miercuri, 31 august 2022

ALIANTA FAMILIILOR - FETELE CRESTINE REZISTA TERORISMUL ISLAMIST

 




FETELE CRESTINE REZISTA TERORISMUL ISLAMIST

September 1, 2022

 

 

Solidari cu fetele crestine din Nigeria rapite de Boko Haram!

 

Mentionam des in comentariile noastre ca cel mai persecutat si discriminat grup de fiinte umane de pe Terra sunt crestinii. Iar dintre ei, cel mai persecutat, prigonit si discriminat grup sunt femeile crestine rapite de teroristii musulmani. Conform traditiei musulmane, odata impregnate, fetele crestine sunt considerate musulmane. Dar ramin prigonite in continuare, fiind tratate ca si niste roabe in casele musulmanilor, atit de sotii lor cit si de familiile largite ale sotilor lor.

 

Exprimarea durerii care o simtim fata de aceasta tragedie este greu de pus in cuvinte. Parca nimeni nu ia in seama tragedia aceasta. In Congo, in Uganda, in Nigeria, aceasta tragedie este o realitate aproape zilnica pentru unele fete crestine. Presa occidentala tace in fata acestor crime impotriva umanitatii. Uneori, femeile rapite scapa din robie si se intorc in catunele lor crestine, iar viata lor in captivitate este din cind in cind descrisa in publicatii online.

 

Cel mai bine cunoscut caz privind astfel de situatii este cel al fetelor crestine din Nigeria. Pe 14 aprilie 2014, peste 270 dintre ele au fost rapite de la o scoala din Chibok. Fetele se aparau de teroristi rostind cuvintele "I am married to Jesus Christ / sunt casatorita cu Iisus Hristos"!

 

De atunci au trecut 8 ani. Unele dintre fete au fost gasite si aduse inapoi in familii, altele au fost ucise, unele sunt date disparute, unele s-au facut musulmane, iar altele probabil sunt traficate si tinute in sclavie sexuala. Doar citeva zeci dintre ele au refuzat sa se converteasca la islam.

 

Din fericire, fetele si tragedia lor nu au fost uitate. Anul trecut a fost publiata o carte despre ele, cu titlul "Bring Back Our Gilrs / Aduceti-ne fetele acasa"! Va oferim o recenzie a cartii, tradusa in romana din engleza de parintele Emil Ember (AFR Baia mare). Ii multumim:

 

Recenzia in engleza poate fi citita aici: https://www.firstthings.com/web-exclusives/2022/08/the-girls-who-resisted-boko-haram

 

 

Rapirea fetelor

 

Pe 14 aprilie 2014, Boko Haram a răpit sute de fete de la școala lor din Chibok, Nigeria, ducându-le până în inima pădurii Sambisa. Două săptămâni mai târziu, un militant și-a înfruntat prizonierii în timp ce aceștia stăteau ghemuiți în noroiul de sub un tamarind. Se plimba în fața lor, fluturând un Coran și o Biblie. A spune că Isus este Fiul lui Dumnezeu, le-a spus, este o blasfemie. Pentru fete era interzis să fie educate — haram. Numele lui era Aliyu Ahmed și a apărut odată într-un videoclip de pe YouTube în care executa prizonieri cu un topor. Islamul era adevărata religie, țipa la ei, iar fetele erau dintre necredincioși. El le-a oferit o alegere directă: „Puteți să vă convertiți la adevăratul islam, să vă alăturați nouă și să-I mulțumiți lui Dumnezeu. Sau veți fi executate.”

 

Această scenă este din Aduceți-le înapoi pe fetele noastre: Povestea nespusă a căutării globale a elevelor nigeriene dispărute  de jurnaliştii Drew Hinshaw şi Joe Parkinson. Aceasta prezintă relatarea  răpirii care a declanșat o campanie globală pe rețelele sociale, a captat atenția celebrităților și a liderilor mondiali și a dus la operațiuni militare multinaționale care au costat miliarde de dolari în zone nemaiauzite până acum ale junglei nigeriene. Cartea este rezultatul a șase ani de reportaje pe patru continente și a sutelor de interviuri, de la președinți la copii soldați. Este, de asemenea, povestea despre cum o mână de fete s-au agățat de credința lor creștină, aflându-se sub o presiune inimaginabilă.

 

 

Terorizarea fetelor

 

Când Boko Haram a luat cu asalt școala din Chibok, ei nu căutau fete, ci căutau un producător de cărămidă care să le deservească taberele îndepărtate, de unde gruparea teroristă islamică a organizat împușcături, atentate sinucigașe și răpiri în marile orașe. Practica obișnuită a lui Boko Haram era să răpească băieți pentru a servi ca copii soldați, iar ei se așteptau ca incinta școlii să fie pustie. În schimb, au găsit în jur de 270 de fete îngrozite. Impulsiv, le-au împins în camionete și le-au luat cu ei. Povestea a fost raportată doar local. A fost nevoie de un tweet pentru a atrage privirile lumii către violența care a făcut furori în Nigeria de ani de zile.

 

Mogulul muzicii, Russell Simons, a declanșat campania pe rețelele de socializare. El a trimis un scurt tweet despre poveste de pe iahtul său din St. Barts. Reacția în lanț a început, iar povestea a lovit stratosfera rețelelor sociale. Michelle Obama și Hillary Clinton au postat pe Twitter despre asta. Mitinguri au avut loc la Washington, Boston, Kansas și Connecticut. Semnele cu #BringBackOurGirls au fost arborate pe covorul roșu de la Hollywood de Mel Gibson și Harrison Ford. În mod ironic, campania a avut consecințe neintenționate – atenția le-a transformat pe fete în cel mai de preț bun al Boko Haram. Hinshaw și Parkinson descriu modul în care liderii terorismului le-au văzut pe fete drept pretenția lor la faimă – și probabil au prelungit captivitatea prizonierilor lor.

 

 

Casatorite cu Hristos

 

În timp ce lumea le cerea întoarcerea, fetele captive au fost supuse unei presiuni necruțătoare să se convertească la islam și să se căsătorească cu militanții aleși pentru ele. Erau amenințate cu decapitarea sau sclavia brutală dacă refuzau. Multe dintre fete, paralizate de frică, au cedat. Altele au cedat în urma spălării creierului de către un militant desemnat să le inculce în doctrinele islamului. El le-a forțat pe „fiicele necredincioșilor” să ia ore de curs în care memorau Coranul. Fetelor li s-a spus că, dacă se căsătoresc, vor primi case, sclavi și onoare. În secret, fetele au împărtășit pasaje din Biblie și s-au rugat cu ardoare împreună pentru putere și salvare. Au cântat imnuri în mâinile lor și în pahare cu apă pentru a înăbuși sunetul. Un cântec gospel favorit le-a susținut:

 

E nevoie ca încercările să vină

Dar dacă rămânem fermi până la capăt

Vom primi coroana

Și vom fi ca îngerii

 

Fetele au scris versuri pe care nu voiau să le uite în caietele care le-au primit pentru copierea Coranului. Când militanții au descoperit că au o Biblie, fetele au îngropat-o pentru siguranță. Când bătăile s-au intensificat, au postit pe rând pentru putere. Și când celor aproximativ două duzini de supraviețuitoare hotărâte li s-a spus că alegerea lor era între islam, căsătorie sau focul iadului (au presupus că asta însemna execuție) și că au avut la dispoziție două săptămâni pentru a se decide, au postit și s-au rugat. După o săptămână, le-au spus răpitorilor lor că nu mai au nevoie de timp. Li s-a spus să-și noteze numele – cu negru pentru islam, cu roșu pentru Hristos. Rând pe rând, și-au scris numele în roșu.

 

 

Tenacitatea fetelor

 

Una dintre fete a apărut ca lider al grupului mic care a rămas ferm. La douăzeci și patru de ani, Naomi Adamu era cea mai în vârstă dintre fete și a ținut un jurnal secret în timpul celor trei ani de captivitate. Sfidarea ei le-a întărit pe celelalte fete și i-a câștigat porecla de „șef infidel”. Când instructorul islamic i-a oferit să aleagă între căsătorie sau sclavie, iar ea a refuzat, el a țipat la ea. Ea a strigat înapoi la el, în timp ce celelalte fete ascultau: „Chiar dacă cerul și pământul se unesc, nu mă voi căsători!” El i-a spus că o va ucide și a zdrobit-o în ceafă cu Kalashnikov-ul său, o lovitură care îi va lăsa o cicatrice permanentă. „Dumnezeu te va judeca”, a spus ea în timp ce el se îndepărta. Când militanții au încercat să le înfometeze pe fete ca să le supună, multe au ales postul ca răspuns. Cum ar putea fi amenințate de foame dacă ar alege asta?

 

 

Eliberarea fetelor

 

Fetele nu știau, dar în timp ce îndurau aceste încercări, o operațiune masivă de căutare era în desfășurare. Guvernul nigerian a vânat cu disperare captivii; Dronele americane zburau deasupra capetelor lor; negocierile au început, s-au spulberat și s-au blocat. Zece dintre fete au fost ucise într-un atac aerian nigerian destinat să-l elimine pe liderul Boko Haram, Abubakar Shekau, iar restul – cei care nu au cedat servituții sexuale a „căsătorii” forțate – au trăit în teroare.

 

Negocierile au reușit în sfârșit în mai 2017, când Naomi și optzeci și două dintre celelalte fete au fost eliberate în custodia Crucii Roșii. Din cele 276 de eleve răpite, 164 au fost eliberate, 112 rămân dispărute oficial și cel puțin 40 au murit. La momentul redactării acestui articol, relatează Hinshaw și Parkinson, Crucea Roșie raportează că cel puțin 22.000 de nigerieni din nord-estul Nigeriei sunt dispăruți.

 

Mulți dintre cei care au trimis tweet-uri #BringBackOurGirls au uitat de poveste în câteva zile. Relatarea lui Hinshaw și Parkinson detaliază ceea ce fetele au îndurat în timpul captivității lor - curajul lor, suferința lor, credința lor. Creștinii în special ar putea învăța din această poveste. Un set de versuri pe care fetele le-au copiat în secret în caietele lor spune: „Nabucodonosor este regele Babilonului, marele rege al Babilonului/ Noi, copiii lui Israel, nu ne vom închina.”

 

 

DECLARATIA DE LA TIMISOARA – Va rugam semnati!

 

https://www.alianta-familiilor.ro/declaratia-de-la-timisoara/

 

Buna dimineata! A mai trecut un an de la ultimul apel pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, o declaratie a constiintei crestine. Pe 21 august s-au implinit doisprezece (12) ani de cind a fost lansata si de atunci a fost semnata de peste 15 000 de persoane. Dorim sa ajungem la  cel putin 16.000 de semnaturi in urmatoarele citeva saptamini. Socotim potrivit sa re-lansam anual Declaratia dand astfel posibilitatea multora dintre d-tra si noilor nostri cititori sa o semneze. Semnarea ei, dar mai ales cunoasterea punctele ei esentiale, este de o importanta care nu necesita explicatii.

 

Traim in vremuri tulburi cind valorile morale si crestine sunt asediate, trivializate si se schimba la viteza luminii. Spre rau. Este deci important si necesar sa ne re-amintim periodic de principiile fundamentale si punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor crestinilor din Romania si mai ales sa afirmam valorile crestine in viata publica a Romaniei. Declaratia afirma adevarurile si valorile fundamentale pentru care miscarea pro-familie si pro-viata din Romania militeaza de ani de zile. Va rugam, deci, cititi Declaratia, semnati-o si dati-o la cit mai multi altii sa o semneze. Sprijiniti eforturile noastre semnind Declaratia! Haideti, deci, in citeva saptamini sa ajungem la 16.000 de semnaturi!

 

 

CUM SE SEMNEAZA DECLARATIA?

 

Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul https://www.alianta-familiilor.ro/declaratia-de-la-timisoara/ si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor aparea in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba engleza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)

 

Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”  

 

Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.

 

 

CUM CRESTEM SEMNATURILE IMPREUNA?

 

Cum putem creste impreuna numarul de semnaturi? Nu implica mare lucru sau investitie de timp. Doar citeva actiuni simple care iau doar citeva minute. In consecinta:

 

1.         Cei care inca nu ati semnat Declaratia sunteti invitati inca o data sa o semnati.

 

2.         Trimiteti linkul Declaratiei sau mesajul acesta la toate persoanele din baza dvs. de adrese electronice pentru a fi semnata. Daca deja ati facut-o va rugam sa o faceti inca o data, sau chiar periodic, eventual saptaminal, pentru citeva luni.

 

3.         Postati Declaratia si linkul ei pe siturile dvs. electronice, biserici, parohii, grupuri de discutii, etc.

 

4.         Promovati-o in scoli, la clasele de stiinte sociale sau religie.

 

5.         Cei care sunteti inscrisi pe situri de socializare (facebook, hi5, netlog...) sunteti rugati sa postati periodic informatii despre Declaratia de la Timisoara si linkul, cu indemnul de a fi semnata.

 

6.         Parinti - aveti copii care sunt ei inscrisi pe diferite situri electronice. Mergeti la ei, cand sunt la calculator, si cereti-le sa dea un mesaj in retea solicitand semnarea Declaratiei - sau scrieti-l dvs. si trimiteti-l de pe contul lor.

 

 

TEXTUL DECLARATIEI DE LA TIMISOARA

 

Redactata de Alianta Familiilor din Romania cu prilejul conferintei anuale AFR tinuta la Centrul Areopagus din Timisoara pe 20 martie 2010 si deschisa publicului spre semnare.

 

Preambul

 

Societatea umana a trecut, in epoca moderna, prin schimbari majore in plan politic, social, cultural si economic.  Aceste transformari, care au cunoscut un ritm accelerat in secolul XX si care continua in secolul XXI, au condus societatea umana spre mai bine. Viata comunitatilor si a indivizilor a fost in general imbunatatita. Au fost eliminate, in multe parti ale lumii, nedreptati si inechitati profunde, prin asigurarea unor drepturi fundamentale si prin salturi calitative ale vietii.

 

In acelasi timp insa, acest context a adus cu sine coagularea unor curente care submineaza valori fundamentale ale societatii umane. Secularismul agresiv, tendinte radicale de redefinire a familiei, marginalizarea valorilor moral-crestine sunt o realitate manifesta. Societatea romaneasca nu a ramas izolata de aceste evolutii. Iesita dintr-o lunga perioada totalitara, Romania si locuitorii sai inca lupta pentru re-gasirea de sine, pentru redescoperirea acelor valori comune, care fac parte din tesatura sa intima. Din aceasta identitate comuna face parte, la loc de frunte, credinta crestina, impartasita de un procent covarsitor dintre cetatenii Romaniei, intretesuta in ethosul nostru national si care influenteaza manifestarile sociale, culturale si politice ale romanilor, fiind reperul la care ne raportam ca la un standard comun, atemporal si absolut.

 

Totusi, in contextul transformarilor social-politice ale secolului XXI, s-a creat potentialul pentru un conflict incipient intre valorile moralei crestine si "noile valori" seculare, in esenta anti-crestine, promovate la nivel international, in special in cadrul Uniunii Europene. Putem constata ca acest conflict este deja manifest in unele state membre ale UE. Asistam, in ultima vreme, la tot mai multe cazuri in care crestinii sunt adusi in fata Justitiei ca invinuiti datorita credintei lor, suferind o forma de pedeapsa pentru ca valorile lor crestine exprimate incalca noi legi sau noi "drepturi ale omului", in marea lor majoritate iluzorii, contrare ratiunii si binelui autentic al omului. Aceasta evolutie nefericita creeaza o presiune asupra crestinilor, pentru a-si cenzura sau chiar abandona credinta si valorile, pentru a nu se face pasibili de incalcarea unor norme ale statului sau vietii publice. Nu putini crestini vad in aceasta situatie o intoarcere la perioadele istorice in care crestinii erau prigoniti pentru credinta lor.

 

Avand in vedere cele de mai sus, subsemnatii, crestini care urmam invatatura Sfintei Scripturi, a Sfintilor Apostoli ai Domnului si Mantuitorului Iisus Hristos si a celor ce le-au urmat lor si care ne-au invatat calea lasand deoparte disputele teologice, marturisim valorile crestine comune insuflate de Sfantul Duh si afirmam cu tarie cele ce urmeaza:

 

            a.         Iisus Hristos este acelasi, ieri si azi si in veci (Evrei 13:8). Credinta crestina pe care o marturisim este deasupra transformarilor sociale vremelnice ori a spiritului unei epoci sau al alteia. 

 

            b.         Aceasta credinta ne determina viata si actiunile de zi cu zi, in tot locul si in tot ceasul. Ea nu poate fi tinuta ascunsa; nu putem fi crestini numai acasa sau doar la biserica. 

 

            c.         Potrivit Sfintei Scripturi, intelegem sa ne facem datoria de cetateni si sa dam Cezarului - conducerii legitime a Statului - ceea ce se cuvine si sa ne supunem autoritatilor si legilor, in masura in care acestea nu contravin constiintei si valorilor noastre crestine.

 

            d.         Familia intemeiata pe casatoria intre un barbat si o femeie este o institutie fundamentala a societatii, creata de Dumnezeu si expresie a complementaritatii naturale dintre barbat si femeie, a dragostei si respectului reciproce.

 

            e.         In calitate de parinti crestini, avem fata de copiii nostri datoria sa ii crestem si sa-i educam in spiritul ascultarii de Dumnezeu. Suntem ingrijorati de manifestarile imorale, permise sau chiar promovate in numele drepturilor omului si al unei tolerante fara discernamant.

 

            f.          Drepturile parintilor sunt drepturi fundamentale, intre ele primordial fiind dreptul de a dispune de educatia civica, morala si religioasa a copiilor lor.

 

            g.         Fiecare copil are dreptul sa fie nascut si crescut intr-o familie care se constituie dintr-un barbat si o femeie.

 

            h.         Dreptul la viata, incepand cu momentul conceperii si pana la moartea naturala, este un drept fundamental al tuturor fiintelor umane.

 

            i.          Libertatea religioasa si libertatea de constiinta sunt drepturi fundamentale si istorice. 

 

            j.          Demnitatea umana este intrinseca fiecarei fiinte umane, creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si este deasupra oricarei autoritati lumesti.

 

            k.         In participarea noastra la viata cetatii si viata politica, sprijinim si conlucram cu acei factori care adera la valorile in care credem. Oricare ales sau reprezentant trebuie sa ii reprezinte pe cei ce-l voteaza si sa afirme valorile lor. 

 

In incheiere, chemam Statul Roman si reprezentantii sai sa respecte si sa reflecte, in formularea legilor si politicilor publice, valorile si traditiile sociale si culturale, de inspiratie crestina, ale poporului roman, pentru a nu se ajunge la conflicte - de constiinta sau manifeste - intre cetatean si autoritatea din care izvorasc aceste legi.

 

Semnati: https://www.alianta-familiilor.ro/declaratia-de-la-timisoara/

 

Rugaminte: Va rugam postati si publicati peste tot apelul nostru pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, inclusiv linkul petitiei.

 

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro











drepturile de autor

 



drepturile de autor

 

Ce sunt „drepturile de autor”?

Ce tip de lucrări sunt protejate prin drepturi de autor?

Deținerea drepturilor de autor conferă proprietarului dreptul exclusiv de a utiliza lucrarea, cu unele excepții. Când o persoană creează o lucrare originală, fixată într-un mediu tangibil, persoana respectivă devine automat deținătorul drepturilor de autor asupra lucrării respective.

 

Numeroase tipuri de lucrări sunt eligibile pentru protecție prin drepturi de autor, de exemplu:

 

lucrările audiovizuale, cum ar fi emisiunile TV, filmele și videoclipurile online;

înregistrările audio și compozițiile muzicale;

lucrări scrise, cum ar fi cursurile, articolele, cărțile și compozițiile muzicale;

lucrările vizuale, cum ar fi picturile, posterele și reclamele;

jocurile video și software-ul pentru computere;

lucrările teatrale, cum ar fi piesele de teatru și musicalurile.

Veți găsi informații online de la Copyright Office (Biroul pentru protecția drepturilor de autor) și vă puteți consulta avocatul dacă doriți să aflați mai multe.

 

O lucrare protejată prin drepturi de autor poate fi folosită fără a se încălca drepturile de autor?

Da, în anumite circumstanțe, este posibil să folosiți o lucrare protejată prin drepturi de autor fără să încălcați drepturile de autor ale proprietarului. Pentru mai multe informații despre această situație, vă recomandăm să vă informați despre folosirea conform bunelor uzanțe. Este important să rețineți că vă poate fi eliminat conținutul ca urmare a unui reclamații privind încălcarea drepturilor de autor, chiar dacă...

 

ați specificat deținătorul drepturilor de autor;

nu ați valorificat conținutul care încalcă drepturile de autor;

ați perceput un preț pentru o copie a conținutului respectiv;

ați observat conținut similar care apare în alte locații de pe internet;

ați achiziționat conținutul, inclusiv sub forma unei copii în format fizic sau digital;

ați înregistrat personal conținutul de la televizor, într-un cinematograf sau de la radio;

ați copiat personal conținutul dintr-un manual, de pe afișul unui film sau dintr-o fotografie;

ați menționat că „nu s-a intenționat încălcarea niciunui drept de autor”.

Unii creatori de conținut aleg să permită utilizarea lucrărilor lor cu anumite condiții. Pentru mai multe detalii despre acest subiect, vă recomandăm să vă informați despre licența Creative Commons.

 

Google stabilește calitatea de deținător al drepturilor de autor?

Nu.Google nu este în măsură să medieze litigiile privind drepturile de autor. Când primim o notificare completă și validă de eliminare, eliminăm conținutul conform legii. Când primim o contranotificare validă, o trimitem persoanei care a solicitat eliminarea. Dacă litigiul persistă, de soluționarea acestuia se vor ocupa părțile implicate, în instanță.

 

Care este diferența dintre drepturile de autor și marca comercială? Dar brevetele ce sunt?

Drepturile de autor sunt o formă de proprietate intelectuală. Acestea sunt diferite de mărcile comerciale care protejează numele de marcă, sloganurile, siglele și alte elemente de identificare ale surselor folosite de alte persoane în anumite scopuri. De asemenea, acestea sunt diferite de legea brevetelor, care protejează invențiile.

 

Care este diferența dintre drepturile de autor și confidențialitate?

Doar pentru că apăreți într-un videoclip, într-o imagine sau într-o înregistrare audio nu înseamnă că dețineți drepturile de autor asupra conținutului respectiv. De exemplu, dacă o prietenă v-a fotografiat, dreptul de autor asupra imaginii îi va aparține acesteia. Dacă prietena dvs. sau orice altă persoană a încărcat fără permisiunea dvs. un videoclip, o imagine sau o înregistrare în care apăreți și considerați că materialul respectiv vă încalcă confidențialitatea sau siguranța, vă recomandăm să trimiteți o reclamație privind confidențialitatea.

 

Cerințele pentru notificarea privind încălcarea drepturilor de autor

Cel mai simplu mod de a trimite o reclamație este să folosiți instrumentul de remediere a problemelor juridice.

 

Notificările privind încălcarea drepturilor de autor trebuie să includă următoarele elemente. Fără aceste informații, nu vom putea să luăm măsuri cu privire la solicitarea dvs.:

 

1. Informațiile dvs. de contact

 

Trebuie să ne oferiți informații care ne vor permite să vă contactăm în legătură cu reclamația, cum ar fi adresa de e-mail, adresa fizică sau numărul de telefon.

 

2. O descriere a lucrării în privința căreia credeți că vi s-au încălcat drepturile

 

Asigurați-vă că, în reclamația respectivă, descrieți în mod clar și complet conținutul protejat prin drepturile de autor pe care încercați să îl protejați. Dacă reclamația se referă la mai multe lucrări protejate prin drepturi de autor, legea permite o listă reprezentativă a acestor lucrări.

 

3. Fiecare adresă URL care încalcă drepturile de autor

 

Reclamația trebuie să conțină adresa URL exactă a conținutului despre care considerați că vă încalcă drepturile. În caz contrar, nu o vom putea găsi. Informațiile generale despre locația conținutului nu sunt adecvate. Includeți adresele URL ale conținutului exact al problemei.

 

4. Trebuie să acceptați și să confirmați ambele afirmații care urmează:

 

“Consider, cu bună credință, că utilizarea materialelor protejate prin drepturi de autor descrise mai sus, despre care se presupune că încalcă drepturile, nu este autorizată de deținătorul drepturilor de autor, de reprezentantul său sau de lege.”

și

“Informațiile cuprinse în această notificare sunt exacte și declar, sub incidența pedepsei pentru sperjur, că sunt deținătorul drepturilor de autor sau că sunt autorizat(ă) să acționez în numele deținătorului unui drept exclusiv despre care se presupune că a fost încălcat.”

5. Semnătura dvs.

 

Reclamațiile complete trebuie să includă semnătura fizică sau electronică a deținătorului drepturilor de autor sau a unui reprezentant autorizat să acționeze în numele acestuia. Pentru a vă conforma acestei cerințe, puteți să introduceți numele dvs. legal complet care va ține loc de semnătură, în partea de jos a reclamației.

 

 

Sursa: PAVEL RATUNDEANU-FERGHETE









Dan Salapa - Poezii de Dan Salapa

 




Poezii de Dan Salapa



~*~


1.

Iubito!

Mă plimb cu sânii-ți bosumflați

de mână!

Mă plimb cu inima-ți

de mână!

Mă plimb cu mâna ta

de mână!

 

 

Mă plimb cu trupul tău

de mână!

Mă plimb cu părul tău

de mână!

Mă plimb cu ochii tăi

de mână!

Mă plimb cu genunchii-ți

de mână!

Mă plimb cu gleznele-ți

de mână!

Mă plimb cu gambele-ți

de mână!

Mă plimb cu gura ta

de mână!

Mă plimb cu călcâiele-ți

de mână!

Mă plimb cu șoldul tău

de mână!

Mă plimb mereu cu tine

de mână, dar...

ca toate acestea să poarte un nume,

cineva le-a zis simpul de... invers... AGNAT!

 

 

 

(Parodie, 1)

 

Auzi, femeie!

Mă plimb peste tot ca belferul,

mă plimb

pe unde-mi place,

deci nu mai sta bosumflată

ca o zăpadă fără albul necesar,

sunt călătorul fără frontiere

prin anatomia trupului tău,

dă-mi pace, femeie,

şi nu fă

pe controlorul cu mine,

circul fără bilet,

ca un circ ambulant,

n-am nici bani de amendă.

 

Auzi, femeie!

Gara e pentru mine

ce e trupul tău pentru tine,

şi dacă vreau

mă spânzur cu o şină

de cale ferată,

fereşte-te că vin

în viteză

sentimentală maximă,

şi-am să trec prin tine

ca Rapidul prin Ciulniţa!!


 

2.

Iubito!

Bruma

cu zăpada-n cârcă

urcă-n catedrala

sufletelor noastre.

 

Mereu am încercat

să-mi fac singurătatea

mai mică.

 

Înfiorat,

de gâtul aerului

îmi așez

ștreangul.

 

 

Parodie, 2

 

Fătuco!

Zise Busu la Meteo

că astăzi e brumă,

şi să ne luăm galoşi

antidepresivi,

fă şi tu o ţuică fiartă,

am, aşa, un chef

de una mică

şi fierbinte,

mică de tot,

să n-o vadă nici

singurătatea asta,

rece ca un ţoi de gheaţă,

care mi s-a strecurat în suflet

ca o rostocuţă,

să-mi fermenteze, pe-ndelete,

dorul de ducă,

poposit acolo,

ca un dop de aer

imposibil de respirat.

 

 

3.

Iubito!

Zburdalnicii zefiri

ni s-au sechestrat

sub zăvoare

caustice.

 

Noaptea gânditoare

ne adoarme-n

palma sufletului,

iar pe terasa

somnului

moțăie luna

cu umbrele noastre

în mâini.

 

 

Parodie, 3

 

Muiere!

Ia vezi ce faci

cu soda caustică,

pune-o sub zăvor,

că poate mi-e sete la noapte,

şi, buimac, somnambul,

o preiau cu palmele setei,

o sorb ca pe-un suflet

moţăind dulce

la o terasă, vara,

de nu mai rămâne

nici umbra din mine,

darămite din spinarea ta,

când ţi-oi zburătăci pe ea

vreo trei-patru... zefiri

pentru neglijenţă în serviciu!

 

 

4.

Iubito!

Bat la poarta

„Citadelei cavalerilor lirici”

cu toiagul de crin!

 

Am câteva speranțe necheltuite

și vreau să le vând!

 

Să le vând, căci de cumpărat,

nu mi le cumpără... nici gratis.

 

Poarta grădinii nu mi-o deschide

decât vântul

și o face și ăsta

doar în zile de post

şi în celelalte, fără...

 

Azi, m-ai enervat!

 

 

 

Parodie, 4

 

Iubi!

Ieşi, odată, la fereatră,

că se uită vecinii la mine,

şi, să ştii, ţie o să-ţi

iese vorbe de ocară,

eu n-am nimic de pierdut,

ştii cum se spune,

bărbatului îi cade pălăria,

se apleacă, o ridică,

şi merge, ţanţoş,

mai departe.

 

Hai, iubi,

răutate mică,

ieşi la porţiţă

în grădiniţă –

nu la Grădiniţă,

că n-am dat în mintea copiilor

şi-n subvenţionarea guvernului –

şi nu mă enerva

prea tare, că sunt hipertensiv,

şi nu pot scrie, de tulburare,

următorul poem!

 

 

*

Azi,

sunt suspect de infarct!

 

~*~

Scris de Dan Salapa

Publicat: 28 Februarie 2018




Aparute si pe: https://ecreator.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6132&catid=8&Itemid=114

Sursa: PR-F