sâmbătă, 19 ianuarie 2019

ROMXIT (0-7) - STATUL CATOLIC + Teocratia ortodoxa moldo-valaha (70 - 75), opinii





Teocratia ortodoxa moldo-valaha (75)
ROMXIT 7

Fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj i-au permis judecatorii sa vorbeasca liber la Tribunal, timp de doua ore, in care Mihai Seplecan a devoalat din interior institutionalizarea si permanetizarea sistemului generalizat de cunostiinte, pile şi relaţii, statul paralel, care a reinstalat impostura „de la director la femeia de serviciu“ a Partidului unic si filialelor sale, care mimeaza curente la moda in vest, socialist, regalist, liberal, conservator, ecologist, legalist etc., toate straine de traditia orientala. Cu binecuvantarea Bisericii nationale, anti-occidentale.
Statul paralel, această mizerie, creată începând din anii 90, de la Ion Iliescu, Petre Roman, Hrebenciuc …, s-a dus în 29 de ani in jos ca bulgărele de zăpadă, Nastase, Ponta, Dragnea … 

https://drive.google.com/file/d/1vRA2dfhlN70qQxxQ8yYRgwpYwU0C49Jo/view


Sistemul mafiot, clientelar e format din politicieni, poliţişti, judecători, procurori, medici, doctori, profesori, profesori universitari etc. vezi: Lucian Davidescu „De ce este România un stat feudal“; Marius Iosif „România feudală și România occidentală“: Vlad Voiculescu „Sistemul de Sănătate din România este unul de tip feudal“.
In acest sistem generalizat, nu e ca în Sicilia, unde-s numai câteva familii mafiote, sunt oameni din toate instituţiile infiltraţi politic – oameni fără pregătire angajaţi, dependenti de Partid. În momentul când un om politic vrea un teren – întreba: „Pe cine avem acolo?” Oameni pusi acolo, care au rămas datori pentru că au primit o slujbă fără pregătire, şi la Stat e bine, se executa.
Din dec. 1989 se duce o lupta continua ca P.C.R., adica - Pile, Cunostiinte si Relatii -, Partidul unic in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, sa reziste agresiunii rationalitatii, legalitatii, statului de drept occidental, ceea ce s-a reusit chiar si dupa aderarea la civilizatia euro-atlantica, UE/NATO. 
Dar Revolta ortodoxa nu mai poate fi trecuta cu vederea. Presedintele Dragnea reunifica: parlament, guvern, justitie. Prim-ministru Dancila nu mai da socoteala PE. La Ateneu, la preluarea Presedentiei CE, s-au oferit infractorii Nastase si Severin. 
Si pentru ca minciuna, duplicitatea are picioare scurte si se apropie funia de par, incurajata de BREXIT, revolta anti-UE din Franta, Italia, Polonia, Ungaria, Germania, conducerea superiora de partid si de stat in simfonie cu Biserica nationala anti-occidentaa, cocheteaza cu ROMXIT. 
Pentru a legitima teocratia ortodoxa moldo-valaha, renuntarea la acquis-ul catolic, are loc si in Romania un referendum, ca in Anglia protestanta?

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://www.clipa.com/print_a6168-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CUION-OLTEANU-1.aspx
http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CU-IONOLTEANU-2.aspx
http://www.marianagurza.ro/blog/2015/06/13/viorel-roman-revolutia-papala-si-revolta-ortodoxa/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2015/02/16/prof-dr-viorel-roman-revolta-ortodoxa-2015/

http://armoniiculturale.ro/2015/02/12/prof-dr-viorel-roman-revolta-ortodoxa-2015/




Teocratia ortodoxa moldo-valaha (74)
ROMXIT 6

In trecut
sub Turci, pe la începutul veacului al XIX-lea la Bucuresti si Iasi, “toate dregătoriile, afirmau fraţii Macedonski, de la prima pînă la ultima, sînt cumpărate de la “mafia grecească”. Dregătoria de vistiernic se cumpăra de la domn şi era plătită pînă la jumătate de milion de lei şi mai mult. Ispravnicul de judeţ îşi cumpăra funcţia sa anuală pentru 20.000 şi 30.000 de lei, după bogăţia populaţiei din acel judeţ …pentru postul de mitropolit se plătea un milion de lei etc.“ Domnul fanariot nu facea distinctie intre bugetul ţării şi averea sa. Sub rusi, in perioada Regulamentara, “mafia fanariotă” e înlocuită de evrei, de “oraşul parazitar”, cu “uşile larg deschise” spre Vest. 
Sub occidentali, dupa razboiul Crimeei, Unirea cu Roma a lui Cuza esuiaza si Bratieanu formuleza un raison d'etat ortodox adresat lui Napoleon III: “Constituirea acestui stat român ar fi cea mai frumoasă cucerire, ce Franţa a făcuto vreodată afară din teritoriul său. Armata Statului Român ar fi armata Franţei în Orient, porturile sale de la Marea Neagră şi de pe Dunăre ar fi antrepozitele comerţului francez, şi, din cauza abundenţei lemnelor noastre de construcţie, aceste porturi ar fi, totodată, şantierele marinei franceze; produsele brute ale acestor avute ţări ar alimenta cu avantaj fabricile Franţei, care ar găsi în schimb un mare debit în aceleaşi ţări. În fine, Franţa va avea toate avantajele unei colonii, fără a avea cheltuielile ce aceasta ocazionează”. 

In prezent
„Coloana vertebrală“ a statului este roasă până la os de acest cancer care a fost folosit fără rezerve de toate partidele. De la director până la femeia de serviciu şi şofer, posturile în instituţiile publice sunt ocupate cu „recomandare“ de la partid. Acesta este adevăratul stat paralel. „Partidele numeau miniştri, miniştri numeau secretari de stat, secretarii de stat numeau directorii regionali, aceştia numeau directorii locali. Tu mergeai cu recomandarea de la partid la directorul superior funcţiei. Ajungând director la nivel local, angajai, la rândul tău, şofer, femeie de serviciu etc, posturile care trebuiau ocupate conform organigramei“, spune Mihai Seplecan, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. „Adevăratul „stat paralel“ este mai aproape decât credeai. Trebuie doar să te trezeşti şi să deschizi larg ochii“, spune Remus Florescu in Adevarul din 22 ian. 2019. Naravuri vechi.

Ce-i de facut?
Dupa vizita la Bucuresti a Sf. papa Ioan Paul II, vin toate oficialitatiile occidentale si Romania adera la UE/NATO. Dar refacerea unitatii de credinta cu Roma treneaza si jumatate din forta de munca activa, cinci milioane, fug de coruptie, clientelism, paternalistm, nepotism, neofeudalism, de peudo democratia Imperiului Sf. Andrei si se pun sub protectia Romei, Imperiului Sf. Petru, pentru ca devalmasia baronilor locali moldo-valahi capuseaza, blocheaza energia natiunii.
In ciuda tuturora, romanii sunt in acest an la o rascuce de drumuri istorica si au o sansa unica, providentiala. Presedentia rotativa a CE, care a inceput la 1 ianuarie si vizita papei Francisc la primavara, la Bucuresti, Iasi si Blaj, permite romanilor sa ia taurul de coarne, sa refaca unitatea de credinta cu Roma, cu cei cinci milioane de romanii bajeniti in Europa, „fara conditii“.  
Alternativa la aderarea la civilizatia Romei, un ROMXIT, favorizat de teocratia in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane de la Portile Orientului, ar fi cea mai proasta, catastrofala solutie pentru romanii de pretutindeni. 
Pare paradoxal dar in acest an de gratie ortodocsii moldo-valahii n-au de pierdut decat lanturile.
http://www.logossiagape.ro/2018/02/16/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele-2/ 
https://www.academia.edu/37304444/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_1-28.docx


Teocratia ortodoxa moldo-valaha (73)
ROMXIT 5

Prof. Ioan Stanomir vede pe Facebook, 19.01. „un dezastru ce pregătește viitorul imaginat de Dragnea.
Un proiect de țară, oligarhic și anti-occidental.

Ca nici un alt regim de dinaintea sa, regimul Dragnea pare să fi dezvoltat o autentică ştiinţă a planificării involuţiei instituţionale. Dincolo de detaliile groteşti, dincolo de analfabetism etc.“ Inainte de a contiuna trebuie sa constatam ca la Bucuresti n-a exista niciodat o democratie cu institutii occidentale autentice. 
Dupa cinci secole de autocratie, turco-fanariota, rusa, si rotativa guvernamentală (cine organiza alegerile avea Puterea, 1866 - 1938), cu Frontul Renasterii Nationale, PMR, PCR, Frantul Salvarii Nationale, PSD, se revine, cum se argumenteaza in nr. 1-72, la teocratia orientala, devalmasia moldo-valaha stramoseasca.
Dupa Radio Free Europe, rotativa guvernamentala (1990-2016) s-a uzat, asa ca se canalizeaza revolta ortodoxa, ca in 1938, in Frontul Renasterii Nationale, Partidul Națiunii, FSN, PSD. „O planificare a involutiei institutionale“, a democratiei de la Portile Orientului, in care nu crede nimeni, nu-i nevoie.
La Bucuresti, legislativul, executivul, justitia, au refacut unitatea de nezdruncinat in jurul Conducerii superioara de Partid si de Stat, in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, si se pregateste sa „avem 2019 un preşedinte român, neafiliat intereselor de grup străine.“ (Codrin Ştefănescu, secretar general al PSD)
Un proiect de țară, teocratic, oligarhic și anti-occidental, ca in Turcia si Rusia. Urmeaza ROMXIT?

http://confluente.org/articole/viorel_roman
http://armoniiculturale.ro/2015/02/12/prof-dr-viorel-roman-revolta-ortodoxa-2015/

http://www.marianagurza.ro/blog/2015/06/13/viorel-roman-revolutia-papala-si-revolta-ortodoxa/



Teocratia ortodoxa moldo-valaha (72)

ROMXIT 4


Articol de mai jos din 10 august 2013 si mai ales cele doua comentarii pot fi utile atat in dezbaterea actula pro-Brexit (Leave) si anti-Brexit (Remain) din Anglia anglicana, protestanta si Europa continentala, catolica, cat si a unui eventual Romxit, daca Partidul unic din 1938 la putere, FRN, PMR, PCR, FSN, PSD, al Teocratiei moldo-valahe in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului preia si Presedentia. „În acest an România va avea un preşedinte care va fi român, neafiliat intereselor de grup străine.“ Codrin Ştefănescu, secretar general al PSD
Primul Brexit (Leave) din 1534 al regelui Henry VIII cu al sau Acts of Supremacy, care-l declara "Șeful Suprem al Bisericii Angliei" si abroga "obiceiuri, legi străine, autoritate străină“, a inflamat conflictul, ca astazi. Pentru ca PIB-ul a scăzut brusc si numai expansiune colonială și revoluția industrială din anii 1700, a facut din UK o mare putere. De neutat sunt si embargourile, tensiuni intre isularii comercianti, navigatori, democrati si continentalii meseriasi, militari, autoritari din vremea Imparatului Napoleon, Kaiserului Wilhelm II, cancelarului imperial Adolf Hitler si azi, cancelarei federale Angela Merkel.

http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/
https://jurnalulbucurestiului.ro/napoleon-hitler-merkel-2/
http://romaniamare.info/napoleon-hitler-merkel/
Cred(o) & Cred(it)
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-credo-credit-119479080.html 


Uniunea Europeana cu trei religii,

credinte, romano-catolici, protestanti, greco-ortodocsi si respectiv cu trei traditii de drept, roman, anglo-saxon si bizantin, este ab ovo o constructie subreda, care nu se mai bucura de credit. Cum si cat va rezista? 
Pentru ca daca nava EURO(pa) la prima adiere de vant de primavara greco-ortodoxa a intrat in deriva si tratatele trebuie deja revizuite, atunci la prima furtuna de toamna se va scufunda la fel de spectaculos ca Titanic-ul in timp ce propaganda si orchestra la bord va canta seducator pana la distaritia in valuri a colosului.
1944 Churchill si Stalin s-au inteles ca doi ceambasi pe a half-sheet paper in privinta influentei din Balcani: 90% Anglia/USA in Grecia si 90% URSS in România. Ironia istoriei: romanii voiau sa vina americani si grecii, rusii. 
1989 Bush si Gorbaciov renunta la razboiul rece. Imperiul Roman de Apus se reface pasnic si grecoortodocsii, romanii, slavii de sud adera la UE, cu toate ca ei n-au facut parte niciodata din Imperiul Roman de Apus, ci numai din cel de Rasarit si Imperiul Turc si fac parte din Imperiul duhovnicesc si sobornicesc al celei de a treia Roma, Moscova, care refuza dialogul cu Roma, capitala spirituala a Europei. 
Ce credibilitate are o casa comuna europeana in care locatoarii refuza armonizarea modului de viata, a credintei si creditului? Paradoxal presedintele Traian Basescu este si pentru axa Londra-Washington
potrivnica Europei si pentru EURO(pa). Ca in razboiul mondial II. Romanii lupta si perd pe toate fronturile, apoi sunt dezmembrati in doua colonii ruso-pravoslavnice. Rasplata duplicitatii. De data asta va fi altfeli?
Greco-ortodocsii sunt in UE de facto tolerati, un statut pe care si de jure l-au avut de la Schisma la Vatican II 1054-1964 si au o pondere neglijabila de 2-3% din economia UE. Totusi ei au reusit performanta, ajutati de protestanti anglo-saxoni sa destabilizeze EURO(pa). 
Sunt constienti greco-ortodocsii de consecintele minciuni, falsificarii statisticii? Acum tot ei dau vina pe UE ca s-au indatorat cu 300 miliare de €, mai mult dacat ii tine punga. Solidaritatea intre credinte si traditii juridice, economico-financiare diferite, intre ortodocsi si occidentali s-a degradat in santaj. Ca la poker, cine da mai mult?


Doua comentarii

In serial Fraude Financiare Inocente am publicat in noua articole, fapte si ipoteze, care permit cititorului interesat sa completeze creativ filmul evenimentelor in curs, dupa cum se poate observa din cele doua comentarii competente de mai jos.
1.) In fond D-ta te indoiesti ca Proiectul European va avea succes daca, in acelasi timp (bine ar fi fost inainte) nu se realizeaza unirea crestinilor sub indrumarea Romei. Eu iti dau pe deplin dreptate. Bine ar fi fost sa se ajunga de mult la depasirea schismei, bine ar fi fost ca populatia romanizata de la Dunarea de Jos sa fi ramas sub influienta Romei. ( Am citit recent undeva ca slavii bulgarizati sau bulgarii slavizati) au fost cei care au intors din drumul lor firesc aceste populatii romanizate. Bulgariii de azi, speriati de islam, cupleaza mai bine decat noi cu Occidentul la nivel institutional. Insa, dupa cum ii cunosc, este foarte probabil ca totul sa fie un comportament de fatada. In ce ne priveste pe noi romani, eu ca ortodox inteleg foarte bine (si ti-am spus-o adeseori) ca nu sunt sanse ca, in mod spontan, autoconvinsi si nesiliti de nimeni, sa incepem sa ne parasim traditiile religioase si sa le preluam pe cele ale crestinismului occidental, catolic ori protestant. Foarte bine ai constatat ca nu numai ca nu vrem asa ceva dar nici nu acceptam ideia ca deosebirile religioase s-ar afla la baza deosebirilor de civilizatie. Iti este prea bine cunoscuta vehementa cu care ti se resping afirmatiile si indemnurile in aceasta directie. Deci, cu regret sunt nevoit sa-ti repet ca, desi ai dreptate, nu ai nici-o sansa sa fie urmate indemnurile D-tale. Deaceea, eu imi pastrez speranta ca unirea statatala, oricat de greu va inainta, ramane singura cale de a depasi schizma bimilenara a crestinilor europeni, cel putin in partea europeana ce va fi integrata in UE. In fond, crestinismul, in final, a izbandit in Imperiul Roman doar prin actiunea puterii laice. Ma rog, doar, ca fibra morala a crestinilor occidentali sa nu cedeze la uneltirile mozaice, care isi vor mentine virulenta pentruca Unirea Crestinatatii va fi cea mai dureroasa blamare a ultimlor doua milenii de istorie mozaica, de respingere a Manturii prin Hristos. 

2.) Imi place si ma bucura ca, unele dintre prognozele mele „moi“ (deci calitative, fara cifre) din anii ’90 par sa se indeplineasca acum si probabil si in viitorul apropiat. Inca de cand lucram pentru banci aveam impresia tot mai puternica ca, capitalismul neo-liberal axat in primul rand pe finante, capital liber (speculativ) si pe “consiliere” (la adresa economiilor emergente) este de fapt o excrocherie enorma ... Decorelarea (aproape) totala intre performanta tehno-(stiintifica), de pilda a “clasei” inginerilor, si nivelul lor de remunerare (dar implicit acceptat de societeate!) da de gandit. Chiar si Grenspan (“the late”) a recunoscut asta intr-un fel si chiar si public (cred ca in The Economist). Clar ca BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) nu prea mai vor sa se joace de-a alba-neagrea Made in USA. Ce va urma este insa mai putin clar. O parte din societatea ruseasca pare sa se “europenizeze” in sensul ca, populatia scade, idealuri tipice de middle-class (Klein-Buergertum) par sa prinda din ce in ce mai bine, nu prea se mai fac “proiecte mari” (de lunga durata). Si tendita asta se pare ca “loveste” Rusia in mod esential, mai mult decat orice amenintare startegica, nucleara, etc.. Celelate tari BRIC insa, asa cred eu, mimeaza comportamentul “middle-class” poate si mai puternic, si mai deschis si mult mai colorat, dar, in esenta, nu prea sunt afectati de acesta in urmarirea proiectelor mari si de lunga durata. China, India (si Corea de Sud, de altfel) au programe de cercetare in domeniul “fuziunii nucleare” absolut respectabile, in unele aspecte comparabile cu cele din SUA si din Japonia! Si UE si Rusia au asemenea programe, dar cu o intensitate si cu un grad de finantare care nu reflecta nici pe departe valentele capitalului uman din domeniu si din zona! Pornind de la aceasta situatie, am putea sugera “o noua strategie de dezvoltare”, care, cred ca ar avantaja mult si Romania asa cum se prezinta acum: Toata Europa (inclusiv Rusia) sa se transforme intr-un urias Disney-Land. Si intr-un furnizor de servicii medicale si educationale (sau “de formare”) pentru lumea intreaga. Nu ar mai fi nevoie de nici un proiect mare (riscant si de durata). De fapt o catedrala Sfantul Petru (Roma, Vaticano) nu s-ar mai putea construi azi in Europa. Proiectul ar fi prea lung (in timp) si prea costisitor. Banuiesc ca ar costa cel putin 20 miliarde $ cu toate detaliile mestesugaresti. So what ? Asa ceva nu prea ar fi nici “sozial-vertraeglich”! Cu “Amuzament, Sanatate si Formare” ar fi de acord chiar si neo-liberalii ! Si nu mai trebuie sa schimbam omul ! Trebuie gasita forma absoluta a telenovelei!





ROMXIT 3


Teocratia ortodoxa moldo-valaha (71), opinii 

* Statul, cel Paralel Legitim, are menirea clară de a-l dezvinovăți pe Liviu Dragnea … conceptul „Stat Paralel” definește exact instituțiile statului captiv în care trăim, unde un infractor a ajuns președinte … cu consilierii israelieni … 
* Aderarea la Europa 2007 înseamnă preluarea AQUIS-ului COMMUNAUTAIRE, a statului de drept occidental, care vegheaza să nu se „privatizeze“ forția si are nevoie de justițiie / legi, poliție / forta, finanțe / impozite. Care sunt interesele României? … riscăm scindarea de valorile UE?  
* M-am pierdut deja de la formula “moldo-valah”. Text e plin de vechi clisee, amestec grotesc de termeni si o asa numita apartenenta religioasa. O viziune prost inteleasa de concepte orientale menite sa dea o imagine (prejorativa) chipurile moldo-valaha unei Romanii intregite si integrate in sistemul european de valori democratice. Nu mai citesc, e prea retrograd … 
* „M-am pierdut deja de la formula “moldo-valah”…Ei, este o lecuță mai profundă asta…Există un curent protocronist, care probabil va fi tot mai prezent… curent promovat de cei care au organizat celebrarea a 2050 de ani de la făurirea statului centralizat dac sub conducerea lui Burebista. Prietenii gen. Iulian Vlad au format și o divizie religioasă, care nu a dispărut odată cu PF Teoctist. 
* Pacatele lui Viorel Roman se reduc la unul singur: ca romanii sunt ortodocsi. I-am citit sute de articole care militau pentru un singur tel: romanii sa treaca la catolicism. Daca acest deziderat va fi implinit se vor rezolva: seceta, poluarea, incalzirea globala, locurile de munca, problema t.i.ganilor, datoria externa, gazele de sist, Cazinoul din Constanta, cainii comunitari, accidentele de circulatie etc etc. Si eu ma intreb: de ce refuza romanii fericirea pe pamant cand Viorel Roman le-o arata cu degetul? Se zbat ca nebunii cu tot felul de necazuri cand totul se poate rezolva dintr-un condei: trecerea la catolicism. Nu-i mai inteleg pe romanii astia! 

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf 
http://www.asiiromani.com/teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-19/ 
https://www.academia.edu/38149740/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_67_.pdf 




Teocratia ortodoxa moldo-valaha (70)

Europarlamentara PSD, d-na Gabriela Zoană, urmaşa la Strassburg a d-ei prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, acuză Parlamentul European (PE) că se foloseste de un dublu standard, mereu defavorabil ortodocsilor balcanici, si încalcă astfel flagrant statul de drep in Europa.

Care stat de drept, oriental sau occidental?

Conducerea superioara de Partid si de Stat, FRN, PRM, PCR, FSN, PSD, in simfonie cu Biserica nationala, a Mantuirii Neamului, a refacut unitatea, legislativ, executiv, justitie, pe care Statul Paralel ilegitim le vrea independente, pentru a submina devalmasia stramoseasca, unitatea de nezdruncinat dintre Stapan, neam, rit si glie.

Confruntarea dintre orient si occident (Limesul, granita e pe Carpati) dintre Imperiului Sf. Andrei (unde Domnul e unic, „rege şi preot “, Vechiul Testament) cu Imperiul Sf. Petru (unde din sec. 11, sacerdotium et imperium, papa de imparat, s-au delimitat) genereaza „State Paralele Ilegitime“, teocratic sau democratic, ortodox sau catolic. Protestul de la Limes, din Bucuresti a ajuns in PE.

Care-i Statul Paralel Legitim si care, nu?

Teocratia orientala moldo-valaha nu poate accepta valorile si normele acquis-ului communautaire democratic occidental, pe care de jure l-a semant la aderarea la civilizatia euro-atlantica, dar de curand le mimeaza din ce in ce mai putin convingator.

Statul la ortodocsi e al Domnului, Stapanului (Stalin, Putin sau Ceusescu, Dragnea), a celui ales de Cel de Sus. La romani statul n-a fost democratic niciodata, nici sub turci, rusii, nemti si nici acuma, cand se accepta "à contre coeur" un quasi Stat Paralel, pro-occidental, dar Ilegitim.

Englezii s-au revoltat, votat BREXIT. Si francezii in „veste galbene“ vor FREXIT. AfD, Alternativa pentru Germania paraseste UE, daca ea nu se reformeaza din temelii. DEXIT …

… ROMXIT si marşul cămăşilor albe asupra Bucureştiului?


https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
http://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html



STATUL CATOLIC CU POPOR ORTODOX E ROMÂNIA?

Viorel Roman în http://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html : nr. 2681, 4 mai 2018

Klaus Werner Iohannis, preşedintele României reprezintă statul acquis-ului catolic, capitalismului UE/NATO, Imperiului Sf. Petru şi este capul Bisericii Ortodoxe, in totdeauna în simfonie cu Statul, care-l finanteaza. În acesta dublă calitate e inimaginabil ca un ortodox pune la îndoială voinţa Împăratului Bizanţului, Tarului Rus, ale lui Stalin, Putin, sau ale lui Vlad Ţepeş, Fanarioţilor greci, Anei Pauker si a evreilor, Dej, Ceauşescu, Iliescu... Preşedintelui, ales de toţi românii. 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD (fost FRN, PMR, PCR, FSN), reprezintă devălmăşia ortodoxă moldo-valaha, Imperiul Sf. Andrei, teocraţia neo-feudală, paternalismul Fanarului, al Imperiului Sf. Andei, de aceea se îndoieşte de legitimitatea UE/NATO, cu toate angajamentele în acest sens. 

Ortodoxo-comunistii au lichidat Biserica unită cu Roma, intelectualitatea filo-occidentală şi după 1989, se aşteptau ca Biserica şi activul lor de Partid să fie lichidate, la fel. Mare a fost mirarea tovarăşilor când au văzut nu-s nici măcar condamnaţi pentru genocidul lor religios, cultural, că rămân cu Bisericile luate ilegal, că omul Moscovei şi al Partidului, Iliescu rămâne la putere.

În acest context e firesc ca Dragnea vrea „să trăiască în capitalism cu devălmăşie socialistă“, să devină şeful Statului, Partidului, Guvernului, Justiţiei şi Bisericii. „Vrednic este!” i-a cântat deja şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Statele Paralele reprezentate de Iohannis şi Dragnea sunt ilegitime, fiecare din perspectiva celuilalt, şi într-un conflict surd, permanent. Cu Armata Roșie în RPR şi cu Partidul lui Ceauşescu în RSR, supuşii urmau fără să crâncnească voinţa Secretarului General al PCR-ului trimis de Cel de Sus.

Acum cu Armata NATO şi cu UE ortodocşii au libertatea de mişcare, a cuvântului şi se pot prevala de drepturile occidentalilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar nostaligia după paternalismul oriental nu dispare peste noapte. Care-i statul lparalel egitim?

 Din anul 2007, după aderarea la Europa, preşedintele ţării, partide politice, parlamentul, guvernul, justiţia s-au obligat să implementeaze acquis-ul catolic, adică drepturile și obligațiile care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene, în contradicţie cu tradiţia strămoşească, cutuma teocraţiei, după cum vedem în zilele noastre.

După Brexit, un Romxit şi integrarea în Imperiile teocrate euro-asiatice rus sau turc nu este exclusă, dar e puţin probabilă, având în vedere că cinci milioane trăiesc, au votat pentru occident, şi lipsa de credibilitate a „miticilor“ ortodocşi moldo-valahi în Ardeal, Banat, Bihor şi Maramureş. 

* * *

Puţină istorie

Germanii lichidează Imperiul Roman de Apus, iar islamo-arabi pe cel de Răsărit. În sec. VIII. Grecii se salvează în Asia Mică, Constantinopol şi fac din Imperiul Roman un „regat grecesc“, anti-latin, Bizantin. Romani persecutaţi se asimilează sau fug în munţi, pe insule sau la nord de Dunăre, dar şi aici le se impune cu forţa ierarhia ortodoxă bizantina, altfel le „tăia popă (greco-slav) limba latină". Astfel supravieţuiesc ei şi sub sultanul turc şi patriarhul său grec până la Mihai Viteazul, care sub egida Ligii Creştine (NATO) condusă de Papa şi a Sfântului Imperiu Roman de Naţiune Germană (UE), uneşte Tara Românească, Moldova cu Transilvania. Unirea nu rezistă din cauza incompatibilităţii dintre greco-ortodoxie şi catolicism de la aceea vreme. 

Un secol mai târziu, ardeleni se unesc cu Roma şi Biserica Unită, Școala Ardeleana pun bazele emancipării naţiunii, statului occidental, democratic, capitalist, care se înfăptuieşte la Marea Unire, 1918. Războiul dintre Statele Paralele Ilegitime - catolic vs ortodox - din perioada interbelică se încheie cu victoria ortodoxo-comunistilor, care desfiinţează Biserica unită, reorientează 2.000 de biserici cu baioneta de la Roma spre Bucureşti/Moscova şi face din Şcoala Ardeleana greco-catolică, una fără Dumnezeu. Şi azi moldo-valahaii vor să fie model de urmat pentru toţi romanii şi prezintă Scoala Ardeleana ca iluministă, nu catolică. 

 1989, URSS, urmaşa Bizanţului dispare şi România (fără Basarabia) revine la civilizaţia euro-atlantică, UE/NATO, dar românii nu pot renunţa la o mie de ani de evlavie orientală, ceea ce creeaza dificultăţi în relaţiile cu occidentalii. Asta vedem de la Mihai Viteazul, la Unirea cu Roma, la încercarea de catolicizare sub Cuza, la Marea Unire, în perioada interbelică (cu rege catolic şi 25% din populaţie filo-occidentala), la vizita Fericitului papa Ioan Paul ÎI la Bucureşti, la Centenarul, la care nu mai vine papa Francisc.  

Speranţa, şansa refacerii unităţii creştine a anului revoluţionar 1989 nu s-a fructificat, aşa că deja nemulţumirea generală în est şi vest generează un război rece religios. Care Stat Paralel Ilegitim se va impune la Dunărea de jos, la Porţile Orientului, statul de drept occidental sau paternalismul fanariot, libertate contractuală sau neo-iobagia neo-fanariotă, democraţia occidentală catolică sau teocraţia orientală, euro-asiatica, individualismul sau devălmăşia ortodoxă moldo-valaha, socialismul sau capitalismul, ortodoxia sau catolicismul? 

 Vor reuşi romanii în State Paralele Ilegitime despărţite de Carpaţi să găsească o cale comună de emancipare socială şi naţională în civilizaţia euro-atlantica, pentru care optează deja mai mult decât cinci milioane bajenite în UE/Europa? Sau vor recădea, ca de atâtea ori în istoria lor, în servitutea teocratică euro-asiatică turco-greco-pravoslavnica? În lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite şi constantinopolitane? 

(va continua) 

 https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf 
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015 
Dr. Viorel ROMAN, Bremen, Germania, la 1 MAI 2018



ROEXIT 2

Teocratia ortodoxa moldo-valaha (32)

ROEXIT, la braţ cu Nimeni şi în drum spre Nicăieri de Cristian Unteanu, ROEXIT, ultimul pas în distrugerea României de Sebastian Jucan si Cum face PSD primul pas pentru scoaterea României din UE de Radu Eremia Devino, din Adevarul, atrag atentia a unei evolutii poltice antioccidentale. Asta dupa ce omul zilei Liviu Dragnea e revoltat ca este criticata politica sa in anul Centenarului, mai ales ca Romania este deja membra UE/NATO. Occidentalii percep aderarea la civilizatia euro-atlantica ca inceputul unui drum lung de implementare la Dunarea de Jos a cquis-ului comunitar, totalitatea drepturilor și a obligațiilor comune care decurg din statutului de stat membru al Uniunii Europene, pe cand liderul ortodoxo-socialistilor moldo-valahi considera ca si in Europa devalmasia orientala se bucura de suveranitate, independenta nationala si orice ingerinta in treburile interne trebuie infierata ca in vremea lui Nicolae si Elena Ceausescu.

Duplicitate sau dubla perceptie? Orient vs Occident?

https://www.academia.edu/…/..._secrtetul_occidentului_..Cop…
https://www.academia.edu/…/..._secretul_occidentului_..._vi…
http://www.logossiagape.ro/…/viorel-roman-razboiul-dintre-…/
https://www.academia.edu/…/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_…



ROEXIT 1

Teocratia ortodoxa moldo-valaha (31)

e incompatibila cu UE/NATO in Mesajul lui Daniel Dragomir (condamnat în primă instanţă pentru fals în înscrisuri şi cercetat penal în dosarul „Black Cube”) si a unor social-democraţi.

Romanii decid singuri ce politica duce Romania ca stat suveran.

Nu vom da niciodata portul Constanta olandezilor. Ghinion.

Multinationalele voastre trebuie sa plateasca taxe in Romania si sa nu mai scoata profiturile toate afara.  

Daca drepturile si libertatile romanilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezinta nimic pentru noi. Pe Kovesi si pe Coldea de ce i-ati refuzat la Bruxelles cand li s-a dat o iesire? De buni ce erau? Sunt mai buni ca slugi aici?  

Jandarmii nostri sunt mai buni decat jandarmii vostri, doar ca sunt mai prost platiti si le face statul paralel dosare la ordin.  

Este dreptul romanilor sa aleaga ce scrie in Constitutie despre familie. Cum noi nu v-am dat lectii cand ati permis toate prostiile la voi, putina decenta nu ar strica. Va vede bunul Dumnezeu.  

Atata timp cat vad doar firme olandeze, italiene, franceze, germane ca iau toate licitatiile si au cumparat tot in Romania, iar pe noi ne injurati ca suntem corupti, UE e doar o poveste pentru creduli. Mai ales cand voi faceti intelegeri secrete cu Rusia si va luati gaz ieftin ca sa ne pacaliti pe noi.  

Platim ca tara la UE taxe mai mult decat incasam “fonduri europene”.

Terenurile noastre, resursele noastre sunt bune, banii nostri sunt buni, romanii pe care ii exploatati afara va sunt de folos, noi insa va cam deranjam. Am platit miliarde la EADS ca sa ne spuneti ca nu avem voie in Schengen? Ghinion. 

A cam venit vremea sa ne gandim serios la ce este bine si pentru Romania.

Ca pentru salariile si beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul.

Nu credeti ca ne-ati furat destul ca sa ne mai dati si lectii? adev.ro/pfyouh

https://www.academia.edu/37304444/Teocratia_ortodoxa_moldo-valaha_1-28.docx

http://www.logossiagape.ro/2018/02/16/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele-2/


ROMXIT, Opinie


1. Crezi ca fara presiunea UE justita la noi nu ar fi ca in Zimbabwe sau Corea de Nord si Zdragnea, Tariceanu, Udrea, Hunor, Noirica, Dragimira, etc. etc. furau pana si aerul din tara pana acum. 2. V'o 2 milioane de romani, poate mai multi aia care nu au rezidenta permanenta sau cetatenia tarii respective, poate nu toti dar multi vor fi fortati sa se intoarca in tara. Intrebare: Cine le asigura locuri de munca, Zdragnea la palatele lui din Alexandria sau Brazilia, la TelDrum, Belina sau suina asta nespalata si nebarbierita de Dragomir la "coperativa lui de furat banii publici"?!! Sau Tariceanu si Norica la coperativa lor de "produs tampenii". 3. Acu' romanii ce lucreza in UE trimit anul v'o 5 miliarde de euro, duap ROXIT o sa fie o reducere de cel putin 30%, cine acopera diferenta Zdragean sau Dargomir din rezervellor ascunse in aprdisuri fiscale? 4. Exista mii de firme in tara care traiesc numai din faptul ca sutem in UE, dupa ROEXIT, vor fi supuse altor reguli si impozite, taxe vamale, etc., etc. + multe firme strainE vor pleca si ele. Unele vor supravietui si adapta, dar multe or sa falimanteza sa relocheze. Unde si cine le asigur locuri de munca celeor ce devin someri?!! Zdragnea, suina Dragomir, Norica Nicolai sau Tariceanu?!! 5. Cine compenseaza diferenta dintre banii de la UE si contributiile noastre cu balanta pozitiva in favoarea noastra? Isi vinde Tariceanu curvistinele si colectia de motocicelete?!! 6. Unde crezi ca vom ateriza dupa ROEXIT daca nu in CSI si langa prospera si civilizata Rusie. Poate esti sau nu casatorit poate ai copii sau nepoti cum am eu. Daca ia tu unde vrei sa traieaca intr-o tara cat mai civilzata sau in Venzuela sa-si dea in cap cu vecinul de bloc sau coada pentru un sul de hartie igenica sau o paine?!! ca asta o sa aduca ROEXIT-ul 7. Cum se face ca toti astia anti-UE si "mandrii ca sunt romani" sunt condamnati, inculpati, anchetati pentru furt din banii publici, coruptie, abuzuri, etc. Acu' chiar toti "e victimili" UE si "statului perpedicular-oblic" si ei micuti nu au factu nici macor o gainarie? Eu nu cred asa cum nu ii cred cu ROEXITul lor, o magarie politica sa scape ei de puscarie si sa pastreaze ceea ce AU FURAT. Asa ca una este sa luptam si militam pentru ceea ce este de si trebuie schimabat si imbunatatit in UE dar si mai mult sa luptam impotriva sceleratilor si excrocilor ca Dragnea, Tariceanu, Nicolai, Hunor, etc si a acestei suine slinoase Dragomir care sunt pur si simplu tradatori de neam si tara.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu