joi, 25 mai 2017

17 lucruri fascinante despre România


17 lucruri fascinante despre România, descoperite de britanici. Voi câte ştiaţi?
Inline image


Cotidianul britanic The Telegraph a publicat un articol în care a menţionat cele mai interesante lucruri despre România. Materialul, intitulat ”17 lucruri fascinante pe care nu le ştiaţi despre România”, reprezintă o sinteză a celor mai inedite aspecte legate de ţara noastră, ce ar putea să crească şi interesul turiştilor străini.

1. Este casa celei mai grele clădiri din lume - Palatul Parlamentului, care a costat aproximativ 3 miliarde de dolari.

Inline image
Construcţia conţine 3.500 tone de cristal, 480 de candelabre şi 700.000 de tone de oţel şi bronz au fost folosite pentru uşile şi ferestrele monumentale. Guiness World Records a declarat clădirea drept cea mai grea de pe planetă.

2. Aici se află şi cel mai frumos drum din lume: Jeremy Clarkson a spus că a găsit în mijlocul României cel mai frumos drum din lume - Transfăgărăşanul.
 
Inline image
3. Românilor le place să bea - România este a cincea ţară din punct de vedere al consumului de alcool din lume, după Belarus, Rusia, Republica Moldova şi Lituania. 

Inline image
4. Turiştii ar putea găsi aici cel mai mare mamifer din Europa - bizonul - a fost vânat aproape până la extincţie, însă a fost readus în mai multe ţări europene, inclusiv România.
 
Inline image
5. Este adevărata casă a lui Borat - scene din filmului lui Sacha Baron Choen au fost filmate în satul Glod din România.
 
Inline image
6. În Bucureşti se află una dintre cele mai frumoase librării din lume - Cărtureşti Carusel, unde se află mai mult de 10.000 de cărţi.
Inline image

7. Reţeaua 4G de aici este de invidiat; calitatea reţelei ocupă locul patru din 78 de ţări. 

8. Reţeaua de cale ferată este de asemenea impresionantă - aceasta are o lungime de 22.298 km şi este astfel pe locul 15 în lume din punct de vedere al dimensiunii.
Inline image
9. Aici există un Arc de Triumf asemănător cu cel din Paris.

Inline image
10. Există chiar şi o sculptură în munţi similară cu cea de pe muntele Rushmore (lângă Porţile de Fier).
Inline image

11. Un oraş de aici imită chiar şi semnul hollywoodian: Braşov.
 
Inline image
12. Este locul de naştere al cafelei bune: Francesco Illy, fondatorul companiei de cafea Illy, s-a născut în Timişoara; ulterior s-a mutat în Viena şi apoi în oraşul italian Trieste.
Inline image

 
13. Românii au făcut cel mai mare steag din lume: un steag de cinci tone care măsura 349 metri lungime şi 227 metri lăţime a fost făcut în România în 2013.
Inline image
 
14. Românii au mai doborât câteva recorduri: au făcut cel mai mare cârnat din lume, dar şi cel mai mare bol de gulaş. De asemenea, firma de asigurări ING Asigurări de Viaţă (acum NN) a printat cel mai mare document din lume (peste nouă metri avea acesta).
 
Inline image
15. Au inventat o sumedenie de lucruri: Nicolae Paulescu a descoperit insulina, Henri Coandă a inventat avionul cu motor şi Petrache Poenaru, stiloul. Ţara are patru laureaţi Nobel: George Emil Palade (medicină), Elie Wiesel (pace), Herta Muller (literatură) şi Ştefan Hell (chimie).

Inline image
16. Bisericile din România sunt spectaculoase - mănăstirea Voroneţ, de pildă, a fost denumită Capela Sixtină a României.
Inline image

17. În România se află şi un cimitir foarte ciudat - Cimitirul Vesel din Săpânţa.


Sursa: Melania RusuNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu