miercuri, 27 februarie 2019

Laura Codruţa Kövesi, de Prof. VIOREL ROMAN




Laura Codruţa Kövesi

propusa de Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European (LIBE) pentru funcția de procuror-șef european. Ea a obținut 26 voturi prin vot secret si e urmată de candidatul francez JeanFrancois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot.
Viorel Roman, Dosar jurnalistic cronologic, ianuarie - februarue 2019:
11 ianuarie 2019
 “Am solicitat CEDO - spune Kövesi - să constate că mi-au fost încălcate, în această procedură de evocare, anumite drepturi fundamentale, cum sunt dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, dreptul la un recurs efectiv. 
Într-o procedură în care eu nu eram parte, nu am fost citată şi nu am avut dreptul să îmi fac apărarea, mi s-a aplicat o sancţiune a revocării de către Curtea Constituțională a Romaniei, cu toate că în legea CCR această atribuţie de revocare sau de sancţionare a procurorilor cu funcţii de conducere nu este prevăzută. Mai mult, a fost o decizie definitivă, ea nu poate fi atacată. 
Doresc stoparea îngenuncherii procurorilor, în acest moment decizia poate fi invocată ca precedent pentru revocarea oricărui procuror care deţine o funcţie de conducere. Prin aceste atacuri se încearcă stoparea independenţei procurorilor şi înlăturarea celor care doresc să continue lupta anticorupţie.“ 
Tudorel Toader, ministrului justitiei, face cu acest prilej o clarificare juridica: “Curtea Constituționala a Romaniei nu judeca oameni, judeca exceptii, obiectii sau conflicte juridice de natura constitutionala. Deciziile Curtii sunt definitive.“ Drepturile catolicului in occident, in Imperiul Sf. Petru, sunt rationale, formale, reci, materialiste, individualiste, pe cand drepturile ortodoxului, la Portile Orientului, in Imperiul Sf. Anderi, sunt duhovnicesti si sobornicesti, colectiviste, informale, idealiste, codificate si in multiseculara traditie a devalmasiei valahe. 
Kovesi, după ce a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA, s-a prezentat la Parchetul General şi le-a declarat, s-a scuzat in fata jurnaliştilor că demersul său nu urmăreşte nici repunerea pe funcţie si cu atat mai putin, nu vizează obţinerea unor despăgubiri materiale, bani, care sa fie plati de la bugetul Romaniei. 
Este un demers, afirma Kövesi, eminamente idealist, dezinteresat, duhovnicesc, sobornicesc in deplina concordanta cu genius loci, cutuma teocratiei ortodoxe moldo-valahe. Cu toate acestea,
orice drum pentru dreptate in occident, la CEDO, este impotriva ministrului justitiei Tudorel Toader, conducerii superioare de Partid si de Stat, devalmasiei de la Dunarea de Jos. 
In occident, nimeni nu-i deasupra Legii, in orient, cel Ales de Sus, sau de Cel de Jos, „de masele largi populare“, (Iliescu) face, este Legea. In occident e invers. Romanii la incrucisarea Imperiilor, religiilor, civilizatiilor au parte cand de una cand si de alta. 
4 februarue 2019
Kövesi
Fostă şefă a DNA a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (în urma plângerii fugarului S. Ghiţă din dec. 2018), dupa ce s-a clasat pe primul loc la selecţia pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost transmis Consiliului Uniunii Europene şi Parlamentului European, forurile care vor lua decizia numirii procurorului-şef al Parchetului European. 
„Este o răzbunare - spune Kövesi - pentru demersul făcut la CEDO, că am trecut de filtru şi Guvernul Romaniei are termen până în 18 martie să îmi propună o înţelegere amiabilă, altfel procesul se va judeca pe fond. Nu se încearcă aflarea adevărului, ci să fiu oprită să ocup această funcţie” (de procuror-şef european). 5 februarie 2019 
Demisia d-nei Laura C. Kövesi, 
din 2013 procurorul şef la Direcția Națională Anticorupție? 
DNA, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, combate corupția la nivel înalt, colaborează cu Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, OLAF și e firește sub permanenta presiune a președinților de partide, prim-miniștrilor, miniștrilor, senatorilor, deputaților, baronilor locali etc. ortodocși corupți, care refuza in pectore jurisdictia acquis-ul catolic UE, străina de neam, de cutuma devălmășiei valahe. Un mileniu de incompatibilitate est-vest, dintre ortodocșii și catolicii nu s-a volatilizat la aderarea formala la civilizația occidentală. Cortina de Fier s-a metamorfozat în una de Argint, dar mentalitățile diferire, decalajul est-vest, confruntarea de civilizații incompatibile, confesiuni, concepții politice, juridice se perpetuiază. 
Pentru Samuel P. Huntington în cartea sa „Ciocnirea civilizațiilor“, granița est-vest e pe Carpați, la răsărit in mentalul ortodox, dreptatea, justiția e a Puterii, in vest e invers. In afara de acesta realitate milenara,est-vest, mascata în Războiul Rece de ideologii fără Dumnezeu, de care ținem inca seama
politically correct, mai este si viziunea lui José Ortega y Gasset, autorul cartii „Revolta maselor“, care vede 
(1) că toți purtam masca preotului, doctorului, judecătorului etc., profesii vechi de milenii pe care ne străduim să le îndeplinim, dar nu de rare ori nu facem față, doar masca ne salvează, și 
(2) că oamenii de rând în lupta lor anevoioasă de a face față nevoilor zilnice sunt în conflict cu intelectualii pe care nu-i înțeleg, îi detestă, de fapt ii urăsc din tot sufletul. 
Plecând de de aceste considerente religioase și filozofice, cazul d-nei Kövesi este dupa Huntington atât la frontiera celesta și terestră, est-vest, ortodoxie-catolicism, stat paralel oriental versus stat paralel occidental, cât și după Ortega y Gasset, la granița conflictului inexoriabil dintre intelectualii, rationali, formalisti, individualisti par excellence de sorginte occidentală și dreptcredincioșii informali, conciliaristi, jerfelnici in est. Suntem în fata unui conflict religios între culturi, civilizații, care n-ar avea nevoie de nici un rechizitoriu în viziunea orientală, ortodoxă moldo-valaha, dacă România n-ar fi aderat la acquis-ul UE, la alianța militară NATO, până la Marea Neagră.
16 februarie 2018
Kovesi, procuror-șef european?
Demisia d-nei Laura C. Kövesi, din 2013 procurorul şef la Direcțiea Națională Anticorupție? DNA, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, combate corupției la nivel înalt, colaboreaza cu Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă / OLAF si e fireste sub presiunea presedintilor de partide, prim-ministrilor, ministrilor, senatorilor, deputatilor etc. corupti, mai ales ortodocsi, care refuza in pectore acquis-ul UE, obligațiile de sorginte catolica, straine de cutuma devalmasiei valahe, statului paralel. Un mileniu de incompatibilitate dintre ortodocsii si catolicii nu s-a volatilizat la aderarea la civilizatia occidentala. 1989 Cortina de Fier s-a metamorfizat in una de Argint, dar mentalitatile diferire, decalajul est-vest se perpetuiaza, Vezi confruntarea de civilizatii, confesiuni, conceptii politice, juridice …
http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/
http://confluente.org/viorel_roman_1518494438.html

Pentru Samuel P. Huntington in Ciocnirea civilizațiilor, granita e pe Carpati, la rasarit in mentalul ortodox, justitia e a Puterii, in vest e invers. In afara de acesta realitate milenara mascata in Razboiul Rece de ideologii fara Dumezeu, de care tinem seama politically correct, mai este si viziunea lui José Ortega y Gasset. Autorul Revolta maselor, descopera (1) ca toti purtam masca
preotului, doctorului, judecatorului etc., mii profesii vechi de milenii pe care ne straduim sa le indeplinim, dar nu de rare ori nu facem fata, doar masca ne salveaza, si (2) ca oamenii de rand in lupta lor anevoioasa de a face fata nevoilor zilnice sunt in conflict cu intelectualii pe care nu-i intaleg, ii detesta, urasc din tot sufletul.
Plecand de de aceste considerente religioase si filozofice, cazul d-nei Kövesi este dupa Huntington atat la frontiera celesta si terestra, ortodoxie-catolicism, stat paralel oriental versus occidental, cat si dupa Ortega y Gasset, la granita conflictului inexoriabil dintre intelectualii par excellence de sorginte occidentala si dreptcredinciosii jerfelnici orientali. Suntem in fata unui conflict religios intre culturi, civilizati, care n-ar avea nevoie de nici un rechizitoriu in viziunea orientala, ortodoxa moldo-valaha, daca Romania n-ar fi aderat la acquis-ul UE, la alianta militara NATO, pana la Marea Neagra. 
https://admin.over-blog.com/write/89898768
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/razboiul-dintre-statele-paralele.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html
http://bentodica.blogspot.ro/2017/12/stat-de-drept.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/prabusirea-imperiului-roman-si-destinul-uniuniieuropene.html

17 februarie 2018 
XZ: Cine vizioneza înregistrările cu cel mai „genial” subordonat al șefei DNA înțelege că o „instituție” populată cu asemenea indivizi este un pericol publc, iar cei care susțin asemenea indivizi devin complicii unei mari mizerii.
XY: In spatiul public apare un abuz dupa altul al DNA-ului cu probe fabricate, politie politica inculpari selective, inculpari din razbunare, iese la iveala calitatea suburbana a procurorilor. DNA lupta cu coruptia, cu sprijinul occidentului, iar ortodocsii nu inteleg asta din cauza „devalmasiei"? Controlul reciproc al puterilor in stat inseamna „devalmasie"? Lumea vede ce se intampla si n-are nici o legatura realitatea cu factorul religios, ca si cum lumea  a stat pe loc 1000 de ani. Nimeni nu mai gandeste asa! 
VR: In cultura ortodoxa Dreptatea, Proprietatea este a Domnului ales, uns de Atotputernicul Dumnezeu, el taie si spanzura in devalmasia valaha. Din 2007, UE & CEDO & OLAF & DNA aduc ceva nou sau e aceiasi Marie cu alta palarie la Portile Orientului? Se revine la Comitetul Politic Executiv al PCR, la unitatea de nezdruncinat in jurul Partidului, Statului, Bisericii Nationale? Pentru ca, Comitetul Executiv Național al PSD controleaza Legislativul / Parlamentul, Executivul / Guvernul si daca isi subordoneaza si Justitia / DNA, calea spre Domnie / Presedentie, unde se hotaraste totul in numele Domnului, e libera. Nihil novi sub sole / Nimic nou sub soare, nici dupa aderarea la civilizatia occidentala, euro-atlantica?
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

18 februarie 2018
Kövesi 
Judecătorii de la CEDO,  FOURTH SECTION cer in Application no. 3594/19 Laura Codruța Kövesi against Romania lodged on 28 December 2018 :
 „1.Dacă Articolele 6 şi 1 ale Convenţiei sunt aplicabile în acest caz? 
2. Dacă da, a avut reclamantul acces la o instanţă de judecată pentru a-şi apăra drepturile civile şi obligaţiile cu privire la demiterea ei din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acord cu Articolele 6 şi 1 din Convenţie? 
3. În contextul acuzaţiilor aplicantei, cum că a fost demisă din cauza opiniilor ei personale exprimate public în capacitatea ei profesională, a existat în acest caz o încălcare a libertăţii de exprimare, aşa cum este ea statuată în Articolele 10 şi 1 din Convenţie? 
4. A avut aplicantul căi de atac interne pentru aspectele invocate în plângere, aşa cum cere Articolul 13 din Convenţie?”
https://www.academia.edu/38299636/Kovesi_procuror-s_ef_european_.pdf

19 februarie 2018
Kövesi
Teocratia ortodoxa moldo-valaha (90)… este incompatibila cu statul de drept catolic. Asta nu e o noutate, ci faptul ca prof. dr. Tudorel Toader, ministrul justitiei, modifica toate Legile Justitiei in concordanta cu antioccidentalismul conducerii superioare de partid si de stat, la putere din 1938, FRN, PMR, PCR, FSN, PSD, in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului.
Trumful Partidului de guvernamant si a Bisericii nationale la subordonarea Justitiei si stirbirea din autoritatea Presedintelui tarii este umbrit oarecum de alegerea probabila a d-nei Laura Codruta Kövesi, sefa a procuraturii europene, si demerseul ei la CEDO, dar mai exista inca speranta in cele 18 procese intentate d-nei Kövesi, presiunea presei de Partid si votul negativ al Guvernului. Pe de alta parte judecătorii CEDO sunt activi.
In ciuda tuturora, este fara indoiala un merit incontestabil, personal al prof. Toader ca trece Rubiconul cu o Ordonanţa de Urgenţă istorica si reface fara complexe, fara ploconirea orientala in fara occidentului, unitatea de nezdruncinat dintre Partidul natiunii, Parlament, Guvern, Justitie, Biserica, glie si popor. Teocratie orientala, devalmasia valaha in UE/NATO?
https://www.academia.edu/38299636/Kovesi_procuror-s_ef_european_.pdf? fbclid=IwAR0H9b81TmVVIDJ3RE6RJuEzwobZ_SF7uz9oHrRDDOzLfOtr0JR0UH

20 februarie 2019
Kövesi 
Cotidialul «Neue Zürcher Zeitung», 20.02.2019, considera ca sansele d-nei Laura Codruta Kövesi (de 45 de ani) la sefia procuraturii europeane cresc direct proportional cu calomnierea ei de catre dul Sebastian Ghita, politician PSD cu azil politic in Serbia, de presa de partid si de stat a guvernului antioccidental de la Bucuresti. Si incercarea de a o opri sa paraseasca tara a esuat, pentru ca ea este plasata deja pe primul loc, urmata de francezul Jean François Bohnert si de germanul Andres Ritter. Cu toate astea, parlamentarii germanii o sustin pe d-na Kövesi, nu pe conationalul lor. Nu este clar ce vor face euro-parlamentarii romani, oricum la 26 februarie ea va fi audiata de oricum la 26 februarie ea va fi audiata de LIBE (Libertăţi Civile, Jutiţie  şi Afaceri Interne) şi Comisia de control bugetar din Parlamentul European.  
https://www.academia.edu/38299636/Kovesi_procuror-s_ef_european_.pdf? fbclid=IwAR2sT_okmjUusJ0NU16nwDuacsMG8TkT7yJAQnGt7C-zuNqAMahMI7servY

22 februarie 2019
Kövesi 
Pana unde e ajunge Justitia? 
Granițele Sfantului Imperium Roman de Natiune Germana dau inca tonul in România, increderea in drepturile omului, in administratie si justitie se opreste brusc si inexplicabil, pe Carpati. 
La Limesul dintre Imperium si Barbari, la est si sud de Carpati, in lumea moldo-valaha, acquis-ul comunitar, catolic, e incompatibil cu devalmasia valaha, ortodoxa, dupa cum descrie Nicolae Filimon in Ciocoii vechi și noi, Ce naște din pisică șoareci mănâncă, Bucuresti 1863.
Conceptia catolica, occidentala a socio-politicului, Legislativul, Executivul, Justitia, la care a aderat Romania 2007, nu e nici intaleasca si ca urmare nici acceptata de baronii ortodocsi moldo-valahi alesi, unsi de Dumnezeu sau, pentru atei, de subconstientul colectiv al masele largi populare. 
Asta o dovedeste plângerea înregistrată la „Secţia pentru investigarea infracţiunilor de justiţie“ a lui Răzvan Savaliuc de la „Lumea Justiţiei“ (lujo.ro) împotriva lui Frans Timmermans, primvicepreşedinte al Comisiei Europene, Vera Jurova, Comisar european pe justiţie, Angela Cristea, şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, procurorului general al României, Augustin Lazăr, impotriva „făptuitorilor din echipa de redactare a Raportului MCV, ce urmează a fi identificaţi, întrucât Raportul MCV nu este semnat, participanţii urmând a fi stabiliţi de organul de cercetare penală“. 
Denunţul se referă la „fapte de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV... Faptele au fost săvârşite prin adoptarea «Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare» din 13 noiembrie 2018 cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prescrise de Tratatul Uniunii Europene şi legislaţia în materie, prin falsificarea realităţilor privind domeniul justiţiei în România, prin comunicarea de informaţii false privind statul român şi prin iniţierea, constituirea, aderarea şi sprijinirea, sub orice formă, a unui grup infracţional organizat. Acţiunile făptuitorilor sunt asociate gravelor acţiuni de poliţie politică realizate de instituţiile de represiune ale statului cu încălcarea Constituţiei şi ordinii de drept fiind aduse grave vătămări intereselor statului român şi fiind pusă în pericol securitatea naţională“.
SC: Cu alte cuvinte, organismele europene sunt conduse de infractori, nu statul român.
http://www.marianagurza.ro/…/dr-viorel-roman-romania-stat-…/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/…/dr-viorel-roman-r…/
http://romaniamare.info/un-punct-de-vedere-statul-roman-st…/
https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/
http://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html
https://www.amosnews.ro/statul-mafiot-2017-03-27


Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: „Am aflat din presă despre o anchetă penală desfăşurată de autorităţile române, contra unor oficiali europeni, pentru că şi-au făcut treaba. Deşi nu comentăm o procedura juridică naţională, le reamintim totuşi autorităţilor române că toţi oficialii Comisiei Europene se află sub jurisdcitia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, iar autorităţile naţionale nu au nicio jurisdicţie. Toţi oficialii europeni sunt acoperiţi de protocolul privind imunităţile şi privilegiile, ataşat Tratatului Uniunii Europene, agreat de toate statele membre, inclusiv de România”.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu