marți, 6 septembrie 2016

Napoleon, Hitler, Merkel,





6. September 2016
Napoleon, Hitler, Merkel,

Napoleon, Hitler, Merkel,
proiectul Europa Mare, nu este in interesul anglo-saxonilor, declara ministru de externe al Marii Britanii Boris Jonson, pe cand pleda pentru Brexit, inspirat de Churchill in vreme de razboi, ca tara sa sa devina eroina eliberatoare. Si d-na Le Pen, Frantul National frencez, vrea asta. Nici protectorul ortodocsilor nu-i de acord cu UE/NATO. Putin ii vrea pe greco-pravoslavnici in Eurasia sa.
Jonson, Le Pen refuza €, UE, politica germana, care incalca tratate in timp de pace si ii obliga pe englezi, francezi si alti memebrii ai UE, sa plateasca sute de miliarde € pentru Grecia, sa suporte criza €, administratia lui Junker, invazia a milioane de mahomedani si idolatrii etc. Aceasta destabilizare promovata de Berlin nu lezeaza interesele Moscovei, din contra.
Popularitatea d-nei Merkel a scazut de 75% la 45%. La recentele alegeri din Mecklenburg-Vorpommern, Uniunea Crestin Democrata este surclasata de Alternativa pentru Germania / AfD, care arunca peste bord mai toate taburile. Deja nu mai e sigur ca prima femeie cancelar, reprezentanta DDR-ului, va mai candida sau castiga alegerile din 2017. AfG a ajuns de la 0 la 20%. In SUA, dupa Brexit, americanizarea, nu globalizarea, motiveaza electoratul.
Se stie cum au esuat Napoleon si Hitler. Dece insa invita Merkel afro-asiatici incompatibili cu traditia crestina si teologia muncii? Dece nu respecta tratatul monedei comune €? Dece nu vede ca e responsabila de Brexit, de protestul grecilor, italienilor, ungurilor, care dirijeaza refugiatii spre Berlin? Dece a ajuns dependenta de Turcia lui Erdogan? Dece genereaza costuri de un bilion de euro pentru germani, dar si pentru toti europenii, fara sa intrebe pe nimeni? In interesul cui destabilizeazaMerkel marele proiect Europa?
Nu exista raspuns la aceste intrebari pe care si le pun germanii si mai toti europenii. Ele vor fi gasite probabil de istoricii genaratiilor viitoare in arhive. Pana atunci sa ne marginim la intrebarile si constatarile sine ira et studio, fara ura si partinire, din articolelel anexate: Alternativa pentru Germania, AfD; Dezmembrarea Europei; Brexit 2016; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel: Invazia barbarilor.

www.viorel-roman.ro
viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Timisoara, 5 septembrie 2016


Alternativa pentru Germania
Teama de Alternativa pentru Germania / Alternative für Deutschland (AfD), pentru cursul politic al d-nei Merkel este nejustificata, chiar daca succesul electoral recent al noului partid in patru landuri e spectaculos si pus gresit pe seama „invaziei arabe“, cum a calificat aceasta „realitate sociala“ papa Francisc. (Osservatore Romano, venerdì 4 marzo 2016)
Mai toata lumea e impotriva renuntarii la grante si la resemnarea in fata invaziei islamicilor si idolatrilor afro-asiatici. Dar nu asta e dilema AfD-ului, ci faptul ca germanii, mai ales cei din est, sunt impotriva reeducarii postbelice politic corecta, dupa cea marxist-leninista a incetat brusc, odata cu Lagarul de trista amintire, pe cand cea anglo-americana e inca promovata de establishment. Pactul de la Varsovia s-a desfiintat, NATO se extinde mereu.
Fara trupe ruso-sovietice, mai ales electoratul din fosta zona de ocupatie socialista a ales AfD-ul fara complexe in fata nationalismului Frontului National din Franta, antisemitismului Partidului Jobbik din Ungaria, miscarii izolationiste engleze etc., pentru ca asa zisa Armata de pe Rin a Marii Britanii se va retrage din Germania in anul 2020, iar cea a SUA ramane sine die.
Discursul xenofob, islamofob, antisemit, antitziganesc a la Donald Trump, Le Pen, Jobbik etc. e strain AfD-lui. Putin sunt impotriva salvarii de la faliment a greco-ortodocsilor cu sute de miliade de euro, sau a invaziei arabe, care a depasit deja un milion de refugiati. Antisemitismul e tabu si in afara legii. Noutatea e ca pentru prima data se pune la indoiala in RFG binefacerile reeducarii postbelice.
AfD-ul urmareste ca reformele generatiei 1968, implicit ale armatelor de ocupatie, sa fie corectate din punct de vedere al valorilor traditionale care au generat succesele stiintifice, tehnologice etc.. Multiculturalitatea si inclusiunea nu dau rezultatele scontate. De aceea scolile trebuie sa revina la „normal“ prin educarea separata a handicapatiilor, cele islamice, ale Coranului sa fie inchise, iar in universitati sa fie desfiintate cotele celor neperformanti.
Generatia anului 1968, prima de dupa razboi, reeducata in interesul ocupatilor de o parte si alta a Cortinei de Fier, a subminat sistematic valorile si normele germane traditionale. Dupa reunificare, viziunea marxista dispare, in timp ce fortarea societatii multiculturale, neutra din punct de vedere al orientarii sexuale, cotelor de promovare a femeii, handicapatilor etc. continua. Omul alb a lui Donald Trump ca si francezul, maghiarul, germanul de rand se simte dezavantajat, cauta o Alternativa.

www.viorel-roman.ro
viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Timisoara, 17 martie 2016


Dezmembrarea Europei
Mai toate conflictele actuale sunt sau legate de Chestiunea Orientala, in aria de conflict dintre ortodocsi, occidentali si islam din fostul Imperiu Roman de Rasarit, Otoman: Libia, Egipt, Jemen, Palestina / Israel, Libanon, Iordania, Siria, Irak, Afganistan, Turcia, Georgia, Ucraina / Crimeea, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Croatia, Kosovo si nu un ultimul rand Romania si Moldova. Invazia actuala a peste zece milioane de musulmani si idolatri, include si UE in acest conflict, in detrimentul sau. Din primul milion, o treime sunt analfabeti, au alt cod de comportament, un alt proiect de viata, decat al teologiei muncii si sunt incompatibili cu structura social-economica, politica a Europei Centrale, Germaniei, rezultatul a unui mileniu de crestinism. Faptul ca politicieni UE sunt marginiti, ingraditi in gandire si comportament de political correctness, face dificila atat definirea conflictului cat si luarea de decizii. Imparartii Imperiului Roman erau mai pragmatici, mai intalepti in relatiile cu invadatori. Dece pledeaza d-na cancelar federal Angela Merkel pentru intrarea neelimitata in tara a refugiatilor, chiar si a celor fara acte de identitate? Dece submineaza statul de drept, pentru ca legi in vigoare sunt incalcate atat la renuntarea la controalele de la granita si acceptarea nelimita a refugiatilor, cat si in cazul falimentului financiar al greco-ortodocsilor. Cand legile nu-s respectate, santajul bate la usa. Deja d-na Mekel da mereu miliarde de euro cand grecilor, cand turcilor, pentru ca ei controleaza nivelul invaziei. Dece nu participa la salvarea refugiatilor lumea islamica, din Maroco pana in Indonezia, tarile bogate in petrol si gaze? Dece nu participa la salvarea refugiatilor anglo-americanii, cei care au creat haosul? Ei i-au ajutat pe greci in falsificarea datelor, pentru ca prima tara euro sa capoteze, ca apoi sa urmeze altele. Ei destabilizeaz, finanteaza si ii dirijeaza pe disperati, ca pe aceasta cale, Europa continentala, sa fie sub o presiune constanta umanitara, mediatica, financiara, politica, militara? Doctrina SUA, to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down, se amalganeaza cu Chestiunea Orientala si europenii sunt ostatici? Cum si cat rezista Berlinul acestui quasi razboi modern, hibrid? Va cadea din nou in capcana perfidului Albion ca in 1914, 1939 si va fi din nou pusa Europa la pamant? Cu toate ca sunt evidente, conflictul multisecular continental european cu civilizatia meritima anglo-americana, ca si problema religioasa a Chestiunii Orientale, sunt tabuizate. Euro, Schengen sunt in pericol. Siria, Irakul se destrama acuma in mici state clientelare. Se destrama si UE in mici state neofeudale, cum ne informeaza mai multe studii pesimiaste de peste ocean?

www.viorel-roman.ro
Bremen la 25 ianuarie 2016
http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei
http://armoniiculturale.ro/2016/01/28/viorel-roman-dezmembrarea-europei/
http://www.revistasingur.ro/altele/14231-viorel-roman-dezmembrarea-europei?q=altele/14231-viorel-roman-dezmembrarea-europei


Brexit 2016
Decizia Germaniei, d-nei Merkel, cancelar federal, de a incita la o invazie nelimitata a milioane de musulmani si idolatri afro-asiatici si a renunta la paza granitelor a fost argumentul determinat pentru electorat englez de a parasi Europa germanica. Deficitul de democratie a trioului teuton Merkel-Junker-Schultz, subventionarea ilegala a greco-ortodocsilor, criza euro, terorismul islamic au jucat un rol secundar. Dupa Brexit UE pierde 10% soldati, 13% salariati si 20% din economie.
Care din cele 27 de state intentioneaza sa paraseasca UE? 2015 si greco-ortodocsii s-au pronuntat in referendum pentru parasirea zonei euro, dar neocomunistii (Syriza) s-au lasat corupti de subventii la fel de nelimitate, ca invazia actuala islamica afro-asiatica. In tmosfera de iliegaliate si deficit de democratie, in numele idealismului clasic a cancelarilor germani, nu-i de mirare ca frontul celor care pun la indoiala proiectul europen in Franta, Italia, Olanda, Ungaria, Polonia etc. este in crestere.
Parasirea Europei de catre anglicani are loc in mod paradoxal simultan cu Sfantul si Marele Sinod Ortodox din Grecia, care se confrunta ca si UE cu dificultati similare. Dupa patriarhatele din Antiohia, Bulgaria si Georgia si cel al Moscovei si a Intregii Rusii a anuntat in ultimul moment ca nu participa la Sinod. Ucraina in razboi cu Rusia vrea un patriarhat autocefal, ceea ce contravine intereselor Moscovei. Crearea unitatii greco-ortodoxe in dialog, comuniune cu fratii lor occidentali se lasa asteptata in conditiile actuale incerte din estul si vestul europen. Cine castiga, cine pierde?
Rusia profita de Brexit si de dificultatiile Sinodului din Grecia. NATO si curentul panortodox trebuie sa tina seama mai mult decat pana acuma de interesele Moscovei. Sansele lui Donald Trump de a ajunge presedintele SUA cresc. Pierd adeptii unei UE, Europe fara granite, unite spiritual si socio-politic de la Atlantic la Ural.
Decizia Marii Britanii nu este suprinzatoare dupa cum se poate vedea din articolul Cred(it) & Cred(o) si opiniile competente formulate in urma cu trei ani, si din articolele Era Angela Merkel si Alternativa pentru Germania din acest an.

www.viorel-roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bremen la 24 iunie 2016
http://revistasingur.ro/articol-pres/15172-viorel-roman-brexit-2016?q=articol-pres/15172-viorel-roman-brexit-2016
http://elenatomaxxl.blogspot.de/2016/06/prof-univ-dr-viorel-roman-brexit-2016.html
http://www.totpal.ro/criza-europei-de-viorel-roman/
http://bentodica.blogspot.de/2016/06/brexit-2016.html


Criza d-nei Merkel,
provocata de migratia a zece milioane de musulmani si idolatri afro-asiatici spre Europa, primul milion a venit sau mai bine zis a naufragiat 2015, e una tipica germana. Cautarea solutiilor in afara realitatii, romantismul cancelarului federal Angela Markel nu numai ca nu este agreat de partenerii din UE, dar nu e nici macar intaleas. La fel idealizarea refugiatului de peste mari si tari pe care inchizitia crestina nu l-a chestionat, civilizatia industriala nu l-a dezumanizat, care-si cauta numai cu ce are pe el un viitor mai bun etc. Reinvie nobilul salbatic din literatura idealista, iata un nou aliat in lupta impotriva capitalismului anglo-mozaic.
Cum este altfel posibil sa proclami in Germania o cultura a ospitalitatii fara margini si fara granite, la propriu, si apoi sa te mir ca vin, pe ruta balcanica sau cea mediteraneana, sute de mii de refugiati fara acte de identitate, care refuza ordinea tarii gazda, se dedau la acte de talharie si agreseaza, sau chiar violeaza femei. Cati din noii veniti refuza ab ovo normele civilizatiei crestinilor occidentali, cati vor forma o societate paralela cu moschei si saria, cati sunt teroristi ai Califatului islamic?
Tarile cu moneda comuna euro, dar si celalalte membre ale UE au simpatie pentru esteuropeni, pentru Romania, Bulgaria, Cipru si Grecia, care dupa 500 de ani de colonialism turco-musulman, nu gesesc inca cadenta in lumea crestinilor occidentali, in UE. De aceia au urmata-o pe d-na Merkel fara discutii in actiunea sa generoasa de a-i salva pe greco-ortodocsi de la faliment in vara anului trecut si a le oferi in continuare o perspectiva in Europa. Intra-devar, era o optiune fara alternativa (Alternativlos), cum isi prezinta d-na Markel de obicei proiectele politice.
Cu totul altfel se pune problema la invazia afro-siatica actuala, care nu-i deloc fara alternative. Confruntata cu un refuz unanim european, in USA se discuta viza pentru musulamani, sub 1% in tara tututor emigrantilor si posibilitatilor, in Japonia s-a acceptat o duzina de azilanti, ramane Anglia in UE (?), d-na Merkel incepe sa intre in randul celebrilor cancelari germani pe care lumea nu le intelege si nici nu accepta romantismul, idealismul, cand ei nu vor decat binele, sa salveze intreaga lumea dupa modelul lor / Am deutschen Wesen mag die Welt genesen.
Azi d-na Merkel este in situatia critica de a pierde si credibilitatea electoratului si a Aliantei Uniunii Crestin Democrate, Uniunea Crestin Sociale, Partidului Socialdemocrat, care-i asigura majoritatea in Parlament Federal. Pe 6 martie 2016 au loc in Hessen alegeri locale, pe 13 martie 2016 se aleg parlamentele, pe cinci ani, in Land-urile Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Sachsen-Anhal. De rezultatul acestor alegeri depinde soarta, viitorul primului cancelar federal german femeie.

www.viorel-roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bremen la 19 ianuarie 2016


Era d-nei Merkel
De la infiintare, NATO „ii tine pe rusi la distanta, pe americani in Europa si pe germani subordonati“ / „to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down“. (Gen. Ismay, primul secretar NATO) In acest scop numai SUA au stationati 44.660 de militari in 174 de baze in Germania. Marea Britanie are o Armata pe Rhin.
In vremea razboilui rece, anglo-americanii i-au atras pe vestgerman la hedonism si consumism, i-au facut grasi si impotenti (Churchill). Dupa retragerea Armatei Rosii, capitala revine la Berlin. Cancelara Angela Merkel, presedintele Joachim Gauck sunt educati in zona de ocupatie sovietica.
Dupa Cortina de Fier, reeducarea sovietica era brutala, usor de depasit dupa 1991, pe cand cea Made in USA e inca a tot prezenta, departe de a fi intaleasa si cu atat mai putin depasita de majoritatea inca grasa, impotenta si supraveghiata de o armata omiprezenta de sapte decenii. Celebrul plan criminal Morgenthau n-a fost pus in aplicare, pe cand cel de reeducare este actual.
Anglo-americanii submineza autoritatea barbatilor germani, prin faptul ca femeile, handicapatii, refugiatii etc. au mai multe drepturi. Scoliile, universitatiile sunt mediocre. Armata e de mercenari. Nemultumirea germanilor de rand, fara alternativa – „Alternativlos“ e cuvantul de ordine al d-nei Merkel -, e usor de intales. Dar de curand ei se confruntat si cu afro-asiaticii musulmani sau idolatrii, majoritatea barbati fara complexele reeducarii, situatia politica a luat o turnura neasteptata.
Germania d-nei Merkel trebuie sa faca fata invaziei islamice orchestrata de USA, nemultumirii din tara sa si a statelor UE, pentru a nu ajunge intr-o capcana similara celei din anii 1914 sau 1939, cand Perfidul Albion a reusit sa atraga Reich-ul II si III in razboaie mondiale sinucigase, care sa permita anglo-saxonilor stapanirea Europei si a lumi. SUA are 800 de baze in 80 de tari, inclusiv Romania.
Din nou, ca in vremea lui Wilhelm II, Hitler, expansiunea economica trebuie subminta ("Germania delenda est" - Saturday Review, 11.9.1897) si pentru a nu ajunge pe picior de razboi ca predecesorii ei naivi, d-na Merkel refuza sa opuna rezistenta, obliga chiar tarile UE sa o urmeze, fara a le consulta, deschide neconditionat granitele, accepta nelimitat refugiati (care costa sute de miliarde euro), se ploconeste la Inalta Poarta. Cu ce consecinte?
Criza si politica d-nei Merkel a generat o Alternativa pentru Germania, AfD, care propune contrarul: opririrea invaziei, constructilor de moscheei, islamizarii; reevaluarea reeducarii anglo-mozaice (fara a pune la indoiala Holocaustul), personificata de generatia 1968, prima reeducata cu succes de USA; revenirea la invatamantul performant; desfiintarea privilegiilor minoritatilor; o presa fara control; reactivarea armatei traditionale; retragerea armatelor straine (britanicii se retrag in 2020); normalizarea relatiilor cu Rusa; redefinirea strategiei NATO.
AfD are deja 15-20%, mai mult in est decat in vest. Fara ipocrizia politic corecta, fara tabuuri in politica interna si externa, la alegerile parlamentare din anul viitor, se incheie era d-na Merkel, prima cancelara federala femeie, pregatita la scoala partidului unic marxist-leninist.

www.viorel-roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bremen la 16 mai 2016
http://www.revistasingur.ro/articol-pres/14956-viorel-roman-era-d-nei-merkel?q=articol-pres/14956-v
http://www.marianagurza.ro/blog/2016/05/17/viorel-roman-era-d-nei-merkel/iorel-roman-era-d-nei-merkel




INVAZIA BARBARILOR ÎN IMPERIUL ROMAN

Cu invaziile barbarilor Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană are o tradiţie bimilenară. Numai Germania aşteaptă anul acesta 800.000 de afro-asiatici din aşa zise state eşuate - failed state -, părăsite de administraţia coloniala creştin-europeană în urmă cu jumătate de secol. De atunci ele sunt incapabile să menţină un minim de condiţii civilizate populaţiei preponderent musulame şi idolatrice, care se refugiază acum, trecând prin Balcani sau cu ambarcaţiuni Mediterana, în UE.
Pe scurt: dacă ne-aţi părăsit şi nu ne mai faceţi accesibilă civilizaţia şi la noi, venim peste voi.
Uniunea Europeană nu-i Imperiu, n-are Constituţie, iar deficitul de democraţie a celor 28 de state suverane paralizează luarea de decizii majore, aşa că putem vorbi şi de un failed imperium, failed sacerdotium. Dacă Imperiul depinde de Papă şi Impărat, vedem
că ultimul lipseşte, iar Papa Benedict XVI s-a retras, sufocat de relativism, de primatul economiei, de laicizarea chiar şi a clerului şi a unor pseudo- ceremonii sacre. Dacă destinul final al lumii, escatologia universală se diluează, dispare, atunci nu metafizica, ci economia are ultimul cuvânt şi sensul vieţii se degradează.
Să ne reamintim că democraţia a apărut ca urmare a departajării sferei sacrului de profan în Sfântul Imperiu, a luptei dintre Papă şi Împărat, şi a revoluţiei papale din sec. 11-13. De aceea, nu-i de mirare, şi după filosoful Giorgio Agamben, că o degradare a bisericii papale atrage după sine şi pervertirea democraţiei, a întregii vieţi social-economice. Capitalismul devine peste noapte religie, iar dreptatea divină este înlocuită fără menajamente de liberalism, cu economia de piaţă şi competiţie.
În statul secularizat al iluminiştilor, la departajarea politicii de religie, locul credinţei l-a luat, după eşecul marxism-leninismului, neoliberalismul. Judecata şi dreptatea divină nu mai joacă niciun rol în statul modern de azi, cu consecinţe deprimante şi riscuri. Scriitorul Michel Houellebecqs descrie, în romanul său de mare succes „Supunerea lipsei de perspective", pustiul spiritual contemporan din Franţa. Europa, în care fiecare persoană este forţată să lupte şi nu mai are nici posibilitatea, puterea de a se împotrivi competiţiei pentru un loc cât de cât privilegiat într-o economie de piaţă motivată exclusiv de lăcomie şi setea de bani. Homo homini lupus est bellum omnium contra omnes.
Dacă este deja insuportabil că nu se mai poate vorbi de Europa decât de deficit de democraţie, austeritate, economie, euro, va reuşi invazia afro-asiatică să readucă în actualitate valorile culturale, spirituale, creştin-europene, la care aspiră nou veniţii, şi, pe această cale, să se depăşească fundamentul eminamente economic, secularizat, al neoliberalismului?

www.viorel-roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bremen la 5 septembrie 2015
www.cuvantul-liber.ro/news/85852/61/Invazia-Barbarilor-in-Imperiul-Roman?page=Diverse Categorie: Diverse 10-09-2015 Nr: 175 Autor: VIOREL ROMAN (Bremen, Germania)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu