sâmbătă, 17 martie 2018

GANDUL ZILEI, 17 martie 2018





PACE CELOR CE VIN  
BUCURIE CELOR CE RĂMÂN
BINECUVÂNTARE CELOR CE PLEACĂ


Sâmbătă, 17 martie 2018

Knowledge that is not put into practice is like food that is not digested.

There are some people who get up from bed with a disturbed and agitated mind. Don’t do that! Arise from your sleep with a peaceful mind. Think of God. If parents criticise each other as soon as they get up from bed, surely, children also will start quarrelling and fighting with each other! Children always try to emulate their parents and hence, parents should set an example to their children. You should teach them by practice, not merely by precept. Under any circumstance, do not give room for anger or hatred. Never hate anybody. The hatred in you will come back to you as reflection and make you suffer. You may have to face some difficulties and sorrows, but never mind. Be calm and composed. Consider everyone as embodiments of Divinity. Your salutation or ridicule, whoever it may be addressed to, reaches God. Offer your respects to everybody. Share your love with one and all. (Divine Discourse, Apr 2, 2003)

Cunoașterea care nu este folosită în practică este precum mâncarea rămasă nedigerată.

Unii se scoală din pat cu mintea tulburată și frământată. Să nu faceți acest lucru! Ieșiți din somn cu mintea liniștită! Gândiți-vă la Dumnezeu! Dacă părinții se critică unul pe altul când se scoală, dimineața, în mod sigur copiii lor vor începe să se certe și să se bată între ei! Copiii încearcă întotdeauna săși imite părinții și, de aceea, părinții ar trebui să constituie exemple pentru copiii lor. Ar trebui să-i învățați prin fapte, nu doar prin teorie! În nicio situație, să nu vă lăsați cuprinși de mânie și de ură! Nu urâți pe nimeni, niciodată! Ura pe care o nutriți se va întoarce asupra voastră ca o reflectare și vă va provoca suferință. Poate că vă este dat să treceți prin greutăți și necazuri – și ce dacă! Fiți calmi și cumpătați! Considerați-i pe toți drept întrupări divine! Respectul vostru sau lipsa de respect, indiferent pe cine vizează, ajunge la Dumnezeu. Respectați-i pe toți! Împărtășiți iubirea cu toți, fără excepție! (Discursul Avatarului, 2 aprilie 2003)

Sathya Sai Baba, www.radiosai.org




Evaluarea numerologică a zilei

„Numărul constituie substanţa tuturor lucrurilor” (Pitagora, Metafizica)

În această zi avem parte de muncă altruistă, săvârșită cu drag, cu smerenie, în folosul grupurilor din care facem parte. Poate fi vorba de eforturi fizice, intelectuale sau financiare, menite să mărească stabilitatea și siguranța generală.

În umbra acestei zile stă lecţia karmică a fostului leneş (profitor, hoţ, sinucigaş etc.), de aceea este bine să evităm eschivarea de la muncă, să muncim mai mult și să vorbim mai puțin, să ne asumăm limitările, obstacolele, dificultățile ca testare a determinării și voinței noastre de către Voia Divină.

Să nu lăsăm evenimentele acestei zile să ne inducă teama de moarte, …dar nici fascinația Morții!

Vulnerabilitate: dinţii şi circulaţia. (A.D.)





CALENDARUL CREŞTIN ORTODOX

Sâmbătă, 17 martie 2018

Sf. Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu (Pomenirea morților)

http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfântul-cuvios-alexie-118081.html




 
Sfântul Alexie a fost singurul copil al dregătorului Eufimian. Cu cât înainta în viaţă, cu atât creştea în sufletul lui şi dorinţa nemuririi şi a vieţii veşnice. Toate bunătăţile pământeşti i se păreau lucruri de nimic.

Eufimian l-a cununat pe Alexie cu o fecioară încuviinţată, dar împotriva voinţei tânărului. De aceea, chiar din seara nunţii, Alexie a părăsit în taină nu doar legătura pe care nu a dorit-o, ci şi casa părinţilor săi. A fugit la biserica din Edesa, unde a stat 18 ani, îmbrăcat sărăcăcios şi hrănindu-se din mila celor care veneau la biserică. Când s-a făcut cunoscut celorlalţi că este un om al lui Dumnezeu, el s-a înspăimântat de lauda oamenilor ca de o primejdie de moarte şi în taină a plecat spre Tarsul Ciliciei. Însă corabia cu care călătorea a naufragiat, a fost luată de vânturi şi purtată pe ape până la Roma, locul naşterii sale. Sfântul Alexie a văzut în această întâmplare mâna lui Dumnezeu şi astfel a hotărât să meargă la casa tatălui sau, iar acolo, sub chip de străin, să-şi petreacă în continuare cu pocăinţă cealaltă vreme a vieţii sale. Ajuns în casa părinţilor, nemaifiind cunoscut de nimeni, a fost luat în derâdere și batjocorit de servitori.

Când i s-a apropiat sfârşitul, el a alcătuit o scrisoare, a strâns-o în mână şi, întinzându-se, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu în ziua de 17 martie. După o descoperire dumnezeiască în Biserica celor Doisprezece Apostoli, împăratul şi patriarhul au primit porunca de a-l căuta pe „omul lui Dumnezeu”. La scurt timp, s-a descoperit că acest „om al lui Dumnezeu” era fiul lui Eufimian, care trăise ca un cerşetor în curtea acestuia, timp de şaptesprezece ani.

Împăratul a citit scrisoarea cu voce tare şi toţi au fost cuprinşi de spaimă. La atingerea de sfintele sale moaşte bolnavii se vindecau, căci din trupul lui izvora un mir bine-mirositor.

Trupul Cuviosului Alexie a fost îngropat cu cinste în Biserica „Sfântul Apostol Petru”.




Sf. Patrick

Tot astăzi, facem pomenirea Sfântului Mucenic Pavel; a Sfântului Cuvios Teostirict Mărturisitorul; a Sfântului Mucenic Marin; a Sfântului Patrick, episcopul si luminătorul Irlandei (383-461).



Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.



Alexandra Dogaru













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu