marți, 23 iunie 2020

VIOREL ROMAN - ...românii e deştepţi! - Romanii in laboratorul european 161 - 180 + Vladimir Putin




Romanii in laboratorul european / 180 / Libertate, Libertate

au fost primele lozinci, pe care l-am auzit la Timisoara, cand am sosit cu ultimul avion RSR de la Frankfurt. Noul presedinte Ion Iliescu anunta apoi la TV ca are binecuvantarea celei de a „Treia Roma“, Moscova, ca dictatorul, care a intinat idealurile marxiste, ortodoxo-comuniste, a fugit cu sinistra sa sotie si dupa un proces de tip stalinist i-a ucis, dupa care romanii sunt in sfarsit liberi, dupa care Frontul Salvarii ortodoxe ca si PCR e ales de ortodoxo-comunistii moldo-valahi cu majoritatea absoluta.

Astfel s-au pus bazele democratie originale, capitalismului de cumetrie la Portile Orientului „ …unde nimic nu este luat foarte în serios, „Que voulez-vous, nous sommes ici aux portes de l’Orient, où tout est pris à la légère…“ (Raymond Poincaré) si unor iluzii surprinzatoare, paralele, lejere. vezi Valentin Lazea: Realități paralele, Bucuresti, 11.05.2020 http://www.opiniibnr.ro/index.php/macroeconomie/400-realitati-paralele

Dupa trei decenii de libertate cinci milioane fug in Occident de unitatea de monolit, de nezdruncinat in jurul Conducerii superioare de partid si de stat, FRN, PMR, PCR, FSN, PSDR, PRM, PSD, PNL, PC, USL, USR etc. in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, - neam, glie, rit -, de presedintii neo-marxisti infractori Nastase, Ponta, Dragnea, care privatizeaza parlamentul, guvernul, justitia, presa, ca in teocratiile orientale.

In ciuda acestora, aderarea la UE, militarii NATO in Ardeal, Valahia si Dobrogea, garanteaza cursul spre vest al ortodocsilor moldo-valahi buleversati de acquis-lui comunitar catolic, dar cu o bunastare, PIB / cap de locuitor superior Rusiei. Simfonia bizantina din a „Patra Roma“, Bucuresti, dintre Stat, ca putere a oamenilor asupra oamenilor, si Biserica Ortodoxa finantata de Stat genereaza antioccidentalismul cunoscut de la Mihai Viteazul si Cuza Voda la Ceausescu si Iliescu, care garanteaza cu Constitutia sa, si dupa ce trece la Domnul, perpetuarea dependentei de sobornicia si duhovnicia moscovita si constantinopolitana. Teocratie asiatica.

https://de.calameo.com/books/0055165188a5d4b2726ac
http://www.mioritausa.news/opinii/biserica-statul-doina-dragut/
https://www.academia.edu/27249008/Unirea_cu_Roma_sub_Cuza_si_Iliescu_in_istoria_Rom%C3%A2nilor
http://www.logossiagape.ro/2018/07/29/viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-19/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-marile-puteri-conducerea-lumii-credinta-si-ratiunea-115575950.html
https://bentodica.blogspot.com/2017/09/superioritatea-occidentalilor-e.html
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://www.gandaculdecolorado.com/statul-la-romani-2/?amp
https://www.academia.edu/27240483/Statul_si_Biserica
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-–-UN-DIALOG-CU-ION-OLTEANU-2.aspx
https://confluente.org/Viorel_roman_statul_si_bise_viorel_roman_1388742302.html Viorel ROMAN - STATUL ŞI BISERICA 2014 – UN DIALOG CU ION OLTEANU (2) / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1099, Anul IV, 03 ianuarie 2014.
https://www.ziarulnatiunea.ro/2012/07/20/credinta-si-ratiune/
https://melidoniumm.wordpress.com/2012/07/22/viorel-roman-credinta-si-ratiune/
https://romaniapatrianostra.wordpress.com/2013/03/12/2-benedict-xvi-ratiune-si-credinta/

https://www.academia.edu/27240483/Statul_si_Biserica


Romanii in laboratorul european / 179 / da, lucrurile s-au schimbat

si poate nu așa de repede și mult cum ne-am fi dorit, dar încercați să comparați România de azi cu cea din anii 90. Sau (ca să iau un exemplu apropiat), comparați justiția de azi (cu toate probleme ei) cu cea de până în 2004. Sunt o mulțime de schimbări (iar apartenența, chiar și formală, la UE a determinat multe dintre ele) care mă fac să fiu optimist.

Da, nu am învățat încă jocul democratic; da, avem de pus multe la punct (de exemplu respectarea regulilor ca… regulă), dar suntem în direcția corectă. Din păcate nu am avut (încă) șansa de a construi o clasă politică pricepută la gestionarea eficientă a relațiilor interne (am fost mai pricepuți la afacerile internaționale: 1918-1920, pe vremea lui Ceaușescu, și în perioada preaderare). Trebuie să învățăm din greșelile acestor 30 de ani. Doar că pare că avem resurse nebănuite de a inventa alte tipuri de greșeli… Radu Rizoiu, 07.07.2020

https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/
http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06
https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/
https://www.academia.edu/37817381/REGENERAREA_NEAMULUI_ROMÂNESC
http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele

https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/


Romanii in laboratorul european / 178 / la Limes, in Lumea II,

intre Barbari, Lumea III afro-asiatica, subdezvoltata, dependenta de Imperiu, Lumea I crestina, care decide soarta lumii. De la nasterea Mantuitorului numai Imperiul Roman, Res publica Christiana, corpus mysticum, Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana, UE, USA, FMI, NATO, au depasit toate dificultatiile si e azi Centru lumii, dupa ce Revolutia papala pune bazele spirituale ale Europei, Occidentului prin sacralizarea (1) mostenirii Romei, persoanei si drepturilor sale, (2) Atenei, ratiunii si scolii, (3) Ierusalimului, eticii si moralei, si (4) vitalitatea neamurilor germanice, care au deschis treptat calea renasterii, iluminismului, revolutiilor industriale, lumii moderne. Dupa aceste repere sa urmarim viziunea prof. de teologie fundamentala Joseph Ratzinger, Papa Benedictus XVII (1927-): Biserica, ecumenism si politica. Noi eseuri de ecleziologie. ed. ARCB, Bucureti 2014, 334 p.

Europa poate fi definita si prin contra-imagini. Islamul e incompatibil cu Europa, cu crestinismul rational, cu dreptul iluminst, care se despart de fundamentul crestin si se ajunge azi la anarhia din lumea euro-atlantica. Anarhia, national-socialismul renunta la domesticirea crestina, perceputa ca sclavie, idealizeaza pre-crestinismul, le monde sauvage. Dar daca asta e o viziune spre trecut, exista si una indreptata spre un viitor absolut rational in care Dumnezeu e expediat in zona privata si dupa anarhia la fel de previzibila, urmeaza tirania. Aceste curente anti-europene se conjuga in marxism, negarea cea mai radicala a Europei, in sensul identitatii ei formata de-a lungul mileniilor crestine.

Componenta pozitiv a conceptiei geografice si spirituale a Europei e (1) mostenirea greaca si (2) democratia conditionata de legi si dreptate, Platon. „Facem pentru ca putem“, C. Stefanescu, PSD, e teocratie, nu democratie crestina, ce presupune sinteza infaptuita de Isus intre credinta lui Israel si duhul grecesc. (3) Mostenirea latina pleaca de la Roma si depaseste neamuri si populatii, fara ea nu exista Occident crestin. (4) Mostenirea Epocii moderne e la fel de ambivalenta ca cele precedente, dar nu poate fi subestimata separarea dintre Stat si Biserica, libertatea credintei, auto-responsabilitatea ratiunii si venerarea lui Dumnezeu / adevarul, ratiunea si iubirea absoluta.

Dupa vizita la Bucuresti a Sfantului Papa Ioan Paul II, Romania adera la Europa si se adapteaza din mers normelor si valorilor crestine europene, occidentale, acquis-lui comunitar. Incercarea de puci parlamentar, Ponta, PSD, si de dominatie a Frontului Salvarii ortodoxe, Dragnea, PSD, privatizatrea parlamentului, guvernului, justitiei, au fost corectate, si se ajunge astfel treptat la recunoasterea si valorificarea ratiunii si libertatii bazate pe drept, cu norme morale, law and order. Ecumenismul crestin are o relevanta europeana. Vizita Sfantului Parinte Francisc in Valahia, Moldova si Ardeal a avut loc cu indemnul „Sa mergem impreuna!“

https://de.calameo.com/books/005516518040e40f23f11
https://melidoniumm.wordpress.com/2012/07/22/viorel-roman-credinta-si-ratiune/ 
https://romaniapatrianostra.wordpress.com/2013/03/12/2-benedict-xvi-ratiune-si-credinta/
http://www.badpolitics.ro/benedict-xvi-2005-2013/
https://bentodica.blogspot.com/2017/09/superioritatea-occidentalilor-e.html
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://www.gandaculdecolorado.com/statul-la-romani-2/?amp
https://www.ziarulnatiunea.ro/2013/12/03/despre-apusul-agorei/
https://www.ziarulnatiunea.ro/author/viorel-roman/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-marile-puteri-conducerea-lumii-credinta-si-ratiunea-115575950.html



Romanii in laboratorul european / 176 / Putin si Sfanta Alianta

Napoleon ataca Moscova dupa care Armata rusa vine la Paris si Tarul Alexandru I este arhitectul Sfintei Aliante, prima organizație internațională pentru apărarea securității continentale, care asigura valorile, dragostea creștina, „pacea eterna“, si era formata din Imperiului Rus, ortodox, Austriac, catolic, Prusia, protestanta si toate tarile Europei cu exceptia Angliei, anglicana, Imperiului turco-mahomedan și a Sfântului Scaun.

Razboiul Crimeei dinamiteaza insa Sf. Alianta pentru ca permite indirect ascensiunea nedorita a Imperiului German si totul se naruie in razboiele mondiale in folosul anglo-americanilor, care nu accepta Alianta, Imperiul German, alianta ruso-germana, expansiunea Rusiei.

Dupa Razboiul mondial, ortodoxo-comunistul Stalin cu protestantii Roosevelt și Churchill pun bazele ONU, Aliantei laice a pacii mondiale, care trebuie regandite afirma, intr-un articol in The National Interest, presedintele Vladimir Putin, urmasul imparatilor Romei crestine si protector panortodox.

Recent Papa Francisc si Kirill, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Biserica in simfonie cu Putin, „o minune dumezeiasca” (Kirill), s-au intalnit pentru prima data in istorie si au facut o Declaratie comuna la Havana, ”Relatiile reciproce dintre Biserici, problemele esentiale ale fratilor nostri si perspectivele de dezvoltare a civilizatiei umane”, care schimba soarta lumii.

Dar din nou Chestiunea Orientala e marul discordiei Marilor puteri crestine. La refacerea Sf. Aliante se impotriveste Uniunea Europeana fara Dumnezeu (refuza si o aluzie la crestinism in Constitutia sa), iar Parlamentul European vede in Rusia un gresor al celui de-al Doilea Război Mondial. De prost augur e si anarhia politically correct din lumea anglo-saxona unde statuiile albilor, Cristos, Columb etc. sunt vandalizate de idolatri, fosti sclavi negrii.

Va decide China confucianista in mantie comunista pacea lumii? Dupa Napoleon „Asta e un leu care doarme. Lasa-l sa doarma. Cand se trezeste schimba lumea.“ Chinas Grand Strategy im Wandel. Hrsg. Peter Buchas, Walter Feichtinger, Doris Vogel. Militärwissenschaftliche Publikation der Landesverteidigungsakademie Wien 2019. 247 S. (Viorel Roman)

vezi: Revistă de Filologie, Limbă, Literatură şi Folclor / Часопис зафилологију, језик, књижевност и фолклор / Magazine for Philological Studies, Language, Literature and Folklore / Revista de filologie ,,LOGOS“, ed. SOCIETATEA DE LIMBA ROMÂNĂ DIN VOIVODINA-REPUBLICA SERBIA, Novi Sad, nr. 2, decembrie 2016

https://www.academia.edu/36694952/NU_SUNTEM_CONCUREN%C5%A2I_CI_FRA%C5%A2I
https://www.academia.edu/39756007/Papa_-Putin_-Ucraina
http://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf



Vladimir Putin: Polonia a declansat al II-lea Razboi mondial

Viorel Roman: Cine, cum a declansat razboiul mondial?

Napoleon desfiinteaza Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, dar esuiaza in crearea unuia nou, similar. De atunci invinge mereu cultura anglo-mozaica, imperiul anglo-saxon protestant, comercial-maritim in lupta cu Europa Centrala, cultura continentala, agrar-industriala, romano-catolica. Dar Imperiul German al II-lea reuseste o simbioza germano-mozaica, un avant industrial continental provocator dominatiei britanice si se ajunge din nou la un razboi, de data asta mondial, dupa care germanii sunt condamnati la despagubiri astronomice, de tip colonial.

Impriul German al III-lea denunta simbioza germano-mozaica, statulul de colonie si Churchill declara razboi lui Hitler, nu si lui Stalin, cand ei ocupa Polonia, pentru ca: “Hitler este doar un om care va ceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania”.

Istoria e scrisa de invingatori, dar, la intrebarea de mai sus, adevarul iese la iveala cu ajutorul lui Harald James, Princeton, Stefan Scheil, Berlin etc.. Intrebarea e justificata de Brexit si mai ales de conflictulul din USA dintre cosmopolitismul, intelectalismului mozaic si provincialismul, antiintelectualismului protestant anglo-saxon, de „Jews will not replace us“. (The Economist, London. nr. 9054, p.5, 7)

Viorel Roman: Cine, cum a declansat razboiul mondial (5)

Dupa Grecia si Romania cu cereri de 360 si 20 de miliarde de Euro, Polonia cere Germaniei 1.000 miliarde de Euro, cu toate ca in 1953 la Londra s-a renuntat la despagubiri de razboi.

Refuzul Poloniei fata de cererea modesta, fireasca a Germaniei (opinie a analistilor rusi, recent si a presedintelui Vladimir Putin) de a avea un culoar spre Danzig, a declansat razboiul in urma careia Polonia s-a extins spre vest. Totul incepe cu actiuni ostile fata de germani prusaci de catre poloneji, dupa ce Churchill le-a dat garantii ca dupa razboi vor ocupa Danzigul, Prusia inferiora si se vor extinde spre vest pe seama germanilor pana pe Oder-Neiße. Asta era voia Poloniei inca din anii ‘20, cand Germania invinsa si dezarmata, putea fi usor atacata din est.

In Ribbentrop: Oder: Die Verlockung des nationalen Aufbruchs. Eine politische Biographie, ed. Duncker & Humblot, Berlin 2013, 409 p., Stefan Scheil: ne facem ca-l intalegem pe Churchill cand supune spre aprobarea guvernului sau respingerea propunerilor de pace germane, valabile si pentru Polonia: “Hitler este doar un om care va ceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania.” (Stenogramele ședințelor guvernului britanic / Leon Kilzer: Churchill´s  deception – The dark secret that distroyed Nazi Germany.)

Polonia a fost nici mai mult, nici mai putin decat pionul otravit, care a distrus Imperiul German III si a restabilit dominatia ruso-anglo-saxona in Europa, periclitata de Hitler. Uniunea Europeana este insa un proiect al pacii si colaborarii, membrii nu pot avea conflicte cu vecinii, de aceea surprinde pretentia absurda a Poloniei, simultana cu Brexit-ul si ne reaminteste involuntar de proiectul lor comun antigerman incununat de suces, pana la Gorbaciov.

http://ioncoja.ro/noi-ipoteze-ale-dlui-prof-viorel-roman/
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=17944&fbclid=IwAR1jrOkYvuKcD-Nvy3YWoiHb75KWUufvRuRcQ_sdkAxmsCkP0NIOovBGy5k
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/08/cine-cum-declansat-razboiul-mondial.html
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/09/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-4.html

http://bentodica.blogspot.com.au/2017/09/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-3.html http://www.revistasingur.ro/altele/17395-viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial.html?q=altele/17395-viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial.html http://www.marianagurza.ro/blog/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-4/



Romanii in laboratorul european / 174 / Razboiul mondial II

a fost declansat de Polonia sustine Vladimr Putin in eseul „75. Jahrestag des Großen Sieges: Gemeinsame Verantwortung vor Geschichte und Zukunft“ (Aniversarea a 75 de ani de la Marea Victorie: responsabilitatea comuna înaintea istoriei și viitorului) pus la dispozitie presei si istoricilor germani si nu de Pactul Hitler-Stalin cum argumenteaza Parlamentul European in https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_EN.html  / EU Text P9_TA (2019) 021, Importance of European remembrance for the future Europe.

http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=17944
http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=711
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/10/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-6-7.html
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/10/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-9.html
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-3/
http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=711
http://armoniiculturale.ro/2017/10/03/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-6/
http://armoniiculturale.ro/2017/09/09/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-5/
http://armoniiculturale.ro/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-4/
http://armoniiculturale.ro/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-2/
http://ioncoja.ro/noi-ipoteze-ale-dlui-prof-viorel-roman/
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/08/cine-cum-declansat-razboiul-mondial.html
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/09/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-4.html
http://bentodica.blogspot.com.au/2017/09/cine-cum-declansat-razboiul-mondial-3.html
http://www.revistasingur.ro/altele/17395-viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial.html?
q=altele/17395-viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial.html
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/08/28/cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial/?
preview=true&preview_id=31655&preview_nonce=56b6b75f9d
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/09/12/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-6/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-3/

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/09/04/viorel-roman-cine-cum-a-declansat-razboiul-mondial-4/



Romanii in laboratorul european / 173 / Nu va fie frica.

Deschideti larg portile in fata lui Isus! Papa Ioan Paul al II-lea, 1978, este motto cartii lui Corneliu Vlad „Cavalerii noilor Apocalipse. Nu va fie frica!“, ed. Uniunea Jurnalistilor Profesionisti, Bucuresti 2020, 212 p., „care de fapt, ar putea avea la fel de bine si alt titlu: „Operatiunea Covid. pregatirea de artilerie.“ p.13, pentru ca este de actualitate in anul de gratie 2020.

FRICA: Teroarea artificiala; Ne speriem la fiecare o mie de ani?; Scenariul „nu ne mai rabda pamantul; „Marea placere a catastrofei“; Apocalipsa nucleara; Suntem in plin razboi; … in al treilea razboi mondial …; si intr-un razboi rece in format nou; Guvernarea prin teama; Unde si cum fugim din lumea asta?; O discreta „Apocalipsa romaneasca“, etc., p.17-89

TERORISM: Cu cine ducem, de fapt, razboi?; Intrebari asupra terorismului sunt multe; Libertatea si securitatea, doua sabii intr-o taca; FBI: Bin Laden nu are treaba cu 11 septembrie; Bin Laden nu are gripa aviara; Bin Ladenii; Coexistenta cu Apocalipsa; „Terorismul intelectual“ etc., p.93-127

CLIMA: Timpul probabil? Imposibil; Chiar, unde sunt zapezile de altadata?; „Isteria Globala“; O gaura cat Europa; Ne incalzim sau nu global?, etc., 140-152

PANDEMII: Pandemia virala sau psihica?; Mai de groaza ca-n filmul lui Hitchcock; Cum sa cresti frica de mica; „O sa murim cu totii“; De ce vaccin, ce fel de vaccin?, etc. p.157-167

CRIZA: „Trebile merg la vale“; „Doar Dumnezeu stie“; Criza si a modelului economic ultraliberal;  Iara noi, noi ortodocsii? (Viorel Roman) Criza Europei, Piata neagra a Europei, etc. p.169-183

Minunile lumii; Minunile zilnice ale lumii; Armageddoane peste Armageddoane; Cand vine, in sfarsit, sfarsitul lumii? Apocalipsa, ca Utopie necesara; Si totusi, stiinta; Sa traiti fericiti! etc, p.186-207. Dupa aceste comentarii exegetice ale apocalipsei Corona, in stare de urgenta sau alerta, un adevarat Survival Manual, Corneliu Vlad conchide optimist: NU VA FIE FRICA!“


https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf



Romanii in laboratorul european / 172 / ca sclavi in Germania,

primesc de la baronii abatoarelor un salar de 3.000 euro/ luna pe cand acasa la ei salarul mediu e de 1.000 euro. Decalajul mobilizeaza proletarii din industria carnii la proteste sustinute de presa, dar daca in tara gazda se iau masuri legislative in regim de urgenta de protejarea celor ce muncesc, in tara ele vor fi luate dupa alegerii, pentru ca e posibila, pe langa capusarea bugetului de stat de pensii speciale si a veniturilor muncitorilor de intermediari, „vanzatori de sclavi“ (Sorin Rosca Stanescu).
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
https://www.academia.edu/38590531/Razvan_Th_eodorescu_feudalismul_actual_moldovalah_
feudalismul_actual_moldo-valah_Viorel_Roman
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/37817381/REGENERAREA_NEAMULUI_ROMÂNESC

https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf



Romanii in laboratorul european / 171 / Geopolitica. Coronavirus

face transparent conflictul dintre capitalismul plutocrat, anglo-mozaic, monopolist din USA, si cel confucianist, teocrat, asiatic, dictatorial din R.P. China. Partidul Comunist Chinez e praf in ochi.

Antagonismul multimilienar intre indo-europenii si pericolul galben e din nou la ordinea zilei. Dar daca Cortina de Fier dintre ortodocsii-comunisti si crestinii occidentali despartea Germania in doua, din 1989 are loc reunificarea si UE/ Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana nu numai ca nu e implicata in conflictul din Pacific, devine a Treia cale, a asistenței sociale și bunăstarii.

Jeremy Rifkin, presedintele The Foundation on Economic Trends din USA, in celebra sa carte The European Dream: How Europe's Vision of the Future Is Quietly Eclipsing the American Dream, prognostiza, in urma cu decenii, ca pentru America merita sa mori, in schimb in Europa merita sa traiesti, best place to be. Cand doi se bat al treilea castiga.

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-americană_şi_eurasiatică
https://www.academia.edu/30926628/Geopolitica_crestinilor

https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-american%C4%83_%C5%9Fi_eurasiatic%C4%83




Romanii in laboratorul european / 170 / vânătoare de rente

Analiza pe care Viorel Roman o face pensiilor speciale constituie o bună ilustrare a teoriei economice a grupurilor de interese (vânătoare de rente, rent-seeking). Teoriea elaborată de G. Tullock, care a identificat fenomenul în cazul monopolurilor, a fost dezvoltată, printre alţii, de A. Krueger, care a inventat sintagma. Vânătoarea de rente constă în obţinerea unui câştig prin manipularea şi exploatarea mediului economic şi politic, mai degrabă decât printr-o activitate economică susceptibilă să sporească avuţia naţională. Termenul "rentă" are aici un alt sens decât cel din analiza economică tradiţională. Renta însuşită de grupurile de interese nu este una naturală, în sensul că nu este exterioară acţiunii umane, cum ar fi renta funciară, analizată de A. Smith şi de D. Ricardo. Dimpotrivă, câştigul este un produs al legislaţiei, iar, ca urmare, este creat de stat. De aceea, există o deosebire între încercarea de a obţine profit şi vânătoarea de rente. Prima urmăreşte obţinerea unui câştig din faptul că beneficiul marginal al unei activităţi este mai mare decât costul marginal privat; încercarea de a obţine profit dă naştere unei externalităţi de care beneficiază întreaga societate. A doua, dimpotivă, creează un beneficiu privat mai mare decât beneficiul social marginal. După cum arată J. Bhagwati, în acest caz, capitalul țării este folosit într-o activitate care nu produce nimic (Directly Unproductive Profits seeking activities). SC

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
https://www.academia.edu/38590531/Razvan_Th_eodorescu_feudalismul_actual_moldovalah_
feudalismul_actual_moldo-valah_Viorel_Roman
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/37817381/REGENERAREA_NEAMULUI_ROMÂNESC
https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/

https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/



Romanii in laboratorul european / 168 / Psihologia poporului

Zeflemeaua, Motto: „Românii e deştepţi!“


~*~

Cînd va veni sfîrşitul lumii

Românii nu vor fi atenţi

Isus a spus: „Talita kumi“

Dar nu pentru inconştienţi.

Iar Ziua Domnului, ca hoţul

În miez de noapte va sosi

Femeia va dormi, iar soţul

Reviste porno va citi.

N-avem conştiinţa tragediei

Şi totul luăm „à la légere“

Noi, campionii băşcăliei

Am compromis orice mister.

Avem o scuză de faţadă:

„Lasă, că merge şi aşa!“

Trădăm la primul colţ de stradă

Şi-apoi încălecăm pe-o şa.

Senzaţia e de plutire

De infinit paraşutism

Noi am făcut mişto subţire

Şi de marxism, şi de fascism.

Ce Decebal şi Burebista?

Ce patriotul cărturar?

Trăiască Miţa Biciclista

Şi berea rece la pahar!

Mitică veşnic să trăiască

Şi noi pe lîngă el, noroc!

Filozofia chelnărească

E tot pe loc, pe loc, pe loc!

Întreaga drojdie se scurse

Din mahalale de Fanar

Şi-n loc să fim un roib de curse

Noi am ajuns din cal – măgar.

Pe primul loc e-njurătura

Ea pentru toate e un leac

Simţi cum îţi umple toată gura

O moştenim din veac în veac.

Noi „facem“ şi „băgăm“ de-a valma

Noi suduim neîncetat

Iar la acest popor, sudalma

E o religie de stat.

La treburile serioase

Noi nu ne concentrăm destul

Avem o somnolenţă-n oase

Şi-o zeflemea de prost fudul.

Si doar la reluări de faze

Parcă ne mai trezim puţin

N-avem profil de kamikaze

Tiparul nostru-i byzantin.

Apocalipsa furtunoasă

Îi sperie pe pămînteni…

Pe noi nu ne-o găsi acasă –

Vom fi la meci, sau la pomeni.

Aceasta, poate, ne e soarta

S-o tragem şi pe asta-n piepţi

N-aveţi decît să-nchideţi poarta

Dacă tot face ea pe moarta…

Hai, că românii e deştepţi!

Camil Petrescu, 1894-1957, doctor în filozofie, romancier, dramaturg, nuvelist, poet.

*

Drăghicescu, D. (1907). Din psichologia poporului român. Librăria Leon Alcalay, Bucureşti.

Rădulescu-Motru, C. (1999). Psihologia poporului român. Editura Paideia, Bucureşti.

David, D. (2015). Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor. Editura Polirom, Iaşi.


~*~

VIOREL ROMAN





Romanii in laboratorul european 161 Pensiile speciale
PCR, Feudalism, Moldo-Valahi, Viorel Roman

sunt ca cele ale ilegalistilor PCR, majoritatea eveii Anei Pauker si revolutionarilor FSN, majoritate tiganii romi a lui Ion Iliescu, ca spaga democratiei originale a capitalismului de cumetrie, o forma de redistributie clientelara moldo-valaha din "Statul Paralel" oriental, ortodox, pe picior de razboi, incompatibil cu cel occidental, catolic. In România post-revoluționara e un conflict între clasa feudală năpârlită in feudal-mafiotică și conștiința liberă a acquis-lui comunitar al Europei. Victoria în alegeri a FRN, PMR, PCR, FSN, PSD, PNL, USL, USR, de fapt al Frontul Salvarii (de influentele occidentale, catolice) a ortodoxiei-neam, glie, rit-, a forțelor feudale in simfonie cu BOR, Biserica Mantuirii Neamului, da șansa privatizării parlamentului, guvernului, justiției și a forțelor de ordine, gărzi pretoriene ale stăpânilor. Se urmărește, realizeaza conservarea devalmasiei orientale teocrate bazata pe relații de vasalitate în care loialitatea față de șef prevalează relațiilor profesioniste. Se recreează astfel o stratificare ferma a națiunii celei de "Patra Roma", Bucuresti, o clasă feudală moldo-valahă privilegiată și restul, vatafi si șerbi.
Viorel Roman: Feudalismul actual moldo-valah. Razvan_Theodorescu:_feudalismul_actual_moldovalah_feudalismul_actual_moldo-valah_Viorel_Roman

https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/

https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu