luni, 19 martie 2018

BREMEN - Vox Populi, Vox Dei / opinii / 2





Vox Populi, Vox Dei / opinii / 2

https://bureriu.wordpress.com/…/…/editorial-de-viorel-roman/
https://bureriu.wordpress.com/…/dr-viorel-roman-vox-populi…/
http://www.logossiagape.ro/…/viorel-roman-vox-populi-vox-d…/
http://www.marianagurza.ro/…/viorel-roman-vox-populi-vox-d…/
http://www.contributors.ro/…/romania-tot-mai-departe-de-eu…/
https://www.facebook.com/LOGOSsiAGAPE/

XY: Ma bucura faptul ca s-a sesizat si de catre altii prostia cu „generozitatea“ UE. Occidentul nu a vrut decat sa-si mareasca pietele de desfacere folosind entuziasmul tamp al noiler veniti. Si, fireste, tinerea in inferioritate - tipica inegalitatilor capitalismului - e o ticalosie in lumina ideilor pendinte de drepturile omului si egalitatea natiunilor. Dar, precum se vede, se justifica prin diferente religioase medievale care nu au nici o relevanta dar pot justifica ticalosia sus amintita. Cat priveste credinta religioasa n-are nimic comun cu comportamentul: cele mai mari crime si cei mai mari criminali, catolicismul si inchizitia le-au dat, dar n-as invinovati catolicii de rand pentru asta. Fara sa mai vorbesc de intoleranta si persecutiile celor de alta credinta pe care, in premiera, le-au practicat catolicii si urmasii lor protestantii. Descentralizarea puterii? Care descentralizare a pureté in biserica Romei? In CDU a lui Mutti (Angela Merkel)? In Franta cu regim prezidential? In Spania lui Rajoy - vezi cazul Cataloniei si al Tarii. Bascilor? Iar prostiile lui Daniel David, lasa-le si pe astea, mai ales prostia cu individul autonom si cel colectivist. Ce, solidaritatea au inventat-o ortodocsii? Dar centrele de putere euro-atlantice vor sa elimine exact ceea ce le poate ingradi puterea. Social democratii sunt odata in plus niste slugi ale capitalului mondializat fiindca canta in struna crestin democratilor si altor partide pur capitaliste iar in est solidaritatea se mentine doar ca un reziduu al socialismului real. Interesul guvernantilor UE este exact disparitia ultimelor reziduuri de solidaritate care in situatii extreme le-ar ingradi puterea. Auzi vorba, individ autonom! Nu poti trai intr-o societate si sa fii liber de ea!

VR: In Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana cine nu era catolic era numai tolerat si numai dupa Razboiul religios de 30 de ani si Revolutia Franceza, cand Sf. Imperiul se destrama in imperii si state nationale, devin cetatenii occidentali egali in drepturi si proclama Drepturile universale ale omului si egalitatea natiunilor. La aceste idealuri romano-catolice laicizate observam cum se opun de un secol si jumatate ortodocsii moldo-valahii, chiar dupa ce au aderat de jure la civilizatia catolica, la acquis-ul Uniunii Europene / Sf. Imperiu. Structura social-politica multiseculara neofanariota, devalmasia valaha e mai puternica, nu a depasit „Formele fara fond“ binecunoscute, „spunem ca ei si facem ca noi“. In aceste conditii fireste nici nu poate fi vorba de o generozitate occidentala si cu atat mai putin de depasirea statutului de tolerat, chiar daca de jure el nu mai exista de mult, dar de facto e a tot prezent. Vezi si Lucian Davidescu: De ce e România un stat feudal. Până unde ajunge șpaga de la vamă?

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
https://admin.over-blog.com/write/90435042

„Psihologiei poporului roman“ a lui Daniel David e politic corecta, ipocrita, de aceea merita completata cu „Romania Feudala vs Romania Europeana“ a lui Iulian Fota: „… 2012 am renuntat la visul constructiei unei Romanii Europene si ne-am apucat de constructia unei Romanii Feudale. Am cistigat alegerile parlamentare, tara este a mea, sunt ministru eu sunt vataful, sunt numit manager de spital, spitalul este al meu, sunt presedinte de partid, este al meu, rector, tot a mea este universitatea. Traiasca Romania Feudala … ei hotarasc cine trebuie sa se imbogateasca si cine nu, cine este promovat si cine nu, cine vorbeste si cine trebuie sa taca.“ In aceasta devalmasie ortodoxo-socialista moldo-valaha, individualismul se dizolva nolens volens intr-o solidaritate clientelara, la cel mai scazut nivel de trai din Europa. Nemultumirea generala die est si vest, reaparitia chiar a Razboiului Rece este rezultatul esecului refacerii unitatii de credinta din anul revolutionar 1989.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu