joi, 23 ianuarie 2020

MARIAN ILIE - Vom muta - Gandacul, autostrada si PROSTII ROMANIEI




Excelenta viziune a Catavencilor mi-a inspirat acest comentariu:

Vom  muta

~*~

Noi suntem nişte eroi homerici

Toţi duşmanii i-am bătut in draci

Am mutat din locul lor biserici -

Vom muta şi-o oaste de gândaci



Bravi urmaşi ai lui Tătuca Noe

Legendar de blânzi si proşti - grămadă

Vom muta chiar ţara - de-i nevoie

Numai să avem autostradă



Vom muta un cer întreg de stele

- Ne conduc doar lideri însemnaţi -

Ca să treacă tirurile grele

Peste coama Munţilor Carpaţi



Să transporte mărfuri necesare

De la noi la ei şi mai ales

De la ei la noi – aşa se pare

Că suntem şuntaţi la interes



Ei ne iau resursele de-a moaca

Să le meşterească pe la ei

Si le vand aici, că-i mare cloaca

De parşivi, pungaşi şi derbedei



Vom mobiliza toţi interlopii

Şi batalioane-ntregi de fiţe

Ca să fim pe placul Europii

Stramutând gândci şi gărgăriţe


~*~

MARIAN ILIE


Cațavencii despre cum rămâne țara noastră în înapoiere: „România dispune de o garnitură rarisimă de proști” 
 un editorial în care acuză blocarea deliberată a dezvoltării țărilor din estul UE pentru a da satisfacție ”marxismului ecologic” de la Bruxelles, cu acordul unei ”garnituri rarisime de proști” de la București. 

O probă este suspendarea finanțării autostrăzii Pitești-Sibiu invocându-se protejarea gândacului-croitor al stejarului. 
     ”Gîndacul de stejar e de neînvins. El ține pe loc un stat a cărui armată dispune de rachete Patriot, avioane F16 și face parte din cea mai puternică alianță militară a tuturor timpurilor. De altfel, victoria gîndacului nu e singulară. Autostrăzile românești au fost înfrînte rînd pe rînd de broaștele cafenii, de salamandra pătată, de castorul revenit din Polonia, de urșii imaginari ai județului Timiș și de singura familie de lilieci dintre Lugoj și Deva”, scrie Doru Bușcu. Potrivit acestuia, vest-europenii jelesc acum victimele din regnul animal pe care le-au făcut în cursul dezvoltării infrastructurii și pentru a reduce sentimentul vinovăției vor ca majoritatea fondurilor europene să fie dirijată către mediu, nu către investiții ca până acum. Perdanții, vor fi, ca de obicei, statele subdezvoltate ale Uniunii. 
     ”E aceeași poveste de la deficit: subdezvoltații sînt condamnați la subdezvoltare, limitați de un deficit care face imposibilă recuperarea, după ce, decenii la rînd, statele bogate s-au dezvoltat cu deficite de două cifre. La fel, protecția vamală e anulată în defavoarea subdezvoltaților, care nu-și mai pot apăra nici o ramură a economiei, deși, pînă mai ieri, statele bogate au trăit în cultul protecționismului. Acum a dat peste noi ecologia. Pe ultima sută de metri, cînd toți ceilalți au infrastructura terminată, economiile puse la punct, industriile amortizate, noi sîntem somați să îngrijim insecte”, crede Bușcu. 
     Noul marxism ecologic de la Bruxelles, care ascunde nu doar mediocritatea birocraților de lux, ci și lăcomia statelor bogate, cere României – cea mai întîrziată din subculturile politice ale Estului european – să-și abandoneze minimul impuls de modernizare ca să-și protejeze gîzele. Și se găsesc destui dobitoci în conducerea țării care, de ani și ani, stau cu mîinile încrucișate din lașitate, ignoranță și ticăloșie politică. România dispune de o garnitură rarisimă de proști, care o conduc și o reprezintă prin muțenie și nepăsare. 
     Doru Bușcu: României i se cere acum să aibă grijă de mediul de care occidentalii nu s-au sinchisit cândva, chiar dacă a ajuns ”mai aproape de dispariție decât protejatul gândac de autostradă”. ”Sub autostrăzile Germaniei, ale Franței, ale Belgiei zac îngropate și dispărute pagini întregi din atlasul zoologic. Noi, în schimb, ar trebui să umblăm de mînă cu urșii pe drumuri de țară, cu buburuze în păr, pășind cu grijă printre bujori și salamandre. Să rămînem înapoiați și puri, înnobilați de foame și îngroziți de reproșuri comunitare, să rămînem plămînul verde al Europei, pe care austriecii de la Schweighofer îl vînd pe piața de transplant”, a conchis Șerban Bușcu.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu