luni, 14 ianuarie 2019

Teocrația ortodoxă moldo-valahă, (67 - 69)




Teocrația ortodoxă moldo-valahă (69)

2019, anul astral al romanilor

„Cand ei au pierdut directia, greşit traseul, au dublat efortul.“ Mark Twain 
“Românul este un maratonist/ care a luat-o la fugă/ acum două mii de ani,/ a greşit traseul/ şi continuă să alerge/ pentru că nu găseşte sosirea.” George Astaloş Romanii
Imperiul Roman de Apus e lichidat de germani, cel de Apus de islamo-arabi. Asa ca din sec. VIII, grecii se retrag intr-un „Regat greco-bizantin“, numai fatada era Imperiu Roman, interzic latina si romanii sunt vanati, asimilati, se refugiaza in munti, pe insulele Adriaticei sau la nord de Dunare unde in sec. IX bulgarii le inlocuiesc brutal liturghia si ierarhia latina cu cea greco-slava.
Din sec. XVIII Biserica unita cu Roman, Scola Ardelena revine la grafia si identitatea latina. Cuza merge pe aceiasi linie, dar Unirea cu Roma esuiaza la Bucuresti, unde e inlocuita de „ersatz”-uri (ca azi), dinastia, limbile si moda occidentala, masoneria, sportul, arta, muzica, literatura, cultura etc.
In vreme de razboi, invazia ortodoxo-comunista in mantia rosie, pagana, lichideaza, nationalizeaza Biserica unita cu Roma (doua milioane de fideli, 2.000 de biserici), Scoala Ardeleana, identitatea lor latina, si o reimpune pe cea greco-slava, la fel de brutal ca bulgari, grecii in urma cu un mileniu. Razboiul Rece 
e dezamorsat de Conciliul Vatican II si de renuntarea la anateme. Lagarul ortodoxo-comunist renunta apoi sub Mihail Gorbaciov la imperialismul, misionarismul pravoslavnic al Moscovei, tot asa cum Donald Trump renunta azi la imperialismul, mesianismul anglo-mozaic, neocons(ervator). 
Dupa prabusirea ideologiilor secularizate ale ortodoxiei si protestantismului, ale Moscovei si Washingtonului, victorioase dupa razboiul mondial, speranta celor multi, saraci si obiditi de pe toate continentele, ramane universalitatea celor zece porunci. Revolutia papala. Occidentalizarea. In vremea Imperiului Roman 
existau inca sapte imperii, fiecare cu frontiere celeste si terestre clar definite. Toate se adapteaza azi Imperiului Roman, care le-a cucerit civilizator. vezi Egiptul, China, Persia, India etc.
Imperiul Roman, sau mai bine spus sinteza mostenirii civilizatorie a Romei, Atenei, Ierusalimului - sacralizarea persoanei si statului de drept, ratiunii si scolii, eticii si moralei -, Revolutiei papale din sec. XI-XIII, fundamentul culturii occidentului, se extinde inexoriabil si domina azi lume, care devine in era digitalizarii, un sat global. Global Village. Imperul - Limes - Barbarii
categori civilizatorii, geopolitice ale Imperiului Roman sunt, fireste, valabile si astazi.
(1) Imperiul Roman/ Lumea I, puternic dezvoltata, occidentala, responsabila de umanitate,
(2) Limesul / Lumea II, in curs de dezvoltare, care inconjoara, protejeaza occidentul, de 
(3) Barbarii / Lumea III, dependenta de ajutoarele economice, financiare etc.
Lumea I, II, III, care se vad la Natiunile Unite, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, OECD, UNESCO, UNICEF, etc., le lipseste Sfanta Alianta, care sa le uneasca pe toate in spiritul Revolutiei papale, occidentale, satului global, a cele zece porunci, reformulate ca standarde de civilizatie universala, astfel ca sa nu lezeze sensibilitatea religioasa a nimanui. Papa de la Roma, 
urmasii Sf. Petru, sprijina efortul romanilor de emancipare. Prozelitismul e perimat de la Conciliul de la Florenta, Conciliul Vatican II. Sf. papa Ioan Paul II a spus-o cat se poate de clar in liturghia celebrata impreuna cu patriarhul Teoctist, in Parcul Izvor din Bucuresti: 
„Crestinismul respira cu doi plamani, ortodox si catolic“. 
Pe acest fundament generos, „refacerea unităţii creştine fără condiţii“, promovată acuma de Roma, deschide noi perspective, optimiste, conducatorilor Romaniei, Bisericii sale, cand se vor reintalnii cu Papa Francisc in acelasi Parc Izvor din Bucuresti, langa Palatul si Biserica Mantuirii Neamului.
In acest context merita sa ne reamintim ca dupa vizita Sf. papa Ioan Paul II, in mai 1999, au venit pe urmele sale conducatorii UE/NATO si romaniii adera la civilizatia euro-atlantica. Tot in luna mai, in cele sase luni de presedentie a CE de catre Romania, vine Papa Francisc si tuturor le este inca prezent indemnul: ”Nu vă fie frică!“ 
*
Anul 2019 este un an astral, de rascuruce, pentru ca vizita papei Francisc si presedentia CE consfiintesc o recunoasterie, inobilare internationala a urmasilor, descendentilor Imperiului Roman,
Imperiului Roman de Rasarit, si in acelasi timp ofera conditii optime de refacerea unitatii de credinta cu Roma, a tuturor romanilor fara conditii, fara precedent in istorie.

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
https://www.academia.edu/23211919/Papa_Francisc_in_Romania_Bremen_Bucuresti_2015
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03 
http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc
https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CU-IONOLTEANU-2.aspx


Teocrația ortodoxă moldo-valahă, (68) opinie

„Huntington a delimitat abrupt Civilizațiile...
Cea occidentală a fost sintetizată deja între catolicism și protestanți...
De-altfel, doar vreo doua secole au fost critice... XIV-XVI... cele dependente direct de familiile Sforza, Borgia și De Medicis... după acestea au pornit “aggiornamentele” succesive cu protestanți și în prezent se poate vorbi despre o reunificare dogmatică a Occidentului...
Laicatul are propriile inerții ideologice, dar clerul acționează solidar la agenda oricum comună...
Singura problemă a Creștinătății a rămas Medievala Ortodoxie feudala, bipolară social... boieri si iobagi… stăpâni și sclavi...
Fără clasa de mijloc, înființată exclusiv de către spiritualitatea occidentală...
Estul încă mai crede că poate păstra acest atavism în plină Eră a Internetului!… „ (N.A.O.)

*
„Dupa decembrie 1989 erau toti astia prin gauri de sarpe si de sobolani. Pe urma, cam la un an de zile, au inceput sa se iteasca, pe ici pe colo. Chit ca "opinia publica“, acest urias cu picioare de lut si cap de papagal, le sarea imediat la beregata de credeai ca-i sfasie. Teatru ieftin. Astfel te dezamorsa pe tine de la a te indigna legitim. Apoi au inceput sa spuna ca "Vom fi ce-am fost si mai mult decat atat“. Azi am ajuns sa vedem ca poate amenintarea asta deja a devenit realitate si ca am ajuns de unde am plecat, chiar mai rau decat atat. 
Tot ciclonul asta de praf in ochii omului de pe strada, toata aceasta lunga convalescenta-reinfecatre, nu a fost decat o aducere la zi a tiraniei in privinta noilor tehnologii de control a individului. Tot vacarmul asta social, indiferent ca te dai de ceasul mortii sa protestezi prin pietele semnificative sau ca bagi capul in nisipul floricelelor, bombonelelor si pupicilor de pe retelele de socializare, e sortit sa duca spre dictatura anticristului. 
Va fi ceva crunt, profund nedrept si nemilos. Vor fi vremurile martirajului crestinatatii. Vremurile tradarii sau sacrificiului, vremurile marii cerneri. Ce va precede Venirea Domnului Iisus ca Judecator aspru dar drept. Asa ca ar fi cazul sa nu te mai lasi frate amagit de lupta cu morile de vant. Caci toate astea e scris sa se intample. Tu mai poti doar sa-ti pazesti sufletul. Vei putea daca iti vei indrepta nazuintele spre Calea Adevarul si Viata, care inca ne ingaduie un rastimp pentru salvare. 
Vei vrea sa deschizi ochii si sa vezi? Sau te vei razboii in continuare de o parte sau de alta a baricadei de pe care ranjeste dusmanul oamenilor?“ (H.I.P.)

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://www.asiiromani.com/teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-19/
https://www.academia.edu/38149740/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_67_.pdf
http://www.logossiagape.ro/2018/07/29/viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-19/

ttps://revistasingur.ro/eseu/19023-viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-20.html




Teocrația ortodoxă moldo-valahă, (67)

partidul unic, FRN, PMR, PCR, FSN, PNL, PSD, din 1938 la putere si in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului e agresata de un „Stat Paralel“ aparut ilegitim dupa aderarea la acquis-ul UE, catolic.

Pe de alta parte teocratia perpetuiaza „Statul Paralel“ ortodox, care se vrea acceptat ca atare in UE, dar e la fel de ilegitim in civilizatia euro-atlantica, ca statul occidental la Portle Orientului.


„Stat Paralel“ legitim / ilegitim?

Criteriul e catolic sau ortodox, occidental sau orientala. Cortina de Fier, actualmente de Argint, desparte de un mileniu statele din Europa. Fiecare e legitim sau ilegitim, depinde de viziune.

La festivitatea de la Ateneu, de preluare a preşedinţiei CE de catre Romania, au participat si corupti,  infractorii Adrian Năstase, ex-prim-ministru şi Adrian Severin, ex-ministru de externe, ex-euro-paralementar, reprezentanti de seama ai „Statului Paralel“ ortodox, adversari ai statului catolic, UE.

Ce-i de facut?

Trebuie depasit impasul, pentru ca doua sisteme de valori si norme, genereaza blocajul social-politic fara precedent actual: 50% din forţa de muncă activă s-a bajenit in occident şi deja, un salariat din economia privată susţine un pensionar, un asistat social si un bugetar.

Vizita Sf. papa Ioan Paul II la Bucuresti in primavara lui 1999 deschide romanilor portile Europei, in toamna aceluiasi an vin pe urmele papei conducatorii UE si incepe integrarea euro-atlantica.

2019, Romania preia preşedinţia CE in prezenta conducatorilor UE si se pregateste de vizita papei Francisc la București, Iași şi Blaj, precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.


http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03

https://www.academia.edu/29967067/Papa_Francisc_in_Romania








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu