marți, 23 august 2022

Hrusciov - O istorie aproape necunoscută

 



O istorie aproape necunoscută

19 august 2022

 

După moartea lui Stalin şi cucerirea incredibilă a puterii absolute de către nulitatea Hrusciov, influenţa ucraineană în interiorul PCUS a crescut teribil. Ca şi celelalte republici sovietice, şi Ucraina era condusă de diverse mafii locale care, prin intermediul ceapistului cocoţat în funcţia supremă, şi-au făcut loc în zonele de influenţă.

 

Grupările cele mai influente din Ucraina erau următoarele(denumite după centrul puterii lor): Kiev, Dnepropetrovsk, Harkov, Donețk și Zapadensky. Nu era o unitate de monolit deoarece, de exemplu, clanul Dnepropetrovsk era compus din evrei, iar clanul Doneţk din ruşi. De altfel, încă de pe acea vreme a apărut râca dintre estul şi vestul Ucrainei, clanul Doneţk acţionând ca o putere de sine stătătoare în interiorul RSS Ucraina.

 

După 1964, puterea în URSS este preluată de Leonid Brejnev. Cu toate acestea, mafia ucraineană se afla pe cai mari. De remarcat este faptul că dintre toate grupările prezentate, gruparea din Harkov reuşise să-şi impună cei mai mulţi oameni în posturile cheie ale statului sovietic. De asemenea, gruparea Dnepropetrovsk era destul de prezentă, dar încă suferea blocaje cauzate de politica de epurare a evreilor începută de Stalin şi care încă se manifesta. 

 

Iată cum, în august 1965, Piotr Şelest - prim-secretarul al CC al PCU - soseşte la Moscova pentru a obţine nici mai mult nici mai puţin decât aprobarea ca Ucraina să facă în mod direct comerţ cu alte ţări. Pentru atmosfera îmbâcsită a URSS era o adevărată provocare, ceva la care nimeni nici măcar nu se putea nici măcar gândi. Cu toate acestea, Şelest a venit relaxat întrucât stabilise contacte cu oamenii Harkov de la Moscova. Ca să înţelegeţi cam la ce nivel se juca treaba, iată principalele sale contacte: Nikolai Viktorovich Podgornîi(şef al Prezidiului Comitetului Central între 1965 şi 1977), Vladimir Vladimirovici Matskevici (ministrul Agriculturii al URSS între 1965 şi 1973) și Mikhail Lesechko(șef în Consiliul de Miniștri al URSS pentru relațiile cu CMEA).

 

Suspendăm aici acţiunea pentru a face o paranteză. Mişcarea lui Şelest nu era una întâmplătoare. Încă de atunci, un individ pe numele său Rockefeller, căuta să pună mâna pe „pământul negru” al Ucrainei. Treaba era veche întrucât clanul Rockefeller era deja la a doua tentativă, prima fiind aceea de a prelua acele ogoare deosebit de fertile prin intermediul lui ... Hitler! Mă rog, aşa circulă o snoavă pe care v-o reproduc aici. Sunt mai multe surse care vorbesc de un blat cu Hitler-Rockefeller în ceea ce priveşte Ucraina. Şi dacă vedem cum acum sunt puse în practică aceleaşi ideologii de atunci putem înţelege logic cam care erau jocurile. Am făcut precizarea ca să înţelegeţi că de cele mai multe ori treburile nu arată deloc aşa cum par. Aşadar, tentativa lui Şelest pare a fi avut în spate interese mult mai mari.

 

De altfel, nici sosirea sa la Moscova n-a fost întâmplătoare. S-a profitat de absenţa lui Brejnev care era în Crimeea, la odihnă. Aşa se face că, treaba începe să se rostogolească rapid: Podgornîi întocmeşte o scrisoare către membrii prezidiului PCUS prin intermediul căreia încearcă să-i câştige de partea sa. El explică în scrisoare cum că Ucraina este unul dintre cei mai mari producători agricoli ai URSS şi că toate veniturile sale din comerţul extern merg la centru, fapt care contribuie la nemulţumirea cetăţeanului de rând. Argumentele au fost gândite prost, motiv pentru care propunerea a fost respinsă cu brutalitate. Există însă şi-o altă cauză pentru care tentativa a eşuat, pe care o veţi afla puţin mai târziu. Pe moment e interesant de înţeles modul în care Rockefeller a reuşit să comunice la un nivel atât de înalt.

 

De fapt, căile de comunicare între Rockefeller şi factorii de putere ai Ucrainei s-au dezvoltat prin intermediul omului de casă al magnatului american, Lester Pearson, fost premier al Canadei şi apoi ajutor de băgător de seamă pe bani mulţi la Banca Mondială. Perason a fost cel care a reuşit să deschidă comunicarea cu Hrusciov, făcând lobby pentru obţinerea unei amnistii pentru mulţi dintre fasciştii lui Bandera. Cu această ocazie, se pare că s-a obţinut legătura şi cu clanul Dnepropetrovsk care a tras şi el la parafarea „independenţei” Ucrainei.

 

Însă, pentru ca treaba să arate frumos, vă voi spune că la începutul anului 1965 a intrat în scenă şi un alt personaj celebru, anume Rotschild. La înmormântarea lui Churchill, care era prieten bun cu Victor Rotschild, a venit şi o delegaţie sovietică. Între alţii, din delegaţia sovietică făcea parte şi German Gvishiani, ginerele celui mai influent om din URSS, Alexei Kosîghin, pe atunci premier. Aşa se face că, în spatele evenimentului funerar, Rotschild a înaintat mai multe propuneri premierului Kosîghin în vederea intrării sale în „afacerea Ucraina”. În mare s-a vorbit de faptul că o variantă englezească în „managementul Ucrainei” ar fi mai bună decât una americană, o trimitere transparentă la Rockefeller. Serviciile sovietice de informaţii au făcut atunci un raport usturător care-a ajuns la Brejnev şi astfel s-a stopat din faşă tentativa de independenţă a Ucrainei. 

 

Poate părea ciudată concurenţa dintre Rotschild şi Rockefeller, La fel cum acum, Marea Britanie este avangarda războiului, aparent contrar intereselor lui Rotschild. E un război destul de dubios, din care fiecare încearcă să obţină cât mai mult. Ceea ce vreau să vă spun este că în toată confruntarea Anglia joacă şi un joc în sens contrar, adică mizează pe o fragilizare a SUA şi pe găsirea unor oportunităţi în eventualitatea unei noi paradigme a puterii mondiale. Dar despre aceasta vom vorbi cu altă ocazie.

 

E bine să cunoaşteţi acest episod incipient deoarece veţi putea înţelege motivul pentru care SUA au anunţat mai pe şest că vor să bage Ucraina în NATO fix după ce Rotschild cumpărase datoriile Ucrainei. Practic, SUA l-a şuntat pe londonez pentru a căuta o remiză în ceea ce priveşte zonele agricole, dar şi pentru parafarea „moştenirii” noului „Tărâm al Făgăduinţei” după ce toţi naţionaiştii şi naziştii vor fi fost omorâţi.

 

Atât pentru azi. Sper să vă fi deschis ochii asupra cauzelor profunde ale actualei stări de fapt.

 

https://trenduri.blogspot.com/2022/08/o-istorie-aproape-necunoscuta.html#more

 

 

 

 

19 comentarii:

 

Unknown19 august 2022, 10:14

Mda cam ce voiau sa facă si la noi dar nu a mers:

" parafarea „moștenirii” noului „Tărâm al Făgăduinței” după ce toți naționaliștii şi naziştii vor fi fost omorâţi. "

Dupa ce majoritatea mafiilor ucrainene vor fi murit.

Ucraina într-adevăr are o mafie puternica si cumva de la ei a început războiul prin manipularea politicienilor cu ideile mafiei de cartiere.

Si sunt deosebit de puternici deoarece au negociat super avantaje pentru ei in Europa ca sa fuga câți mai mulți ucraineni din tara, aia bogații si după 10 ani de război o sa rămână doar poolimea.

Pe noi ne afectează tot ce se întâmpla in Ucraina dar nu putem face nimic decât sa ne uitam ca prostii, deoarece prostii care ne conduc ne-au luat toate drepturile de riposta.

 

1.Practic, acum tot ce trebuie să facă Rusia este să declare că această zonă este rusească și că tot ce se întâmplă în această zonă este o chestiune internă a Rusiei.

1.Orice amestec va fi privit ca o măsură împotriva Rusiei. Pe această bază, pot anula alegerile din 25 mai 2014 și poporul poate face ce vrea!

1.Ucraina este cuibul de spălare a banilor negri din droguri, prostituție, pedofilie, trafic de persoane, etc. al cabalei. De asemenea este centrul mondial al criptomonedelor care face tot jocul Deep State, după ce acesta a fost mutat din China.

 

Deci ceea ce face Putin nu este numai preluarea județelor cu populația rusă, ci sunt operațiuni pentru distrugerea surselor de finanțare americano-globale, de aici prin închiderea operațiunilor apare inflația pe dolar.

Se pare ca toți banii murdari sunt investiți in Ucraina. Cumpărarea datoriei Ucrainei nu a fost ieftina. Si Rusia încă considera teritoriul ei, degeaba a fost vândut. De cine la cine? Niște datorii americane cumpărate de boierii cu bani tot americani si ei. Si datoriile sunt investiții in Ucraina. E aceeași manevra de învârtire a banului. Vin investesc in tine, iți iau haine, casa , mașina, si apoi iti vând datoria la altul, dar de fapt proprietarul tău nu a fost întrebat si nu a încasat nici un ban. Deci este contestata proprietatea datoriilor Ucrainei, deoarece rușii considera investiții nerecuperate si proaste.

 

In Ucraina a fost creata de fapt întreaga pandemie si nu in China in cele 36 de laboratoare, foarte ușor sa o răspândești atât in China prin militarii americani, si apoi brusc in Italia in comunitatea chineza.

Pe scurt Ucraina este SUA ca investiție pe teritoriu Rusia ca proprietar de drept.

Americanii isi vor investiția si banii, Rusia nu a primit renta viagera pe teren.

Deci e un război americano-rus Proxy ucraineni.

Deci așa lupta NATO prin Proxy, si baga filozofia naționalistă de independenta a Ucrainei.

Care Ucraina, aia a mafioților de cartier?

La referendum daca fac le iasă fix pwla voturi ca ar vota toți pe ruși. De ce crezi ca au interzis pana si propria opoziție ucraineana?

 

Oamenii devin extrem de nervoși când e vorba de bani sau daca le provoci credintele legate de bani.

Si aici e o lupta de credința intre americanii care prin metodele lor de management financiar au invadat toate tarile lumii, si in Ucraina si-au investit toate capacitățile lumii de a spală bani. Mașina Ucraina e capabila sa spele toata mizeriile financiare ale lumii si sa scoată banii albi.

Acum ca mașina e stricata spală mai puțin.

Si hop apare inflația, ca mașina nu mai poate spală destui bani.

Tot sistemul nostru financiar oficial nu se prăbușește deoarece exista mașini ca Ucraina de spălat bani, dar Ucraina e cea mai buna, cu cea mai mare capacitate.

 

Romania cum credeți ca tot rezista si nu ne-am prăbușit cu atâția evazioniști?

Ca spălam banii, dar spălam puțin doar de uz intern. Altfel am atrage atenția ca avem foarte mulți bani noi si economie yok.

 

Răspundeți

 

Hayde19 august 2022, 10:41

Interesantă această scrutare a tenebrelor URSS (de aici și impulsul meu de a comenta).

Divergențele dintre multiplele facțiuni ale puterii sovietice au fost extrem de puțin studiate, așa că rămân într-o densă ceață speculativă. Unul din speculanții prolifici pe acest teren umbros a fost Dughin, care a și întocmit o narațiune tip "capă & spadă" între rușii "patrioți" și rușii "internaționaliști" (la ultima facțiune neputând lipsi elementul evreiesc).

De curiozitate, DD : subscrii la teza romanțată a lui Dughin privind "cinstiții GRU" versus "vânduții KGB"? Sau cauți explicații în interacțiuni mult mai complexe ? (fie și cu riscul de a ignora "briciul lui Occam ?).

 

Răspundeți

Răspunsuri

 

Dan@Trenduri19 august 2022, 11:21

Pe Dughin îl consider un gânditor profund, dar are şi el păcatele lui date de mania generalizării. Fără doar şi poate, n-are cum să fie vorba de o luptă între alb şi negru, aşa cum vede el interacţiunea dintre KGB şi GRU. Pe de altă parte nu putem nega cantitatea imensă de informaţii la care are acces, astfel încât e interesant să înţelegem de ce a ajuns el la concluzia asta. Mă rog, discuţia e lungă.

În ceea ce priveşte URSS, sub imaginea „unităţii de monolit” se ascundeau numeroase interese, găşti şi mafii. Unele dintre ele se manifestă şi azi(vezi gruparea Dnepropetrovsk care a luat puterea în Ucraina). Istoria acelor vremuri este esenţială pentru înţelegerea dezvoltărilor de azi. O să mai public câteva elemente pentru a mai actualiza din hibele de pe la noi.

 

 

Hayde19 august 2022, 11:31

Orice imperiu mare are (a avut) permanent grupuri / facțiuni / coterii care s-au tot luptat. La medievali erau clanuri nobiliare, modern exista grupuri de interese, ce se impletesc cu grupuri etnice sau factiuni ideologice.

Dacă se tot merge pe un continuum de interacțiune între asemenea nuclee divergente, se ajunge consecutiv și la grupul "Skt. Petersburg" al cărui exponent central (dar nu unic) este Vladimir Putin. Între 1996- 2000 s-a dus o luptă de culise, în urma căreia "piterii" au înlăturat "Familia" moscovită grupată pe Boris Elțin.

Asemenea articole merită urmărite, și îți felicit demersul. Avertizez totuși că datele existente sunt foarte puține, iar dintre acestea cele reale sunt și mai puține. Nici investigatori din Rusia nu prea găsesc nodurile ițelor, căci asemenea activități sunt, ipso facto, secrete (sau cel puțin discrete).

De aceea eu aș fi prudent în lansarea de verdicte, riscul e mare să ne înșelăm cu aparențe.

 

 

Hayde19 august 2022, 13:03

Oricum, cu permisiunea ta, voi prelua textul acesta de azi ca opinie pe micul meu forum (neuitând a-ți preciza "paternitatea", evident :) )

 

 

Dan@Trenduri19 august 2022, 14:15

OK.

 

 

Anonim19 august 2022, 14:35

Dan Diaconu, 19.08.2022, despre ezoteristul Alexandr Dughin: ”Pe Dughin îl consider un gânditor profund”.

Profund în ce? în versuri închinate unui satanist ca Aleister Crowley? sau cînd e în ședințe de spiritism cu maestrul lui răposat Jean Pârvulesco? cînd poliloghisește noțiuni și termeni din categorii diferite și îmbină ceea ce e de neîmbinat? cînd în capul lui ”gradele” de la alcool sunt din aceeași categorie cu ”gradele” din termometru, termen omonim cu înțelesuri diferite?

https://t.me/stopplandemie/10234

https://t.me/stopplandemie/10200

 

 

Nenea19 august 2022, 16:02

Mai degraba Dughin este cumva continuator al curentului nationalist ortodox de sorginte alb gardista .Kgb a avut destui khazari in randurile lor

 

 

Hayde19 august 2022, 20:28

Anonim 14:35....poate nu ar strica să fii mai selectiv cu link-urile de argumentare. Cel ce critică acolo ideile lui Dughin habar nu are cine a fost misticul Vasile Lovinescu (îl confundă cu criticul EUGEN Lovinescu). Ar fi drăguț ca despre ocultism să se pronunțe doar cei ce chiar au studiat (și pe Lovinescu, și Pârvulescu, implicit Dughin).

Nici eu nu pariez pe adâncimea rusului. A preluat geopolitica lui Mackinder, idei de la Pârvulescu (extensie școala Guenon) și a făcut un melanj cu iz de renascentism eurasiatic.

Tind să îi dau dreptate colegului @Nenea, cam din zona aia vine tendința.

 

 

IQ10020 august 2022, 09:03

Destui????

 

 

Anonim20 august 2022, 12:25

@Hayde Vasile Lovinescu era de asemenea critic literar, iar Eugen Lovinescu îi era unchi

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Vasile_Lovinescu

Ezoterismele sunt drăcisme oricum ai da. Pe Dughin și Pârvulesco i-am frunzărit via Roșca traducere, am idee ce scriu.

Lovinescu nici nu mă interesează. Orice ocultism e pierdere de timp și închinare lui satan.

 

Răspundeți

 

Anonim19 august 2022, 16:52

Putin takes on the globalists

https://youtu.be/Qoij5XWCWz0

 

Răspundeți

 

Anonim19 august 2022, 17:32

Jorge Luis Borges a putut imagina, cu mintea și talentul său un astfel de labirint, în minunata povestire ”Cei doi regi și cele două labirinturi”.

 

”Povestesc oameni vrednici de încredere (dar numai Allah ştie tot) că în vremurile străvechi a fost în insulele Babiloniei un rege care şi-a adunat arhitecţii şi magii şi le-a poruncit să construiască un labirint atît de încîlcit şi de subtil, încît bărbaţii cei mai înţelepţi nu se încumetau să intre, iar cei care intrau se pierdeau. Construcţia era un adevărat scandal, căci umilirea şi miracolul sunt acte îngăduite lui Dumnezeu, şi nu şi oamenilor. După o vreme, veni la curte un rege al arabilor, iar regele Babiloniei (pentru a-şi bate joc de naivitatea oaspetelui său) îl puse să intre în labirint, unde acesta rătăci, înjosit şi umilit, pînă la lăsarea nopţii. Atunci imploră ajutorul divin şi găsi ieşirea. Buzele lui nu rostiră nici-o învinuire, dar îi spuse regelui Babilonului că el are în Arabia un labirint cu mult mai bun şi că într-o zi, cu ajutorul lui Allah, il va arăta. Apoi se întoarse în Arabia, îşi strînse căpitanii şi pe comandanţii cetăţilor şi invadă regatul Babiloniei, iar soarta îi fu atît de prielnică, încît nu lăsă piatră peste piatră, îi împrăştie pe oşteni şi-l făcu prizonier pe însuşi regele. Îl legă pe spinarea unei cămile iuţi şi-l duse în deşert. Călăriră timp de trei zile şi îi spuse : “O, rege al timpului şi substanţă şi cheie a veacului! În Babilonia ai vrut să mă pierzi într-un labirint de bronz cu multe trepte, ziduri şi uşi; acum Atotputernicul a îngăduit ca eu să ţi-l arăt pe al meu, unde nu sunt trepte pe care să le urci, nici uşi pe care să le forţezi, nici obositoare galerii pe care să le străbaţi, nici ziduri care să-ţi oprească paşii”. Apoi îi desfăcu legăturile şi-l părăsi în mijlocul deşertului, unde regele Babilonului muri de foame şi de sete. Gloria să fie cu Cel ce nu moare”.Asa se va sfarsi si cu Zelenski si cu cei care-l sustin...

 

Răspundeți

Răspunsuri

 

Anonim19 august 2022, 20:36

Haha! Esti constient de faptul ca si tu esti intr-un labirint construit de voi toti, mental, pe internet? DD arunca o pastilă. Vine unul si isi da cu parerea. Mai vine unul si il contrazice. Vii tu si spui o poveste despre labirinturi. Va treziti peste cativa ani ca planul fizic va devine aidoma unui labirint prin care va învârtiti fara a mai putea iesi

Capodopera voastra se extinde mereu, uneori se uneste cu labirintul lui Ion Coja sau al altor nationalisti. E capcana celor ce vorbesc mult, dar nu prea fac de fapt nimic. O inchisoare in care șoriceii devoratori de cărți isi dau duhul la sfarsit de viata, convinsi ca sunt liberi. Sunt liberi sa urmeze doar traseul labirintic al propriului sistem mental.

 

 

Anonim19 august 2022, 23:08

Mda păi Ucraina e Babilonul ruso-american. Până la urmă și ucrainienii îs tot ruși da' americanizati, un fel de polonezi (că tot seamănă cu limba ucraineană) de viteza a doua. Nu ia luat UE, ia luat globalismul.

Da dacă te uiți in Apocalipsa 12:1-6, "balaur[a] mare, roşu, cu şapte capete şi zece coarne" se ia de femeia ce sta să nască. Păi ce se naște? Statele noi!

"Balaurul a stat înaintea femeii care urma să nască, pentru ca, atunci când copilul se va naşte, să-l mănânce." Ce face Zele acuma? Vrea sa mănânce statele noi care tin "pseudo" referendumuri.

 

 

IQ10020 august 2022, 09:04

Aferim!

 

Răspundeți

 

marius19 august 2022, 21:23

https://gandeste.org/analize-si-opinii/radu-iliescu-in-ce-consta-catastrofa-ecologica-ce-va-veni-si-pe-care-nu-avem-cum-s-o-evitam/124172/. Este foarte interesant articolul,cel puțin pe mine m-a făcut să gindesc și să îi dau dreptate autorului.

 

Răspundeți

 

marius19 august 2022, 21:27

Pământul negru al Ucrainei,al României, al Bulgariei,al Serbiei (Iugoslaviei) ,este plin de singe.De ce credeți că la Verdun,Crecy,Waterloo, crește tot ce pui?

 

Răspundeți

Răspunsuri

 

Anonim20 august 2022, 08:53

Marius, nu fi naiv. Da, materialul genetic plin de substante proteice ajuta, insa pentru un an doi, dupa care ai nevoie de improspatare. N are nici un aport la structura de baza a cernoziomului.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu