joi, 29 septembrie 2016

ROMANIA NU VOTA PUSCARIABILI !







JOHANNIS NU ARE DREPTATE


„Situația lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută. Trebuie să fim foarte realiști. Prin această evoluție PNL a ajuns într-o situație complicată.”

Regret că trebuie să-l contrazic tocmai pe președintele României, dar vreau să-mi exercit dreptul de exprimare liberă câștigat la Revoluție. În ciuda Contrarevoluției, declanșată de echipa Iliescu&Co., nu a putut reintroduce cenzura securistă. Doar perpetuarea sistemului, adus la perfecțiune de Traian Băsescu. Convingerea mea !

Așteptam, împreună cu foarte mulți români, acest moment de mai mult timp. Am tot spus, Vasile Blaga și încă câteva persoane liberale, erodate sau penale-penale, sunt adevărate pietre de moară pentru noul PNL. Nu mă feresc să spun că e vorba de persoane atât de la fostul PDL, cât și de la vechiul PNL.

Ceea ce m-a surprins cu adevărat a fost modul elegant de retragere a sa din structurile partidului. Instantaneu și fără răgetele de prost gust, arhicunoscute, ale altor politicieni aflați în aceeași situație, cu acuze aiuritoare la adresa celor care au responsabilitatea „strângerii” de pe piața politică a indivizilor, care au dat cinstea pe rușine ! Fără jeluiri și miruiri prin Parlament etc. etc. Pentru asta merită o bilă albă !

Pentru mine, Vasile Blaga rămâne principalul vinovat în promovarea, pe eșicherul politic românesc, a celui mai nociv personaj postdecembrist. S-ar putea să fi fost și înainte, dar nu am probe. Calitățile lui Blaga, de de foarte bun organizator, au fost puse în slujba unui individ, care a făcut ca sistemul de tip mafiot să capete proporții de masă. Din acest punct de vedere, Traian Băsescu este mai vinovat chiar și decât criminalul Ion Iliescu, alt personaj care își așteaptă dreapta judecată. Vinovat de perpetuarea cadrelor PCR și ale securității, a urmașilor lor, la conducerea statului român postdecembrist.




Odată cu declanșarea urmăririi lor penale, poate sunt în cele 6.500 de dosare anunțate de DNA a fi în lucru, deși la Iliescu sunt necesari alt tip de procurori, am păși cu adevărat într-o nouă Republică. Democratică.

Așadar, demisia lui Vasile Blaga nu este deloc o surpriză neplăcută pentru PNL. 

Comunicatul dat mi se pare absolut normal. Și nici pentru țară. Din contra, abia acum s-a deschis o mare oportunitate pentru Partidul Național Liberal de a intra în normalitatea așteptată de cei cu opțiuni liberale. A celor care acceptă concurența cinstită în locul pomenilor de stat.

Soluția politică, pe care am exprimat-o de mai multe ori, devine tot mai realizabilă. 

Congres extraordinar înainte de alegeri, care să încheie procesul de fuziune, reformarea cu adevărat a partidului și prezentarea la alegeri cu un program ferm și o listă de oameni curați pentru alegerile parlamentare.

Pentru a termina cu isteria de la cine să fie viitorul președinte, există o soluție mai mult decât credibilă, care ar liniști orgoliile tuturor adevăraților liberali. Până și alde alți liberali rătăcitori ar reveni la matcă. Bineînțeles fără capul / capetele răutăților.

Avem, deja, un prim ministru tehnocrat cu evidente opțiuni liberale, cu câteva realizări certe, deși timpul a fost extrem de scurt, cu proiecte clare pe termen lung.

Dacian Cioloș este acceptat, ca o variantă fezabilă viitoare de prim ministru, de tot mai mulți români, conștienți de valoarea și potența sa administrativă.

Totul e să facă pasul decisiv și să se accepte să conducă noul PNL. Altă soluție nu văd. Toți acești pași ar induce rapid alegătorilor convingerea că ceva serios s-a petrecut în sânul Partidului Național Liberal.


P. S. Ca să nu se spună că nu am scris nimic despre PSD, pot comenta că, paradoxal, lucrurile sunt oarecum asemănătoare. Și acolo e nevoie de un congres, de mult dero pentru curățenie și o altă opțiune serioasă de premier. Liviu Dragnea e pe făraș. Ce-i acum, în acel stup, e mult mai grav decât în PNL. Se vede asta din atitudinea celor dați în gât la procurori, care se agață de orice pai de pe valurile înspumate ale veritabilului țunami declanșat de DNA.

6.500 de dosare așteaptă să intre pe rol ! Și nu e vorba de mărunțișuri, ci de marea corupție, cu pușcăribili de primă mână !

La televiziuni, circul continuă, uneori cu manipulări tot mai grotești ! 

Să vezi urlete la declarația președintelui !



Toate bune !






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu