marți, 2 iunie 2020

MARIAN ILIE - Haz de necaz




In Trivalea Pitestilor Elena Toma si prietenii ei din spatiul concret si din cel virtual al Universului XXL nu si-au irosit resursele in ghearele pandemiei si au tinut sus flamura luptei cu Coronavirusul. Ce-a iesit vom vedea, dar mai jos avem ce li s-a pregatit in  Trivale concurentilor remarcati de juriul Concursului International de Satira si Umor...
Elena Toma



Dragi prieteni ! Am primit rezultatele - punctajul acordat de cei cinci membri ai primei ediții a Concursului Internațional de Satiră și Umor ” Haz de necaz ” - Trofeul Univers Românesc XXL, 2020.
Înainte de afișarea rezultatelor și prezentarea membrilor Juriului,  felicit toți participanții din România, Israel, Croația, Serbia. Punctajul este foarte strâns, multe creații fiind notate cu 10 puncte, ceea ce dovedește calitatea creațiilor dvs. Mă simt onorată și vă mulțumesc tuturor pentru participare. Vă prezint Președintele de onoare al acestei ediții și mesajul domniei sale. 
Doamna prof. Florica Patan are plăcerea să ofere premiile laureaților, Trofeu, pentru toate cele trei secțiuni, Epigrama, Pamflet, Fabula, premiile 1, 2, 3 , pentru toate cele trei secțiuni,  1 medalie, la fiecare secțiune.  
Mulțumim, stimată doamnă prof. Florica Patan. Cu multă recunoștință și prețuire,
Elena Toma - organizator  

MESAJ Prof. Florica Patan

Bună dimineața, UNIVERS XXL!
Se apropie timpul bilanțului, „HAZ DE NECAZ, Concurs Internațional de Satiră și Umor”, impresiile sunt , acum la sfârșit, vii,  și mă grăbesc să le împărtășesc cu domniile voastre, cei care ați avut plăcerea să participați sau să urmăriți mersul evenimentului. Și eu am avut bucuria și onoarea să vă citesc lucrările și să le apreciez!
Plăcut impresionată de ținuta lucrărilor dumneavoastră, țin să subliniez că punctajele acordate de mine au fost, toate, peste nota 7( șapte), ceea ce înseamnă că, din punctul meu de vedere, lucrările au fost bune și foarte bune, concurenții s-au străduit să trimită lucrări corect scrise în limba română, în primul rând, și cu un conținut adecvat. Am apreciat respectarea specificului fiecărei creații în parte, epigramă, fabulă și pamflet.
Tematica a fost de actualitate, lucru foarte lăudabil, apoi, dezvoltarea ei într-un scenariu-text convingător, cu tonalități ironice la epigramă, satirice în fabule și satirico-sarcastice în pamflet. Am apreciat verva, spiritul viu, ironia și umorul, nervul cu care ați realizat aceste lucrări de dimensiuni mici, dar pline de substrat .
Felicit pe toți participanții la concurs, Comisia de Evaluare, precum și pe Organizatorul Concursului, Doamna Elena Toma, căreia îi mulțumesc, cu aleasă considerație! Aștept cu nerăbdare rezultatele!

O zi frumoasă să aveți!
Florica Pățan


Corin Bianu, scriitor, Președinte al Juriului Concursului

Internațional de Satiră și Umor ” Haz de necaz ”, ed. I, 2020

- Trofeul Univers Românesc XX


Prima ediție a Concursului Internațional de satiră si umor cu tema "Haz de necaz", Trofeul Univers Românesc" XXL 2020, a înregistrat  din ștart un succes surprinzător, întrucât au participat concurenti nu doar din tara noastră, ci și din Serbia, Croatia și Israel în arta epigramei, fabulei si pamfletului. A doua surpriză, scontată, a fost că lucrările sunt valoroase și cu greu am reușit să le diferențiem, ceea ce ne-a făcut să regretăm că podiumul premianților are doar trei locuri; noroc cu celelalte premii ce se adaugă.

Am constatat cu plăcere că dezideratul artistic al concursului organizat de doamna Elena Toma s-a realizat întru totul ; cu puține excepții, umorul din epigrame și satira din fabule și pamflete au o natură bonomă, nu răutăcioasă.

Îi reproșezi semenului nostru un defect, zâmbind îngăduitor sau aluziv, ori chiar complice ( că nu e om să nu greșească ) , nu-i adresezi cuvinte dure, demolatoare, care îl demobilizează, nu-i întăresc puterea de a înțelege și a se corecta ; doar așa, victima poate fi recunoscătoare celui care  i-a sesizat comportarea nedemnă și calea de îndreptare.

Felicitări tuturor concurenților pentru receptivitatea și lucrările trimise, precum și distinsei organizatoare, care a difuzat invitația într-o arie vastă de împătimiți ai satirei și umorului.



Președinte al Juriului, Corin Bianu, scriitor





Sursa: MARIAN ILIE







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu