joi, 22 august 2019

Redactia ART-EMIS - Carcasa deșertică fără conţinut biologic




Carcasa deșertică fără conţinut biologic
Redactia ART-EMIS
18 August 2019

- Ca şef de stat, a făcut „Pas cu pas” pentru scrierea unei cărţi şi editarea ei în limba chineză.
- Ca şef de stat, la „Primul pas” al primei vizite externe şi-a aruncat paltonul pe capota unei maşini.
- Ca şef de stat, costumat expres cu geacă, roşie a asmuţit trupele #rezist împotriva Guvernului legitim.
- Ca şef de stat, a primit o lovitură peste mână de la garda de corp a Papei Francisc.
- Ca şef de stat, la protestul neautorizat din 10 august 2018 i-a asmuţit pe #rezist împotriva forţele de ordine pentru că au executat dispoziţiile primite, făcându-şi datoria.
- Ca şef de stat s-a pupat cu etilistul-sciatic al Europei pe scena circului din Sibiu.
- Ca şef de stat a călcat pe toate străchinile şi în toate gropile ivite în calea sa.
- Ca şef de stat se comportă ca un robot cu carcasă deşertică, fără conţinut biologic atunci când, la doi paşi de el un OM este în pericol.
   Ăsta-i om sau robot? (Ion Măldărescu, ART-EMIS)
„Anumite fapte ale prezentului au darul de a te împinge să cauți echivalent al lor în istorie. Este cazul inumanei lipse de reacție a lui Klaus Iohannis atunci când în imediata lui apropiere, la un discurs de Ziua Marinei, a leșinat o femeie-soldat din garda de onoare. Era imposibil să nu fi văzut incidentul, deoarece s-a petrecut la doar cca 4 metri în sud-estul lui iar agitația iscată nu lăsa loc de dubii.

Femeia respectivă, întâmplător afro-americană, negresă, a fost prinsă în brațe de camarazii ei, până când a apărut de urgență o echipă de brancardieri cu o targă. În timpul acesta președintele Iohannis și-a continuat imperturbabil discursul, fără nicio tresărire sau gest de compasiune, iar când a terminat de vorbit a plecat indiferent, robotic, ocolind grupul agitat al celor care îi acordau femeii primul ajutor fără măcar a arunca o privire în direcția aceea.

Imediat lacheii săi liberali s-au grăbit să-l scuze. Vicepreședintele P.N.L. Virgil Guran a declarat că este exagerată reacția publică generată de cazul de la Ziua Marinei, când un militar a leșinat lângă Klaus Iohannis și șeful statului nu s-a întors către el. « Nu a observat. Preşedintele era atent la discurs, nu a observat ».

Te întrebi: până unde poate merge nesimțirea unor politicieni dacă nu au nici cea mai mică problemă să te mintă în față știind că există imagini care îi contrazic? « Nu a observat »? Poate în prima clipă nu o fi observat. Deși rumoarea produsă era imposibil de ignorat. Dar, după aceea, când prin stânga președintelui, prin fața lui, aleargă diverse persoane pentru  a acorda primul ajutor militarului leșinat, nici atunci să nu fi observat? Cu suprem dispreț, cu aroganța lui de cozoroc înalt, coboară de la pupitru întorcând spatele locului „fierbinte” și face un ocol, tocmai ca să evite orice apropiere.

Este aceasta, oare, o reacție de om normal? Măcar de om?

Această carcasă deșertică nu ascunde nimic biologic. Totul în ea e nisip, cuarț, apret de doc de izmană, scrâșnet, rânjet. Iar unii îl vor președinte pentru încă un mandat. Unii la fel de „sensibili”, „patrioți”, „inteligenți”, „spontani” și, mai ales, „onești” ca el. Oare pentru Klaus Iohannis negresa aceea leșinată la doi pași de el ce-o fi fost? Probabil o simplă pată de culoare pe care a șters-o instantaneu din memoria lui lavabilă cu o lavetă de îndepărtat gunoaiele putrezite”[1]. Priviți și dumneavoastră filmul[2]

„Mai rar atâta nesimțire ca la robotul ruginit. Leșină un militar la doi metri de el și androidul citește cu vocea lui de fătălău mai departe, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Orice om normal și-ar fi întrerupt discursul și s-ar fi interesat de soarta militarului, mai ales că era un străin, soldat în trupele de ocupație ale „partenerului strategic. Întreb și vă întreb, deoarece la acest individ problema este mult mai gravă decât lipsa empatiei, Klaus Werner Iohannis este un om normal din punct de vedere psihic? L-a verificat la modul serios vreun medic psihiatru?”[3].

„Mii de persoane au asistat la manifestările de Ziua Marinei organizate pe faleza din Constanţa, unde, în timpul discursului președintelui Iohannis, unui militar i s-a făcut rău. Cu toate acesta, președintele Klaus Iohannis a rămas neclintit, aproape fără reacție, întoarce spatele și pleacă” (RTV)[4].


Aranjament grafic după imagini film YouTube (min: 0.15, 1.30, 1.14) - I.M.

--------------------------------------------
[1] http://www.conteledesaintgermain.ro/ce-om-ce-om/16-08-2019

[2] 15 august 2019, Constanţa -







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu