vineri, 11 noiembrie 2016

Nimeni nu poate fi mântuit, fără să aibă dragoste







04/11/2016

Odata, câtiva calugari din Noul Schit (Sfantul Munte Athos) au curatat locul unde se odihneau osemintele parintilor. Un batrân, pe nume Daniil, care traia în turnul schitului si ajuta pe oricine fara a se plânge, pe când ajuta parintii care curatau, s-a adresat osemintelor:

– Voi v-ati nevoit cât ati stat pe pamânt, deci ati primit cununile si v-ati gasit locul în Rai; rugati-va pentru noi, Sfinti Parinti!

Atunci o voce s-a auzit din gramada de oseminte:

– Trebuie sa aveti dragoste; nimeni nu poate fi mântuit fara sa aiba dragoste.


05/11/2016

Creatorii de modă Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, care au dat nume unuia dintre cele mai puternice branduri în domeniu, afirmă că “familiile formate din persoane de acelaşi sex nu sunt familii adevărate.”

Parteneri în viaţa particulară timp de 23 de ani, până în 2005, şi parteneri de afaceri în continuare în prezent, cei doi designeri se declară împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex, potrivit stiripentruviata.ro.

Într-un interviu acordat pe 12 martie revistei italiene Panorama, ei declară:

„Singura familie este cea tradiţională. Fără vlăstare fabricate chimic sau utere închiriate: viaţa are cursul ei natural. Sunt lucruri care nu trebuie schimbate. Unul dintre ele e familia”.

Procreaţia „trebuie să fie un act de iubire”, spune Domenico Dolce, care mai adaugă:

Pe copiii făcuţi în eprubetă eu îi numesc copii sintetici. Utere de închiriat, sămânţă aleasă din catalog”.

Cu toate acestea, spre deosebire de Gabbana, care spune că şi-ar dori o familie, Dolce declară că nu vrea copii:

„Sunt gay, nu pot avea copii. Bănuiesc că nu poţi să le ai pe toate în viaţă”.
Interviul vine la scurt timp după prezentarea colecţiei Dolce & Gabbana Iarna 2016, care celebrează familia naturală şi maternitatea.

În respectivul interviu, Stefano Gabbana mai spune:

„Familia nu e un moft. Ea cuprinde un sens supranatural de apartenenţă”.
De ani de zile este binecunoscută poziţia celor doi împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex. În 2013, într-un interviu pentru The Telegraph, cei doi au fost întrebaţi dacă nu ar vrea să se căsătorească.

„Ce?! Niciodată! Nu credem în căsătoria gay”, au răspuns cei doi la unison. Iar în 2006, Stefano Gabbana a declarat pentru Daily Mail:

„Mă opun ideii ca un copil să crească cu doi părinţi gay”.

Reafirmarea poziţiei celor doi cu privire la principalele obiective politice ale mişcării LGBT le-a atras lansarea unui boicot de către LGBT News Italia.


Pr. Alexandru Stanciulescu Barda









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu