joi, 18 august 2022

Gabriel Lupan - Elevii școliți in epoca Ceaușescu

 




Elevii școliți in epoca Ceaușescu, umileau profesorii din occident cu nivelul ridicat de pregătire si IQ-ul ,pentru ca  am avut cel mai performant sistem de educație.

Realizările lui Ceaușescu nu sunt egalate de nimeni in istorie. NIMENI, in 5000 de ani de istorie cunoscută nu a reușit asemenea performante, in toate domeniile timpului sau.

 Numai opera arhitectonică, hidrotehnica si de infrastructura a lui Ceaușescu este epopeică si megalitică: baraje, poduri, șosele, tuneluri, sute de km de diguri de zeci de metri înălțime de la fundul marii. Mii si mii de blocuri de locuințe si rețele de institutii de tot soiul! Dacă as enumera tot ce a făcut Comandantul Suprem, m-ar apuca Revelionul!  La o ieșire la mare de vreo 100 km, Ceaușescu a construit a patra flota maritima din lume, docuri pe locul trei ca mărime si macarale navale campioane mondiale ca forța de ridicare! Si asta numai pe plan de supra si infrastructură, urbanism si industrie. Dar! Cele mai mari realizări au fost pe plan uman! Dar nici asta nu pot înțelege romanii contemporani, a căror capacitate de înțelegere este similară cu cea a câinilor si inferioară celei a pisicilor! In raport cu românii, pisica înțelege instant!

Când eram eu in scoala generală, aveam colegi care plecau din țara, cu familia, definitiv. Asta era prin anii 80. Mergeau in Germania, in Ungaria, in SUA, Israel, Franța, Grecia etc. Acolo, colegii mei dădeau niște examene ca sa fie evaluați si dați la scoala in continuare. TOȚI erau înscriși cu una, doua sau trei clase mai sus! Si ăștia erau “plevușca” – nu plecau cei eminenți! Dar am avut si un caz de olimpică la mate-fizica-chimie ( azi medic primar) care a mers exact o zi la scoala in Germania, la un liceu militar elitist. Pe profesor l-a mâncat in cur sa o scoată la tablă … grea umilința au mâncat nemții, exact in domeniul care doare cel mai mult: intelectul. La care, profesorul, in loc sa zică “Mulțumim, bravo, ia loc in banca!”, a zis “Dacă musafira noastră știe așa de bine matematică, sa-i arătam ca noi știm fizica!”. S-au făcut de  ras si mai rău, atât de rău încât i-au făcut scandal celui care o adusese pe fată la liceul lor.

Apoi au venit Andrei Marga si Ecaterina Andronescu – ultima fiind de o prostie multilateral dezvoltată. Francmasoni. Ei au introdus manualele alternative si au operat modificări in programa școlară “comunista” – au “targhetat normele instituțiilor de învățământ europene”! Ca urmare, media IQ- ului românilor s-a prăbușit: Ceaușescu  i-a lăsat la 110 ( la Sănătate si Nutritie era dr. Iulian Mincu), iar in 2015 românii aveau media IQ 90 ( la Sănătate fiind tot soiul de borfași, manageri, “privat”,  – masoni toți, oricum).

Cea mai mare realizare a lui Ceaușescu  asta a fost: i-a scos din noroaie si le-a dat formă, sens si performanța! I-a canalizat, i-a grupat, i-a folosit pe romani, după un management al resurselor materiale si umane absolut genial! A dublat/ cazat/ spălat/ școlarizat ultraperformant populația orașelor, aducând țăranii la oras. Cu ei a făcut o industrie imposibil de egalat in doua decenii! De la ZERO. Dar! Deși a adus țăranii la oras, a făcut si cea mai performanta agricultura din toată istoria acestui teritoriu! Irigat, mecanizat, hibridizat si investiții in cercetare! Totul produs AICI – combine, batoze, tractoare, rețea de apa – TOT. Așa ca a plătit datoriile, ceea ce este din nou UNIC!

Ei bine, după părerea mea, un neam care a mușcat mâna care l-a hrănit nu merita nici măcar o judecată sumara, ca si cea pe care a avut-o cuplul Ceaușescu! S-au bucurat! Astăzi, când majoritatea romanilor au capul plin de fecale nu se mai poate discuta așa ceva cu ei, darmite detalii care depășesc infinit puterea lor de pătrundere.  Este o blasfemie să vorbești despre Ceaușescu cu votiștii asasinilor săi!  Majoritatea confundă Epoca de Aur ( sintagma apartine lui Octavian Paler) cu perioada rezistentei din munți a lui Pauker. Este ca si cum ai vrea sa lucrezi la motoarele navetei spatiale, când tu nu știi nici tabla înmulțirii, dar vrei sa reglezi tu parametri de funcționare a lansării pe orbita!

 Ce sa discuți cu ăștia despre performanțele unui geniu strategic care era Nicolae Ceaușescu?!?!

prof. dr. Gabriel Lupan

 

 

COMENTARII:

""Stimate Domnule Profesor Dr. Gabriel  Lupan aveti mare dreptate! Dreptate a avut si cel din-tâi profesor care a ispăsit 13 ani de temnită pentru un popor de idioti. Acest profesor nu putea fi decât marele PETRE TUTEA ! Vă doresc sănătate si aseptăm noi articole de substantă. Cu drag de România! Myr Mur

Ar trebui o suta de tarusi plantati in fata parlamentului si trasi in teapa toti cei care au contribuit la demolarea romaniei incluzand sfatuitorii din vest - oricare ar fi ei. "Americanii de azi nu sunt americanii de atunci, ei sau prabusit odata cu prabusirea blocului comunist." spunea Vasile Condras la o bere.

Asta e: Platiti daca ati scapat cascavalul. Ion Petru""











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu