duminică, 20 noiembrie 2016

GSM ALEGERI FIERBINȚI !





ALEGERI FIERBINȚI !

Adio, viitorul părăsește Moldova ! Am o stare de nedescris. Nu este generată atât înfrângerea Maiei, cât de mijloacele mârșave prin care s-a realizat. Aceleași metode „democrate” ca în noiembrie 1947, când s-au instalat, în mod perfid, comuniștii la putere în România. Nu-i pot acuza pe moldoveni în totalitate. Măcar au încercat ! Din păcate, la fel ca și tatăl meu, nu voi apuca momentul finalizării luptei pentru reîntregirea neamului.
 
Maia Sandu a fost la doi pași distanță de a fi președintele R. Moldova ! Aproape 68.000 de voturi diferență, cu o fraudă estimată la alte zeci de mii de voturi ?!? 

Acum, acolo e un echilibru gen SUA, numai că în spatele „alesului” se află un păpușar versat. Drumul spre Europa va fi cu siguranță doar mimat, dacă nu oprit. Totuși, Dodon are de îndeplinit niște promisiuni sociale imposibil de realizat. Să vedem cât va pompa Rusia în R. Moldova pentru a le îndeplini. Dacă nu cumva Moscova va tot lua, așa cum a făcut zeci și zeci de ani ! S-a mai dus o șansă pentru o democrație de tip european, deși declarațiile unor lideri de la Chișinău par să mă contrazică. Fereastra de care vorbeam acum un an și jumătate se pare că s-a închis.

Să lăsăm știrea apocaliptică „suntem înconjurați de proruși”, de parcă nu ar fi așa de sute de ani. Văd că, deja, unii se salută rusește pe maluri dâmbovițene. Pe când cu flori la podul Băneasa ? Ca tot rrromânul patriot ! …

Să trecem la campania electorală de la poale de Carpați.

Liberalii și-au consumat banii cu meeting-ul, din Capitală și se plâng că stau prost cu banii la partid ! Socialiștii au tot strâns fonduri negre din timp și au cam tot ce ține de infrastructura tradițională. Să vedem dacă și DNA-ul e de acord cu aceeași campanie cu „sacoșa electorală” !

Numărul alegătorilor înscriși este de 18.924.220 (la 6 octombrie 2016), listele fiind permanent actualizate. Apropo, s-au înscris alegătorii înșiși în Registrul electoral, așa cum se procedează în lumea civilizată sau au fost înscriși ca pe timpul partidului unic ?

 Când vom afla alegătorii reali ? Câți în România și câți prin fiecare altă țară ? Să nu mai dăm cu presupusul ca acum 26 - 16 - 8 - 2 ani ?

Aud că până și președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) este în colimatorul DNA. Numai ce venise de la supravegherea atentă a alegerilor în S.U.A. ! Organele vorvesc de spălare de bani și trafic de influență în contractarea unor softuri pentru alegeri. Și ca într-un film cu mafioți, soțul a fugit cu dosarul achizițiilor !?! 

La startul actualelor alegeri s-au prezentat, pentru cele 466 de locuri în Parlamentul României (din care doar 6 alocate Diasporei), un număr de cca 15.000 de candidați (de la academicieni, juriști, ingineri la secretară, șofer sau chelner). Oferta e generoasă. 

PSD, PNL, USR, ALDE, PRU, PMP, ANR, PSR, PRM + UDMR au aliniat garnituri întregi. Multe, nou-nouțe. A, uitasem de cei câțiva independenți, „oameni de bine”, care nu s-au mai regăsit în doctrina niciunui partid ! Cum e cazul udrenienei. 

Guvernul României va cheltui pentru organizarea alegerilor parlamentare 227.700.000 de lei. Cca 13 (!) lei de fiecare alegător. Deh, democrația costă !

Fiecare candidat are, teoretic, un buget legal de 75.000 de lei pentru „convingerea” cetățenilor. Cu bani de la teșcherea sau strânși din donații. E vorba de cei aflați pe locuri eligibile, căci ceilalți, fiind puși doar pentru a da bine pe liste, nu-i văd punând sârguincios banul la pușculița comună. Doar dacă li s-a promis ferm vreun oscior iluzoriu. După alegeri.  

Sunt interzise corturile, bannerele … s-a terminat cu afișajul pe stâlpi. E voie doar cu afișe standard (50cm/35 cm) lipite pe panourile instalate de primării. Este interzisă, de asemenea, distribuirea de materiale electorale, de la pixuri, sacoșe, găleți (cu ce mai era prin ele), precum și organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii. Gata cu manelele ce săltau candidații fără număr spre victoria finală ! 

Se vrea o campanie de tip european, ceea ce e greu de realizat în Balcani. Mass media, în special cea audio-viziuală, și mediul on line vor avea un rol extrem de important în derularea ostilităților între candidați.

Despre programe și cum vor fi implementate nu se discută. Dezbaterile video se derulează pe tehnicile cunoscute de manipulare: întreruperea permanentă a adversarului, repetarea obsesivă a propozițiilor date de la partid: „Noi am dat înapoi salariile și pensiile !” Serios ? Știam că au fost redate de coaliția USL și nu doar de un partid anume ! „Noi mărim salariile, dar le blochează liberalii !” Culmea, e că și liberalii au în program mărirea salariilor, ei nefiind de acord însă cu modul ilegal și perfid prin care pesedeii au trecut legea prin Parlament. În prag de alegeri. Nu e bine, tov. Dragnea ! 

„Voi sunteți ai lui Soros !”, „Ba voi !”, de parcă ar candida Soros în România ! „Votați împotriva cutărui partid !” Da, de ce să nu votez cu cine vreau eu ?  ș.a.m.d.  


Dacă e să ne luăm după sondaje, nici nu ar mai trebui organizate alegeri. 

Numai la simpla citire a promisiunilor socialiste, îți vine să votezi cu ambele mâini la gândul că laptele și mierea vor curge pe ulițele satelor și orașelor patriei. Ce rost are să mai deranjezi electoratul românesc, și așa foarte comod, când socialiștii saltă la peste 50% împreună cu aripa lor numită, la derută, ALDE ? Alde cine ?!? Tot cei vechi ?

Doar votăm viitorul !?! Corect. Până una-alta ce facem cu prezentul ?


ULTIMA ORĂ !


Au ieșit la raport tehnocrații la un an de guvernare.
http://gov.ro/Bilant_1_an_mandat_Guvern_Ciolos.pdf


Toate bune !?!


 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu