc82



Romanii in laboratorul european / 43 / ca sclavi sau iobagi

„Johan Norberg - laureat al premiului Fisher - spunea că cei bogați, puternici și cu relații, se pot descurca în orice sistem. Însă singura șansă a celor săraci, lipsiți de putere și relații, este piața liberă. Doar acolo își pot vinde forța de muncă și pot porni o afacere, fără să fie taxați la sânge și constrânși de tot felul de reglementări.

Şi totuşi, ideea lui Norberg nu e chiar nouă. Gustave de Molinari arăta în 1848 că, atunci când socialiștii vorbesc de mizeria clasei muncitoare, suferințele ei sunt incomparabile cu acelea ale proletarilor romani. Asta pentru că muncitorii nu sunt văzuți la porțile conacelor aristocrației cerând pomană! Lucrătorul duce un trai sărac; dar pe care și-l câștigă. Proletarul roman nu se găsea într-o asemenea poziție. Patricienii mobilizau toate activele, pe care le exploatau prin intermediul sclavilor, și-i făceau pe proletari victime ale acestei concurențe inegale, reducându-i la condiția de cerșetori. Cu precizarea că soarta lor era preferabilă sclavilor. Proletarul, cel puțin, era considerat om, pe când sclavul era un animal de povară, ce n-avea nici măcar un nume.

Acest aspect e remarcat și de Ludwig von Mises, care subliniază că societățile precapitaliste erau divizate în grupuri de stări sociale ereditare, ce în India purtau numele de „caste“. Într-o astfel de societate omul nu se năștea francez sau austriac, ci membru al aristocrației, burgheziei sau țărănimii. În cea mai mare parte a Evului Mediu, condiția lui era pur și simplu de serv. Individul își moștenea statutul social de la părinți și îl păstra de-a lungul întregii sale vieți. Apoi îl transfera copiilor săi.

Grupurile cel mai sus plasate aveau numai privilegii, cele mai de jos doar dezavantaje. Un aristocrat francez nu-i privea pe cei din clasele inferioare ca pe concetățenii săi; ei erau „prostimea“ pe care o dezagrea. Egali săi erau nobilii din alte țări. Iar efectul vizibil al acestei stări de lucruri se vedea în îmbrăcăminte, asemănătoare la aristocrație, dar diferită la clasele de jos. Dacă întâlneai pe cineva pe stradă, îți dădeai seama imediat - după haine - cărei clase îi aparținea. În zilele noastre când vezi un om pe stradă, nu-i pot ghici statutul. Acesta e unul dintre efectele capitalismului. Dar sigur că și în capitalism există diferențe, de avuție, pe care marxiștii le aseamănă eronat cu cele care-i separau pe oameni într-o societate bazată pe statut.

În societatea capitalistă, există „mobilitate socială“. Întotdeauna în vârful ierarhiei sociale sunt plasate persoane care-s bogate și importante din punct de vedere politic, dar acestea sunt mereu altele.

A mai rămas un singur punct de stabilit. Apreciați că sunteți paria și că n-ați avut norocul să vă fi născut într-o castă? Aveți senzația că cei care vă conduc sunt impuși, vor fi urmați de copiii lor, și nu veți ajunge niciodată într-o asemenea poziție? Înseamnă că trăiți într-un stat feudal, și de aceea cei din fruntea sa se numesc baroni.

Capitalismul e caracterizat, după cum zicea Vilfredo Pareto, printr-o continuă circulație a elitelor: săracii se îmbogățesc, iar descendenții celor bogații își pierd averile și devin săraci.“ Cum ne dăm seama că trăim într-un stat feudal? de Ionuț Bălan 19 Feb 2020 - 07:45

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
https://www.academia.edu/41446974/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_României_la_Uniunea_Europeana
http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
https://www.academia.edu/32175316/Spre_est_sau_vest_2

https://www.academia.edu/37817381/REGENERAREA_NEAMULUI_ROM%C3%82NESC?email_work_card=thumbnail-desktop




Romanii in laboratorul european / 47 / Trianonul maghiar

se deosebeste fundamental de cel al romanilor si nu e in primul rand un conflict etnic, cu toate ca maghiarii nu sunt indo-germanii, ci mult mai profund, ireconciliabil, religios.

955, Maghiarii invinsi de germani la Augsburg, se conving ca mirul de la Roma este superior celui de la Constatinopol si trec sub regele Stefan ce Sfant, 1000, de la ierahia greaca la Roma.

1204, Cruciatii refac unitatea crestina si Conciliu de la Lateran IV, 1214, confera catolicilor  un statut superior fata de ortodocsi pana la prabusirea Constantinopolului latin si invazia mongola.

1272, Conciliu de la Lyon, Florenta, 1439. Grecii si latini se unesc, de atunci ortodoxsi si catolicii sunt frati. Maghiarii merg insa mai departe pe linia Conciliului de la Lateran si nu numai ca nu accepta egalitatea, ci intaleg prin readucerea ortodocsilor la Roma, maghiarizarea lor. Ca astazi.

1527, Ungaria, dupa dezastrul de la Mohacs, ajunge sub turci. Transilvania ramane suzerana Inaltei Porti si maghiarii ardeleni se convertesc la protestantismul german anti-catolic, dar pastreaza crezul Conciliului de la Lateran, maghiarizarea, oprimarea ortodocsilor continua si mai inversunat.

1698, Cu sprijinul Papei, Imparatului Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, ortodocsii ardeleni se uniesc direct si nemijocit cu Roma, dar sub presiunea maghiarilor, sarbilor, grecilor, sunt fortati sa faca o a doua Unire in care sa-i accepte pe unguri de la Strigoniu ca intermediari cu Occidentul, bineintales pastrand mereu statutul de superioritate. Ca astazi politica UDMR-ului.

1754 Prima scoala in limba romana la Blaj. Cu statut de „natio“, nu de tolerati ca ortodocsii, in Sf. Imperiu, Scoala Ardelena înlocuieste alfabetului chirilic cu cel latin. Gheorghe Șincai, 1754-1816, înfiiteaza 300 de școli românești, astfel nationalismul greco-catolic rezista maghiarizarii si formuleaza un Program de emancipare sociala si nationala, care culmineaza cu Marea Unire.

1848, Fara Unirea cu Roma, nici „Sa ne unim cu Tara“ de la Revolutie si nici Unirea din 1918.

1867, In Austro-Ungaria, in dubla monarhie, pana la Trianon, maghiarizarea e combatuta de Mememorandisti greco-catolici.

1920, Romania Mare, opera Bisericii Unire, Scolii Ardelene, sub regele romano-catolic Ferdinand, obliga Ungaria amputata la o treime, ori la colaborarea cu marea dioceza catolica de la Dunarea de Jos (trei grofii vin la Bucuresti in acest sens), ori la o alianta cu Moscova, a „Treia Roma, ca a lui Bela Kun, inpotriva statului romanilor, care fara o Unire cu Roma e condamnat ab ovo.

1940, Romania dezmembrata ajunge 1944 sub Stalin, care se foloseste de evrei si lichideaza tot ceea ce e occidental, Biserica Unita, Scoala Ardeleana. Maghiarii privilegiati din nou, isi fac o Regiune Autonoma si terorizeaza sub mantia marxista, din nou net superiori in lupta de clasa, pe romani ortodocsi semianalfabeti ramasi de izbeliste fara intelectualii greco-catolici.

1973, Ortodoxo-comunistul Nicolae Ceausescu refuza la Vatican oferta de colaborare a Papei Paul VI. Reincepe iredentismul şi revizionismul maghiar in Transilvania. Lazlo Tokets.

1989, FSN, Frontul Salvarii ortodoxe mereu la guvernare in alianta cu Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania accepta contrecœur Biserica Unita, periferizata, sa nu treca Carpatii.

1999, Sfantul Papa Ioan Paul II vine la Bucuresti si deschide larg partile Europei tuturor romanilor, „crestinismul respira cu doi plamani, ortodox si catolic“, ceea ce Budapesta, UDMR nu accepta.

2014, Presedintele Klaus Iohannis il invita pe Papa Francisc, dar diplomatia maghiara face totul ca Sfantul Parinte sa nu vina in anul Marii Uniri, o trauna dupa un mileniu de efort de maghiarizare, de a-i readuce pe ortodocsii romani pe Roma.

2016, Papa Francisc si Patriarchul Chrill al Moscovei si al intregii Rusii semneza un document istoric: „Nu suntem concurenti, ci frati!“ in spiritul Conciliului de la Florenta.

2019, Sfantul Parinte Francisc vine la Bucuresti, Iasi, Blaj si Simleul-Ciuc maghiar cu indemnul „Sa mergem impreuna!“, totusi fantoma Conciliului de la Lateran, a superioritatii maghiare in Transilvania, bantuie la Budapesta, dupa un mileniu de crestinism si un secol de la Trianon.

https://www.academia.edu/27249050/TRANSILVANIA
https://www.academia.edu/38006906/IMPERIU_LIMES_TRANSILVANIA
http://www.mioritausa.news/opinii/istoria-romaniei-la-limes-intre-est-si-vest/
http://www.amosnews.ro/istoria-romaniei-la-limes-intre-est-si-vest-2017-05-30
https://www.academia.edu/36694952/NU_SUNTEM_CONCUREN%C5%A2I_CI_FRA%C5%A2I
https://www.academia.edu/23211919/Papa_Francisc_in_Romania_Bremen_Bucuresti_2015
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_201
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
http://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf




Vin turcii

Granitele Europei sunt asaltate de mahomedani si idolatri afro-asiatici, din Siria, Gambia, Kongo etc., ca 2015, cand au invadat peste un milion Germania. Dupa esecul turcilor quasi aliati cu rusii in Chestiunea Orientala, Erdogan santajeaza cu o invazia de 3,6 milioane. Vrea banii si sprijin NATO. Grecia nu vrea sa plateasca pentru Siria. Cancelarul austriac Sebastian Kurz, pentru ca Viena a scapat ca prin urechile de ocupatia Islamului, e hotarat sa-si apare granitele singur, ca presedintele american Donald Trump, care a demonstrat ca se poate.

https://www.academia.edu/37994648/THE_EASTERN_QUESTION_-CHESTIUNEA_ORIENTALA
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.totpal.ro/viorel-roman-invazia-barbarilor/
https://confluente.org/viorel_roman_1446529664.html
https://www.academia.edu/40058013/Invazia_Barbarilor
https://www.academia.edu/38829100/Invazia_barbarilor_Franta
https://de.calameo.com/books/005516518e7e1428acc82



Barbarii ataca Europa / opinie germana


AT, Germania: „Exact aceste întrebări – absolut de bun simţ (ca Alba Popescu, Bucuresti, n.a.) - le ridică în mod constant „Alternativa pentru Germania” (AfD – partidul de reală opoziţie din Germania) – lucru pentru care cei care îşi pun aceste întrebări sunt permanent atacaţi, acuzaţi de „rasism“, „neo-fascism”, „neo-nazism”, şi ale căror adunări, manifestări (de altfel toate paşnice şi absolut legale) sunt mereu obstrucţionate prin acţiuni violente, inclusiv aplicînd metoda „toleranţei represive” (Herbert Marcuse). Duminica ce vine vor fi alegeri în două landuri din Germania de Răsărit, astfel că, aşa cum era de aşteptat, acţiunile de şicanare şi ostrucţionare a AfD au atins nivelul maxim. Au fost voci care au cerut chiar autorizarea unor observatori OSCE la aceste alegeri – a propos de „alegeri libere”!“

https://www.totpal.ro/viorel-roman-invazia-barbarilor/
https://confluente.org/viorel_roman_1446529664.html
https://www.academia.edu/40058013/Invazia_Barbarilor
https://www.academia.edu/38829100/Invazia_barbarilor_Franta
https://de.calameo.com/books/005516518e7e1428acc82



Barbarii ataca Europa / opinie

Alba Popescu, Bucuresti: … ii obliga cineva? ii traficheaza cineva? de unde vin? cum ajung sa se imbarce in acele barci? ale cui sunt barcile? de ce atunci cand ii gaseste vreun vas (care, ce sa vezi, apartine vreunui ONG finantat de cine stie cine, ca nu este ne/voie sa stim cine finanteaza porcaria asta), prin apele teritoriale ale Libiei, in loc sa ii intoarca la tarm (sau in tara in care au cetatenia, n.a.) cum ar fi normal, ii aduc in Europa? cine vrea o explozie sociala in Europa pe fondul crizei care sta sa vina? cat de dement poate fi acel "cineva" si cat de dementi pot fi cei care ii tin „trena"?

https://confluente.org/viorel_roman_1446529664.html
https://www.totpal.ro/viorel-roman-invazia-barbarilor/
https://www.academia.edu/40058013/Invazia_Barbarilor
https://www.academia.edu/38829100/Invazia_barbarilor_Franta
https://de.calameo.com/books/005516518e7e1428acc82

*

Barbarii ataca Europa

Cu invazia de barbari Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană are o tradiţie bimilenară. Numai Germania aşteaptă anul acesta peste un milion de afro-asiatici din aşa zise state eşuate - failed state -, părăsite intempestiv de administraţia civilizatoare, coloniala creştin-europeană în urmă cu jumătate de secol. De atunci ele sunt incapabile să menţină un minim de condiţii civilizate populaţiei preponderent musulame şi idolatrice, care disperate, se refugiază acum, trecând prin Balcani sau cu ambarcaţiuni de unica folosinta Mediterana, în UE.

Pe scurt: dacă ne-aţi civilizat, dar părăsit şi nu ne mai faceţi accesibilă civilizaţia şi la noi, venim peste voi.

Uniunea Europeană nu-i Imperiu, n-are Constituţie, iar deficitul de democraţie a statelor suverane paralizează luarea de decizii majore, aşa că putem vorbi şi de un failed UE, imperium, failed sacerdotium. Dacă Sfantul Imperiu Roman depinde de Papă şi Impărat, vedem că ultimul lipseşte, iar Papa Benedict XVI s-a retras, sufocat de relativism, de primatul economiei, de laicizarea chiar şi a clerului şi a unor pseudo ceremonii sacre a cetatii. Dacă destinul final al lumii, escatologia universală se diluează, dispare, atunci nu metafizica, ci economia are ultimul cuvânt şi sensul vieţii se degradează.

Să ne reamintim că democraţia occidentala a apărut ca urmare a departajării sferei Sacrului de Profan (vezi cartea cu acest titlu a lui Mircea Eliade) în Sfântul Imperiu, a luptei dintre Papă şi Împărat, şi a revoluţiei papale din sec. 11-13. De aceea, nu-i de mirare, şi după filosoful Giorgio Agamben, că o degradare a bisericii papale atrage după sine şi pervertirea democraţiei, a întregii vieţi social-economice. Capitalismul devine peste noapte religie, iar dreptatea divină este înlocuită fără menajamente de liberalism, cu economia de piaţă şi competiţie.

În statul secularizat al iluminiştilor laici, la departajarea politicii de religie, locul credinţei l-a luat, după eşecul marxism-leninismului, neoliberalismul. Judecata şi dreptatea divină nu mai joacă niciun rol în statul modern de azi, cu consecinţe deprimante şi riscuri severe. Scriitorul Michel Houellebecqs descrie, în romanul său de mare succes „Supunerea lipsei de perspective", pustiul spiritual contemporan din Franţa. Europa, în care fiecare persoană este forţată să lupte şi nu mai are nici posibilitatea, puterea de a se împotrivi competiţiei pentru un loc cât de cât sigur, privilegiat într-o economie de piaţă motivată exclusiv de lăcomie şi setea de bani. Homo homini lupus est bellum omnium contra omnes.

Dacă este deja insuportabil că nu se mai poate vorbi de Europa decât de Brexit, deficit de democraţie, austeritate, economie, criza euro, va reuşi invazia afro-asiatică să readucă în actualitate valorile milenare, culturale, spirituale, creştin-europene, la care aspiră nou- veniţii, şi, pe această cale, să se depăşească fundamentul eminamente economic, secularizat, al neoliberalismului? Se reface Sfantul Imperiu Roman dupa invazia barbarilor?

www.viorel-roman.ro


INVAZIA BARBARILOR, opinii

Liviu Mitranescu: Analiza de o exceptionala subtilitate!

Mariana Valentina Zubor: Interesanta, importanta si f. patrunzatoare analiza Domniei Voastre ca o anticipare previzionala a ceea ce va urma, multumiri si respect.

Horia Ioan Filip: Cand au gresit mai mult europenii, cand i-au colonizat sau cand si-au retras administratia si doar cand le parasutau mancare?

Viorel Roman: Dupa un scriitor african, crestinii au facut mahomedanilor, idolatrilor, scoli, spitale, cai ferate, aeropoarte etc., le-a urcat elita in avion und incepe lupta de eliberare de colonialism, asa ca „omul alb“ s-a parasutat, iar cei ramasi nu stiu nici sa piloteze, nici sa aterizeze.

Horia Ioan Filip: Pai au fost anii aceia, 950-'960, cand o anumita propaganda, a unei puteri, invidioase ca nu are si ea colonii peste mari (ci numai continentale) si cu scopul ascuns de export de revolutie proletara, a facut sa innebuneasca coloniile si sa-si ceara violent si iresponsabil independenta. Asa ca puterile coloniale,din fericire si firesc civilizate, au inceput sa-si retraga administratiile din colonii si era mare entuziasm cand se nasteau noi state de azi pe maine. Dupa jumatate de secol se vede ca au fost niste naivi acei locuitori din colonii si de fapt spiritul lor de razmerita indusa a provocat doar suferinta, saracie si razboaie in aceasta lume a treia, termen generic care inglobeaza aceste foste colonii, cu mici exceptii. La situatie se potriveste o intamplare cu talc istorisita de un scriitor rus din extremul orient al Rusiei numit Tinutul Primorie. Un rus intreprinzator de acolo si-a infiintat undeva in taiga o crescatorie de vulpi argintii, foarte valoroase pentru blana lor. Le aducea hrana pe plac de pe la abatoarele din Vladivostok si le tinea in ingraditura din plasa de sarma. Dupa un timp.crescatorul nostru de vulpi a inceput sa observe cum vulpile rodeau cu furie plasele de sarma incercand sa scape. Fiind om milos si facandu-si plinul de altfel prin valorificarea blanurilor, el s-a hotarat sa le lase libere in mediul lor natural. Asa ca le-a deschis usile si toate vulpile au zbughit-o de indata fericite si libere. Si rusul era bucuros ca a facut o fapta crestineasca. Insa nu mica i-a fost mirarea cand dupa cateva zile, vulpile flamande se adunasera in jurul gardurilor de sarma si incercau disperate sa intre inapoi in tarcuri. Erau pur si simplu lesinate de foame si nu mai stiau sa-si procure hrana in salbaticie. Acuma „vulpile" dau navala in tarcul Europa deja prea plin de altfel.

https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

ROMAN, VIOREL. Europa creştină / Viorel Roman. - Timişoara : Artpress, 2016 ISBN 978-973-108-710-8 Biblioteca Nationala a Romaniei CIP 2016-16660









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu