miercuri, 24 aprilie 2024

secretcvint - OMAGIU CĂRȚII ȘI CULTURII VASLUIENE

 



OMAGIU CĂRȚII ȘI CULTURII  VASLUIENE

 

                                                                             Ediția a XIII-a

 

Omagiu Cărții și Culturii Vasluiene este o manifestare culturală deosebită care se desfășoară în municipiul Vaslui, România. Această inițiativă își propune să celebreze cultura, literatura și contribuția scriitorilor și artiștilor din zonă. Iată câteva detalii despre acest eveniment:

 

Data și ediția: Manifestarea  are loc luni, 29 aprilie 2024, în cadrul celei de a XIII-a ediții

 

Organizatori: Revista Meridianul Cultural Românesc, Filiala județeană Vaslui a UZPR (condusă de la înființare de D.V.Marin),Liga Scriitorilor Români – Filiala Iași – Nord Est și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

 

Sufletul manifestării: Prof. dr. Dumitru V. Marin, care  suportă și cheltuielile materiale. De asemenea, își sărbătorește împlinirea frumoasei vârste de 83 de ani .

 

Participanți: Scriitori, critici literari, caricaturiști, umoriști, artiști, interpreți,  pictori și fotoreporteri din țară și din străinătate se adună pentru a susține spiritul românesc în aceste momente de frământări economice, sociale și politice .

 

Dezbatere și teme: Vor fi discutate subiecte precum știrile false, importanța limbii române și cultivarea limbajului .

 

Va fi lansată revista M.C.R. cu nr 37/2024, cu 1050 de colaboratori din 32 de țări.

 

Va fi lansat volumul  COTITURA DE LA COTU DONULUI,a 63-a carte a lui D.V. Marin.

 

Realizări și tradiție: Manifestarea care a căpătat statut și tradiție, a fost întotdeauna o ocazie pentru cei însetați de cunoaștere și frumusețe să se înnobileze din izvoarele culturii nesecate. Participanții străini aduc și la această a XIII-a ediție un surplus de valoare.

 

Această zi dedicată cărții și culturii reprezintă un moment de sărbătoare și recunoaștere a valorilor literare și artistice din Vaslui. /DVM





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu