sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Oferta de carte - Noiembrie - 2016 (CU PREMII)





Parohia Malovăţ
Loc. Malovăţ - Jud. Mehedinţi 
România
Tel.0724.99.80.86
       
Oferta de carte
=Noiembrie - 2016=
(CU PREMII)

               Vă rugăm să ne permiteți să vă prezentăm  lucrările pe care le avem disponibile pentru vânzare în stocul parohiei noastre. Ne exprimăm, totodată, speranța,  că ele vor găsi ecoul cuvenit în sufletul Dvs. și ne veți face comenzi cât mai consistente, atât pentru nevoile Dvs.  spirituale, cât și ale celor dragi.
                  Parohia noastră pune la îndemână tuturor cărți ziditoare de suflet, de literatură, de istorie, filozofie și din alte domenii, tocmai în această perioadă, când, pe toate canalele de informație, suntem bombardați cu  tot felul de produse menite să ne îndepărteze de Dumnezeu. Cărțile propuse de parohia noastră pot fi hrană pentru sufletul Dvs., dar și un cadou fericit, pe care îl puteți oferi celor din jurul Dvs. Se cheltuiesc sume enorme pentru tot felul de daruri ce se fac celor dragi, deși multe sunt doar simbolice și de circumstanță. Noi vă punem la dispoziție cărți, care să fie un prieten de nădejde pe drumul către Dumnezeu, atât pentru Dvs., dar și pentru cel ce le primește ca dar din partea Dvs.  O scurtă privire asupra listei de mai jos v-ar convinge de seriozitatea ofertei noastre. Ele sunt achiziționate de la centrele eparhiale, de la diferite edituri, care s-au remarcat prin seriozitatea și competența publicațiilor în domeniile menționate mai sus.
                 Înțelegem că această activitate de răspândire a publicațiilor religioase creștine ortodoxe face parte din însăși misiunea noastră de a răspândi, cu timp și fără timp, cuvântul lui Dumnezeu. Datorită acestei lucrări, putem să desfășurăm și o serie de activități misionar-pastorale în parohie, de ajutorare a unor familii și persoane aflate în dificultate, donații de cărți în parohie, gratuitatea serviciilor religioase și multe altele.
                 Vă mulțumim cordial celor care ați comandat deja cărți. Vă mulțumim celor care ne-ați încurajat, celor care ne-ați îndrumat. Vă mulțumim și celor care nu ne-ați răspuns. Din toate am înțeles că doriți să avem lucrări cât mai bune, cât mai ziditoare de suflet și cât mai diverse. Ne străduim să împlinim această dorință a Dvs. Sperăm că prezenta ofertă să fie mult mai interesantă. Regretăm, însă, că stocurile sunt foarte mici, iar stocurile de la capitolul ,,Micul anticariat” se reduc în cele mai multe cazuri la câte un singur exemplar.
             Trimitem cărți și în străinătate, dacă ne sunt solicitate, cu precizarea că taxele poștale revin cumpărătorului. Pentru trimiterile în țară taxele poștale sunt suportate de parohie.
               Începând cu această lună, acordăm o carte drept cadou pentru fiecare comandă de cărți adresată parohiei noastre. Așadar, vă așteptăm comenzile!
              Precizăm, de asemenea, că publicăm, de două ori pe lună, ,,Scrisoare pastorală”, pe care o trimitem gratuit tuturor familiilor din parohie, cât și la câteva sute de persoane din afara parohiei, prin poștă sau pe e-mail. Daca va interesează, comunicați-ne și vă putem trimite și Dvs. această publicație a noastră gratuit. Găsiți acolo multe lucruri care v-ar putea interesa.
               În cazul în care mesajul nostru nu vă interesează sau vă deranjează, vă rugăm să ne scuzaţi, eventual să ne daţi un semn, ca să ştergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidenţele noastre. Oricum, să dea Dumnezeu ca acesta să fie singurul necaz al Dvs., altele să nu mai aveți.
               Aşadar, avem disponibile următoarele lucrări:
A.  Cărți recent apărute:                 


1.             Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Cristian Stănciulescu-Bârda, Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxă Română”(1874-2014), Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, vol. III, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, plastifiată, format A5, 1.000 pagini, 60 lei;
          Al treilea volum, – și cel mai dezvoltat -, cuprinde Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Istoria României, Literatură, Folclor, Redacţionale, urmărind să prezinte apariția, răspândirea și dezvoltarea creștinismului la poporul român din epoca apostolică până în vremea noastră. O mare parte din materiale sunt însoțite de scurte rezumate, care ajută cititorul să știe mai bine despre ce este vorba în materialul respectiv. Mii de documente, manuscrise, recenzii, articole și studii sunt dedicate istoriei României și Bisericii Ortodoxe Române, iar revista noastră le-a găzduit cu generozitate de-a lungul celor 140 de ani de existență, devenind prin vreme ea însăși nu numai un depozitar, ci și un document istoric propriu-zis.

2.             Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Cristian Stănciulescu-Bârda, Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxă Română”(1874-2014), Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, vol. II, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, plastifiată, format A5, 692 pagini, 45 lei; 
Cartea cuprinde capitolele: Istoria Bisericii Universale, Ecumenism, Bizantinologie, Patrologie, Istoria Religiilor, Etnografie și Folclor. Volumul conține acele materiale care privesc răspândirea creștinismului în lume timp de 2000 de ani, relațiile dintre Biserici, relațiile creștinismului cu necreștinii, evoluția sentimentului religios la diferite popoare, tradiții, obiceiuri și datini românești și nu numai. Cele mai importante din cele peste 7.000 de materiale bibliografiate beneficiază de un rezumat telegrafic. Al doilea volum își propune să prezinte creștinismul în special și religia în general ca fenomen istoric, ce s-a dezvoltat de-a lungul veacurilor în contextul unor realități culturale, sociale, politice și religioase specifice Creștinismul se remarcă drept o religie superioară, cu origine divină, capabilă să-și croiască drum în lume în ciuda tuturor vicistitudinilor celor două milenii ale sale, capabil să devină una din cele mai puternice religii ale lumii, în permanentă expansiune în plan spiritual. Creștinismul conștientizează rolul ce-i revine în lumea contemporană pentru restabilirea păcii dintre indivizi și popoare, se raliază forțelor majore ale lumii menite să participe la rezolvarea problemelor planetare. Cartea se constituie ca un instrument indispensabil de lucru pentru preoți, profesori de teologie, studenți, masteranzi și doctoranzi, pentru cercetători și oameni de cultură. În cei 140 de ani de apariție, revista a devenit un adevărat depozitar de gândire, cercetare și faptă  teologică.   

3.    Gr. Maerean, Chemări la Domnul, vol. V, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2016, 250 pag., format A5, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, 20 lei:
Si în acest  volum, autorul continuă seria predicilor, eseurilor și meditațiilor autorului. El simte ca o povară a sufletului său starea moral-religioasă decăzută a contemporanilor săi și consideră ca o datorie de conștiință să contribuie, cu posibilitățile sale, la redresarea situației și la înnobilarea semenului.  Este o carte care zguduie sufletul cititorului. E imposibil să rămâi indiferent față de rostul tău în lume, după ce citești o asemenea carte.

3.            Gr. Maerean, Chemări la Domnul, vol. IV, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2016, 242, pag., format A5, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, 20 lei:
          Credem că, în viața civilă, Părintelui Grigore Maerean i s-ar fi potrivit cel mai bine meseria de medic chirurg. Spunem aceasta, observând modul hotărât, energic, cu care taie ,,în carne vie” în domeniul comportamentului moral. Am citit multe predici aparținând multor autori. Am predicat de nenumărate ori în cei aproape patruzeci de ani de preoție și, la rândul meu, am ascultat predicatori de toate categoriile. Niciodată nu am fost izbit de atâta sinceritate și franchețe ca în lecturile lui Grigore Maerean. El este omul care, fără jenă, menajamente sau diplomație, spune lucrurilor pe nume, indiferent dacă deranjează, supără sau enervează pe cineva. El coboară analiza sa până în substraturile cele mai intime ale conștiinței și comportamentului uman, scoate la lumină aspecte pe care doar le bănuim. El taie cangrena, o pune pe masă, o disecă profesional și ne face să simțim dezgustul față de păcat, față de decăderea morală a societății în general și  a noastră în special.

4.             Maerean, Gr., Chemări la Domnul, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, vol. III, ediția a II-a, 2016, 66 pag., 8 lei;
Eseuri, meditații, predici, o adevărată frescă religios-morale a lumii noastre.

5.             Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Cristian Stănciulescu-Bârda, Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxă Română”(1874-2014), vol. I, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2016, 636 pag., format A5, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, 40 lei.
Volumul I al lucrării urmărește să prezinte bazele creștinismului (Secţiunea Biblică), strădaniile Sfinților Părinți și teologi de a aprofunda învățătura creștină (Secţiunea Sistematică: Dogmatica, Morala, Filozofia creştină), cât și mijloacele și strategiile prin care creștinismul s-a putut răspândi în lume(Secţiunea Practică: Dreptul bisericesc, Liturgica, Omiletica şi Catehetica, Pastorala, Muzica, Pedagogia şi Îndrumările misionare sau Sectologia). 

6.             Gr. Maerean, Chemări la Domnul, vol. II, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2016, ediția a II-a, 216 pag., format A5, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, 15 lei.
Venit din lumea laică, după câteva decenii de muncă grea de mină, autorul s-a stabilit la Mânăstirea Lainici și aici a trăit până la sfârșitul vieții într-o modestie și simplitate, cum numai la sfinți poți găsi. În liniștea chiliei sale și-a scris gândurile, meditațiile, a încercat și pe această cale să fie util semenilor. A reușit cu prisosință, dovadă cele zece volume publicate sub titlul general Chemări la Domnul. Grigore Maerean ne prezintă păcatul în toată goliciunea lui și încearcă să-l reteze de la rădăcină. Sunt pagini de mare vibrație spirituală, bazate pe Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție, pe propria experiență de viață. 

7.             Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol. VIII, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2016, 624 pag., hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, format A5, 40 lei;
Volumul cuprinde numerele 280-320 din ,,Scrisoare pastorală”, publicația bilunară a parohiei Malovăț. Dacă a fost de folos sau nu, Dumneavoastră, cititorii, puteți aprecia. Personal, regret că nu am putut s-o  fac mai bună, mai de folos sufletesc. Cu siguranță, că ar fi trebuit mult mai mult material religios. Am ținut seamă de preferințele celor mulți și am căutat s-o fac cât mai accesibilă și cât mai plăcută, pentru a atrage cititorii. Am fugit de limbajul de lemn, specific atâtor publicații de acest gen; am introdus rubrici de larg interes, cum ar fi cele legate de aspectele sociale, culturale, de folclor, de istorie, pagini memorialistice, numeroase știri legate de viața parohiei și de activitatea preotului. Am publicat pagini de zidire sufletească, de întărire în credință, materiale în care am luat atitudine față de prozelitismul sectar. Am analizat, pe cât ne-a stat în putință, numeroase aspecte sociale, politice și religioase din țară și din străinătate, trecându-le prin filtrul de gândire al omului de la țară, nepoluat de ideologii politice și de partid. Am avut mereu în centrul atenției interesele țării, ale Bisericii, ale neamului românesc, ale comunității locale. Am valorificat, pe cât ne-a stat în putință, comoara folclorului mehedințean, scoțând la lumină, pentru prima dată, culegeri pe care le-am făcut pe teren în urmă cu peste 40 de ani. Prin paginile memorialistice am conturat adevărate fresce de epocă, am readus în actualitate oameni, fapte, întâmplări de altădată, zugrăvind astfel personalitatea oamenilor din aceste părți, concepția lor despre lume și viață, contextul politico-social prin care au trecut, greutățile, necazurile și bucuriile lor. Multe dintre materialele publicate în ,,Scrisoare pastorală” au alcătuit cărți tematice. ,,Scrisoarea pastorală” rămâne o mărturie, că Biserica are și azi un rol important în peisajul religios, cultural și social al satului românesc în special și al societății în general, că se poate realiza ceva chiar și la nivelul unui sat, dacă vrea Dumnezeu și oamenii depun un pic de strădanie. Regretăm că nu am putut să-i oferim o altă haină, un aspect de revistă propriu-zisă, dar aceasta a fost formula cea mai potrivită și mai ieftină pentru ca să rezistăm.

7.    Bucate de post, ediția a III-a, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc, 2016, tipar offset, copertă policromă, 416 pag., 30 lei.
Lucrarea a fost o necesitate atât pentru îngrijitorul ei, cât și pentru cititori. Din prima ediție a fost donat câte un exemplar fiecărei familii din Parohia Malovăț. Ea a fost un instrument de lucru de maximă importanță în activitatea pastorală, fiindcă a pus la dispoziție cititorilor sute de rețete de mâncăruri de post, ceea ce a făcut ca postul să devină mult mai familiar, mai accesibil unui număr mult mai mare de credincioși.

8.    Gr. Maerean, Chemări la Domnul, ediția a II-a, vol. I, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2016, tipar offset, hârtie offset, copertă policromă, 196 pag., 15 lei;
Grigore Maerean a scris mult, scrisul devenind a doua natură pentru el. Din păcate, n-a publicat nimic până la Revoluție. A rânduit Dumnezeu ca să apeleze la Parohia Malovăț și astfel a început tipărirea șirului de zece volume din scrierile lui, intitulate, generic, Chemări la Domnul. Deoarece prima ediție s-a epuizat repede, ne-am văzut nevoiți ca să reedităm aceste volume. Până la Revoluție, predicile, meditațiile și pildele lui Gr. Maerean circulau în manuscris, din mână în mână în Valea Jiului, în Oltenia și în alte zone ale țării. Lectura lor era gustată cu nesaț, ca odinioară scrierile profeților. Am considerat că este o datorie de conștiință să încredințăm tiparului aceste volume, pentru a fi de folos la mai mulți iubitori de literatură duhovnicească, ziditoare de suflet.

9.             Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Dicționarul proverbelor religioase românești, vol. I, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2016, 630 pag., hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, plastifiată, 45 lei; 
Ideea realizării unei asemenea lucrări o port de mulți ani în suflet, ca pe o povară scumpă. După 1989, am început publicarea unui serial de articole menite să explice și să comenteze proverbe și expresii românești cu conținut religios. Articolele s-au bucurat de un ecou foarte favorabil din partea presei și a publicului cititor. Asta m-a încurajat și am continuat cercetările în această direcție, ceea ce a făcut ca să public asemenea materiale și în niște volume speciale. Descopeream în acele crâmpeie de gândire profunzimi nebănuite, care dovedeau nu numai cunoașterea învățăturii creștine, ci și puterea de creație, de sinteză și de exprimare a autorului anonim. Două mii de ani de creștinism pe pământul românesc își spuneau cuvântul cu prisosință și în această specie folclorică: proverbul. Alături de alte specii folclorice, precum colindele și legendele, alături de complexul de tradiții și obiceiuri religioase, care încununează curgerea anului sau a vieții omenești, proverbele religioase formează o bază documentară solidă pentru alcătuirea unei etnoteologii românești. Câteva studii pertinente în acest sens s-au realizat, dar e prea puțin față de volumul imens de material existent. 
La realizarea volumelor de față, am avut în vedere câteva teme mari, pe care le-am ilustrat cât am putut mai bine cu material corespunzător, astfel: I. Proverbe și expresii cu caracter dogmatic: cele privitoare la Dumnezeu(creator, conducător, mântuitor și judecător), creația lumii, om(trup, suflet, mântuire), Maica Domnului, biserică, cruce, sfinți, icoane, Sfintele Taine, viață, moarte, judecată, rai, iad, diavol etc.; II. Proverbe și expresii cu caracter moral: cele privitoare la virtuți(credință, nădejde, dragoste, curaj, dreptate, cumpătare, înțelepciune etc.), păcate și vicii (alcoolism, hoție, crimă, corupție, mită, desfrâu, dușmănie, invidie etc.); III. Proverbe și expresii cu caracter canonic: cele privitoare la comportamentul episcopului, preotului, călugărului, la Sfintele Taine(în special căsătoria, familia) etc.; IV. Proverbe și expresii religioase cu caracter liturgic: cele privitoare la sărbători, slujbe, materiale și obiecte liturgice, la comportamentul credinciosului    în biserică, la Sfintele Taine etc.; V. Proverbe și expresii religioase necreștine: cele privitoare la soartă, superstiții de tot felul, farmece, descântece, personaje mitologice ș.a.,  socotind că acestea, în mare parte, sunt reminiscențe ale unor vechi religii precreștine din spațiul românesc sau ale unor religii ale altor popoare cu care românii au intrat în contact de-a lungul timpului.  Am însoțit o bună parte din aceste proverbe de note de subsol, în care am făcut comentariile și precizările ce le-am socotit necesare pentru înțelegerea mai bună a unităților paremiologice citate. Sperăm că într-un timp foarte scurt vor vedea lumina tiparului și celelalte volume. Realizarea acestor volume constituie un pas important spre realizarea unor studii mai profunde de etnoteologie românească, bazată și pe proverbe. Aceasta este o necesitate, fiindcă teologii, în special, când au abordat teme de acest gen s-au bazat mai ales pe genul liric, respectiv pe colinde. 
Lucrarea noastră era necesară în peisajul cultural românesc actual, pentru a dovedi, încă o dată, dacă mai era cazul, câteva adevăruri fundamentale: 1. Poporul român are o vechime milenară în spațiul carpato-danubian; 2. Poporul român are o continuitate neîntreruptă pe acest teritoriu, elemente din vechile religii precreștine regăsindu-se atât în proverbe, cât și în alte genuri folclorice; 3. Poporul român s-a născut creștin, ceea ce a făcut ca să-și însușească deplin învățătura creștină nealterată, s-o păstreze cu sfințenie ca pe un dascăl de cuget și simțire, ca pe o călăuză  sfântă a vieții, ca pe o pavăză și un reazim la vremuri de nevoie; 4. Poporul român a avut capacitatea să recepteze învățătura creștină în nuanțele ei cele mai subtile încă înainte de apariția culturii scrise. Am putea spune, fără teama de a greși, că poporul român a fost cel mai mare teolog al românilor dintotdeauna; 5. Limba română s-a dovedit a fi capabilă la 1688 să recepteze și să redea cu fidelitate Biblia, fiindcă ideile și terminologia specifică se plămădiseră îndelung în creuzetul gândirii și vorbirii populare, proverbele și colindele fiind dovezi incontestabile în acest sens.    
Sperăm că lucrarea noastră să fie de un real folos cercetătorilor și cititorilor.

10.         Pr. Gh. Paschia, Dicționarul bunei-cuviințe creștine, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, ediția a III-a, 2015, 312 pag., format A5, hârtie offset, tipar offset, copertă policromă, 20 lei; 
           Cartea este rezultatul unor cercetări de-o viață. Cuprinde aproape 2.000 de cugetări selectate din scrierile Sfinților Părinți, din domeniul religios-moral, grupate pe teme și probleme, cu note și indici tematici și de autori. Este o lucrare de pionierat în acest domeniu, punând la dispoziție cititorilor, într-o formă sintetică și cuprinzătoare, gândurile cele mai profunde ale corifeilor creștinismului, bazate pe Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție.
  
11.         Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol, VII, Bârda, Editura  Cuget Românesc, 2015, 674 pag., tipar offset, hârtie offset, copertă policoloră, plastifiată, 40 lei.
   Volumul acesta cuprinde ,,scrisorile” nr. 141-180, apărute în perioada 1 nov 2011-30 iun. 2014. Este o perioadă destul de agitată în viața lumii, a țării, a parohiei, dar și a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Această stare tensionată se poate surprinde în mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglindă a problemelor mari cu care se confruntă omenirea sau țara, ci și problemele locale și chiar personale. Am inclus materiale menite să îndemne la viață creștinească; am criticat de multe ori prostia, aroganța, nedreptatea, păcatul de tot felul. Nu ne-a fost străină gluma, ironia, știind că aceasta este foarte gustată și are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoașterea și ajutorarea  oamenilor de aici și de departe. Prin ,,Scrisoare pastorală” am reușit să creem o atmosferă familială, o relație de adevărată prietenie între preot și credincioșii lui din parohie și nu numai. Preotul nu a mai fost străin de enoriașii lui. Tocmai datorită sincerității și francheții cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simțit că este unul de-al lor, că nu este un privilegiat al sorții. Prin ,,Scrisoare pastorală” fii de departe ai parohiei noastre s-au simțit mai aproape de casă, de cei dragi ai lor.

12.     Tatăl nostru(în zece limbi), Malovăț, Editura Parohiei Malovăț, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
          Tatăl nostru este rugăciunea al cărui autor este Însuși Mântuitorul Iisus Hristos. Este cea mai completă rugăciune, cuprinzând cereri pentru toate trebuințele sufletești și trupești ale omului. Este tradusă în toate limbile pământului, așa cum este tradusă și Sfânta Scriptură. În lucrarea de față sunt redate variantele în zece din cele mai  des întâlnite limbi de circulație. În actualul context de globalizare, asemenea lucrări sunt foarte necesare, pentru ca valorile religiei creștine să fie cât mai cunoscute.

13.         Pr. Stelian Zoican, Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Oameni. Fapte. Întâmplări, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc, 2015, 224 pag., 16 lei, tipar offset, hartie offset, copertă policromă, plastifiată.
Am adunat pe filele acestei cărți o mulțime de amintiri, de fapte și întâmplări petrecute în satele de la poalele Munților Mehedințiului de la începutul veacului al XIX-lea, până într-a doua parte a celui următor. Ele se constituie ca un document memorialistic, care încearcă să reînvie niște epoci demult apuse, să contureze mai ales portrete spirituale, momente din viața multora care au trecut pe tărâmul dorului, sau ale celor care continuă să urce sub crucea vieții. După ce le citești, nu poți decât să spui, șoptit, cu glas de rugăciune: ,,Doamne, cât de frumoasă este viața! Îți mulțumesc pentru fiecare clipă pe care mi-o dăruiești!”

14.         Grigore Maerean, Chemări la Domnul, vol. X. La hotarul dintre viață și moarte, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2015, 282 pag., 20 lei;            
              Scrierile Părintelui Grigore Maerean sunt un unicat în literatura de specialitate. El este un om venit din lume, lucrând în tinerețe în minele de pe Valea Jiului. S-a retras la Sfânta Mânăstire Lainici și aici și-a dedicat viața slujirii lui Dumnezeu și studierii învățăturii creștine, în ciuda bolilor profesionale, pe care le căpătase în subteran. A citit cu aviditate multe și de toate și apoi a simțit nevoia să scrie. În ultimul capitol al volumului al zecelea dezvăluie că i s-a dat în mod minunat misiunea de a propovădui învățătura creștină într-o lume atât de debusolată și atât de încercată.        Spre deosebire de predicile menite să fie rostite în public de către preoți, discursul Părintelui Grigore Maerean se oprește asupra celor mai scabroase păcate care bântuie astăzi lumea, în special tineretul. Ca un chirurg, disecă fiecare astfel de păcat fără jenă,  cu curaj și cu conștiința că numai așa poate salva sufletul păcătosului. Aproape fiecare temă pe care o abordează face referire și la rătăcirile sectare, combătându-le și îndemnând părintește pe creștinii ortodocși să nu le dea urmare. Este aproape o obsesie combaterea ereziilor și sectelor în gândirea și scrierile Părintelui Grigore Maerean.   Ne-am făcut o datorie de suflet față de Biserică, de autor și de credincioșii creștini, care vor degusta cu plăcere aceste cuvinte scrise de autor cu puțin înainte de Marea Trecere. Bucuria ar fi deplină, dacă aceste semințe de învățătură creștină ar ajunge pe pământ bun și ar da roade înmiite. Aceasta ar fi mană cerească și pentru   sufletul autorului, ar fi o mângâiere bine meritată, după o viață plină de greutăți și privațiuni.

15.         Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol. VI, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2015, 675 pag., cu numeroase imagini color, 40 lei;                    
          Cel de-al șaselea volum din această serie cuprinde numerele 201-240 din publicația parohiei noastre, ,,Scrisoare pastorală”. Volumul de față, asemenea celorlalte din această serie, constituie o dovadă că Biserica se poate menține și în vremea noastră pe linia tradiției românești și creștinești de a fi factor de progres în viața comunității rurale în plan spiritual, cultural, pastoral-misionar și economic. Dacă lucrările desfășurate de parohia noastră de-a lungul anilor se pot constitui ca un sâmbure de lumină în candela sufletului românesc, înseamnă că truda noastră este pe deplin răsplătită. Nu a fost greu, ci dimpotrivă! Le-am săvârșit cu bucurie, cu conștiința că-I slujim lui Dumnezeu și oamenilor și prin asta nu ne facem decât misiune  ce ne-a fost încredințată. Dacă am reușit sau nu, Dumnezeu va cântări, iar cititorii vor aprecia.                  

16.         Viețile Sfinților,  vol. V, Malovăț, Editura Parohiei Malovăț, 2014, 432 pag., 25 lei;     
               Acest volum conține viețile sfinților sărbătoriți în lunile noiembrie și decembrie.   Nu putem vorbi de sfinții dintr-o anumită perioadă a istoriei creștine, ci de o epocă foarte extinsă, dacă este să ne gândim că cei dintâi sfinți căzuți pentru Hristos și credința creștină au fost chiar dintre Sfinții Apostoli și ucenicii lor, iar ultimii menționați în prezentul volum au trăit în secolul al XIX-lea. Nu putem vorbi nici de sfinți dintr-o anumită parte a lumii. Unii dintre ei au trăit în Imperiul Roman și au suportat persecuțiile greu de înțeles pentru omul zilelor noastre, alții în Imperiul Bizantin și au luptat pentru apărarea valorilor majore ale învățăturii creștine, prin sinoadele ecumenice, prin scrierile lor, prin predica lor, dar mai ales prin însăși jertfa vieții lor. Alții au trăit în Europa Occidentală, alții în Rusia țaristă sau în Principatele Române.  Viețile Sfinților nu sunt povești, ci fapte de viață, scrise cel mai adesea cu sânge și lacrimi, dar și cu speranță nestrămutată. Cu ani în urmă, răsfoiam la Biblioteca Academiei din București câteva din cele peste 40 de volume din Vitae Sanctorum(Viețile Sfinților), care cuprindeau hotărârile judecătorești ale instanțelor romane privitoare la creștinii care  nu voiau să jertfească idolilor sau să mănânce din cele jertfite acestora, care nu voiau să ia parte la manifestările și sărbătorile dedicate împăratului, care era socotit zeu sau semizeu(sec. I-IV). Romanii nu ucideau pe creștini de dragul de a ucide, ci îi condamnau în urma unei judecăți oficiale, desfășurată după toate regulile procedurale, în conformitate cu legislația imperială în vigoare de la acea dată. Colecția menționată mai sus conținea, așadar, sentințele judecătorești, prin care erau condamnați la moarte pentru nerespectarea legilor imperiului. Volumul de față nu ne prezintă documente judecătorești, ci povestirea multora din acele procese. Vedem oameni simpli, oameni cu diferite ocupații, cu diferite pregătiri intelectuale, cu diferite poziții sociale, care manifestă credința și apartenența lor la Biserica lui Hristos cu un curaj impresionant. Nu se înfricoșează de judecată, de bătăi, de închisoare, de maltratări, de moarte. Mărturisesc credința lor și suportă cu un eroism cutremurător metodele sălbatice prin care li se storcea și ultima picătură de viață din trupul vlăguit și terciuit. Când pui astfel de oameni alături de unii dintre creștinii noștri de azi, care-și leapădă nepăsători credința și se duc la diferite secte pentru simplul motiv că acolo li se oferă o strachină de linte sau câțiva biscuiți, poți să realizezi cât de departe suntem de sfințenia celor de atunci! Întâlnim în acest volum creștini învățați, care-și dedică viața studiului Sfintei Scripturi și adâncirii învățăturilor ei. Luptă cu vorba și  cu condeiul  pentru apărarea învățăturilor fundamentale ale credinței creștine: Sfânta Treime, Maica Domnului, Sfintele Taine, Sfintele Icoane și multe altele. Pentru curajul lor suferă alungări din funcții, confiscări de averi, exiluri, bătăi și chiar moartea. Aceștia sunt stâlpii teologiei creștine, pe care se sprijină Biserica de două mii de ani. Astfel de modele de credință și de viață oferim enoriașilor și cititorilor noștri, într-o vreme în care mass-media, pe toate canalele sale, oferă cu totul alte modele.  

17.         Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Amintiri din paradis, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2014, 270 pag., 16 lei;
    Sunt cuprinse în carte o parte din amintirile autorului din copilărie, din școala primară, școala generală și seminarul teologic. Pentru fiecare dintre noi perioada copilăriei este cea mai frumoasă din viață, este raiul trecerii noastre prin lume, căruia îi purtăm nostalgia de-a lungul întregii vieți. Indiferent cât de tristă ar fi fost această perioadă, indiferent câte necazuri, lipsuri și suferințe am fi trăit, ea rămâne, totuși, plină de duioșie, de sinceritate, de curățenie sufletească. Atunci suntem cu adevărat apropiați de părinții noștri, iubim și suntem iubiți, suntem mai lipsiți de griji, de ambiții și patimi. Avem datoria să consemnăm astfel de fapte și trăiri, chiar dacă nu suntem de talia lui Creangă. Lucrarea de față vine să zugrăvească viața unui   copil de la țară în a doua jumătate a secolului trecut și, de ce nu, se constituie într-o adevărată frescă de epocă. Numeroase fotografii de familie din epoca respectivă însoțesc volumul.               

18.    Pr. Prof. Dr. Alexie Buzera, Toată suflarea să laude pe Domnul…,  ediția a II-a, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2014, 238 pag., 15 lei.      
   Aflată la a doua ediție, lucrarea regretatului Părinte Alexie Buzera vine să umplă un gol imens în literatura muzicală religioasă. Cartea cuprinde Cântările Sfintei Liturghii, troparele sărbătorilor din timpul anului, zeci de pricesne și imnuri religioase, cât și numeroase colinde și cântece de stea. Toate au texte literare și notație muzicală lineară(pe portative), așa că lucrarea este accesibilă și celor ce nu cunosc notația psaltică, bizantină. Cartea se adresează preoților, cântăreților bisericești, credincioșilor, profesorilor și învățătorilor și tuturor celor ce iubesc muzica bisericească autentică. Autorul, Părintele Alexie Buzera a fost preot în Craiova, profesor în învățământul mediu teologic și laic, cât și profesor de muzică  bisericească la Facultatea de Teologie din Craiova, așa încât cartea propusă este lucrarea unui profesionist și a unui mare iubitor de muzică bisericească adevărată.                

19.          Viețile Sfinților, vol. IV, 608 pag., 40 lei;     
               Vol. IV cuprinde viețile sfinților din lunile august, septembrie și octombrie. Este imposibil ca cititorul acestei cărți să nu trăiască adevărate clipe de înălţare sufletească şi întărire în credinţă. Sfântul prezentat în carte devine un contemporan al nostru, indiferent de epoca în care a trăit, indiferent de contextul în care a luptat pentru credinţă. Sfântul devine un exemplu demn de urmat, un îndemn şi un prieten care ne încurajează pe fiecare dintre noi să nu ne dăm bătuţi în lupta contra răului. Cel ce citeşte şi meditează asupra Viețile Sfinților încearcă să păşească şi el pe urmele sfinţilor. Le înţelege gândurile, faptele şi vorbele; înţelege idealurile sacre care i-au animat până la jertfa supremă pentru Domnul Hristos şi nu se mai dă atât de uşor bătut în strădania lui de mântuire. Sfinţii sunt semenii noştri, oameni ca şi noi, supuşi slăbiciunilor şi ispitelor vieţii, care au devenit adevăraţi campioni ai spiritului. Sfinţii s-au apropiat de Dumnezeu au devenit mai mult sau mai puţin asemenea Lui prin sfinţenia vieţii lor. Viețile Sfinților  ne dovedesc cu prisosinţă că noi cei ce suntem creaţi după chipul lui Dumnezeu putem atinge nivelul superior al asemănării cu El. Dacă cititorii noştri vor experimenta o asemenea performanţă în urma lecturii acestor volume, strădania noastră va fi răsplătită cu prisosinţă.  

20.         Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Lumini și umbre,  124 pag.,  8 lei.  
                  Cartea cuprinde un buchet de meditații, scrisori imaginare către diverse personalități ale culturii române (M. Eminescu, C. Brâncuși), povestiri culese din viață, unele comice, altele dramatice, pline de învățături moral-religioase pentru cititori. Autorul mărturisește: ,,Cuvântul mi-a fost cale către oameni şi către Dumnezeu. Prin el mi-am spus bucuriile şi necazurile, durerile şi speranţele; el mi-a fost lacrimă şi zâmbet, armă de apărare şi scară spre înălţimi; cu el am învăţat şi-am liturghisit, cu el am iubit, cu el am trăit; el mi-a fost început şi tot el îmi va fi sfârşit, iar când m-oi călători pe celălalt tărâm, el mă va pomeni de pe o cruce, dintr-o inimă, ori de pe fila unei cărţi. Prin el am fost mai mult decât o vieţuitoare pe pământ; el mi-a fost binecuvântare şi uneori blestem, el mi-a fost însuşi sensul de a fi. Dacă cea dintâi grijă a creştinului este de a se mântui, cea dintâi grijă a omului este de a se zidi şi a zidi prin cuvânt.”.

21.         Călăuză biblică,  426 pag., 30 lei;                   
    Cartea este o antologie de cugetări și sfaturi înțelepte selectate din Sfânta Scriptură, organizate pe teme și probleme, cu indici și note de subsol. Lucrarea nu este o concordanță biblică, ci ea se vrea chiar o călăuză în viața duhovnicească a cititorilor. Numeroase texte cuprinse în această lucrare sunt însoțite de comentarii, care ajută pe cititor în înțelegerea mai adâncă a sensurilor mesajului biblic. Cel care a selectate aceste texte, a făcut cuvenitele comentarii și explicații, prefața și indicii, a îngrijit ediția, este Pr. Al. Stănciulescu-Bârda.

22.         Viețile Sfinților, vol. III,  730 pag., 35 lei;
 Vol. III cuprinde  viețile sfinților din lunile mai, iunie și iulie. Antologia oferă modele de viață creștină, de creștini adevărați, de oameni care au trăit în spiritul învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos. Sfinții nu sunt extratereștrii, ci au fost oameni ca fiecare dintre noi, din diferite medii sociale, cu diferite pregătiri intelectuale, cu probleme personale, care au trăit într-un context social mai favorabil sau mai defavorabil decât al nostru. Urmărim pagină de pagină, la fiecare personaj în parte, cum a reușit să lupte cu ispitele și cu păcatele și cum le-a biruit; cum s-a desăvârșit în practicarea virtuților creștine, ajungând adevărați campioni ai credinței și trăirii creștine. Se știe doar că sfinții sunt prietenii și apropiații lui Dumnezeu, omenii care au trăit deplin convinși de adevărul credinței lor, l-au apărat cu prețul vieții dacă a fost cazul, și-au sacrificat bunuri materiale și bucurii pământești, pentru ca să placă lui Dumnezeu.  Lucrarea oferă crâmpeie de gândire profund creștină a acestor corifei sau ale altor semeni ai lor, pentru a le înțelege mai bine concepția lor de viață, de conduită moral-religioasă. Numai niște oameni convinși până în măduva oaselor de adevărul învățăturilor Mântuitorului puteau fi în stare să lupte până la sacrificiu pentru apărarea lor, pentru a nu renunța la ele. Majoritatea sfinților din aceste volume au trăit în primele trei veacuri creștine, veacuri foarte frământate sub aspect politic, social, filozofic și religios, veacuri în care au avut loc zece persecuții crunte împotriva creștinilor, când a curs mult sânge nevinovat, când au căzut mii de oameni învinovățiți că sunt creștini. Astfel de cugetări i-au întărit, le-au alungat teama, le-au întărit speranța.

23.    Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol. V,  712 pag., 40 lei;       
În acest volum sunt cuprinse numerele 159-200 din publicația parohiei noastre ,,Scrisoare pastorală”, apărute în perioada 15 mai 2009-28 febr. 2011. Este o perioadă destul de agitată în viața lumii, a țării, a parohiei, dar și a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Această stare tensionată se poate surprinde în mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglindă a problemelor mari cu care se confruntă omenirea sau țara, ci și problemele locale și chiar personale. ,,Scrisoarea pastorală” a fost un amvon, a fost o tribună, a fost un prieten, a fost o punte de legătură între preot și credincioșii săi, între preot și cititorii săi. A fost altceva decât predica propriu-zisă. A fost una din cele mai sărace publicații din ultimii ani, dar a înglobat în paginile sale mult material, care se poate constitui ca o cronică a vremurilor noastre și a celor trecute. Alte surate sunt bogate, mari, frumoase, cu multe poze frumos realizate. A noastră e simplă și se adresează în primul rând oamenilor simpli, credincioșilor noștri din parohie, țăranilor noștri. În paginile ei și-au găsit de multe ori loc necazurile și bucuriile enoriașilor noștri, ale românilor în general. De multe ori ne-am asumat riscuri, am trezit dușmănii puternice, tocmai pentru că am spus lucrurilor pe nume și adevărul a deranjat pe mulți. Am inclus materiale menite să îndemne la viață creștinească; am criticat de multe ori prostia, aroganța, nedreptatea, păcatul de tot felul. Nu ne-a fost străină gluma, ironia, știind că aceasta este foarte gustată și are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoașterea și ajutorarea oamenilor de aici și de departe. Prin ,,Scrisoare pastorală” am reușit să creăm o atmosferă familială, o relație de adevărată prietenie între preot și credincioșii lui din parohie și nu numai. Preotul nu a mai fost străin de enoriașii lui. Tocmai datorită sincerității și francheții cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simțit că este unul de-ai lor, că nu este un privilegiat al sorții. Prin ,,Scrisoare pastorală” fii de departe ai parohiei noastre s-au simțit mai aproape de casă, de cei dragi ai lor. ,,Scrisoarea pastorală” a fost preluată în întregime sau parțial de multe publicații serioase, cu prestigiu recunoscut, din țară și din străinătate. ,,Scrisoare pastorală” a făcut să se înțeleagă că o parohie dintr-un sat uitat de lume poate constitui un factor de cultură și progres spiritual, prin numeroasele cărți publicate și răspândite în lumea întreagă. O instituție mai mică decât oricare alta, cu numai doi angajați, a reușit să publice sute de cărți în mii de exemplare în douăzeci de ani de libertate, în condițiile unei crize, care nu se mai termină. Poate și ,,Scrisoarea pastorală” constituie un argument că satul românesc încă nu a pierit, deși este în mare pericol, că încă mai poate să ofere ceva de folos spiritual și nu numai societății românești. Poate ne-am slujit și astfel  credincioșii, Biserica și pe Dumnezeu. Aceasta ne-am dorit de fapt!   

24.    Gheorghe Duncea, Tudor Vladimirescu, aşa cum l-am cunoscut,  150 pag., 6 lei;   
                  Gheorghe Duncea a fost căpitan al lui Tudor Vladimirescu. Este unul dintre prietenii cei mai apropiați ai lui Tudor Vladimirescu. Au fost împreună de la vârsta de cinci ani. Au fost colegi de școală, tovarăși în afaceri, în armată, în lupte. Lucrarea de față cuprinde însemnările scrise de autor la câteva zile după asasinarea lui Tudor, când Duncea însuși se aștepta să fie prins și executat. Este un text scris ,,cu limbă de moarte”, pentru a se ști de către urmași lucruri necunoscute din biografia marelui erou. Însemnările lui s-au păstrat ,,la căpriorul unei case” din Prejna, au fost transcrise de un urmaș al său, au fost publicate în reviste din perioada interbelică sub formă de serial  și văd acum pentru prima dată lumina tiparului sub formă de carte. Lucrarea este însoțită de un studiu introductiv semnat de Pr. Stănciulescu-Bârda.   Ne facem o datorie de conștiință din publicarea acestui manuscris și sperăm că el va intra în circuitul științific și-n atenția istoricilor și a marelui public.    

                       B. Cărți în curs de apariție:  

25.    Maerean, Gr., Chemări la Domnul, ediția a II-a, vol. VI-VIII
26.    Mânăstirea profanată;  
27.    Mitropolitul  Bartolomeu-Valeriu Anania, așa cum l-am cunoscut;  
28.    Mitropolitul  Nestor Vornicescu, așa cum l-am cunoscut; 
29.    Mitropolitul Antonie Plămădeală, așa cum l-am cunoscut;    
30.    Nunta din Transilvania;  
31.    Dicționarul proverbelor religioase românești, vol. II-IV;  
32.    Religia și proverbul românesc;

     C. Micul anticariat:   

33.          Acatistul Sf. Trei Ierarhi, Iași, Editura Trimitas, 2000,  64 pag., 5 lei; 
34.          Aldea, T., Scrisorile Apocalipsei, Alba Iulia, Editura Mateus, 1994, 170 pag., 10 lei;   
35.          Andreev, D., Femeia și problemele ei, București, Editura Sofia, 2014, 160 pag., 10 lei;   
36.          Apetrei, E., Mecanofonocardiografie, București, Editura Medicală, 1977, 164 pag., 12 lei;    
37.          Brăescu, M., Îmi amintesc și-mi imaginez, București, Editura Carpathia, 2010, 240 pag., 5 lei;   
38.          Climer, I., Choix de poesies francaise, București, Editura Didactică, 1967, 332 pag., 10 lei;    
39.          Codul rutier 2003 în 1100 întrebări, București, Editura Național, 2003, 364 pag., 10 lei;
40.          Colinde din Transilvania, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, vol. II, 2004, 250 pag., 20 lei; vol. III, 2011, 236 pag., 20 lei; 
41.          Constantin, Th., Cea de-a treia pistă, București, 1969, 50 pag., 4 lei;    
42.          Chryssavgis, John, Vindecarea lăuntrică a omului, București, Editura Sophia, 2015, 312 pag., 20 lei;
43.          Cuvinte duhovnicești, Craiova, Editura Contrafort, 2006, 390 pag., 25 lei;
44.          Desmarest, Marie-Anne, Torente, București, Editura Porus, 1992, vol. III, 304 pag., 6 lei; vol. IV, 206 5pag., 6 lei; vol. V, 190 pag., 6 lei; vol. VI, 208 pag., 6 lei;  
45.          Dessila, O., Iubim, vol. III, București, Editura Eminescu, 1970, 216 pag., 10 lei;   
46.          Dobrescu, Olga, Ostila geometrie(versuri), Timișoara, Editura Marineasa, 1997, 70 pag., 5 lei;  
47.          Dogaru, C. St., Palimpsest, București, Editura Gnosis, 2005, 134 pag., 6 lei;   
48.          Drăgulinescu, A., Cum să faci iubirea să dureze, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 200 pag., 25 lei;   
49.          Dragulinescu, A., Cum să-ți alegi soțul/soția, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 334 pag., 25 lei;  
50.           Duduleanu, M., Octavianus Augustus, București, Editura Științifică și Enciclopedică, 1985, 488 pag., 10 lei;  
51.          Dură, N., Învierea de la țărmul Mării Negre, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2002, 66 pag., 8 lei;
52.          Eder, B., Windouws, Timișoara, Editura Bic All, f.a., 112 pag., 7 lei;   
53.          Epitafuri, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2003, vol. I, 316 pag., 20 lei;
54.          Ferme,  M., Înviind pe drumul Damascului, București, Ed. Areopag, 2014, 318 pag., 25 lei;
55.          Fiecare zi – un dar al lui Dumnezeu, București, Editura Sofia, 2012, 470 lei, 30 lei; 
56.          Fielding, H., Tom Jones, Buc., Editura pentru literatură, 1967, vol. II, 360 pag., 5 lei; vol. IV, 382 pag., 5 lei; 
57.          Filipescu, H., Fotopateric din Mânăstirea Secu, București, 2015, 160 pag., 20 lei;
58.          Getino, O., Îi spuneau patruzeci și cinci, Buc., Editura pentru literatură universală, 1966, 172 pag., 7 lei;
59.           Gheorghe, V., Fața nevăzută a homosexualității, București, Editura Cristiana, 2014, 280 pag., 16 lei;
60.          Gîrleanu, E., Nucul lui Odobac, București, Editura pentru Literatură, 1964, 420 pag., 5 lei;  
61.          Guerrazzi, Fr. D., Isabella Orsini, București, Editura Albatros, 1968, 248 pag., 7 lei;
62.           Gumerov, P., Conflictele familiale, București, Editura Sofia, 2013, 240 pag., 20 lei;
63.          Gură de Aur, Ioan, Cateheze baptismale, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2003, 132 pag., 20 lei;
64.           Guțan, I., Tudor Arghezi. Imaginarul poetic, București, Editura Minerva, 1980, 338 pag., 15 lei;
65.          Ionescu, I., Icoane de sfinți slăviți ai Bisericii Țării Românești, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2003, 104 pag., 10 lei; 
66.          Ionescu, I., Pagini de cultură veche creștină, românească, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2003, 182 pag., 15 lei; 
67.          Ionescu, I., Permanențe autohtone și creștine românești, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2003, 236 pag., 20 lei; 
68.          Ionescu-Târgoviște, C., Memento de vacanță pentru hepatici, Buc., Ed. Sport, 1976, 118 pag., 5 lei;
69.          Iureș, Șt., Orbita planetei EPS, București, Editura Cartea Românească, 1987, 606 pag., 10 lei;
70.           ,,Izvorașul”, Revista de cultură populară, Rm. Vâlcea, 1993, nr. 4, 48 pag., 2 lei;
71.          James, H., Portretul unei doamne, București, Editura Eminescu, 1970, 600 pag., 20 lei;
72.          Junimea,  București, Editura Albatros, 1970-1972, vol. I, 316 pag., 5 lei; vol. II,  294 pag., 5 lei;
73.          Knittel, J., Via Mala, București, Editura ,,Prietenii cărții”, 1992, 496 pag., 12 lei;
74.          Lilienfeld, Fairy, Spiritualitatea monahismului timpuriu al pustiei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 150 pag., 10  lei; (5)
75.          Marcu, Vasile, Povestea corbului, București, Editura ,,Luminădin lumină”, 1998, 256 pag., 7 lei;
76.          Marcu, Vasile, Învierea fiului văduvei din Nain, București, Editura ,,Lumină din lumină”, 2000, 254 pag., 7 lei;
77.          Marin, Fl., Explorări funcționale pentru cadre medii, București, Editura Medicală, 1978, 188 pag., 10 lei;
78.          Maugham, W. S., Robie, vol. I, București, Editura Minerva, 1970, 280 pag., 5 lei;
79.          Maupassant, G., Bel-Ami, București, Editura Eminescu, 1971, 326 pag., 15 lei;
80.          Măndiță, Nicodim, Drumul Crucii Domnului Iisus Hristos, București, Editura ,,Lumină din lumină”,  2010, 288 pag., 10 lei;
81.          Minunile Maicii Domnului, vol. III, Bârda, Editura Cuget Românesc, 1995, 32 pag., 3 lei;
82.          Moisescu, Al. D., Modul de administrare a medicamentelor, București, Editura Medicală, 1979, 112 pag., 7 lei;
83.          Molitor, Ulric, Despre vrăjitoare și prezicătoare, București, Editura Tornada, 1991, 96 pag., 7 lei;
84.          Mureșanu, A., Reflexii, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1977, 214 pag., 8 lei;
85.          Musicescu, Maria Ana, Mânăstirea Sucevița, București, Editura Sucevița, 1967, 56 pag., 4 lei;
86.          Negoiță, T., Cunoști tu Țara Sfântă, București, 1944, 64 pag., 5 lei; 
87.          Negreanu, C., Istoria proverbului românesc, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2012, 160 pag., 8 lei(2); 
88.     Nikolas, Acolo unde Dumnezeu nu se vede, București, Editura Sofia, 2014, 208 pag., 22 lei;
89.     Obreja, T., Hematomul intracerebral primar, Iași, Editura Junimea, 1980, 220 pag., 10 lei;
90.     Pann, A., De la lume adunate…, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2011, 184 pag., 10 lei;
91.     Papadaki, V., Asceza ortodoxă, București, Editura Egumenița, 2015, 200 pag., 12 lei;
92.     Paschia, Gh., Buna – cuviință creștină, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 1996, 106 pag., 8 lei; 2010, 120 pag., 10 lei(2);
93.     Păcurariu, M., Pagini de istorie bisericească, Sibiu, Ed. Mitrop. Ardealului, 1991, 64 pag., 5 lei;
94.     Pe cărarea raiului, București, Ed. Sofia, 2014, 360 pag., 25 lei;
95.     Poezia germană modernă, București, Editura pentru literatură, 1962, vol. II, 286 pag., 5 lei;
96.     Popescu, E., Inițiere în utilizarea calculatorului, Craiova, Editura Else, 2003, 236 pag., 5 lei;
97.     Popescu, Tudor, ,,H. W.” își caută umbra, București, Editura Militară, 1970, 184 pag., 5 lei;
98.     Popovici, Doru, Corespondențe spirituale, București, Editura Albatros, 1973, 246 pag., 7 lei;
99.     Porter, E. H., Pollyanna Domnișoară, București, Editura Sophia, 2015, 372 pag., 20 lei;
100. Preutu, Marina, Pissaro, album cu reproduceri color, București, Ed. Meridiane, 1974, 80 pag., 10 lei;
101. Prohodul Maicii Domnului, Rm. Vâlcea, Editura Buna Vestire, f.a., 36 pag., 5 lei; (3);
102. Proloagele, Malovăț, Editura Parohiei Malovăț, vol. I, 2003, 258 pag., 12 lei(2); vol. II, 2004, 204 pag., 12 lei(2);
103. Proloagele, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, vol. III, f.a., 106 pag., 8 lei; 
104.      Quai, I. și colab., Introducere în teoria și practica medico-legală, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1978, 10 lei;
105.      Rașcu, I. M., Amintiri și medalioane literare, Buurești, Editura pentru literatură, 1967, 192 pag., 7 lei;
106.      Rebedea, F., Sănătatea femeii gravide, București, Editura Medicală, 1985, 96 pag., 6 lei;
107.      Sbanțu, C., Patrula spațială, Iași, Editura Junimea, 1989, 312 pag., 5 lei;
108.      Schaching, Otto von, Chipul mamei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2008, 100 pag., 8 lei;
109.      Schaff, A., Istorie și adevăr, București, Editura Politică, 1982, 372 pag., 7 lei;
110.      Schneider, Fr., Introducere în fiziologia clinică, Timișoara, Editura Facla, 1977, 160 pag., 10 lei;
111.       Schumann, R., Din cronicile Davidienilor, București, Editura Muzicală, 1972, 320 pag., 7 lei;
112.      Scott, W., Quentin Durward, Craiova, Editura Oltenia, f.a., 326 pag., 8 lei;
113.      Scott, W., Rob Roy, București, Editura Cartea Românească, 1972, 486 pag., 15 lei;
114.      Semenik, D., Dragostea,  București, Editura Sofia, 2014, 290 lei, 20 lei;
115.      Silvestri, A., Așa cum l-am cunoscut, București, Editura Carpatia, 2010, vol. I, 272 pag., 10 lei;
116.      Silvestri, A., Critica criticii literare, Buc., Ed. Carpahtia, 2013, vol. I, 270 pag., 7 lei; vol. II, 256 pag., 7 lei;
117.      Sfetcu, I, Predici, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2011, 312 pag., 20 lei(2);
118.      Sfântul Ioan Rusul, Editura M-rii Crasna, 2002, 112 pag., 6 lei;  
119.      Silvestri, A., Critica poeziei(1973-1989),  București, Editura Carpathia, vol. II, 2014, 304 pag., 7 lei; vol. III, 2014, 272 pag., 7 lei; vol. IV, 2014, 208 pag., 7 lei;
120.      Silvestri, A., Frumusețea lumii cunoscute, București, Editura Carpathia, 2009, 5 lei;
121.      Silvestri, A., Apocalypsis cum figuris(în franceză), București, Editura Carpathia Press, 2005, 48 pag., 5 lei;
122.       Smollett, Tobias, Călătoriile lui Humphrey Clinker, București, Editura Univers, 1971, 430 pag., 20 lei;
123.      Smuul, Iuhan, Marea Japoniei, București, ESPLA, 1965, 236 pag., 5 lei;
124.      Stancu, Zaharia, Desculț, București, Editura Cartea Românească, 1971, 670, 15 lei;
125.      Stănciulescu-Bârda, Al., De la daci la Meșterul Manole, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2005, 20 pag., 3 lei(2);
126.      Stănciulescu-Bârda, Al., Justiția și proverbul românesc, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2005, 70 pag., 8 lei; 
127.      Stănciulescu-Bârda, Al., Momente și schițe, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, f.a., 280 pag., 20 lei;
128.      Stănciulescu-Bârda, Al., Piscuri și prăpăstii, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2005, 240 pag., 15 lei;  
129.      Stănciulescu-Bârda, Al., Scrisoare pastorală, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, vol. IV, 2010, 276 pag., 30 lei; 
130.      Stănciulescu-Bârda, Al., Unitate națională. De la gând la faptă, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2006, 48 pag., 5 lei;
131.      Stănciulescu-Bârda, Al., Urme, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2011, 312 pag., 20 lei;   
132.      Stănciulescu-Bârda, Al., Vechea legislație bisericească bănățeană, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2005, 20 pag., 5 lei; 
133.      Stăniloae, Lidia, La bursa adevărului, București, Editura Trinitas, 2014, 384 pag., 30 lei;
134.      Sue, E., Misterele Parisului, vol. II, București, Editura pentru literatură, 1968, 366 pag., 5 lei;
135.      Ștefanahe, Corneliu, După echinocțiul de primăvară, Iași, Editura Junimea, 1981, 222 pag., 5 lei;
136.      Tache Sterea, Teologie Dogmatică și Simbolică, vol. I, Buc., Ed. Institutului Biblic, 2003, 304 pag., 20 lei;
137.      Talisman, Bârda, Editura Cuget Românesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
138.      Tatăl nostru(în zece limbi), Bârda, Editura Cuget  Românesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
139.      Tomoniu, N., Sfântul Nicodim de la Tismana, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2010, 224 pag., 20 lei; 
140.           Tudor, D., Hanibal, București, Editura Științifică, 1966, 88 pag., 5 lei;
141.            Țugui, I., Contacte cu universul invizibil, București, Editura Moldinformbusiness, 1992, 190 pag., 7 lei;
142.           Țugui, I., Viață și priveliști din infern, București, Editura Abeona, 1993, 160 pag., 7 lei;
143.            Vianu, T., Opere, Buc., Editura Minerva, 1978, vol. VI, 616 pag., 20 lei; vol. VII, 864 pag., 20 lei; vol. IX, 1980, 850 pag., 20 lei;
144.           Viețile sfinților, Malovăț, Editura Parohiei Malovăț, vol. II, 2011, 552 pag., 30 lei;  
145.            Vlachos, H., Boala și tămăduirea sufletului în tradiția ortodoxă, București, Editura Sophia, 2007, 192 pag., 12 lei;
146.            Vorobiov, N., Cum să trăim în ziua de astăzi, București, Editura Sofia, 2010, 376 pag.,  30 lei;
147.           Vulcănescu, R., Boșimanii, București, Editura Tineretului, 1966, 170 pag., 5 lei;
148.                     Wright, N. Th., Iisus pur și simplu, Sibiu, Editura Deisis, 2015, 366 pag., 37 lei;
149.           Zola, E., O pagină de dragoste, București, Editura Eminescu, 1971, 312 pag., 15 lei;
150.            Zorin, K., Dacă puterile sunt pe sfârșite, București, Editura Sophia, 2015, 256 pag., 22 lei;
151.  Zorin, K., Păcatele tinereții și sănătatea familiei, București, Editura Sofia, 2010, 224 pag., 15 lei;


         Așteptăm comenzile Dumneavoastră și înscrieri la viitoarele  apariții.


          Sănătate, pace și bucurii să vă dea Dumnezeu!
        Pr. Al. Stănciulescu-Bârda















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu