duminică, 14 aprilie 2024

Viorel Maier - Sinteză

 



Viorel Maier  -  Sinteză

 

Din 2005, picior de evreu nu se mai află în Gaza, urmare retragerii unilaterale israeliene. Imediat HAMAS a preluat conducerea politică, militară și administrativă. Și, totuși, Israelul este acuzat că a transformat enclava cu 2,2 milioane de locuitori într-o închisoare în aer liber. Ceea ce nu este adevărat. Uitați-vă pe o hartă. Gaza are forma unui dreptunghi. O latură mare este spre Marea Mediterană, deci nu se pune. Cealaltă latură mare și una mică sunt spre Israel, deci vecinul dușman. Dar a patra latură este spre EGIPT, o țară cu aceiași limbă, religie, cu care a constituit mult timp un teritoriu comun. Dar Egiptul nu vrea să-i ajute deloc pe frații lor. În schimb, până la atacul din 7 octombrie, 30.000 de localnici veneau la muncă în Israel, de unde intrau zilnic 70 de camioane cu alimente, medicamente, materiale de construcții (folosite nu pentru școli și spitale, ci pentru construirea tunelurilor, celebrul "metrou", o amplă rețea cu lungimea de sute de kilometri, creată în scopuri militar-ofensive). Israelul furniza apă, combustibil și curent electric. După 7 octombrie s-a ajuns și la 200 camioane pe zi, din care foarte multe erau deturnate de HAMAS și descărcate pentru interesul propriu, nu pentru civilii înfometați.

Ce s-a întâmplat în 7 octombrie ? La ora 6 dimineața, din Gaza au fost lansate spre Israel un număr masiv de rachete. Apoi, 3.000 de teroriști HAMAS-ISIS, dar și civili au pătruns în Israel, au luat prin surprindere soldații de pază, au masacrat participanții la un spectacol muzical în aer liber, precum și din localitățile din apropiere. Rezultatul acestui atac neprovocat: 1.200 morți și 241 ostatici (din care jumătate sunt încă reținuți în Gaza, fără asistență medicală, medicamente, subnutriți).

Se vorbește despre numărul mare de civili morți în Gaza din cauza armatei israeliene. Este mai mult decât evidentă superioritatea în dotare și pregătire a armatei israeliene. Dacă ar fi intenționat să decimeze populația din Gaza, o putea face. Nu este cazul. Înaintea fiecărui atac, civilii sunt informați prin mesaje scrise în arabă să părăsească zona vizată, tocmai pentru a reduce numărul de victime colaterale. La fel s-a procedat și acum, Civilii care locuiau în orașul Gaza, în nordul enclavei, au fost înștiințați să meargă spre sud. Apoi, armata israeliană a intrat în oraș. În cel mai mare spital, Al Shifa, personal medical și mii de pacienți erau folosiți ca scuturi umane de către HAMAS, unul dintre cartierele generale ale teroriștilor aflându-se în subsolul spitalului. Și acesta este doar un exemplu. Multe școli, grădinițe, creșe, moschee, chiar și locuințe erau folosite ca depozite de armament și muniții, precum și ca intrări în numeroasele tuneluri.

După ce a făcut curat în nordul și centrul enclavei, armata israeliană s-a oprit în sud, la porțile orașului Rafiah, unde se află un mare număr de civili, dar și de lideri și luptători HAMAS. 

Se vorbește de încetarea focului, terminarea războiului, ceea ce, evident, că și Israelul își dorește. Asta înseamnă salvarea tuturor ostaticilor și eliminarea HAMAS, pentru ca așa ceva să nu se mai repete. NEVER AGAIN !     

Actualizare informație. În noaptea trecută, timp de cinci ore, Iranul a lansat peste 340 de drone de atac și rachete spre Israel. Una singură a rănit grav o fetiță beduină de 7 ani din Negev (sudul Israelului). Restul au fost distruse în zbor de către Israel, Iordania, S.U.A., Anglia și Franța. Cu înțelepciune, Israelul a decis să nu riposteze, pentru a nu escalada un conflict care riscă să se extindă la nivel mondial.

 

--

Ajută-mă, Doamne, să fac voia Ta !

Love ISRAEL, is real.

Jesus: "Je suis d'Israel"

"ISRAELUL nu este problema lumii, ESTE SOLUTIA"

"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine." Voltaire

"Agree to disagree", "Sunt de acord că putem să nu fim de acord"

"Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume." (atribuit lui Mahatma Gandhi)

"Fă Rai din ce ai"

"Nu ceea ce aduni, ci ceea ce răspândeşti spune ce fel de viaţă ai trăit."

”Niciodată în viaţă n-am învăţat ceva de la o persoană care a fost de acord cu mine.” Dudley Field Malone, avocat american

Fă cărare din pietrele care te împiedică.

Poți ieși din România, dar nu poți scoate România din tine !

Don't kill your SKILL !  Nu îți ucide talentul !

 

Adrese alternative: maier_viorel1@yahoo.com, maier_viorel@yahoo.com










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu