sâmbătă, 19 ianuarie 2019

INVITATIE - ÎN VIZOR, 2019-2020 FILOVERBA, volumul VI




ÎN VIZOR, 2019-2020
FILOVERBA, volumul VI


Volumul "FILOVERBA. Repere critice", volumul al VI-lea este în curs de configurare.

La această oră, sunt avuţi în vedere spre a fi invitaţi în proiect, dar lista rămâne deschisă aşteptând şi auto-propuneri: Nicolae Nistor, Geta Stan, Nicuţă-Ioan Lungu, Nicu Cismaru, Gabriela Verban, Dan Taloi, Ştefan-Doru Dăncuş, Puiu Răducan, Silvana Tcacenco, Marian Bărăscu, Kessy Ellys Nicholas, Corina-Sofia Bebereche, Vali Niţu, Dumitru Tudor, Pavel Rătundeanu-Ferghete, Tony Paraschiv etc.

PRECIZĂRI NECESARE
Proiectul “FILOVERBA. Repere critice”, lansat şi desfăşurat sub egida Agenţiei Literare SINGUR, cu girul şi supervizarea GRUP MEDIA SINGUR “ALIANŢA ARTELOR”, Editura SINGUR, director general, Ştefan-Doru DĂNCUŞ, îşi propune să promoveze creaţia literară românească contemporană, a autorilor din ţară şi din străinătate prin întocmirea unor volume de recenzii şi cronică asupra unor cărţi publicate sau în pregătire – proză, poezie, monografie, eseu, dramaturgie, catrene, memorialistică, folclor, publicistică, fabulă, umor, poveşti, basme etc.
Până la ora actuală, au fost redactate cinci volume de referinţe critice - în 2014, 2015, 2017, 2018 şi 2019 (ce va apare curând!), plus un volum–antologie, FILOVERBA MAGNA, 2017 - care au beneficiat de promovare şi prezentare la târguri naţionale şi internaţionale. În ele, au fost incluşi autori români din ţară şi din diaspora - Anglia, Italia, Germania, Canada, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii. 
Referinţele critice sunt redactate de către autorul proiectului – DAN ŞALAPA – şi vor fi încluse într-un volum colectiv, de până la 20 de cronici/recenzii/, în următoarele condiţii:
- autorii remit textul literar în format word, cu diacritice, times new roman, pe adresa de mail dan_salapa@yahoo.com;
- autorii pot trimite până la trei texte de carte personale, publicate sau încă nepublicate;
- autorii vor primi un mail de confirmare a primirii textelor precum şi un cont în care vor vira o sumă cu titlul de co-participare editare a volumului de referinţe critice;
- la cerere, fiecare text va putea fi însoţit de fotografia autorului şi, separat, de cea a copertei de carte.
- informaţii privind co-participarea, se furnizează fiecărui autor în parte, pe mail sau messenger.

PRECIZĂRI
- includerea în volumul final se va face în ordinea înscrierilor liber consimţite;
- înscrierea în proiect, precizându-se varianta aleasă, se consideră finalizată din momentul achitării sumei calculate.
- volumul va beneficia de promovare pe site-urile Editurii SINGUR, Editura STEF, pe cele partener, pe paginile facebook Agenţia Literară SINGUR, Filoverba, de asemenea, de prezentare la târguri şi expoziţii la care Editura SINGUR sau autorul, Dan Şalapa, va participa;
- proiectul FILOVERBA are pagina sa de facebook,
//www.facebook.com/Filoverba-1556763351209104/timeline/.
- Informaţii veţi mai găsi şi pe facebook Agenţia Literară SINGUR, Editura SINGUR, Editura STEF. Aici vor fi fi postate informaţii privind proiectul precum şi fragmente din viitorul volum, pe măsura redactării lui.
- Fiecare autor va primi, GRATUIT, un exemplar din volumul care va apare, pentru fiecare cronică/recenzie inclusă în el, dar va putea să-şi comande, în plus, câte exemplare va dori, la preţ de favoare, cărţile urmând a le primi în sistem ramburs, la o adresă pe care o va comunica.

ALTE PRECIZĂRI
- Intenţia noastră este de a redacta volumul al VI-lea, FILOVERBA până în toamna anului 2019, dar publicarea depinde şi de data ultimei înscrieri în proiect, acest lucru ideal fiind a se întâmpla până la sfârşitul lunii mai 2019.
- Înscrierile deja au început, şi continuă pe adresa de mail mai sus menţionată, până la atingerea numărului de max. 20 de titluri, ai căror autori care vor confirma definitiv înscrierea prin remiterea sumelor aferente pentru co-participare editare carte.
- Dacă se vor înscrie mai mult de 20 de titluri de carte, diferenţa poate fi redistribuită pentru volumul al VII-lea, dacă autorii sunt de acord.
- Un autor poate participa cu până la trei titluri de carte.
- Asupra evoluţiei numărului de titluri înscrise, se vor posta informaţii pe site-uri menţionate, iar autorii vor primi detalii pe adresele personale de mail.

În regim adiacent proiectului, se poate acorda consiliere redacţională, tehnoredactare, corectură, redactare prefeţe ale cărţilor care sunt în curs de apariţie, servicii care fac obiectul unor discuţii separate, negociabile, de proiect.

Coordonator proiect,

Prof. Dan ŞALAPA








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu