duminică, 26 septembrie 2021

Redactia ART-EMIS - Apel la revoltă. Legea-fără-de-lege prin care Guvernul poate anula drepturile și libertățile românilor

 



Apel la revoltă. Legea-fără-de-lege prin care Guvernul poate anula drepturile și libertățile românilor

Redactia ART-EMIS

26 Septembrie 2021

 

„Nimic nu e mai respectabil decât mișcarea spontană a mulțimilor” (Nicolae Iorga, 14 decembrie 1915, la tribuna Parlamentului)

 

Adrian Păunescu -„Miroase-a carantină peste veac”

 

Scrisă la 21 ianuarie 2002, poezia „Bolnavi unanim” a fost publicată în ultimul număr al revistei „Flacăra” a lui Adrian Păunescu. Astăzi este văzută ca o premoniție tulburătoare a ceea ce se întâmplă în România şi în lumea covidată.

 

„Bolnavi unanim”

 

„Şi ce-ar fi dacă,/ Într-o zi blestemată/ Ne-am îmbolnăvi cu toții/ Deodată?/ Si medici, si pacienți,/ Si părinți, si copii?// Ce-ar fi, ce-ar fi/ Dacă, brusc,/ Ne-am îmbolnăvi,/ Dacă n-ar avea/ Cine pe cine să mai trateze,/ Bandaje și paranteze?// Ce-ar fi dacă,/ În urma dreptului legitim/ De a ne îmbolnăvi,/ Chiar ne-am trezi,/ Că ne-am îmbolnăvit/ Și n-avem cui ne adresa,/ N-avem pe cine chema?// Ce-ar fi dacă,/ Într-o zi blestemată/ Ne-am îmbolnăvi/ Cu toții/ Deodată?// Miroase-a carantină peste veac,/ Bolnavii sunt chemați să se supună,/ la încercarea ultimă, comună,/ să li se spună: nu mai aveți leac”.

 

Noile măsuri luate de Guvern împotriva persoanelor care au ales să nu se vaccineze - aproape 70% din populația României -, stârnesc numeroase reacții, din toate punctele de vedere.

 

Prima și cea mai gravă problemă este neconstituționalitatea O.U.G. 68/2021. „Drepturile si libertățile fundamentale nu pot fi afectate decât prin lege. Scrie asta în Constituție, o spune și C.E.D.O. În Constituție scrie clar: « Guvernul, prin hotărâre, pune în aplicare legile ». Nu poți sări calul când vrei. Nu pot da o hotărâre de guvern cum vor ei. Ba pot, dar atunci nu mai este stat de drept. Aceste măsuri sunt în afara Constituției. Nu au lege deasupra.  În afara statului de drept este dictatura” (Augustin Zegrean, fost președintele al Curții Constituționale a României).

 

 Valentin Busuioc - Amendamentul prin care majoritatea din Senat îi permite Guvernului să calce în picioare TOATE drepturile și libertățile românilor nevaccinați.

 

„Oribilul abuz la care s-au dedat senatorii P.N.L.-U.S.R.-P.L.U.S.-U.D.M.R. împotriva românilor nevaccinati nu poate rămâne nedesființat de către Curtea Constituțională a României, avertizează o serie de avocați față de cea mai recentă monstruozitate pandemică. Ne referim la amendamentul prin care majoritatea din Senat îi permite Guvernului să le calce în picioare toate drepturile și libertățile românilor nevaccinati. Și să le anuleze nu prin lege, ci prin normă infralegală - respectiv hotărâre de Guvern. Lumea Justiției v-a prezentat deja amendamentul introdus de către senatorii liberali, pluseriști și maghiari în proiectul de lege pentru aprobarea O.U.G. 68/2021 privind „certificatul verde”.

 

Dictatura ticăloșilor

 

Monstruos: toate drepturile și libertățile românilor vor putea fi abolite prin hotărâre de Guvern, nu prin lege, cum impune Constituția. Mizeria a fost introdusă de senatorii P.N.L.-U.S.R.-P.L.U.S.-U.D.M.R. în proiectul legii de aprobare a O.U.G. 68/2021 privind certificatul verde. Sub pretextul pandemiei, amendamentul batjocorește toate drepturile și libertățile fundamentale ale românilor nevaccinati. O monstruoasă tiranie se clădește pe mutește, în spatele perdelei de fum a luptei dintre actualul și fostul premier - Florin Citu, respectiv Ludovic Orban.

 

Nu mai devreme de miercuri, 22 septembrie 2021, Senatul a votat - cu 71 de opțiuni „pentru”, 11 „împotriva” și 41 de „abțineri” - proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 68/2021, care transpune în legislația românească așa-numitul „Certificat digital” (sau „Certificat verde”) votat în Parlamentul European, care, pe scurt, introduce o serie de restricții în libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate.

 

Ca și cum nu ar fi fost suficient de abuzivă regulă pe care ne-o impune U.E., senatorii P.N.L.-U.S.R.-P.L.U.S.-U.D.M.R. au dus bătaia de joc pe culmi inimaginabile, introducând restricții pentru românii nevaccinati în ceea ce privește toate drepturile și libertățile - nu doar libertatea de mișcare. Da, ați citit bine: toate. Deci inclusiv dreptul de a vota, dreptul de a merge la școală sau la doctor. Și nu prin lege (așa cum impune art. 53 din Constituție, întărit de Decizia C.C.R. 157/2020), ci prin normă infralegală - respectiv prin hotărâre de Guvern (adoptată la propunerea C.N.S.U.). Din fericire, această bătaie de joc poate fi pusă în opera doar pe perioada stării de alertă. Din nefericire, după cum vedem, nimeni nu oprește Guvernul să prelungească la nesfârșit starea de alertă, care durează deja de aproape un an și jumătate”.

 

Iata ce conține alineatul 3 al articolului 4/1 din OUG 68/2021: „În considerarea analizei factorilor de risc prevăzuți la art. 3 alin. (4) (n.r. din Legea nr. 55/2020), la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin hotărâre a Guvernului adoptată în temeiul art. 4 (n.r. tot din Legea 55/2020), pe durata stării de alertă se poate institui obligația prezentării certificatului digital prevăzut la alin. (1) pentru asigurarea exercitării drepturilor și libertăților fundamentale, în interesul protejării sănătății publice și în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19. Condițiile privind prezentarea și verificarea certificatului digital prevăzut la alin. (1), precum și categoriile de persoane care au obligația prezentării acestuia se stabilesc la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin hotărâre de Guvern adoptată conform art. 4 (n.r. din Legea 55/2020)”.

 

În Camera Deputaților lucrurile nu stau cu nimic mai bine decât în Senat, P.N.L.-U.S.R.-P.L.U.S.-U.D.M.R. având și acolo majoritate. Iar majoritatea este chiar mai solidă decât n Senat, nedepinzând de voturile deputaților U.D.M.R.

 

De dată această, veți vedea cum unii dintre cei mai combativi avocați ai României au luat atitudine față de abominația legislativă iesita din Senat. Este vorba despre avocații Adrian Toni Neacșu, Cosmina Cerva, Elena Radu, Mikolt Kapcza (foto). Toți cei patru au atras atenția miercuri, 22 septembrie 2021, asupra dimensiunii profund neconstituționale a amendamentului, dimensiune dată în primul rând de caracterul lui disproporționat în raport cu scopul urmărit, iar în al doilea rând de faptul că permite restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale nu prin lege (așa cum impune articolul 53 din Constituție, întărit de Decizia C.C.R. 157/2020), ci prin H.G.

 

Toni Neacșu - „Premierul, secondat de Arafat, devine un fel de dumnezeu, practic cu drept de viață sau de moarte asupra noastră!”

 

„Cât să mai rezișți? Nebunia a atins culmi inimaginabile! Astăzi a trecut prin Senat proiectul de lege referitor la certificatul verde cu un amendament șocant. Pentru cine nu îl înțelege din prima, Parlamentul abiliteaza Guvernul că în vederea combaterii pandemiei să poată prin hotărâri de Guvern, la propunerea C.N.S.U., să condiționeze exercitarea tuturor drepturilor și libertăților din Constituție de prezentarea certificatului verde, după cum dorește și când dorește! E un coșmar, e incredibil, scandalos, e nesimțire! Amendamentul de noaptea mințîi prevede că asigurare drepturilor și libertăților fundamentale poate fi condiționată, prin HG, de prezentarea certificatului verde!

 

E vorba despre TOATE drepturile și libertățile din Constituție, este practic vorba despre toată Constituția, a cărei aplicare pentru anumite categorii de persoane poate fi condiționată, la dorința administrației publice, de existența și prezentarea certificatului verde! Nu ți se recunosc drepturile și libertățile fundamentale dacă nu ai « certificat verde »!

 

Nici dreptul la muncă, nici dreptul la liberă circulație, nici dreptul la învățătură, nici libertatea individuală, nici dreptul la proprietate privată, nici dreptul la inviolabilitatea domiciliului, nici dreptul la viață privată, nici libertatea de exprimare, nici dreptul la vot, nici dreptul de a fi ales, nici dreptul la ocrotirea sănătățîi, nici dreptul de asociere, nici libertatea economică, nici dreptul la moștenire, absolut niciun drept!!!! Ești apatrid în propria ta țară, deși aceștia tot au o protecție internațională și stau mai bine.

 

Premierul, secondat de Arafat, devine dumnezeu, practic cu drept de viață sau de moarte asupra noastră! Eu nu mai am cuvinte și nu mi se întâmplă des!”

 

Cosmina Cerva

 

„Să înțeleg că senatul României, adică golanii ăia plătiți regește din banii noștri, unii chiar avocați, ne livrează dictatură? Bine, băieți, va ținem minte, bob cu bob, pe fiecare în parte. Mizeria asta nu poate rămâne în picioare la C.C.R., indiferent câți bani au plătit javrele alea care au întors planetă cu fundul în sus”.

 

Elena Radu - „Nu mai e doar dictatură. Devenim deja sclavi pe plantație”

 

„Azi în Senat: proiect 278/2021 de aprobare a O.U.G. nr. 68/2021: au băgat amendamente în Comisii. Vedeți alin. 3 de la art. 4 ind. 1. « Certificatul verde » a fost introdus la nivel național. Poate fi restrâns orice drept, oricând, după cum are chef C.N.S.U. După cum va ziceam ieri, încearcă să introducă în lege. Camera Deputaților este camera decizională. Eh, pe aia chiar nu mai trebuie să îi lăsăm să voteze. Nu putem acceptă așa ceva: să poată fi îngrădit orice drept oricând, oricum, după cum are chef C.N.S.U.? Asta nu mai e numai dictatură. Devenim deja sclavi pe plantație. Au votat: P.N.L., U.S.R., U.D.M.R. Vedeți pentru ce a fost diversiunea cu moțiunea?

 

Nu înțeleg totuși de ce în ședința se afișează 45 voturi pentru, iar în casetă cu votul electronic apar 71 semnături pentru”.

 

Mikolt Kapcza - „Ni se ia dreptul de a dispune de propria persoană, dreptul la viață privată, egalitatea în față legii”

 

„Pur și simplu nu mai gândesc. Senatul a votat azi obligativitatea certificatului verde pentru 'exercițiul tuturor libertăților și drepturilor fundamentale'! De exemplu: dreptul de acces la justiție, la libertatea de exprimare, la întrunire, la educație, accesul la cultură, la sport, pe lângă cele la liberă circulație, la dreptul de a dispune de propria persoană, la viață privată, egalitatea în față legii etc. etc. Poate și dreptul de a alege și a fi ales, și mai știu eu ce mi-a scăpat, că n-am Constituția la îndemână. Și cel mai important: DREPTUL LA DEMNITATEA UMANĂ. O distinsă doamna magistrat spunea azi: un drept odată pierdut este foarte greu de recâștigat. Cea ce se pregătește, dacă Camera Deputaților nu oprește nebunia, e dictatură”.

 

În decembrie 1989, pe care am trăit-o, s-a murit pentru libertate...”.

 

Dana Gîrbovan - Decizia vaccinării trebuie să fie una personală, nu a statului

 

„Pornind de la dreptul fundamental al fiecărei persoane, de a decide asupra propriului corp, decizia de a te vaccina sau nu este una personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea unei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și știi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial. Având în vedere că este o chestiune care are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, nu a statului. Din punct de vedere al statului, justifică această implicare prin necesitatea de a proteja celelalte persoane, pentru că niciun drept fundamental nu este absolut dacă aduce atingere altor persoane. În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă. Ne întoarcem la principiul dreptului a alege liberi și complet informat despre acest aspect.

 

Problema care se pune este dacă este justificată și proporțională, măsura  „Certificatului verde”. Se nasc o serie de întrebări legitime, care ar trebui dezbătute la nivel de societate și decidenți politici. Pentru că nu este normal doar să anunți populația și să transmiți acest sentiment de frică și constrângere. Nu acesta este rolul statului: să oblige oamenii, prin frică, să facă ceva. Acest lucru nu este specific democrațiilor, ci dictaturii. Pandemia trece, dar datele colectate rămân. Dacă rămân, în garanția cui? Ce garanție avem că datele nu vor fi folosite de stat pentru controlul cetățeanului?”.

 

Se acceptă cu ușurință restrângerile libertăților, care prin definiție ar trebui să fie temporare, dar istoria ne învață că nu sunt: odată ce ai pierdut un drept, o libertate, statul nu dă înapoi de bună voie. Pentru că se perpetuează atât de mult în timp, încât pare o normalitate. De-aia e normal să punem sub semnul întrebării orice ni se pare injustiție, orice pare o atingere nejustificată a libertății individuale”.

 

Gheorghe Piperea - „Pompierii și personalului sanitar de la Strasbourg demisionează pentru că nu sunt de acord cu discriminarea celor care nu au, nu pot sau aleg să nu își procure instrumentul totalitarismului medical numit « Certificatul verde »”

 

Îmi asum riscul de vă face cunoscut o formă superbă de protest anti-totalitarism și anti-apartheid sanitar, care încă se află pe YouTube[2], deși este complet ignorată de mass-media main-stream, inclusiv cea de la noi. Este vorba de un protest al pompierilor și al personalului sanitar care demisionează din post pe motiv că nu sunt de acord cu obligarea la procurarea unui pașaport și cu discriminarea celor care nu au, nu pot sau aleg să nu își procure acest instrument al totalitarismului medical.

 

Protestul se desfășoară în Strasbourg, oraș francez aflat la granița cu nemții, emblemă a U.E. (Parlamentul European își desfășoară lucrările acolo) și a sistemului european de protecție a drepturilor omului (Curtea Europeană a Drepturilor Omului își are sediul acolo).

 

Simbolistica gestului este uriașă - probabil de aceea marile televiziuni și ziare europene, inclusiv „presa” noastră au ales să îl ignore total și să tacă asurzitor. Ce importanță are în ce ne privește? Poate fi calea exclusivă către forțarea autorităților să renunțe la aceste tiranice măsuri de „prevenție” și „luptă” contra plandemiei, măsuri care nu au fost niciodată despre vreo boală sau agent patogen, ci despre bani, control, înghețarea sine die a drepturilor și obligațiilor și transformarea excepționalismului economic și juridic în „noua normalitate”, în care oamenii normali, prezumați sănătoși, inocenți și de bună credință, nu mai au loc. În plandemoniul gândit de demenții mesianici ai „marii resetări”, omul normal, creația ultimă a lui Dumnezeu, nu își mai găsește rolul și rostul.

 

Să vedem ce ar putea însemna acest tip de boicot și luptă pentru principii în România, în cazul unei singure categorii profesionale obligate să își procure pașaport sanitar și să se înțepe (în ciuda asigurărilor date de Iohannis, Cîțu, Arafat etc. că o astfel de obligație nu va exista niciodată în România).

 

Potrivit declarațiilor sindicatului Sanitas, sunt peste 50 de mii de lucrători în domeniul sanitar, inclusiv medici, care au ales să nu se înțepe cu serul minune, în ciuda credinței neabătute a politicienilor și a vătafilor lor tehnocrați că zisa înțepare este unica soluție de „luptă” contra plandemiei (notă - parcă trebuia să ne încredem în specialiști, și nu în politicieni sau în doctorii de pe feisbuc, nu?). Ce s-ar întâmpla dacă toți acești oameni ar înceta dintr-o dată lucrul, la fel cum au făcut săptămâna trecută pompierii din Strasbourg? Pe de altă parte, cum își imaginează idiocrații plandemici că se vor descurca dacă vor fi în postura de a concedia 50 de mii de oameni, fără vină, doar pentru că aceștia vor fi ales să nu se înțepe cu serul experimental?

 

P.S. Dat fiind că în curând va fi „necesară” doza a treia, pentru... consolidarea protecției oferite de (fosta) schemă completă, cei care deja au pașaport sanitar vor fi curând exact în postura oamenilor normali, cei pe care toată lumea îi blamează și îi ostracizează acum, pentru că refuză/aleg/nu pot să se înțepe cu serul experimental. Adică, „neprotejați” și, mult mai grav, apți de a transmite agentul patogen peste tot pe unde merg sau se adună „liber”, fără mască, fără alte măsuri de prevenție. A naibii știință, minunată logică”.

 

P.S.2  cu referirer la circul național al P.N.L. Ce merită niște politicieni care vin cu miile la un eveniment privat, în spațiu închis, ca să îl înscăuneze președinte pe cel mai prost și bețiv și iresponsabil dintre ei? Respectivii „politicieni” vin acolo ca să îl aplaude slugarnic pe cel care vine să susțină anti-constituțional unul dintre candidați, din postura de președinte de republică, descinzând direct din avionul închiriat cu 10 mii de euro pe oră, bani publici? Ori toate astea se petrec în condițiile în care un întreg oraș, de 4 milioane de oameni, este pus pe dunga pașaportului sanitar și în fața faptului împlinit al obligării la o procedură medicală invazivă de inoculare cu un ser experimental.

 

 Dr. Iulian Laurențiu Ștefan despre Iohannis - „Primitiv. Avar. Brutal. Nerafinat, Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat …”

 

Acțiunile Guvernului Cîțu-Zât sunt girate de anti-românul Iohannis căruia Dr. Iulian Laurențiu Ștefan, unul dintre cei mai titrați specialiști autohtoni din domeniul psihologiei, purtător de cuvînt și director juridic la Colegiul Psihologilor din România, fost președinte al Institutului de Psihologie Judiciară, repezentant pe lângă Comisia Europeană i-a făcut o descriere pe cât de terifiantă, pe atât de reală: „Primitiv. Avar. Brutal. Nerafinat. Lipsa totală a autoironiei, a umorului, a empatiei, înlocuite cu stări de absență și indiferență afectivă brutale, justificate de o falsă decență, îi dezvăluie sărăcia afectivă. Arogant, cu o morală contrarie alimentată de megalomanie, cinism și iresponsabilitate. Dominat de senzația superiorității sociale, devine adesea ridicol și disonant. Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat”[1]. Acesta este șeful statului român!

 

Nota redacției - Dedicăm alogenului anti-român Iohannis, ticălosului Cîțu și tuturor celor care au semnat/aprobat blestematul document un fragment din îndemnul la nesupunere al Românului George Coșbuc. Finalul va sosi negreșit, după apropiata „explozie a mămăligii” : „Flămând şi gol, făr-adăpost,/ Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut,/ Şi m-ai scuipat şi m-ai bătut/ Şi câine eu ţi-am fost!// Ciocoi pribeag, adus de vânt,/ […] Înjuri ce-avem noi drag şi sfânt:/ Nici milă n-ai, nici crezământ!/ Flămânzi copiii-n drum ne mor/ Şi ne sfârşim de mila lor/ Dar toate le-am trăi uşor/ De-ar fi DREPTATE!// […] N-avem nici vreme de-nchinat./ Căci vremea ni-e în mâni la voi;/ Avem un suflet încă-n noi/ Şi parcă l-aţi uitat!// Aţi pus cu toţii jurământ/ Să n-avem drepturi şi cuvânt;/ Bătăi şi chinuri, când ţipăm,/ Obezi şi lanţ când ne mişcăm,/ Şi plumb când istoviţi strigăm/ Că vrem LIBERTATE! […] Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,/ Să vrem noi sânge, nu pământ!/ Când nu vom mai putea răbda,/ Când foamea ne va răscula,/ Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa/ Nici în mormânt!

 

Aranjament grafic - I.M.

 

----------------------------------------------

[1] https://www.facebook.com/iulianlaurentiu.stefan

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/apel-la-revolta-legea-fara-de-lege-prin-care-guvernul-poate-anula-drepturile-si-libertatile-romanilor






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu