miercuri, 5 aprilie 2023

Maria Diana Popescu - „Operațiunea HH” între BRICS Şi „Starea națiunii”

 



„Operațiunea HH” între BRICS Şi „Starea națiunii”

Maria Diana Popescu

05 Aprilie 2023

 

Mare şi important anunţ! Păcăleala de 1 Aprilie, care a circulat pe prima pagină a ziarelor, cum că dictatorul von der Leyen ar fi propus interzicerea hîrtiei igienice şi a toaletelor clasice pînă în 2025 i-a pus în gardă pe parlamentarii români. Grijulii cu igiena intimă, aceştia au făcut publică o achiziţie de hîrtie igienică şi prosoape de hîrtie în valoare de 384.605,04 lei. Să-mi fie cu iertare, dar la ce şi cît mănîncă aleşii la microfonul tribunei şi la masă chiar au nevoie de o cantitate mai mare de celuloză ca să-şi şteargă gurile. Unde mai punem că se va organiza şi o licitaţie, criteriul licitaţiei fiind preţul cel mai scăzut. Parlamentarii români au ajuns într-o situaţie jenantă! Să le plîngem de milă pentru că hîrtia igienică a ajuns o raritate în Parlament precum adevărul şi demnitatea? Explicabil, atunci de ce ţevile instituţiei sînt înfundate cu hîrtii xerox! Nu e prima oară cînd tema hîrtiei igienice din Parlament intra în atenţia „alegătorilor”. De reţinut, parlamentarii sînt igienizaţi tot din bani publici!

 

De la hîrtia igienică destinată exemplarelor din Parlament trecem la imperiul mondial aflat în stare clinică agravantă! China şi Brazilia aplică o lovitură grea dolarului american. În urma unui acord bilateral semnat la Beijing, China (cel mai mare partener comercial al Braziliei cu un comerţ bilateral record de 150,5 miliarde în 2022) împreună cu  Brazilia au renunţat la dolar în favoarea propriilor monede, astfel că tranzacţiile comerciale şi financiare vor fi efectuate în mod direct cu yuani şi reali, renunţînd la convertirea celor două monede în dolari americani, aşa cum procedau pînă acum. Grupul ţărilor BRICS se măreşte. Cu riscul de a fi catalogată putinistă, reamintesc că Rusia, primul stat semnatar al unui acord similar bilateral cu China, prin care a fost eliminat dolarul american din tranzacţiile cu China, salută acordul dintre China şi Brazilia, anunţînd o nouă eră  a  „monedelor regionale”.

 

Roata istoriei se învîrte, un imperiu moare, se naşte alt imperiu. Era de aşteptat, omenirea s-a saturat de hegemonia americană, de acest autoerijat miliţian planetar lipsit de scrupule. Se aude tot mai slab orchestra americană pe puntea portavionului în mişcare, iar România a fost îmbarcată cu forţa de impostorii de la Bucureşti într-o barcă greşită şi vulnerabilă. În timp ce Occidentul ţine ochii aţintiţi pe războiul lui Biden din Ucraina, China în mare expansiune, face paşi uriaşi spre podium, cu răbdare şi perseverenţă specific chinezească, bifînd ţelurile propuse la întîlnirea istorică cu Putin de la Moscova. Aceste mutări de ultimă oră de pe tabla de şah a lumii sînt decisive în procesul conturării unei alternative pentru hegemonia americană, care încet şi sigur va dispărea în valuri.

 

Pe plaiurile mioritice, Guvernul României, Ciucă, Iohannis, Aurescu & Co. se comportă ca nişte mafioţi atît în politica  externă, cu privire la  slugărnicia faţă de Ucraina, UE şi SUA, cît şi în politica internă, mai ales cu privire la aşa-numitele pensii speciale şi la orice reformă menită să delapideze bugetul statului. Prin aceste exemplare vîndute străinilor, România s-a pricopsit cu o datorie externă de 150 miliarde euro, ajungînd foarte aproape de pragul incapacităţii de plată şi al falimentului. Stăm bine, însă, la capitolul generali în toate domeniile. Avem generali în tenis, în fotbal, în presă, în servicii, în muzică, în bucătărie. Avem unul chiar şef de guvern, plagiator cu acte, consiliat de „intelligentul” Ion.  Nu mai avem soldaţi, dar avem mai mulţi generali în timp de pace decît  Stalin şi Hitler în timpul războiului!

 

Nici la excursii prezidenţiale nu stăm rău!. Individul de la Cotroceni s-a plimbat două mandate în toată lumea pe banii Ţării. Pe banii dumneavoastră, contribuabilii la bugetul statului, dumneavoastră, cei care citiţi aceste rînduri. Plimbările lui au aruncat pe apa sîmbetei 12 milioane de euro, fără să aducă vreun beneficiu poporului şi economiei Ţării.

 

Aşadar, realitatea bate filmul! Chinezii comunişti dau lecţii de capitalism americanilor, lecţii mai sănătoase decît cele ale capitaliştilor propriu-zişi. Tot mai multe state sînt pe marginea rîpei, capitalismul şi dolarul, de asemenea, ascunzîndu-şi bolile sub diverse eufemisme, deşi de la bani au început războaiele devastatoare. România  e o maşină butonată de potentaţii străini, care îşi mustră şi pedepseşte după pofte sclavii. Iohannis nu e deloc un ageamiu cum îl cred unii! A avut mult de cîştigat în cele două mandate. Chiar dacă umblă uneori cu bicicleta sau pe schiuri, cînd pleacă în vizite externe costisitoare, ştie să parcheze avionul la Sibiu, chiar dacă destinaţia e în direcţia geografică opusă. Indiferent de schimbările de pe plan mondial, politicienii din bătătură, care şi-au făcut datoria doar faţă de ei şi de stăpînii lumii, umflându-şi buzunarele şi prosternându-se în faţa stăpînilor, o vor duce tot  bine. Au sacul cu galbeni la păstrare peste hotare, noi, restul, sîntem cetăţeni neperformanţi, precum creditele cu dobînzi uriaşe, adică, pierderi colaterale ale capitalismului. Să spună „penalistul” Cîțu dacă nu-i aşa!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu