marți, 14 septembrie 2021

O noua carte - „Fetița cu cravata roșie” de Colette Avital

 
„Fetița cu cravata roșie” - reportaj despre lansarea volumului autobiografic al diplomatului israelian de origine română Colette Avital

„Fetița cu cravata roșie” de Colette Avital

 

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă organizarea de evenimente în mediul online, date fiind restricțiile sanitare impuse în Israel. Astfel, în data de 14 septembrie, de la ora 18:00, ICR Tel Aviv va difuza, pe canalele de social media (pagina de Facebook - https://www.facebook.com/icr.telaviv și canalul de Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCrV8OAoQyKqOA7d1dGrFesQ), un reportaj de prezentare a volumului autobiografic „Fetița cu cravata roșie” de Colette Avital, apărut la editura Yedioth Sfarim, în 2021. Materialul video va avea subtitrare în limba română.

 

Reportajul include un scurt interviu cu Dov Eichenwald, directorul editurii Yedioth Sfarim, imagini de la evenimentul oficial de lansare a cărții care a avut loc la sfârșitul lunii iulie 2021, la ANU – Muzeul Poporului Evreiesc, precum și un interviu cu Colette Avital, realizat, în limba ebraică, de către jurnalista israeliană Keren Neizer Cohen. La eveniment au luat cuvântul personalități diplomatice și culturale israeliene, precum Nachman Shai, Ministrul Diasporei, Yossi Beilin, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tamar Samash, fost ambasador al Israelului în România, Uzzi Baram, fost Ministru al Turismului, și Alex Ansky, personalitate culturală israeliană.

 

Născută la București, Colette Avital este una dintre cele mai reprezentative personalități israeliene din domeniul diplomației și drepturilor omului. Totodată, a fost prima femeie care a candidat pentru funcția de președinte al statului Israel în anul 2007. A lucrat în diplomația israeliană ca atașat de presă la Bruxelles, consul și locțiitor de consul general la Boston, ministru plenipotențiar la Paris (1982-1985), ambasadoare în Portugalia (1988-1992) și a servit apoi în funcția de consul general la New York (1992-1996).

După ce a revenit în Israel, a fost numită director general adjunct pentru problemele Europei Occidentale, cel de-al treilea post ca importanță în Ministerul de Externe din Israel. A îndeplinit funcția de deputat în Knesset-ul (Parlamentul) statului Israel.

A publicat articole de politică externă în prestigioasele reviste Le Monde, New York Times și New York Post.

În prezent, este director al Organizației Supraviețuitorilor Holocaustului în Israel, fiind foarte implicată în susținerea drepturilor supraviețuitorilor, și a fost aleasă, de curând, în Comitetul de Conducere al Yad Vashem.

 

https://www.icr.ro/tel-aviv/fetita-cu-cravata-rosie-reportaj-despre-lansarea-volumului-autobiografic-al-diplomatului-israelian-de-origine-romana-colette-avital

Sursa: MARIANA ISVORANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu