joi, 25 iunie 2020

Spiritualitatea noastră - Cât de importantă este ?




Spiritualitatea

Așa cum s-a menționat în primul articol, mulți oameni consideră Biblia o carte sfântă. Atunci când o citesc și îi aplică sfaturile, se simt mai aproape de Dumnezeu și găsesc un sens în viață.

În Biblie, termenul „spiritualitate” face referire la o anumită atitudine, la o anumită perspectivă asupra vieții. (Iuda 18, 19) Spre deosebire de omul cu o gândire carnală, care se concentrează asupra propriei persoane, cel cu o gândire spirituală prețuiește normele divine. (Efeseni 5:1)


SPERANȚA

PRINCIPIU BIBLIC: „Te-ai descurajat în ziua necazului? Mică îți va fi puterea”. (Proverbele 24:10)

CE ÎNSEAMNĂ: Descurajarea ne poate secătui de puteri, astfel că nu mai reușim să facem față problemelor vieții. Speranța însă ne poate da puterea de a persevera. Gândul că problemele pe care le întâmpinăm sunt temporare este încurajator. Mai mult, ne putem aștepta să vină și zile bune.

CE POȚI FACE: Privește viitorul cu optimism. În loc să te îngrijorezi cu privire la ce s-ar putea întâmpla sau să aștepți situația ideală, treci la acțiune pentru a-ți atinge obiectivele. Cu siguranță, în viață pot apărea situații „neprevăzute”. (Eclesiastul 9:11) În realitate însă, de multe ori, lucrurile se termină mai bine decât ne așteptam. Folosind o metaforă inspirată din domeniul agriculturii, Biblia ne îndeamnă: „Dimineața seamănă-ți sămânța și până seara nu lăsa mâna să ți se odihnească, fiindcă nu știi unde va reuși ea, aici sau acolo, sau dacă amândouă vor fi la fel de bune”. (Eclesiastul 11:6)


RĂSPUNSURI LA ÎNTREBĂRILE IMPORTANTE ALE VIEȚII

PRINCIPIU BIBLIC: ‘Dă-mi pricepere! Cuvântul tău este adevăr’. (Psalmul 119:144, 160)

 CE ÎNSEAMNĂ: Biblia oferă răspunsuri la întrebări pe care majoritatea oamenilor și le pun, cum ar fi:

Cum am venit în existență?

De ce existăm?

Ce se întâmplă cu noi când murim?

Este această viață totul?

Examinând răspunsul Bibliei la aceste întrebări, precum și la multe altele, milioane de oameni din întreaga lume au reușit să aibă o viață mai bună.

CE POȚI FACE: Analizează personal învățăturile Bibliei. Cere ajutorul unui Martor al lui Iehova pentru a înțelege Biblia. Accesează site-ul nostru, jw.org, sau asistă la una dintre întrunirile noastre, la care intrarea este liberă.



ALTE PRINCIPII BIBLICE

O femeie urmărește materialul video „De ce să studiați Biblia?” pe jw.org
Urmărește materialul video De ce să studiați Biblia?, disponibil pe jw.org în peste 880 de limbi

FII CONȘTIENT DE NECESITĂȚILE TALE SPIRITUALE

„Fericiți sunt cei conștienți de necesitățile lor spirituale.” (MATEI 5:3)

AFLĂ MAI MULTE DESPRE DUMNEZEU

„Să-l caute pe Dumnezeu . . . și să-l găsească, deși nu este departe de niciunul dintre noi.” (FAPTELE 17:27)

CITEȘTE BIBLIA ȘI MEDITEAZĂ LA MESAJUL EI


„Își găsește plăcerea în legea lui Iehova * și zi și noapte citește în șoaptă din legea lui. . . . El reușește în tot ce face.” (Psalmul 1:2, 3)




Sursa: Cornelia Ferghete


https://www.jw.org/ro/biblioteca/reviste/treziti-%E2%81%A0va-%E2%81%A0nr3-%E2%81%A02019-nov-%E2%81%A0dec/spiritualitatea/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu