marți, 27 martie 2018

GANDUL ZILEI, 27 martie 2018





PACE CELOR CE VIN
BUCURIE CELOR CE RĂMÂN
BINECUVÂNTARE CELOR CE PLEACĂ

 


Marți, 27 martie 2018

Devotion to the Divine will give you bliss, prosperity and peace.

In present times, everyone is moaning that they have lost peace, security and happiness. There is a loud clamour from all quarters. But is anyone seeking to discover why has this tragedy happened? The reason is, ‘There is no coordination between what is said and what is done.’ Hypocrisy is rampant at homes, villages, offices and in council-halls of the nation. Some who turn beads with God's name on their lips are also engaged in ungodly pursuits. With Bhagavad Gita in their hands, they talk scandal and hatch evil plots. With rosaries on their fingers, they fume at servants, losing temper on the slightest pretext. This is no vow or discipline of the spirit! A true devotee who poses to be sincere must exercise constant vigilance and practice the discipline of being ever in the Divine Presence. God, who is now dormant in your consciousness, has to be recognised and made resurgent so that every act of yours will reflect the divine splendour. (Divine Discourse, Apr 4, 1971)



Devoțiunea față de Dumnezeu vă conferă fericire, prosperitate și pace.

În timpurile noastre, toată lumea deplânge pierderea păcii, siguranței și fericirii. Se aud lamentări din toate părțile. Dar caută cineva să vadă de ce s-a întâmplat această tragedie? Iată cauza: „Nu mai există coordonare între ce se spune și ce se face”. Ipocrizia este în creștere, în case, în localități, la locurile de muncă și în sălile de consiliu ale națiunii. Unii, care trec boabă după boabă la mătăniile din mână, cu numele Domnului pe buze, urmăresc în același timp scopuri profane. Cu (cartea) Bhagavad Gita în mână, ei vorbesc urât și urzesc planuri machiavelice. Cu degetele pe mătănii, aceștia se stropșesc la subordonați, pierzându-și cumpătul din te miri ce. Nu așa se fac rugăciunile și disciplinarea spirituală! Un credincios adevărat, care se pretinde sincer, trebuie să-și exercite necontenit vigilența și să practice disciplina constantei coexistențe cu Divinitatea. Dumnezeu, care acum există latent în conștiința voastră, trebuie recunoscut și reînviat, astfel ca fiecare act al vostru să reflecte slava divină. (Discursul Avatarului, 4 aprilie 1971)

Sathya Sai Baba, www.radiosai.org







Evaluarea numerologică a zilei

„Numărul constituie substanţa tuturor lucrurilor” (Pitagora, Metafizica)

Configurația numerologică a zilei curente readuce pe tapet evenimentele zilelor de 9 și 18 martie, cu accent pe ușurința comutării de pe o problemă pe alta, dinamism, interesul pentru remunerarea lucrărilor de grup care aduc bucurie, plăcere, încântare.

Dacă activitățile respective nu respectă moralitatea, vor aduce banii care vor trebui cheltuiți pe medicamente și tratamente medicale, sau vor fi irosiți la jocuri de noroc, sau vor fi pierduți/furați…. Așadar, nuanța karmică a zilei ne avertizează: moralitate înainte de orice, evitarea superficialității, ușurătății, libertinismului, șmecheriei etc. Cine va crede azi că îi trage pe sfoară pe alții …pe sine se va înșela.

Vulnerabilitate: organele genitale şi nervii. (A.D.)







CALENDARUL CREŞTIN ORTODOX



Marți, 27 martie 2018

Sf. Mc. Matrona din Tesalonic; Sf. Mc. Filit şi Lidia, soţia sa, cu cei 4 fii ai lor

http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfânta-mucenita-matroana-tesalonic-118235.html




Sfânta Matrona a fost o copilă săracă şi orfană, roabă în casa unei evreice cu suflet rău, din Tesalonic. Aceasta neîncetat îşi bătea joc de credinţa Matronei şi tot timpul căuta toate mijloacele pentru a o face să se lepede de Hristos şi să meargă împreună cu ea la sinagogă. Când Pautilla, stăpâna Matronei a auzit că sluga sa merge în ascuns la biserica creştinilor, i-a zis: „Pentru ce n-ai mers la sinagoga noastră, ci te-ai dus la biserica creştinească?” La această întrebare Matrona a răspuns: „De vreme ce Dumnezeu este în biserica creştinească, iar de la sinagoga iudaică s-a depărtat, nu mă duc la sinagogă, ci la biserică”.

Plină de furie la acest răspuns, Pautilla a încuiat-o pe Matrona într-un loc întunecos, a legat-o de mâini şi a lăsat-o fără mâncare. Însă Matrona şezând în genunchi la rugăciune şi slăvind pe Dumnezeu, legăturile au căzut de la mâinile ei prin puterea lui Dumnezeu. După aceasta Matrona a mai fost încuiată şi înfometată încă de două ori. Ea a murit din cauza lipsei de hrană. Trupul sfintei a fost aruncat de Pautilla într-o prăpastie, însă creştinii au luat trupul muceniţei şi l-au îngropat cu cinste. Episcopul cetăţii aflând că la mormântul muceniţei Matrona se fac mari minuni, a ridicat o biserică deasupra lui.

Pautilla a trecut la cele veșnice căzând de pe zidurile de unde a fost aruncat trupul Sfintei Mucenițe Matrona.

Tot astăzi, facem pomenirea Sfântului Cuvios Chiric din Apro; a Sfinţilor Mucenici Filet Sincliticul, cu soţia lui, Lidia, şi cu cei patru fii ai lor: Macedon, Teoprep, Cronid şi Amfilohiu; a Sfinţilor Mucenici Ioan şi Baruh; a Sfântului Proroc Anania; a Sfântului Cuvios Pavel, episcopul Corintului; a Sfântului Cuvios Eutihie; a Sfântului Cuvios Ioan din Licopolis.



Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.



Alexandra Dogaru











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu