vineri, 6 octombrie 2017

Cinic și criminal






Un proiect de lege cinic și criminal
Alexandru Nemoianu

Deputatul Marcel Vela pune la cale poate cea mai mare nenorocire cu putinţă pentru Caraş-Severin şi Banatul de munte: eliminarea “ariilor protejate”. În primul rând trebuie să înţelegem bine ce sunt “ariile protejate”.

Ele sunt părţi din Caraş Severin a căror frumuseţe este unică, în România şi în lume: ape, păduri, păşuni alpine. Ele sunt bun al comunităţilor din Caraş Severin şi nu pot fi la voia unor deputaţi de ocazie sau corupţi la sânge cum pare a fi acest Vela. “Eliminarea” distrugerea lor adică, ar fi un act de genocide ecologic absolut fără precedent. Pur şi simplu eliminarea “ariilor protejate” ar da mâna liberă tăierii pădurilor, distrugerii apelor şi preschimbării Banatului montan în gunoi post industrial.

Toate încercările de împotrivire ale locuitorilor ar devein fără rost. Legea ar acoperi tâlhari de felul fostului primar Miclea (care a încercat să fure hotarul Bozoviciului în folosul lui Ion Ţiriac) sau a penalului fost primar din Prigor, Pavel Vernindeanu, care a căutat să distrugă răul Nera.
Cu neruşinare ziarul Express de Banat, care a devenit o adevărată ruşine publicistică prin partizanatul sfruntat şi indecent pe care îl publică, susţine acest proiect.

Este nevoie că locuitorii Banatului montan să denunţe categoric acest proiect criminal. Care este poziţia deputatului Valeria Schelean, din acelaşi partid?  Poate ea să subscribe la o asemenea indecent, obscenitate legislativă? Dacă asta este poziţia aripii PNL din Caraş Severin a vota cu acest partid ar fi dovadă de tulburare mental, complicitate şi dorinţa de sinucidere.

Politicienii responsabili, primarii responsabili, oamenii din Caraş Severin trebuie să protesteze cu toată violenţă împotriva acestui pirate cu numele Vela. Dacă nu acuma, mâine va fi prea târziu.


————————————–
Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

6 octombrie 2017
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/10/06/alexandru-nemoianu-un-proiect-de-lege-cinic-si-criminal/










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu