duminică, 18 martie 2018

BREMEN - Romania si Europa parteneri inegali (si OPINII)





Dupa Congresul PSD,

Romania si Europa parteneri inegali, care se straduiesc sa asunda sub pres ce stie tot statul global.

Dupa vizita istorica a Sfantului Ioan Paul II la Bucuresti, vin oficialitatile UE/NATO si in 2007, fara sa indeplineasca criteriile, Romania ortodoxa e acceptata generos, integrata cu drepturi aproape depline in civilizatia catolica, tot asa, cum dupa Razboiul Crimeei si Razboiul Mondial, occidentalii au hotarat Unirea Principatelor, Marea Unire si integrarea in civilizatia apuseana, impotriva Rusiei pravoslavnice si ortodoxo-comunista, mereu in pozitia de a invada Europa.

Fara refacerea unitatii crestine cu Roma, Romania, Bulgaria, Grecia, Cipru, 45 de milioane de ortodocsi integreaza normele, valorile si traditia catolica, milenara a Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, codificata in acquis / drepturile si obligațiile statelor Uniunii Europene. In Sfantul Imperiu ortodocsii erau tolerati, poate si de aceea rezultatele de pana acuma sunt modeste. Grecii sunt faliti, bulgarii nu stiu ce-i acquis-ul, moldo-valahii, care n-au facut parte din Sf. Imperiu, ca ardelenii uniti cu Roma, distrug industria, irigatiile, vand pamanul la straini si se bajenesc in vest, pe locul doi in lume, dupa Siria in razboi civil.

Inainte de intalnirea cu Bush la Malta, la Roma, Sf. Ioan Paul II ii atrage atentia lui Gorbaciov sa nu se grabeasca, pentru ca adaptarea mentalitatilor celor rupti de lume in Lagarul ortodoxo-comunit, la cerintele globalizarii, cere timp. Sfat desconsiderat si la Congresul partidei ortodoxo-socialiste moldo-valahe PMR, PCR, FSN, PSD, care decide brusc ca tara va fi a opta putere a Europei in 2040, dar trece cu vederea generozitatea Sf. Ioan Paul II, ca Papa Francisc nu mai vine la Centenar, bajenirea a cinci milioane la catolicii dn Italia, Spania etc., trece cu vederea necesitatea refacerea unitatii de credinta cu Roma, conditio sine qua non a egalitatii, a acquis-lui. In acest context rupt de realitate, Adrian Severin vede in Congresul PSD „o butaforie ipocrită menită a acoperi lupta nemiloasă pentru putere într-o țară fără putere“. Rupta in state paralele ilegale in razboi, cat mai rezista o astfel de tara? Inca doi ani, cu speranta ca se inseala fostul ministru de externe, deputat PSD si in Parlamentul European.

http://flux.md/articles/reprezentantii-nostri-intre-dadaism-suprarealism-si-absurd
http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/
http://www.viorel-roman.ro




COMENTARII:

pozeDECAT on 11 March 2018 at 11:28 am said:
Deja cand am citit “fara sa indeplineasca criteriile, Romania ortodoxa e acceptata generos, integrata cu drepturi aproape depline in civilizatia catolica” am zis ca nu are rost sa merg mai departe in expunerea domnului profesor. Asta pentru ca eu stiu din scoala gimnaziala ca grecii (si aia din Grecia si aia din partea cipriota, adica UE, adica civilizatia catolica inghititoare de romani ortodocsi) sunt ortodocsi iar prin Marea Britanie, Olanda, Suedia (si nu mai zic si altele ce nu se incadreaza in “civilizatia catolica” dar care definesc zdravan UE integratoare a romanilor ortodocsi), cam bantuie protestantismul sau chiar secularismul in ultima vreme. M-am oprit pentru ca orice concluzie ar trage, aceasta nu poate fi decat eronata pentru ca se bazeaza pe niste ipoteze gresite din start.

Like

Erwin Lucian Bureriu on 11 March 2018 at 1:55 pm said:
Deh, fostul meu coleg de radio are o imensă operă, care merită atenție. Personal nu sunt religios, pentru mine nu are nici o relevanță acest capitol. Viorel și-a făcut mulți inamici pe tema religiei. Cred că este înțeles pe dos de o anumită parte a românilor. În esență el subliniază diferența fundamentală dintre moldo-valahia influențată de ortodoxia slavă, până la alfabet și cult religios în slava veche, care slavă m-a plictisit cumplit în facultate. Viorel are dreptate că abia Școala Ardeleană, sub influența practicării limbii latine la slujbele catolice, a deschis ochii spre latinitate, asta întâmplându-se în Vestul teritoriului. Sub sovietici au existat lingviști care susțin că mai mult de jumătate din lexicul românesc e slav. Dar zadarnic ne trage Viorel spre Roma, că victorioasa Antantă a dat apă la moară Estului, „oastea e creștină” iar ortodoxismul medieval tot mai agresiv. Nu de la religie va veni modernizarea României, zic eu. Nici de la protestantism, nici de la greco-catolici. Silicon Valley este în întregime „liber cugetătoare”, posturile de radio și televiziune ale ateilor duc un dialog civilizat și pertinent cu protestanții (care sunt baza în State) și primesc răspunsuri grosolane de la credincioșii care sunt mai violenți, ca pretutindeni. Îmi pare rău, Europa a rămas o vechitură, o țoală second hand. Chiar și Bremen și Timișoara. Culmea, americanii susțin că majoritatea inteligenților sunt atei. A-teismul este însă o formă de acceptare a religiei, dar în opoziție. Deci tot un fel de religiozitate. Or a fi liber-cugetător înseamnă a fi desprins totalmente de orice dogmă printr-un refuz decisiv și total. Când îi văd pe aleșii „noștri” jurând pe biblie mi se întoarce stomacul pe dos. Mai bine ar jura pe portmoneu.

Like

pozeDECAT on 11 March 2018 at 6:25 pm said:
Eu spuneam “decat” ca argumentatia era fortata pentru se pot spune toate lucrurile astea legate de un anumit retard educational fara sa punem oamenii in ligheanele religioase care ar indica certificate de culturalitate sau sisteme politice actuale (oricat s-au numi unii “crestin-democrati”). Am fost prin lume destul de mult in ultimii 20 de ani si am intalnit destui catolici batuti in cap asa cum am gasit si destui ortodocsi rasariti. Cum e si cazul musulmanilor azi. Imaginea e tragica azi dar in urma cu 1000 de ani ei au fost salvarea intelectuala a Europei prin conservarea scrierilor filosofilor antici, prin matematica, astronomie, medicina, transformarea agriculturii prin Spania si asa mai departe. Ce sens are sa fac teoria istoriei pe aceasta baza? Catolicii au inventat inchizitia, unde au colonizat au facut prapad cu acest instrument. Pai prin comparatie, otomanii au fost niste liberali desavarsiti, au lasat lumea in pace atat timp cat si-au adunat cascavalul. Dupa ce a cazut “bolnavul Europei”, abia atunci au inceput macelurile interetnice pe care ei le stapanisera pana sa inceapa primul razboi … Eu n-am vreun orgoliu ortodox, sunt destul de agnostic daca nu chiar ateu. Semnalam doar rigoarea expunerii care, cum spuneam, cred ca incepe fundamental gresit. Pe logica mea, o demonstratie care porneste de la ipoteze false nu poate duce decat la concluzii neconcludente ca sa ma joc un pic cu cuvintele …

Like

Erwin Lucian Bureriu on 12 March 2018 at 6:40 am said:
Nici un fel de convingeri nu m-au legat de postarea strict amicală a colegului meu. Otomanii? Complex de inferioritate, rămânere în urmă cu 400 de ani cu tiparul… În facultate m-au amuzat ortodocșii care nu înțelegeau o boabă din ce li se predica în slavonă, utilizarea chirilicelor fiind altă barieră în calea civilizației unui popor latin. Pe de altă parte, germanii și maghiarii ascultau predici catolice într-o latinească din care tot nu înțelegeau nimic. Așa a ajuns contele Rakoczy să facă prozelitism protestant cu românii din imperiu, ademenindu-i spre latineasca în care deja se tipărise biblia. S-a ajuns la conștiința de sine a latinității și la Școala Ardeleană, se participa la civilizația apuseană, cu tot cu inchiziția ei. De aici rezultă două secole care diferențiază românii estici de cei vestici. Mai nasol e că bănățenii sunt deasupra ardelenilor datorită Iluminismului theresiano-josephin, care doar aici a avut succes. În fiecare sat o școală, alfabetizare sută la sută. Sârbii s-au opus fără succes, alfabetul latin s-a impus. În Ardeal medievalitatea mai era impusă de nobilii unguri. Iosif II desființează iobăgia, bănățenii români devin proprietari de pământ. Grânarul Europei aici a fost, în Câmpia Tiszei, nu în Bărăgan. Bulgarii i-au creștinat pe românii din Est, au adus tiparul. Ardelenii tipăreau pe românește la Budapesta. Procesarea porcilor tăiați au învățat-o cei de dincolo de Carpați de la germanii deportați în bărăgan și de la chiaburii bănățeni în general. Una e influența ruso-otomană și alta cea ugro-austriacă. Greșeala fundamentală a lui Viorel de Timișoara-Bremen constă în efortul de a-i converti pe ortodocși, dovedind că această religie e contra naturii la un popor latin. Dar istoria nu se întoarce. Tinerii IT-ști sunt în majoritate agnostici. După cum spunea un scriitor englez al generației „Tinerilor furioși” din anii șaptezeci, „copiii noștri vor fi americani.” Q.e.d. America a trecut deja la orarul de vară. Soarele intră în casă pe la șase jumate, dar numai în zona subtropicală. E un belșug de flori pe colinele arse în toamnă. Se vor usca în două săptămâni…

Like

Erwin Lucian Bureriu on 18 March 2018 at 5:19 am said:
Viorel Roman: Comportamentul e determinat de credinta. Priviti ce societati, comportament social-politic diferit au catolicii (UE), ortodocsii (Rusia, Romania), protestantii (Anglia, USA), israelitii (Israel), mahomedanii (Arabia Saudita, Persia), confucianistti (China), budistii (Thailanda) etc. “​Noi am ales spatiul vestic, nu ne-a fortat nimeni acolo. Spatiul vestic e construit pe descentalizarea puterii. Nu doar cea politica ci orice fel de Putere. Ideea e ca nimeni sa nu concentreze puterea intr-o societate, astfel incat zonele de putere sa se poata controla unele pe altele si nimeni sa nu poata deveni autoritar. Acum e important sa ne intelegem locul nostru acolo si ce putem obtine din aceasta integrare. De aderat am aderat, de integrat … mai greu”, constata Daniel David, autorul Psihologiei poporului roman, fara sa vada incompatibilitatea dintre ortodoxie si catolicism, fara refacerea unitatii crestine. Nu-i politic correct sa ne amintim de Marea Schisma, 1054. De aceea, pana la refacerea unitatii de credinta si a un comportament social-politic unitar, se folosesc paleative stiintifce, neomarxiste, culturale, liber cugetatoare, mosonice, atee etc., care genereaza invariabil, de peste un secol, „Forme fara fond“, sau cum spune David, „De aderat am aderat, de integrat … mai greu.“










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu