joi, 4 aprilie 2024

Observatorul - in memoriam Nicăpetre

 



Aduceri aminte si respect pentru valorile neamului nostru - in memoriam Nicăpetre

 

Maestrul si prietenul nostru Nicăpetre a plecat să lucreze in lumea cealaltă intr-un trist aprilie. Nicăpetre a fost si printre fondatori revistei noastre si al cercului cultural de pe lângă Observatorul.

 

O poză cu Nicăpetre , in grădina lui atelier din Toronto, printre prietenii si colaboratorii Observatorului,  locul unde au avut loc evenimente, aniversări, prezentări de cărti, printre care si cele  scrise de Nicăpetre vezi la ;

 

http://www.observatorul.com/events_main.asp

 

La Câmpul Românesc de la Hamilton - Nicăpetre a realizat 8 sculpturi ale unor personalităti ale culturi românesti. Sculpturile lui Nicăpetre se află si in locuri publice din Canada, America, Europa. Centru Cultural Nicăpetre din Brăila cuprinde 763 de desene si 85 de sculpturi aduse din Canada , vezi  o imagine attached.

 

Lui Nicăpetre ca si altor valori  spirituale  ale neamului nostru, suntem datori să le păstrăm memoria vesnică.

 

 

 

 


 

Ca promotor și susținător al limbii și culturii românești în Canada, dar nu numai, ziarul „Observatorul” Toronto a celebrat recent un sfert de veac de dedicare pentru spiritualitatea patriei-mamă.

 

Prin serii de manifestări culturale de ținută, organizate prin voluntariat, din cea mai pură dragoste de neam și țară și care au coagulat, în tot acest răstimp, energiile românești ale celor aflați peste Ocean, publicația și-a câștigat un renume între ziarele și revistele diasporei și un loc aparte în memoria afectivă a opiniei publice din România.

 

Observatorul








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu